7 Εργαλεία αυτοπροστασίας εφαρμογής χρόνου εκτέλεσης (RASP) για σύγχρονες εφαρμογές

Ας μάθουμε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το RASP για την προστασία των εφαρμογών σας.

Ο λόγος είναι προφανής – ανεξέλεγκτες παραβιάσεις της κυβερνοασφάλειας σε όλο τον κόσμο, δυσκολεύοντας άτομα και επιχειρήσεις.

Τώρα, οι εφαρμογές είναι ένας από τους αγαπημένους στόχους για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, οι οποίοι είναι πάντα σε επιφυλακή για την εύρεση τρωτών σημείων στην εφαρμογή σας. Όταν καταφέρουν να το βρουν αυτό, τότε ο Θεός φυλάξοι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν μια παραβίαση δεδομένων και να σας βλάψουν.

Με τέτοια ζητήματα ασφαλείας, η εύρεση μιας αποτελεσματικής λύσης είναι φυσικά πρόκληση.

Λοιπόν, ποια είναι η λύση για αυτό;

Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι να αφήσετε τις εφαρμογές σας να προστατευτούν.

Ταραγμένος?

Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι, υπάρχει μια τεχνολογία που ονομάζεται Runtime Application Self-Protection (RASP). Και χρησιμοποιώντας αυτό, οι εφαρμογές σας μπορούν να περιβάλλονται από μια ασπίδα που θα αναγνωρίζει και θα αποκλείει τις διαδικτυακές απειλές σε πραγματικό χρόνο.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς οι εφαρμογές σας μπορούν να γίνουν αυτόνομες για την προστασία τους μέσω των εργαλείων RASP που θα σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε αυτήν την τεχνολογία στις εφαρμογές σας.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι το RASP;

Το Runtime Application Self-Protection (RASP) είναι η τεχνολογία που εμφανίζεται στην εικόνα όταν εκτελείται μια εφαρμογή. Και όταν αρχίσει να εκτελείται, το RASP το προστατεύει από κακόβουλες εισόδους αναλύοντας τη συμπεριφορά της εφαρμογής καθώς και το πλαίσιο αυτής της συμπεριφοράς. Παρακολουθεί και εντοπίζει συνεχώς επιθέσεις και τις μετριάζει άμεσα χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση.

Το RASP ενσωματώνει ασφάλεια σε μια εφαρμογή που εκτελείται ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται η εφαρμογή στον διακομιστή. Αναχαιτίζει τις κλήσεις από τις εφαρμογές σας προς τα συστήματα για να διασφαλίσει ότι είναι ασφαλή και επικυρώνει απευθείας αιτήματα εντός της εφαρμογής σας. Προστατεύει εφαρμογές που δεν είναι web και web και δεν επηρεάζει ποτέ τη σχεδίαση της εφαρμογής σας.

Ένα λογισμικό RASP είναι ενσωματωμένο ή ενσωματωμένο στο περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης μιας εφαρμογής για να εκτελέσει τη λειτουργία του για την προστασία της εφαρμογής.

Πώς διαφέρει από ένα παραδοσιακό WAF;

Το RASP είναι διαφορετικό από ένα παραδοσιακό τείχος προστασίας WAF ή διαδικτυακής εφαρμογής. Είναι επειδή τα WAF συνδέονται στενά με κωδικούς εφαρμογών που είναι επιρρεπείς σε εκμεταλλεύσεις.

Ένα WAF επιθεωρεί όλα τα εισερχόμενα αιτήματα HTTP για ωφέλιμο φορτίο επίθεσης καθώς και ύποπτα μοτίβα χρήσης και μπλοκάρει ή αναφέρει το αίτημα σε περίπτωση που βρει κάτι λάθος. Ωστόσο, δεν μπορεί να πει πώς η εφαρμογή θα επεξεργαστεί αυτά τα δεδομένα και μπορεί να οδηγήσει σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, η σύγχρονη ανάπτυξη εφαρμογών έχει στραφεί προς το μοντέλο της συνεχούς ανάπτυξης που οδηγεί σε συνεχώς μεταβαλλόμενες επιφάνειες επίθεσης. Ως εκ τούτου, γίνεται πολύ δύσκολο για ένα WAF να συμβαδίζει με την προσέγγιση των προτύπων χρήσης.

