7 Εναλλακτικές λύσεις Αναζήτησης Google και τα χαρακτηριστικά εμπορικών σημάτων τους

Βασικά Takeaways

  • Η Αναζήτηση Google έχει ισχυρούς ανταγωνιστές, όπως το Bing και το DuckDuckGo, που ο καθένας προσφέρει μοναδικά οφέλη.
  • Η επιλογή της καλύτερης εναλλακτικής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις προτεραιότητές σας ως χρήστη.
  • Η πρακτική δοκιμή είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε εάν μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες σας.

Η Αναζήτηση Google είναι πιθανώς η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησής σας, όπως δισεκατομμύρια άλλοι χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Αλλά επειδή το Google είναι τόσο συνηθισμένο, ίσως να μην γνωρίζετε τις άλλες εξαιρετικές επιλογές αναζήτησης στο Διαδίκτυο που σας ταιριάζουν καλύτερα—και γιατί θα πρέπει να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε αμέσως.

1. Bing: Ζωντανό, εξατομικευμένο εναλλακτικό Google

Όταν εξετάζετε μια αλλαγή από την Google, το Bing της Microsoft προσφέρει μια ζωντανή οπτική εμπειρία που αξίζει να εξερευνήσετε. Η φιλόξενη διεπαφή του φορτώνει με πολύχρωμες αποκλειστικές καρτέλες για εύκολη αναζήτηση εικόνων, ειδήσεων, βίντεο και χαρτών με ένα μόνο κλικ.

Οι ανερχόμενοι τίτλοι ειδήσεων παρακάτω παρέχουν μια ματιά στις δημοφιλείς αναζητήσεις. Και το κουμπί Copilot δίπλα στο λογότυπο σάς επιτρέπει να συνομιλείτε με έναν βοηθό AI απευθείας από τα αποτελέσματα. Ποιος δεν απολαμβάνει την τελειοποίηση των ερωτημάτων μέσω φιλικής συνομιλίας σε ατελείωτα φίλτρα;

Το Bing προωθεί επίσης περαιτέρω τη λειτουργικότητα συνδέοντας αναζητήσεις με τον λογαριασμό σας Microsoft. Φανταστείτε να εξαργυρώνετε κερδισμένους πόντους ανταμοιβής για δωροκάρτες, συμμετοχές σε κληρώσεις ή φιλανθρωπικές δωρεές.

Ομοίως, η λειτουργία Συλλογές σάς βοηθά να οργανώσετε την έρευνα και τα σχέδιά σας με προσιτό τρόπο. Μπορείτε να προσαρμόσετε το δημόσιο προφίλ σας Bing με παρόμοιο τρόπο με τις κάρτες People της Google, συνδέοντάς το έτσι ώστε να εμφανίζει ενημερώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους συνδεδεμένους λογαριασμούς σας.

Η διαχείριση του απορρήτου και των δεδομένων αναζήτησης είναι απλή μέσω των ρυθμίσεων και επιλογών ασφαλούς αναζήτησης του Bing, για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα κατά τοποθεσία ή να διαγράψετε πλήρως το ιστορικό σας. Όταν χρησιμοποιείτε την ενσωματωμένη δυνατότητα Microsoft Copilot, ελέγχετε πόσο συχνά εμφανίζονται οι απαντήσεις συνομιλίας σας απευθείας στα αποτελέσματα αναζήτησής σας.

  Μερικοί από τους καλύτερους πόρους για το Mastering Golang

Η εμπειρία αναζήτησης στο Bing ξεχωρίζει μέσω εξατομικευμένων προτάσεων και επισημάνσεων σε συγκεκριμένες σελίδες που εμφανίζονται μέσω ενός εικονιδίου λάμπας.

Δοκιμάστε το Bing για μια πιο ζωντανή προσέγγιση της αναζήτησης με πρόσθετα προνόμια μέσω του λογαριασμού σας Microsoft.

2. DuckDuckGo: Εμπειρία αναζήτησης με επίκεντρο το απόρρητο

Θέλετε μια μηχανή αναζήτησης που να θέτει το απόρρητο μπροστά και στο επίκεντρο; Το DuckDuckGo είναι μια εξαιρετική εναλλακτική της Google.

Το DuckDuckGo προσφέρει μια καθαρή, απλοποιημένη αρχική σελίδα με γραμμή αναζήτησης και εναλλαγή ρυθμίσεων. Κατά την εισαγωγή ενός ερωτήματος αναζήτησης, τα αποτελέσματα οργανώνονται σε βολικές καρτέλες για Εικόνες, Βίντεο, Ειδήσεις και Χάρτες. Φίλτρα όπως η Ασφαλής Αναζήτηση, η Περιοχή και άλλα εμφανίζονται παραπάνω για να σας βοηθήσουν να κάνετε πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σας. Ταυτόχρονα, οι Άμεσες απαντήσεις για κοινά ερωτήματα όπως ο καιρός ή οι μετατροπές νομισμάτων εμφανίζονται σε εμφανές σημείο στην κορυφή.

