7 δωρεάν μαθήματα Coursera για γραφίστες για ανάπτυξη, βελτίωση ή προσαρμογή δεξιοτήτων σχεδίασης

Το να είσαι γραφίστας είναι κάτι περισσότερο από το να έχεις απλώς δεξιότητες Photoshop ή Illustrator και να δημιουργείς τέλεια γραφικά. Ένας σπουδαίος γραφίστας κατανοεί τη θεωρία πίσω από τον χρήσιμο σχεδιασμό, γνωρίζει πόσο σημαντικές είναι οι ερευνητικές δεξιότητες και έχει ακόμη και κάποιο επιχειρηματικό υπόβαθρο εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Αυτή η λίστα με επτά δωρεάν μαθήματα Coursera θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τις δεξιότητές σας στη γραφιστική σχεδίαση από την οπτική μόνο σε μια ολοκληρωμένη, ώστε να μπορείτε να ανεβείτε επίπεδο ως γραφίστας.

Τι είναι το Coursera;

Coursera παρέχει μαθήματα από πανεπιστήμια ή άλλα διαπιστευμένα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Πολλά από τα μαθήματα του Coursera έχουν μια βαριά τιμή παρόμοια με ένα πραγματικό εξάμηνο πανεπιστημίου, αλλά υπάρχει επίσης μια μεγάλη επιλογή δωρεάν μαθημάτων.

Παρόλο που τα δωρεάν μαθήματα δεν παρέχουν πίστωση πανεπιστημίου για ολοκλήρωση, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό που μπορείτε να μοιραστείτε στο LinkedIn ή στο βιογραφικό σας. Έτσι, ένα πιστοποιητικό Coursera μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά στη γραφιστική.

Έχουμε επιμεληθεί μια εξαιρετική λίστα με δωρεάν μαθήματα Coursera που απευθύνονται σε γραφίστες που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους ή για αρχάριους που θέλουν να ασχοληθούν με τη γραφιστική. Οι δεξιότητες που χρειάζονται για τους γραφίστες είναι πολύ περισσότερες από το να μπορούν να σχεδιάζουν ή να χρησιμοποιούν το Adobe Photoshop. Ας βουτήξουμε.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μάθημα για αρχάριους για μελλοντικούς γραφίστες. Χρειάζονται μόνο οκτώ ώρες για να ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα, επομένως μπορεί να γίνει σε μια μέρα εάν θέλετε να μάθετε γρήγορα. Με εκπαιδευτές από το Ινστιτούτο Τεχνών της Καλιφόρνια, τέσσερις αξιολογήσεις και μόνο πέντε ενότητες, αυτή είναι η τέλεια είσοδος στον σχεδιασμό.

Το μάθημα Language of Design διδάσκει δεξιότητες οπτικής επικοινωνίας και γραφιστικής. Οι πέντε ενότητες περιλαμβάνουν:

  • Προσανατολισμός και επισκόπηση
  • Κοινό, πλαίσιο και πολιτισμός
  • Τα βασικά της φόρμας
  • Έννοια και έννοια
  • Κριτική και αποτελεσματικός σχεδιασμός
  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Picture-in-Picture στο iPhone

Αυτό το μάθημα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κωπηλατήσετε μέσα από τα νερά της κατανόησης του σχεδιασμού, αντί να πηδήσετε στα βαθιά.

Το να είσαι επιτυχημένος γραφίστας απαιτεί περισσότερα από [following the golden rules of design composition]. Η δημιουργική σκέψη είναι μια μεγάλη πτυχή της ροής εργασίας των περισσότερων γραφιστών. Αν δεν μπορείς να σκεφτείς δημιουργικά, τότε δεν μπορείς να δημιουργήσεις δημιουργικά.

Αυτό το μάθημα δημιουργικής σκέψης του Imperial College του Λονδίνου θα σας καθοδηγήσει στο πώς να σκέφτεστε δημιουργικά και με καινοτόμο τρόπο, καθώς και πώς να στοχάζεστε και να μεταδίδετε τις ιδέες σας. Αυτές είναι σημαντικές δεξιότητες σχεδιασμού—όσο και η εκμάθηση του οπτικού μέρους.

Αυτό το 13ωρο μάθημα έχει επτά ενότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν τις αρχές της δημιουργικότητας, τη θεωρία της εφευρετικής επίλυσης προβλημάτων και τα στυλ δημιουργικής σκέψης.

Η κατανόηση της διαχείρισης επωνυμίας είναι σημαντική για τους σχεδιαστές που επιθυμούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή ως σχεδιαστές επωνυμίας.

Όταν σχεδιάζετε για επαγγελματικούς ή εταιρικούς σκοπούς, η κατανόηση της επωνυμίας και του κοινού της είναι πιο σημαντική από τα δημιουργικά παραδοτέα. Χρειάζεστε την κατανόηση του ιστορικού για να μπορέσετε να παραδώσετε τα οπτικά σχέδια.

Αυτό το μάθημα διδάσκει εταιρική επωνυμία, μάρκετινγκ επωνυμίας, διαχείριση επωνυμίας και ταυτότητα επωνυμίας. Θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε ολοκληρωμένη ταυτότητα επωνυμίας και οδηγίες με τη γνώση που αποκτήσατε σε αυτό το μάθημα.

Αυτό το μάθημα δεν απευθύνεται απευθείας σε γραφίστες, αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση γραφιστικής ή να γίνετε ελεύθερος επαγγελματίας σχεδιαστής—ειδικά εάν διατηρείτε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Σε 16 ώρες, θα μάθετε για τα επιχειρηματικά μοντέλα, τις στρατηγικές για την ονομασία της δημιουργικής επιχείρησής σας, την αναβάθμιση της ταυτότητας της επωνυμίας και της προσωπικότητάς σας—κάτι που συμβαδίζει με το παραπάνω μάθημα. Θα μάθετε επίσης τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε με τη χρήση φωνής, εικόνων και βίντεο επωνυμίας, καθώς και άλλων ιδρυμάτων μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων.