Το RASP, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει ευκολότερες αναπτύξεις, παρέχει καλύτερους ελέγχους ανεξάρτητα από τη γλώσσα προγραμματισμού και αποδίδει με καλύτερη ακρίβεια. Σε αντίθεση με τα WAF, το RASP προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιοδήποτε περιβάλλον ή γλώσσα και χρησιμοποιεί τη συνείδηση ​​για την παρακολούθηση των απειλών.

Αντί για τυφλές εικασίες για ένα ωφέλιμο φορτίο, η τεχνολογία RASP εντοπίζει τα πλήρη δεδομένα, τα οποία μερικές φορές μπορεί να περιλαμβάνουν μετασχηματισμένα δεδομένα, με βάση τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσει η εφαρμογή σας και αυτό ακριβώς σημαίνει εδώ τα συμφραζόμενα.

Το RASP έχει συνήθως πολύ χαμηλότερα ψευδώς θετικά σε σύγκριση με τα WAF. Επιπλέον, ενώ ένα WAF παρέχει ένα ισχυρό τείχος για να ασφαλίζει την εφαρμογή στην πρώτη γραμμή, το RASP παρέχει μια ισχυρή ασπίδα για την προστασία της εφαρμογής σας από μέσα προς τα έξω μέσω των καινοτόμων δυνατοτήτων του.

Οφέλη από τη χρήση του RASP

 • Καθώς το RASP λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις με βάση την ανίχνευση συμφραζομένων μαζί με την πλούσια αρχιτεκτονική εφαρμογών που συνδυάζει στατική και δυναμική προβολή, υπάρχουν σημαντικά χαμηλότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα.
 • Το RASP είναι σε θέση να προστατεύει την εφαρμογή σας από διάφορους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων 10 τρωτών σημείων του OWASP, των ενέσεων, της ανασφαλούς αποκεντροποίησης, της αδύναμης τυχαιότητας, του IDOR, της ύποπτης δραστηριότητας πελάτη, του SSRF/CSRF και πολλά άλλα.
 • Γρήγορη προσαρμοστικότητα στις αρχιτεκτονικές εφαρμογών και μπορεί ακόμη και να προστατεύσει πρότυπα εκτός ιστού όπως το RPC ή το XML.
 • Χωρίς μαύρες λίστες, κανόνες κυκλοφορίας για διαμόρφωση ή διαδικασία εκμάθησης, οι λύσεις RASP είναι εύκολο να διατηρηθούν. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αγαπούν αυτό, βασίζονται σε αυτό και εκτιμούν τον χρόνο και το κόστος που εξοικονομεί.
 • Το RASP επιτρέπει την υποστήριξη cloud. Καθώς είναι αυτοπροστατευμένα, ο κωδικός παραμένει προστατευμένος ανά πάσα στιγμή όπου κι αν πηγαίνει η εφαρμογή. Η διαμόρφωσή του θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε σενάρια έκδοσης, δημιουργώντας και ρυθμίζοντας την εφαρμογή σας χωρίς να χρειάζεται να ενημερώσετε το τείχος προστασίας ή τους κανόνες δικτύου.
  Ποιο να Διαλέξετε το 2022;

Τώρα που το γνωρίζετε, ας εξερευνήσουμε μερικές από τις παρακάτω καλύτερες λύσεις RASP που μπορείτε να αναπτύξετε στην εφαρμογή σας.

Οχυρώνω

Παρακολουθήστε τις εφαρμογές σας και προστατέψτε τις από τρωτά σημεία και κοινές επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο με Fortify Application Defender από τη Microfocus.

Διακρίνει μεταξύ νόμιμων αιτημάτων και επικίνδυνων απειλών σε εφαρμογές .NET και Java, ενώ προστατεύει τις εφαρμογές παραγωγής από επιθέσεις zero-day. Οι λύσεις ασφάλειας εφαρμογών από άκρο σε άκρο καλύπτουν τον συνολικό κύκλο ζωής ανάπτυξής σας.

Το Fortify προσφέρει ορατότητα καταγραφής καθώς και εκμετάλλευση δεδομένων που σχετίζονται με εφαρμογές ιστού εκτός από λεπτομέρειες γραμμής κώδικα. Σας επιτρέπει επίσης να στέλνετε συμβάντα εκμετάλλευσης και καταγραφής σε διαχειριστή αρχείων καταγραφής ή SIEM χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε τον πηγαίο κώδικα για ορατότητα ασφάλειας και συμμόρφωση.

