7 εφαρμογές Android για να γράφετε σημειώσεις απευθείας στην αρχική οθόνη

Αν ψάχνετε για έναν γρήγορο τρόπο να σημειώνετε σημειώσεις στο τηλέφωνό σας Android, ένα γραφικό στοιχείο αρχικής οθόνης είναι η καλύτερη επιλογή σας. Εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να γράφετε σημειώσεις απευθείας από την αρχική σας οθόνη χωρίς να χρειάζεται να τις ανοίξετε.

1. Jot

Το Jot είναι μια εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να γράφετε σημειώσεις οπουδήποτε, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που εκτελείται. Μπορείτε να εκκινήσετε το αιωρούμενο σημειωματάριο από τον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις (μετά από μια σύντομη διαδικασία εγκατάστασης) ή να χρησιμοποιήσετε το γραφικό στοιχείο της γραμμής εκκίνησης.

Χάρη στα διαισθητικά χειριστήρια της εφαρμογής, μπορείτε εύκολα να σύρετε σημειώσεις στην αρχική σας οθόνη. Η σάρωση σε διαφορετικές οθόνες δεν θα κλείσει το σημειωματάριο, ώστε να μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις ανενόχλητοι. Στο παράθυρο του αιωρούμενου σημειωματάριου, θα βρείτε επίσης επιλογές για αποθήκευση και διαγραφή μιας σημείωσης, άνοιγμα της σημείωσης μέσα στο πρόγραμμα επεξεργασίας και μετατροπή μιας σημείωσης σε λίστα ελέγχου. Μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε σημειώσεις στη γραμμή ειδοποιήσεων.

Για να διατηρήσετε τις σημειώσεις σας οργανωμένες, το Jot προσφέρει φακέλους και επιλογές ταξινόμησης. Αυτό σας βοηθά να καθαρίσετε τις ιδέες σας μετά τη λήψη πολλών σημειώσεων από την αρχική οθόνη. Το Jot μετατρέπει γραπτούς αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις email και διευθύνσεις Διαδικτύου σε συνδέσμους για να σας βοηθήσει να έχετε γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες. Με πολλούς τρόπους εκκίνησης του παραθύρου αιωρούμενων σημειώσεων, το Jot προσφέρει μια εξαιρετική λύση για να κρατάτε σημειώσεις αμέσως, όπου κι αν βρίσκεστε.

Κατεβάστε: Σημειώνω (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

2. Γράψτε τώρα

Το Write Now ονομάζεται εύστοχα και προσφέρει ελάχιστους περισπασμούς, ώστε να μπορείτε να γράψετε ιδέες πιο γρήγορα. Το βασικό χαρακτηριστικό του, το NowPad, λειτουργεί ως αιωρούμενο παράθυρο όπου μπορείτε να κρατάτε σημειώσεις απευθείας από την αρχική σας οθόνη. Απλώς ενεργοποιήστε την άδεια προβολής σε άλλες εφαρμογές και είστε έτοιμοι.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, μπορείτε να διαμορφώσετε μια ενέργεια ενεργοποίησης για να δημιουργήσετε το αιωρούμενο σημειωματάριο. Αυτή η ενέργεια ολίσθησης μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Το Write Now σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη θέση και την περιοχή της ζώνης σκανδάλης για να αποτρέψετε τυχαία σάρωση.

  Σίγαση συσκευής σε ώρα, τοποθεσία, συμβάν ή επαφή [Android]

Η ελάχιστη διεπαφή της εφαρμογής την καθιστά μια εξαιρετική, απλή εφαρμογή λήψης σημειώσεων για το τηλέφωνό σας Android. Υπάρχουν πολλά επιπλέον εργαλεία, όπως ένα κουμπί αλλαγής μεγέθους και μια επιλογή Επιλογή όλων για λίστες ελέγχου. Για πρόσθετο απόρρητο, μπορείτε να ορίσετε κωδικούς πρόσβασης για να διατηρείτε τις πληροφορίες σας ασφαλείς. Παρά τη βασική του λειτουργικότητα, το Write Now προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τις σημειώσεις σας.

