7 διαδικτυακά μαθήματα που πρέπει να γνωρίζετε

Καθώς τα πάντα κινούνται στο διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκτούν τεράστια έλξη.

Επί του παρόντος, Το 97% των εταιρειών του Fortune 500 βασιστείτε στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για ανάπτυξη. Όλοι έχουν παρουσία στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από πελάτες έως ενδιαφερόμενους φορείς.

Κάθε επιχείρηση προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να αναπτύξει την επωνυμία της. Οι εταιρείες μπορούν να αναπτύξουν συνδέσεις με τους πιθανούς πελάτες τους μεταξύ πλατφορμών κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το LinkedIn, το YouTube, το Instagram, το Twitter κ.λπ.

Από τη δημιουργία μιας επωνυμίας έως τη δημιουργία αναγνωρισιμότητας επωνυμίας, μπορείτε να τα κάνετε όλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναπτύξετε μια σταθερή στρατηγική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ανάπτυξη.

Είτε ξεκινάτε μια μικρή επιχείρηση είτε διευθύνετε μια τεράστια επιχείρηση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σημαντικά οφέλη για την επιχείρησή σας. Απλά πρέπει να εφαρμόσετε τη σωστή στρατηγική για την επιχείρησή σας για να έχετε αποτελέσματα.

Ας δούμε μερικά από τα σημαντικά οφέλη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις επιχειρήσεις.

Οφέλη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις επιχειρήσεις

Προσιτότητα

Ακόμα κι αν η εταιρεία σας έχει περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να εργαστείτε για να επιτύχετε εξαιρετική αναγνώριση της επωνυμίας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά την έναρξη μιας μικρής επιχείρησης, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε σε πληρωμένες διαφημίσεις στην αρχική φάση. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με το οργανικό μάρκετινγκ για την επωνυμία σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η πλατφόρμα όπου μπορείτε να εργαστείτε με το οργανικό μάρκετινγκ. Αρχικά, μπορείτε να δημιουργήσετε μια σελίδα στο Facebook ή στο Instagram για την επωνυμία σας με μηδενικό κόστος, για αρχή. Αργότερα, μπορείτε να σκεφτείτε τις πληρωμένες διαφημίσεις αφού αποκτήσετε μια καλή οργανική απήχηση.

Στοχευμένη προσέγγιση χρηστών

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να στοχεύσετε ένα συγκεκριμένο κοινό για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να προβάλλετε διαφημίσεις επί πληρωμή σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Instagram και το Facebook για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε αυτές τις διαφημίσεις σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια, όπως τοποθεσία, ηλικία, φύλο και μισθό. Αυτό θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε τις μετατροπές σας, καθώς θα στοχεύετε συγκεκριμένα τμήματα πελατών. Αυτό θα αυξήσει επίσης τα έσοδά σας.

Χωρίς περιορισμό στις ώρες εργασίας

Εάν έχετε μια παραδοσιακή επιχείρηση, πρέπει να ορίσετε τις ώρες εργασίας. Αλλά, εάν διευθύνετε την επιχείρησή σας με τη βοήθεια των social media, τότε δεν υπάρχει όριο στις ώρες εργασίας. Ακόμα και όταν κοιμάστε, η επιχείρησή σας θα είναι ξύπνια. Καθώς το προφίλ της επιχείρησής σας είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή, οι άνθρωποι μπορούν να ελέγξουν τις προσφορές της επιχείρησής σας και να λάβουν τις υπηρεσίες σας ανά πάσα στιγμή.

Με διαθεσιμότητα και προσβασιμότητα 24/7, μπορείτε να εστιάσετε στην εξέλιξη της επιχείρησής σας και να την ανεβείτε στο επόμενο επίπεδο. Το καλύτερο πράγμα εδώ είναι ότι μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις ή chatbots για να εξυπηρετείτε τους πελάτες σας όταν εσείς και οι υπάλληλοί σας είστε εκτός λειτουργίας.

  Πώς να βρείτε το λογότυπο για έναν ιστότοπο

Βελτιωμένη εξυπηρέτηση πελατών

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ πελατών και επωνυμιών. Τώρα, οι επωνυμίες μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες τους. Αυτό θα αναπτύξει μια ενισχυμένη αίσθηση σύνδεσης καθώς και θα αυξήσει τα επίπεδα ικανοποίησης των πελατών. Η εξυπηρέτηση πελατών διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικοδόμηση της αφοσίωσης στην επωνυμία. Με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι μικρές επιχειρήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να επικεντρωθούν στην εξυπηρέτηση πελατών και τη σύνδεση για την οικοδόμηση αξιοπιστίας και αφοσίωσης.