Θα αποκτήσετε ένα ισχυρό και πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα που διατηρεί τις εφαρμογές σας ασφαλείς και ελαχιστοποιεί τα γενικά έξοδα του περιβάλλοντος παραγωγής. Περιλαμβάνει 32 κατηγορίες κανόνων ασφαλείας που σας προστατεύουν από παραβιάσεις ασφαλείας, όπως δέσμες ενεργειών μεταξύ τοποθεσιών, εισαγωγές SQL, παραβιάσεις απορρήτου και πολλά άλλα.

Αποκτήστε άμεση ασφάλεια με ευέλικτη και γρήγορη ανάπτυξη χωρίς να αλλάξετε ούτε μία γραμμή κώδικα ή οποιαδήποτε εκπαίδευση WAF. Μπορείτε να ελέγξετε την προστασία σας από μια εύχρηστη και κεντρική κονσόλα διαχείρισης.

Sqreen

Η μοναδική αρχιτεκτονική του Runtime Application Self-Protection (RASP) της Sqreen παρέχει βαθιά ορατότητα και προστασία για τις εφαρμογές σας πέρα ​​από το επίπεδο HTTP. Χιλιάδες προγραμματιστές και ομάδες ασφαλείας εμπιστεύονται αυτή τη λύση λόγω των εκτεταμένων και αξιόπιστων προσφορών της.

Το RASP του Sqreen αξιοποιεί το πλήρες πλαίσιο αιτημάτων για να ανιχνεύσει μια επίθεση που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα τρωτά σημεία που υπάρχουν στη διαδικασία παραγωγής. Μετριάζει επίσης κρίσιμες επιθέσεις χωρίς ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, η ασφάλειά του παρέχει επίσης κάλυψη μηδενικής ημέρας, θωρακίζοντας την εφαρμογή σας έναντι των κορυφαίων 10 ευπαθειών του OWASP, όπως XSS, SSRF, SQL injections και άλλα. Δεν βασίζεται ποτέ σε μοτίβα και υπογραφές που κόβονται εύκολα και μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα στη στοίβα εφαρμογών σας.

Λαμβάνετε πληροφορίες εντός της εφαρμογής για να γνωρίζετε τα στοιχεία, τους κινδύνους και τα συμβάντα που σχετίζονται με την αίτησή σας. Για αυτό, λαμβάνετε έναν ενοποιημένο πίνακα ελέγχου και μπορείτε να μετατρέψετε αυτές τις πληροφορίες σε δράση σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να αναγνωρίσετε επιθέσεις πέρα ​​από ξεχωριστές IP και να επιταχύνετε τις προσπάθειες αποκατάστασης.

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα μόνο λεπτά για να ρυθμιστεί το Sqreen και, στη συνέχεια, αποδίδει εκ των υστέρων τοποθετώντας 500+ σημεία μέσα στις εφαρμογές, τα API και τις μικροϋπηρεσίες σας δυναμικά. Μπορείτε να το εφαρμόσετε χωρίς τροποποιήσεις ή διαμορφώσεις κώδικα. Έχει μια κατανεμημένη αρχιτεκτονική που είναι ασφαλής έναντι αστοχίας μέσω μιας ενσωματωμένης εικονικής μηχανής σε μικρο-πράκτορες με περιβάλλον δοκιμών.

Το Sqreen διανύει τα επιπλέον μίλια για την ασφάλειά σας πέρα ​​από το RASP, ενσωματώνοντας διάφορες λύσεις προστασίας σε ένα – WAF εντός εφαρμογής, ανάληψη λογαριασμού, πολιτική ασφάλειας περιεχομένου κ.λπ., καθώς και σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το SDLC.

  11 Καλύτερη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων για μεσαίες και επιχειρηματικές επιχειρήσεις

Ενημέρωση: Το Sqreen ήταν αποκτήθηκε από την Datadog.