Κατεβάστε: Γράψε τώρα (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

Το Sticky Notes Widget είναι μια τέλεια εφαρμογή για να δείτε τις σημειώσεις σας με μια ματιά. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να γράφετε σημειώσεις από την αρχική σας οθόνη και να τις καρφιτσώνετε όπου θέλετε. Όταν το μυαλό σας είναι γεμάτο πληροφορίες, μπορείτε να προσθέσετε πολλές σημειώσεις στην αρχική οθόνη και να τις επεξεργαστείτε ανά πάσα στιγμή.

Για να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε σημειώσεις, θα πρέπει πρώτα να μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο στη συσκευή σας Android. Αφού τοποθετήσετε ένα γραφικό στοιχείο, απλώς πατήστε το για να προσθέσετε σημειώσεις ή πατήστε παρατεταμένα για να αλλάξετε το μέγεθος του γραφικού στοιχείου.

Το Sticky Notes Widget προσφέρει άφθονη προσαρμογή, ώστε να μπορείτε να διαμορφώσετε σημειώσεις που συνδυάζονται με την αρχική οθόνη σας. Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου και του φόντου και να εφαρμόσετε έντονη και πλάγια μορφοποίηση για επιπλέον έμφαση. Για να βοηθήσετε στην αναγνωσιμότητα, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου.

Εάν έχετε χάσει σημαντικές αλλαγές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία επαναφοράς για να προβάλετε και να ανακτήσετε προηγούμενες αλλαγές. Για μια ευέλικτη εμπειρία λήψης σημειώσεων που προσφέρει πολλές δυνατότητες προσαρμογής, εξετάστε το ενδεχόμενο να δώσετε μια ευκαιρία στα Sticky Notes Widgets.

Κατεβάστε: Γραφικό στοιχείο αυτοκόλλητων σημειώσεων (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

4. Evernote

Η Evernote έχει διατηρήσει μια ισχυρή φήμη ως μια αξιόπιστη λύση λήψης σημειώσεων για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται κυρίως σε Windows και Mac, η εφαρμογή Evernote για κινητά προσφέρει μοναδικά εργαλεία για την ενίσχυση της προσωπικής σας παραγωγικότητας.

  Πώς να δοκιμάσετε παιχνίδια με το Google Play Instant στο Android

Το γραφικό στοιχείο της γραμμής ενεργειών προσφέρει μια επιλογή συντομεύσεων που σας επιτρέπουν να εκτελείτε ενέργειες από την αρχική οθόνη. Η επιλογή Απλή σημείωση σάς επιτρέπει να προσθέσετε μια σημείωση (με τίτλο) στον χώρο εργασίας σας χωρίς να πλοηγηθείτε στην εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια άμεση εργασία πατώντας το εικονίδιο Simple Task.

Το Evernote προσφέρει επίσης δύο ακόμη γραφικά στοιχεία: μια λίστα σημειώσεων και μια λίστα εργασιών. Η λίστα σημειώσεων εμφανίζει μια φιλτραρισμένη λίστα σημειώσεων δίπλα σε ένα κουμπί όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε σημειώσεις από την αρχική οθόνη. Μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μια ετικέτα ή ένα σημειωματάριο. Η λίστα εργασιών μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλή προοπτική στη λίστα υποχρεώσεων σας, ενώ έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε μια εργασία αμέσως.

Παρά την κοινή χρήση του για τη διαχείριση μεγαλύτερων εργασιών, το Evernote σίγουρα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου ως μια γρήγορη λύση λήψης σημειώσεων από την αρχική οθόνη του Android.

Κατεβάστε: Evernote (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

5. MultiNotes

Το MultiNotes είναι μια απλή εφαρμογή υπενθύμισης και λήψης σημειώσεων που σας βοηθά να θυμάστε σημαντικές λεπτομέρειες. Οι διάφορες δυνατότητες και οι συντομεύσεις του μπορούν να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφαρμογή λήψης σημειώσεων χωρίς να είναι υπερβολικά περίπλοκη.

Μπορείτε να εξατομικεύσετε τις σημειώσεις σας αλλάζοντας το χρώμα φόντου και το χρώμα και το μέγεθος του κειμένου. Θέλετε να δώσετε έμφαση σε κάποιο κείμενο; Το MultiNotes προσφέρει πολλαπλά χρώματα επισήμανσης που βοηθούν τις πληροφορίες να ξεχωρίζουν.