Ρυθμίσεις όπως η τοποθέτηση URL, η γραμματοσειρά και η γλώσσα μπορούν να εφαρμοστούν μέσω του μενού ρυθμίσεων για να προσαρμόσετε την εμπειρία αναζήτησής σας. Εάν ενεργοποιήσετε την Άπειρη κύλιση, τα αποτελέσματά σας θα επεκταθούν ομαλά καθώς κάνετε κύλιση αντί για σελιδοποίηση, απαιτώντας από εσάς να πατήσετε Περισσότερα αποτελέσματα.

Ίσως το πιο σημαντικό, το DuckDuckGo δεν αποθηκεύει ποτέ το ιστορικό αναζήτησης ή περιήγησής σας, τις διευθύνσεις IP ή άλλα προσωπικά δεδομένα. Τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι πραγματικά ανώνυμα, παρέχοντας ένα καθησυχαστικό επίπεδο απορρήτου που δεν μπορούν να διεκδικήσουν σημαντικοί παίκτες όπως η Google.

Για μια αναζωογονητικά απλή αλλά ισχυρή αναζήτηση με το αυθεντικό απόρρητο στον πυρήνα της, το DuckDuckGo αξίζει να κάνετε την αλλαγή. Δοκιμάστε το τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητά για να δοκιμάσετε την αναζήτηση χωρίς συνδεδεμένες συμβολοσειρές.

3. Γενναία αναζήτηση: Μια ανεξάρτητη μηχανή αναζήτησης

Ενώ άλλες μηχανές αναζήτησης βασίζονται σε ευρετήρια τρίτων όπως το Google και το Bing, η Brave Search έχει επιτύχει ένα μοναδικό ορόσημο—λειτουργώντας με 100% ανεξαρτησία. Με την ανάπτυξη του ευρετηρίου του μέσω των ανώνυμων συνεισφορών των χρηστών μέσω του Brave Web Discovery Projectπαρέχει πλήρως ιδιωτικά και ανεξάρτητα αποτελέσματα αναζήτησης.

Γενναίοι ισχυρισμοί να έχει συγκεντρώσει πάνω από 22 εκατομμύρια κατά μέσο όρο καθημερινές αναζητήσεις, καθιστώντας την την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μηχανή αναζήτησης από το Bing. Αυτή η γρήγορη υιοθέτηση επέτρεψε στην ομάδα αναζήτησης να βελτιώσει τα αποτελέσματα αναζήτησης ανταγωνιστικά.

  Πώς να εγγράψετε την οθόνη στο Chromebook σας

Αυτό ξεχωρίζει το Brave Search από εναλλακτικές λύσεις που τροφοδοτούνται στα παρασκήνια από τα API εταιρειών Big Tech. Τώρα, επεξεργάζοντας τις αναζητήσεις σχεδόν αποκλειστικά από το δικό του ευρετήριο, οι χρήστες του Brave λαμβάνουν πλήρως ανεξάρτητα αποτελέσματα χωρίς να διακυβεύεται το απόρρητο.

Η ελάχιστη αρχική σελίδα αναζήτησης εστιάζει στο ερώτημά σας, με μόνο το λογότυπο, τη γραμμή αναζήτησης και το κουμπί λήψης του προγράμματος περιήγησης Brave. Ισχυρά φίλτρα όπως η τοποθεσία, η ώρα και η ασφαλής αναζήτηση, μαζί με τη λειτουργία Goggles, επιτρέπουν προσαρμοσμένο φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων του ερωτήματός σας.

Και ακριβώς όπως το DuckDuckGo, ένας πίνακας απαντήσεων στα δεξιά επιμελείται σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα αναζήτησής σας για εύκολη σάρωση. Πέρα από τα κύρια αποτελέσματα, οι ενότητες για Εικόνες, Ειδήσεις, Βίντεο και σχετικές συζητήσεις Reddit παρέχουν πρόσθετο πλαίσιο. Εναλλακτικές λύσεις όπως η Google και το Bing είναι επίσης προσβάσιμες με ένα μόνο πάτημα, εάν χρειάζεται.

Η Brave Search είναι η κορυφαία ανεξάρτητη εναλλακτική λύση για αναζητήσεις που διατηρούν το απόρρητο που παρέχονται από ελεγχόμενη (είδος) πηγή.

4. Ελβετοί: Μηχανή αναζήτησης για οικογένειες

Η αναζήτηση διατηρώντας παράλληλα το απόρρητο και την ασφάλεια για όλες τις ηλικίες αποτελεί προτεραιότητα με την Swisscows. Ως εναλλακτική λύση που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην προστασία των χρηστών, η Swisscows διασφαλίζει ένα περιβάλλον φιλικό προς τα παιδιά χωρίς ακατάλληλο περιεχόμενο.