OpenRASP

OpenRASP είναι μια λύση ανοιχτού κώδικα RASP από την Baidu. Ενσωματώνει τον κινητήρα προστασίας απευθείας στον διακομιστή εφαρμογών του με τη βοήθεια οργάνων. Μπορείτε να παρακολουθείτε διαφορετικά συμβάντα, όπως λειτουργίες αρχείων, αιτήματα δικτύου, ερωτήματα βάσης δεδομένων και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης, ένα WAF χαρτογραφεί κακόβουλα αιτήματα που κάνουν οι χάκερ με την ηλεκτρονική του υπογραφή και στη συνέχεια τους αρνείται την πρόσβαση. Ωστόσο, το OpenRASP υιοθετεί μια εξωγενή προσέγγιση συνδέοντας τις ευαίσθητες συναρτήσεις, εξετάζοντάς τις και μπλοκάροντας τις εισόδους που τροφοδοτούνται στις λειτουργίες.

Αυτή η διαδικασία προσφέρει οφέλη όπως:

 • Επιτρέπει μόνο στις επιτυχημένες επιθέσεις να ενεργοποιούν συναγερμούς, με αποτέλεσμα λιγότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα μαζί με καλύτερο ποσοστό ανίχνευσης
 • Κάνει την εγκληματολογική ανάλυση ταχύτερη και ευκολότερη λόγω της λεπτομερούς καταγραφής του stack trace
 • Απαράδεκτο σε παραπληροφορημένα πρωτόκολλα

Μπορείτε επίσης να λάβετε ορισμένες περιπτώσεις δοκιμών που αντιστοιχούν άμεσα στις κυβερνοεπιθέσεις του OWASP TOP 10. Το OpenRASP λειτουργεί καλά σε Java και PHP. Ενσωματώνεται με τα υπάρχοντα SOC και SIEM και καταγράφει συναγερμούς σε JSON, τα οποία είναι εύκολο να παραληφθούν από συλλέκτες αρχείων καταγραφής όπως το Flume, το rsylog και το LogStash.

Επιστήμες Σήματος

Το εύκολο στην εγκατάσταση λογισμικό του Επιστήμες Σήματος υποστηρίζει διάφορες γλώσσες προγραμματισμού και πλαίσια, συμπεριλαμβανομένων των PHP, Scala, Perl, Node.js, Python, Java, Go, .NET και Rails, και τα προστατεύει από επιθέσεις διατηρώντας παράλληλα την απόδοσή τους. Μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα προϊόν αλυσίδας εργαλείων DevOps για ευρύτερη ορατότητα μεταξύ ομάδων.

Η Signal Sciences προστατεύει 40.000+ εφαρμογές ετησίως κατά μέσο όρο, έχει καταφέρει να προσφέρει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών και υποστηρίζει 100+ πολυσύννεφα και υβριδικές πλατφόρμες.

Είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς όσον αφορά το RASP λόγω της αξιοπιστίας, της λειτουργικής διαχείρισης, της κλιμακούμενης προστασίας και των διαφόρων επιλογών ανάπτυξης ανεξάρτητα από το πού λειτουργεί η εφαρμογή σας.

Θα λάβετε προστασία πολύ πέρα ​​από τις κορυφαίες 10 ευπάθειες του OWASP, συμπεριλαμβανομένων κακών ρομπότ, εξαγοράς λογαριασμού, εφαρμογής DDoS, κατάχρησης API και πολλά άλλα. Υποστηρίζει πολλαπλές αρχιτεκτονικές από μια εγγενή εφαρμογή έως εφαρμογές παλαιού τύπου, χωρίς διακομιστή και κοντέινερ. Καθώς παρέχουν μια λύση υβριδικού SaaS, μπορείτε να την αναπτύξετε απευθείας στις εφαρμογές σας με μία μόνο αλλαγή DNS, χωρίς να απαιτούνται πράκτορες.

Οι πληροφορίες και οι ειδοποιήσεις ασφάλειας αυτοεξυπηρέτησης σάς βοηθούν να σταθεροποιήσετε τη στάση ασφαλείας σας και να παραμείνετε πάντα προληπτικοί.

Jscrambler

Ανατρέξτε στο Code Integrity από Jscrambler για να προστατεύσετε τις εφαρμογές σας από κατάχρηση, παραβίαση, κλοπή κώδικα και πειρατεία με συσκότιση JavaScript σε εταιρικό επίπεδο, αμυντικές τεχνικές και κλείδωμα κώδικα.