Για να βοηθήσει στην κατηγοριοποίηση σημειώσεων σύντομης μορφής, το MultiNotes προσφέρει τρεις πίνακες για το διαχωρισμό των σημειώσεων: Main, Work και Family. Εάν είστε ξεχασιάρης, το MultiNotes διαθέτει ένα μοντέρνο σύστημα υπενθυμίσεων όπου μπορείτε να δημιουργήσετε και να παρακολουθείτε πολλές υπενθυμίσεις για διαφορετικές σημειώσεις. Το MultiNotes συγχρονίζει επίσης τα δεδομένα σας με το Google Drive, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε πολύτιμες πληροφορίες.

Κατεβάστε: MultiNotes (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)

Το Sticky Notes + Widget προσφέρει μια προσαρμόσιμη εμπειρία λήψης σημειώσεων για καταγραφή ιδεών όταν βιάζεστε. Υπάρχουν πολλά στυλ αυτοκόλλητων σημειώσεων που προσφέρονται, συμπεριλαμβανομένων σφραγίδων εικονιδίων που μπορείτε να καρφιτσώσετε σε σημειώσεις.

  10+ καλύτερα παιχνίδια εκτός σύνδεσης για Android 2023 – [Top List]

Είτε προτιμάτε να πληκτρολογείτε σημειώσεις είτε να δημιουργείτε σκίτσα, το Sticky Notes + Widget συνδυάζει τα δύο, επιτρέποντάς σας να πληκτρολογείτε και να σχεδιάζετε σχέδια στην ίδια σημείωση. Υπάρχουν μερικά επιπλέον χρήσιμα εργαλεία, όπως η στοίχιση κειμένου και το μέγεθος. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε από μια επιλογή από κομψές γραμματοσειρές.

Για να επεξεργαστείτε μια σημείωση, απλώς πατήστε το γραφικό στοιχείο από την αρχική οθόνη για να ανοίξετε το αναδυόμενο παράθυρο. Μπορείτε επίσης να κλειδώσετε τις σημειώσεις με κωδικό πρόσβασης και να αλλάξετε τη διαφάνεια. Αν αναζητάτε μια εξατομικευμένη εμπειρία λήψης σημειώσεων για να κάνετε τις σημειώσεις σας πιο προσιτές, το Sticky Notes + Widget είναι μια κορυφαία επιλογή.

Κατεβάστε: Αυτοκόλλητες σημειώσεις + Γραφικό στοιχείο (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

7. ColorNote

Το ColorNote προσφέρει έναν οργανωμένο κόμβο για την αποθήκευση σημειώσεων σύντομης μορφής. Μπορείτε να δημιουργήσετε απλές σημειώσεις κειμένου και λίστες υποχρεώσεων από την αρχική οθόνη σας ή μέσα στην εφαρμογή. Η εφαρμογή προσφέρει συγχρονισμό στο σύννεφο, έτσι δεν θα χάσετε ποτέ πολύτιμες σημειώσεις. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν.

Μία από τις ξεχωριστές λειτουργίες της εφαρμογής είναι η προβολή ημερολογίου, ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε το πρόγραμμα και τις εργασίες σας μαζί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έγχρωμες ετικέτες για να κατηγοριοποιήσετε τις σημειώσεις. Χρησιμοποιώντας το γραφικό στοιχείο αυτοκόλλητων σημειώσεων του ColorNote, μπορείτε να πληκτρολογήσετε σημειώσεις από την αρχική οθόνη. Το widget σάς επιτρέπει επίσης να επεξεργάζεστε σημειώσεις και να αλλάζετε μεταξύ τους.

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε μια προηγούμενη ιδέα, το εργαλείο αναζήτησης του ColorNote μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε πληροφορίες από όλες τις γραπτές σας σημειώσεις. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε ιδέες με φίλους χρησιμοποιώντας το κουμπί Αποστολή.

Κατεβάστε: ColorNote (Ελεύθερος)

Η λήψη σημειώσεων είναι μια χρήσιμη δεξιότητα που σας βοηθά να παραμένετε οργανωμένοι και να σημειώνετε ιδέες. Η εύρεση χρόνου για τη λήψη πληροφοριών μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά αν ταξιδεύετε συχνά. Αλλά αυτά τα γραφικά στοιχεία προσφέρουν μια γρήγορη λύση για να καταγράψετε ιδέες απευθείας από την αρχική σας οθόνη, καταργώντας την ανάγκη να ανοίγετε και να κλείνετε συχνά εφαρμογές λήψης σημειώσεων.