Ανάπτυξη κοινότητας επωνυμίας

Όταν αναπτύσσετε την επωνυμία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χτίζετε επίσης μια κοινότητα ανθρώπων με αμοιβαία ενδιαφέροντα. Με περισσότερα άτομα στην κοινότητά σας, μπορείτε να περιμένετε τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης στη συνέχεια. Επιπλέον, αυτά τα μέλη της κοινότητας μπορούν ενδεχομένως να δημιουργήσουν περιεχόμενο και να λειτουργήσουν και ως πρεσβευτές επωνυμίας.

Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα οφέλη των social media στην ανάπτυξη κάθε επιχείρησης.

Τα social media δεν πάνε πουθενά. Η χρήση του θα αυξάνεται μόνο με τον καιρό. Εάν σκέφτεστε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία διαχείρισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τότε θα εξακολουθούν να υπάρχουν ελαττώματα. Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα χρειαστείτε ανθρώπινες προσπάθειες.

Έχοντας αυτό υπόψη, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν τους καλύτερους διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να κλιμακώσουν την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές προσφορές εργασίας για διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε κάθε τομέα.

Για να γίνετε διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να κατανοήσετε τον αλγόριθμο διαφορετικών πλατφορμών. Μόλις αποκτήσετε τα μαθήματα, πρέπει να αρχίσετε να τα εφαρμόζετε στους προσωπικούς σας λογαριασμούς και να τα αναπτύσσετε. Τότε είναι που ο κόσμος θα σε βρει αξιόπιστο.

Μπορεί να βρείτε πολλές συμβουλές για να γίνετε διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η πιο σημαντική συμβουλή είναι να εστιάσετε στη μάθηση. Προτού μπορέσετε να βγείτε έξω και να πειραματιστείτε, πρέπει να μάθετε τις λεπτομέρειες των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα διαθέσιμα στην αγορά για να γίνετε διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα μαθήματα.

Αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για αρχάριους. Εάν είστε νέος στον τομέα του μάρκετινγκ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα Udemy. Το μάθημα θα καλύψει όλες τις βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζει κάθε πιστοποιημένος διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς είναι ένα μάθημα για αρχάριους, δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία. Το μάθημα επικεντρώνεται περισσότερο σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρήσεις που ανυπομονούν να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες σε διαφορετικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Τι θα μάθετε;

 • Μάθετε τα βασικά τόσο του B2B όσο και του B2C μάρκετινγκ των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Εύρεση απεριόριστων δυνητικών πελατών και μετατροπή τους σε πωλήσεις
 • Αυτοματοποίηση ολόκληρης της καριέρας σας στο μάρκετινγκ
 • Πωλήσεις στο Διαδίκτυο με Digital Marketing μέσω διαφορετικών πλατφορμών
 • Κλιμάκωση των διαφημίσεών σας για την αυτοματοποίηση των πωλήσεών σας

Το καλύτερο σε αυτό το μάθημα είναι ότι ο δημιουργός συνεχίζει να ενημερώνει το μάθημα κάθε λίγες εβδομάδες. Έτσι, μπορείτε να περιμένετε πολύτιμο περιεχόμενο που παρακολουθείται και ενημερώνεται συνεχώς σύμφωνα με τις τάσεις.

Εάν ενδιαφέρεστε για τη διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το ψηφιακό μάρκετινγκ, τις στρατηγικές ψηφιακών πωλήσεων και πολλά άλλα από την πλευρά του μάρκετινγκ, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα.

  Περιλαμβάνονται διορθώσεις για αρχάριους και ειδικούς

Αυτό Μάθημα διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης by Coursera θα σας βοηθήσει να μάθετε για τη δημιουργία περιεχομένου καθώς και τις δεξιότητες διαχείρισης. Θα μάθετε πώς να δημιουργείτε συναρπαστικό περιεχόμενο μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να προωθείτε την επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Επιπλέον, θα ξεκαθαρίσετε επίσης τη ρύθμιση ημερολογίου περιεχομένου και τη διαχείριση των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό μάθημα με ευέλικτες προθεσμίες. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το χρόνο, καθώς μπορείτε να τον αφιερώσετε ανάλογα με το χρόνο σας. Δεδομένου ότι είναι ένα μάθημα αρχαρίου, δεν υπάρχει ανάγκη για προηγούμενη γνώση του τομέα.

Τι θα μάθετε;

 • Δημιουργία και διατήρηση παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Δημιουργία επωνυμίας, τόνου και φωνής για την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Διαχείριση ημερολογίου περιεχομένου
 • Αξιολόγηση της απόδοσης του περιεχομένου σας σε διαφορετικές πλατφόρμες

Με αυτό το μάθημα, θα αποκτήσετε διάφορες δεξιότητες όπως επιμέλεια περιεχομένου, διαχείριση περιεχομένου, μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ περιεχομένου.

Εάν σκέφτεστε να χτίσετε την καριέρα σας στον τομέα του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το ακολουθήσετε Μάθημα Meta Social Media Marketing στο Coursera. Θα σας κάνει να είστε έτοιμοι για τη βιομηχανία με όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και τα σωστά διαπιστευτήρια. Δεν απαιτείται κανένα πτυχίο ή προηγούμενη εμπειρία για την παρακολούθηση αυτού του μαθήματος.