Κάθε φορά που προστατεύετε τους κώδικες JavaScript χρησιμοποιώντας το Jscrambler, σας δίνει μια εξαιρετικά ασφαλή έκδοσή του που κρύβει τη βασική λογική και διατηρεί ανέπαφη την αρχική του λειτουργικότητα. Θα είστε σε θέση να ανιχνεύσετε απόπειρες παραβίασης και εντοπισμού σφαλμάτων κατά τη διάλυση της εφαρμογής σας επίτηδες για να μετριαστείτε από τους εισβολείς από το να τροποποιήσουν ή ακόμα και να αναλύσουν τους κώδικές σας.

Το Jscrambler σάς επιτρέπει να κλειδώνετε τους κωδικούς σας και να τους εκτελείτε μόνο σε συγκεκριμένους τομείς, προγράμματα περιήγησης, εύρη ημερομηνιών και λειτουργικά συστήματα. Σε περίπτωση παραβίασης κλειδώματος, θα σπάσει την αίτησή σας. Ρυθμίστε αυτόματες αντιδράσεις για την αποτροπή επιθέσεων όπως ανακατευθύνσεις εισβολέων, κλήση προσαρμοσμένων λειτουργιών και ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Το Jscrambler παρέχει ισχυρότερη προστασία μέσω του JavaScript Threat Monitoring. Παρακολουθεί όλους τους προστατευμένους κωδικούς που έχετε σε πραγματικό χρόνο και προειδοποιεί σε περίπτωση ατυχημάτων. Με έναν καθαρό πίνακα εργαλείων, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία και σχετικά δεδομένα σχετικά με τις προστατευμένες εφαρμογές σας και να τροποποιήσετε την ασφάλεια για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη απόδοσή τους.

Ενσωματώστε απρόσκοπτα το Jscrambler στη διοχέτευση CD/CI για να διασφαλίσετε ότι όλες οι εκδόσεις που έχουν αναπτυχθεί είναι απόλυτα ασφαλείς. Είναι πάντα ενημερωμένο χάρη στους ειδικούς της JS που μπορούν να σας υποστηρίζουν συνεχώς. Είναι συμβατό με κύριες γλώσσες, πλαίσια και προγράμματα περιήγησης.

  Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Chromebook

Hdiv

Hdiv εξουσιοδοτεί την εφαρμογή σας από μέσα προς τα έξω, ώστε να μπορούν να φροντίζουν για την προστασία τους κατά την ανάπτυξη και επίσης την προστατεύουν όπου κι αν βρίσκονται. Παρέχει λίστα επιτρεπόμενων σε πραγματικό χρόνο, προληπτική απόδοση και δεν απαιτεί από εσάς να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε.

Το Hdiv εντοπίζει γρήγορα σφάλματα ασφαλείας ή/και προβλήματα ασφάλειας σύνταξης για να προστατεύει περισσότερο τις εφαρμογές σας μέσω του κύκλου ζωής ανάπτυξής τους. Ενσωματώνει τις δυνατότητες IAST που απαιτούνται για την προστασία σφαλμάτων με επικύρωση στη λίστα επιτρεπόμενων σε πραγματικό χρόνο για προστασία από επιθέσεις σχετικά με τη λογική της επιχείρησής σας.

Η απλότητα είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του Hdiv και ενσωματώνεται στο SDLC χωρίς να χρειάζεται συντονισμός κατά τη φάση παραγωγής. Απλοποιεί ολόκληρη τη λειτουργία και την ανάπτυξη των εφαρμογών σας, συμπεριλαμβανομένων των API, των εφαρμογών ιστού και των μικροϋπηρεσιών.

Εκτός από αυτό, το Hdiv σάς βοηθά να εφαρμόσετε τις απαραίτητες ανάγκες συμμόρφωσης, όπως GDPR και PCI, οι οποίες εφαρμόζονται απευθείας χωρίς να ανησυχείτε για τροποποιήσεις εφαρμογών. Ετσι. Απλώς ξεκινήστε με το Hdiv σε λίγα λεπτά από:

 • Λήψη πράκτορα Hdiv μέσω μιας γραμμής κώδικα
 • Διαμόρφωσή του και συμπερίληψη της βιβλιοθήκης του Hdiv στην εφαρμογή σας
 • Εκτελέστε το και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε την εφαρμογή σας.

Το Hdiv υποστηρίζει τεχνολογίες όπως .NET, Java, Spring, React, AngularJS, ASP.NET, REST και άλλα για τις εφαρμογές σας που μπορείτε να αναπτύξετε σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον ή περιβάλλον cloud.