  Πώς να παρακολουθείτε τις αλλαγές στο Google Keep With Version History

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε τις δεξιότητές σας στο γραφικό σχέδιο στη δική σας επιχείρηση, είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε κάποιες επιχειρηματικές γνώσεις. Το επαγγελματικό υπόβαθρο μπορεί επίσης να σας φανεί χρήσιμο όταν δημιουργείτε έργα γραφιστικής για άλλες επιχειρήσεις.

Μια διαδικτυακή επιχείρηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πουλήσετε τις υπηρεσίες γραφιστικής σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε παθητικό εισόδημα στο διαδίκτυο πουλώντας γραφικά σχέδια και να πουλήσετε τα γραφικά σας σχέδια σε πολλές ηλεκτρονικές αγορές, καθώς και να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση ή πρακτορείο σχεδιασμού.

Το personal branding είναι εξίσου σημαντικό με το business branding, ειδικά αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας όπου είστε το πρόσωπο της επιχείρησής σας. Ενώ μια επωνυμία είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό οπτικό στυλ, είναι σημαντικό ως σχεδιαστής να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις δεξιότητές σου για να δημιουργήσεις μια επωνυμία.

Μια προσωπική επωνυμία είναι σημαντική στην ψηφιακή αγορά εργασίας και αυτό το μάθημα Εισαγωγή στο Personal Branding θα σας βοηθήσει να πετύχετε ως γραφίστας σε πολλές πλατφόρμες. Αυτά περιλαμβάνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις διαδικτυακές αγορές και την ενθάρρυνση ενός αέρα εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και στις σχεδιαστικές σας ικανότητες.

Αυτό το μάθημα διδάσκει δεξιότητες προσωπικής επωνυμίας, κοινωνικών μέσων και διαχείρισης επωνυμίας. Η δημιουργία της υποδομής της επωνυμίας σας είναι μια ενότητα από την οποία θα επωφεληθείτε ως γραφίστας, καθώς και η τελευταία ενότητα: Η δημιουργία του ψηφιακού σπιτιού της επωνυμίας σας.

Οι ερευνητικές δεξιότητες είναι σημαντικές για τους γραφίστες, ειδικά εκείνους στον τομέα του σχεδιασμού UX/UI που έχουν άμεση σχέση με τους χρήστες. Πρέπει να κατανοήσετε τη δέσμια αγορά σας και αυτό το μάθημα Understanding Research Methods είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε εξαιρετικές ερευνητικές δεξιότητες.

  Τα χρήματα που εισρέουν σε νεοσύστατες εταιρείες AI και Celestial AI συγκεντρώνουν 100 εκατομμύρια δολάρια

Αυτό το σύντομο μάθημα πέντε ωρών σάς επιτρέπει να καταλάβετε τι είναι καλή έρευνα. Ενώ η εστίασή του είναι στην ακαδημαϊκή έρευνα και τις ανασκοπήσεις βιβλιογραφίας, οι δραστηριότητες —ή οι ηλεκτρονικές εκδηλώσεις, όπως ονομάζονται— θα ενισχύσουν την ερευνητική σας εμπιστοσύνη.

Καλύτερη έρευνα σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα και αυτό δεν έχει σημασία αν γράφετε τη διδακτορική σας διατριβή για γυναίκες σε βιομηχανίες σχεδίασης ή δημιουργείτε έναν σχεδιασμό ιστότοπου για ανύπαντρες μητέρες που χρειάζονται καλύτερες διατροφικές επιλογές για τις οικογένειές τους.

Εάν είστε γραφίστας, ίσως γνωρίζετε ήδη λίγα πράγματα για το UX design. Είναι παρόμοια. Αλλά αν θέλετε να αλλάξετε καριέρα από το graphic design στο UX design, αυτό το μάθημα Εισαγωγή στη Σχεδίαση Εμπειρίας Χρήστη μπορεί να είναι το τέλειο σκαλοπάτι.

Οι γραφίστες έχουν δεξιότητες που θα σας ωφελήσουν εάν στραφείτε στο σχεδιασμό UX. Οι καλές ερευνητικές δεξιότητες θα σας ωφελήσουν επίσης σε ρόλους σχεδιασμού UX. Η Εισαγωγή στη Σχεδίαση Εμπειρίας Χρήστη σάς διδάσκει ακριβώς τι είναι ο σχεδιασμός της εμπειρίας χρήστη, πώς να ερευνάτε και να συλλέγετε πληροφορίες, πώς να σχεδιάζετε διεπαφές μοντέλων και πώς να αξιολογείτε τη σχεδίαση για τον τελικό στόχο.

Βελτιώστε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας στη γραφιστική σχεδίαση δωρεάν

Αν και δεν είναι όλα αυτά τα δωρεάν μαθήματα Coursera απευθείας για γραφίστες, όλα προσφέρουν δεξιότητες και γνώσεις που θα βελτιώσουν την κατανόηση και την απόδοση του γραφικού σχεδιασμού σας.

Δεν υπάρχουν πολλά δωρεάν επαγγελματικά μαθήματα που βρίσκονται στο διαδίκτυο, επομένως αυτά τα μαθήματα που αναφέρονται είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθετε από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως. Εάν έχετε μόνο λίγες ώρες την εβδομάδα στη διάθεσή σας, μπορείτε πραγματικά να βελτιώσετε τις σχεδιαστικές σας δεξιότητες.