Η αρχική του σελίδα επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησής σας. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα φιλτράρονται προσεκτικά για τον αποκλεισμό ενοχλητικών ή γραφικών ερωτημάτων, ενημερώνοντας σαφώς τους χρήστες για ένα Σφάλμα 450 λόγω αποκλεισμένων θεμάτων.

Πρόσθετες ενότητες οργανώνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης για ιστό, εικόνα, βίντεο και μουσική. Τα χρήσιμα φίλτρα ημερομηνίας κρατούν επίσης ενημερωμένα τα ευρήματα. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων πριν τα ανοίξετε πλήρως. Στην προεπισκόπηση, θα εμφανιστεί ο αριθμός των trackers στη σελίδα.

Το Swisscows προχωρά το απόρρητο ένα βήμα παραπέρα ανωνυμοποιώντας όλα τα ερωτήματα εντός επτά ημερών, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να αναζητούν με σιγουριά. Ουσιαστικά, δεν συλλέγουν ούτε αποθηκεύουν τις προσωπικές σας πληροφορίες κατά τις αναζητήσεις σας. Ωστόσο, αποθηκεύει τις καταχωρήσεις αναζήτησης που εισάγετε, αν και ισχυρίζονται ότι οι αναζητήσεις δεν συνδέονται με εσάς. Μετά από επτά ημέρες, τα δεδομένα ερωτήματος είναι εντελώς ανώνυμα, επομένως δεν είναι δυνατή η ανίχνευση τους σε εσάς.

  Πώς να γράψετε μια επαγγελματική υπογραφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Πρότυπα και παραδείγματα

Το Swisscows προσφέρει επίσης ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, email και VPN για την ενίσχυση της διαδικτυακής προστασίας για όλες τις ηλικίες σε οποιαδήποτε συσκευή. Οι δωρεές υποστηρίζουν επίσης ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Εάν η διατήρηση ενός ασφαλούς για την οικογένεια χώρου στο διαδίκτυο κατά τις καθημερινές αναζητήσεις είναι σημαντική, η Swisscows προσφέρει την πιο διακριτική, προσεκτικά φιλτραρισμένη εναλλακτική λύση για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

5. Οικοσία: Μηχανή αναζήτησης φιλική προς το περιβάλλον

Η Ecosia ξεχωρίζει ως μηχανή αναζήτησης αφιερωμένη στην αναδάσωση μέσω αναζητήσεων χρηστών. Η απλή αρχική του σελίδα σας προσκαλεί να κάνετε την Ecosia την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας με ένα μόνο κλικ, παρέχοντας παράλληλα άφθονες πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες της για δενδροφύτευση.

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του δέντρου στη σελίδα αναζήτησης θα εμφανιστεί ένας τρέχων απολογισμός των δέντρων που έχετε βοηθήσει να φυτέψετε. Η Ecosia λέει ότι οι αναζητήσεις και τα έσοδα από διαφημίσεις υποστηρίζουν άμεσα έργα αναδάσωσης μεγάλης κλίμακας παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ειδικές ενότητες για Εικόνες, Ειδήσεις και άλλα. Φίλτρα όπως η τοποθεσία και η ημερομηνία σάς βοηθούν να μειώσετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας και ο βοηθός Ecosia AI είναι διαθέσιμος εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια.

Πέρα από την αναζήτηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ecosia για να προσδιορίσετε τους ρυπαίνοντες και τους φιλικούς προς το περιβάλλον οργανισμούς μέσω ενός πράσινου φύλλου και εικονιδίου ορυκτών καυσίμων, αξιολογήσεων δεσμεύσεων για το κλίμα και αξιολογήσεων περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αναζητήστε και περιηγηθείτε και δείτε μόνοι σας πόσο εύκολο μπορεί να είναι να βοηθήσετε τον πλανήτη μας.

Ποια εναλλακτική λύση αναζήτησης Google πρέπει να αναζητήσετε;

Είτε επικεντρώνεται στο απόρρητο, στις επιλογές προσαρμογής ή στην απλότητα, καθεμία από τις εναλλακτικές της Αναζήτησης Google που καλύπτονται προσφέρει μια χρήσιμη ανατροπή στην αναζήτηση.

Η σωστή επιλογή εξαρτάται τελικά από τις προτεραιότητές σας. Εκτιμάτε τη μεγιστοποίηση της ιδιωτικής ζωής πάνω από όλα; Δοκιμάστε το DDG. Προτιμάτε μια διεπαφή απαλλαγμένη από περισπασμούς; Δοκιμάστε το Brave. Μόνο λαμβάνοντας υπόψη αυτό που πραγματικά έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς σε έναν σύντροφο αναζήτησης, θα προσδιορίσετε ποια μηχανή αξίζει μια ευκαιρία έναντι της συνηθισμένης σας επιλογής — Google, duh.

Δοκιμάστε μία ή περισσότερες από τις λύσεις που καλύπτονται εδώ για να δείτε εάν μπορούν να ανταποκριθούν ή να ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι μια επιλογή που προηγουμένως βρισκόταν έξω από την επίγνωσή σας ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες σας.