Imperva

Αποκτήστε ανώτερη ασφάλεια των εφαρμογών σας με Imperva η οποία είναι μια πολύ γνωστή μάρκα όσον αφορά τις λύσεις κυβερνοασφάλειας. Προστατεύει τις εφαρμογές από διαδικτυακές απειλές διαφόρων ειδών, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε καλύτερα στη λογική της επιχείρησής σας αντί να πνίγεστε βαθιά στα ζητήματα ασφάλειας.

Οι εγγενείς εφαρμογές σας στο cloud απαιτούν μεγαλύτερη ασφάλεια από την ασφάλεια της περιμέτρου λόγω των σημερινών σεναρίων ασφαλείας, γι’ αυτό το Imperva παρέχει ασφάλεια από το εσωτερικό και περπατά μαζί με τις εφαρμογές σας.

Το RASP της Imperva είναι ενσωματωμένο σε ένα περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης εφαρμογών που είναι ικανό να προστατεύει από επιθέσεις zero-day, τις δέκα κορυφαίες ευπάθειες του OWASP, είναι εξαιρετικά ακριβές και δεν χρειάζεται συντονισμό. Εκτός από αυτά, έχετε ασφάλεια από κλικ, μεγάλα αιτήματα, απόκριση HTTP και παραβίαση μεθόδων, εσφαλμένα περιεχόμενα, μη επικυρωμένες ανακατευθύνσεις και διαβάσεις διαδρομής.

Χρησιμοποιώντας το Imperva, είστε ασφαλείς από ένεση, όπως ένεση εντολών, εγχύσεις μεταξύ τοποθεσιών, δέσμες ενεργειών μεταξύ τοποθεσιών, έγχυση CSS και HTML, έγχυση JSON και XML, παραβίαση πρόσβασης στη βάση δεδομένων, ένεση OGNL και ένεση SQL.

Η σε βάθος ασφάλειά του βοηθά τις εφαρμογές σας σε πιο αδύναμες περιοχές, όπως ανασφαλή cookie και μεταφορά, μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες δικτύου, καταγραφή ευαίσθητων δεδομένων, αδύναμος έλεγχος ταυτότητας, προσωρινή αποθήκευση περιήγησης και κρυπτογραφία. Όταν το RASP συνδυάζεται με το WAF, παρέχει ασφάλεια out-of-the-box και αυτό κάνει η Imperva.

Ως εκ τούτου, έχετε πλήρη προστασία από DDoS, script kiddies, κακόβουλα bots, εξωτερικές απειλές και πολλά άλλα. Το Imperva χρησιμοποιεί μια πατενταρισμένη τεχνική προσανατολισμένη στη γραμματική για την υπεράσπιση εφαρμογών χωρίς επιδιορθώσεις ή υπογραφές, ενώ σας εξοικονομεί επιπλέον λειτουργικά έξοδα.

Είναι εξοπλισμένο με προστασία από εσωτερικές απειλές που συνδέεται με το χρόνο εκτέλεσης της εφαρμογής για την προστασία τους από κακόβουλους και απρόσεκτους χρήστες. Έχετε ευρύτερη ορατότητα διαφορετικών προβλημάτων με τις εφαρμογές σας σε ένα μέρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξινομήσεων επιθέσεων, δεδομένων δικτύου, λειτουργικού συστήματος, περιόδων σύνδεσης χρήστη, ονόματος αρχείου, εκτέλεσης κώδικα και βάσεων δεδομένων.

Υποστηρίζει πλατφόρμες όπως Java, .NET, Nodejs, Oracle, PostgreSQL, MySQL, SQL Server, IBM DB2, IBM Radar, Elastic κ.λπ., και λειτουργεί για όλους τους τύπους εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων API, παλαιού τύπου, κοντέινερ.

συμπέρασμα

Η κυβερνοασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας και είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Αποθηκεύστε τις εφαρμογές σας από απειλές και εκμεταλλεύσεις που μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες από ό,τι θα μπορούσατε να περιμένατε.

Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αποτελεσματική λύση RASP όπως αυτές που ανέφερα σε αυτό το άρθρο για να προστατεύσετε την εφαρμογή σας από διαφορετικούς τύπους ευπάθειας και απειλών.