Το μάθημα θα σας προετοιμάσει για έναν αρχικό ρόλο στον τομέα του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις πάρετε μια ιδέα για διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα μάθετε για τη δημιουργία μιας διαδικτυακής παρουσίας, τη δημιουργία καθημερινού περιεχομένου για ανάρτηση και τη διαχείριση λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τι θα μάθετε;

 • Θα μάθετε να αναπτύσσετε μια αποτελεσματική διαφημιστική καμπάνια για το κοινό-στόχο και επίσης να αναλύετε τα αποτελέσματα.
 • Χειρισμός οτιδήποτε σχετίζεται με διαφημίσεις Facebook, από τη δημιουργία έως την αντιμετώπιση προβλημάτων
 • Δημιουργία διαδικτυακής παρουσίας με δημοσίευση περιεχομένου
 • Διαχείριση λογαριασμών σε διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Με αυτό το μάθημα, θα αποκτήσετε διάφορες δεξιότητες, όπως ψηφιακό μάρκετινγκ, διαφήμιση απόδοσης, μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ανάπτυξη περιεχομένου, διαχείριση διαφημίσεων και πολλά άλλα.

ο Μάθημα Στρατηγικής Social Media είναι ένα μάθημα αρχαρίου για το Skillshare. Ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις σας, χρειάζεστε μια βιώσιμη στρατηγική για την επωνυμία σας για να έχετε τα σωστά αποτελέσματα. Είτε θέλετε να βελτιώσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, να αυξήσετε τις πωλήσεις ή να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστότοπου, θα χρειαστείτε μια σταθερή στρατηγική μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να το πραγματοποιήσετε.

Αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη σωστή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για την επιχείρησή σας. Από το οργανικό μάρκετινγκ μέχρι τη διαφήμιση επί πληρωμή, θα πάρετε μια ιδέα για όλα όσα χρειάζεστε για να γίνετε ειδικός στα social media.

Τι θα μάθετε;

 • Επιλέγοντας τη σωστή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας
 • Δημιουργία καθώς και επιμέλεια αποτελεσματικού οπτικού περιεχομένου
 • Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το Buffer για τον προγραμματισμό, την ανάλυση και τη βελτίωση των αναρτήσεών σας
 • Ανάπτυξη προσαρμοσμένων στρατηγικών κοινωνικών μέσων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επωνυμίας

Μόλις τελειώσετε με αυτό το μάθημα, θα έχετε την αυτοπεποίθηση να δεχτείτε πελάτες. Θα μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες στρατηγικές κοινωνικών μέσων για να εξυπηρετήσετε το σκοπό τους. Επιπλέον, θα λάβετε επίσης ένα πρακτικό έργο σε αυτό το μάθημα, έτσι ώστε ο εκπαιδευτής να μπορεί να καθορίσει την πρόοδό σας.

Αυτό μάθημα στο edX θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε διαδικτυακά οικοσυστήματα διαφήμισης. Θα παρατηρήσετε μια τεράστια αύξηση στην εμβέλεια της επωνυμίας σας μετά την εφαρμογή των εννοιών από αυτό το μάθημα. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι θα πάρετε μια ιδέα σχετικά με την ανάλυση των λαμβανόμενων πληροφοριών και τη δράση βάσει αυτών για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google και τους Χάρτες της Apple εν κινήσει χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο

Θα μάθετε για διάφορες άλλες έννοιες, όπως διαφήμιση, hashtags, διαφημίσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σελίδα προορισμού, παράγοντες επιρροής, δημιουργία δυνητικών πελατών, αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων και πολλά άλλα. Αυτό το μάθημα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια βιώσιμη διαδικτυακή στρατηγική διαφήμισης για την επωνυμία σας.

Τι θα μάθετε;

 • Δημιουργία οικοσυστημάτων διαδικτυακής διαφήμισης
 • Αξιολόγηση διαδικτυακών καμπανιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
 • Ανάλυση μεγάλων δεδομένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Εάν συστήνεστε στον τομέα της διαδικτυακής διαφήμισης μέσων, του μάρκετινγκ επωνυμίας, του ψηφιακού μάρκετινγκ ή ακόμα και στην ανάλυση μάρκετινγκ, τότε αυτό το μάθημα θα προσθέσει αξία στις γνώσεις σας.

Αυτό το μάθημα για Απλώς μάθετε θα σας βοηθήσει να γίνετε έμπορος κοινωνικών μέσων που είναι έτοιμος για τη βιομηχανία. Θα μάθετε να αναβαθμίζετε τις στρατηγικές επωνυμίας σας στα social media και να εκτελείτε διάφορες καμπάνιες για το ίδιο. Το μάθημα περιστρέφεται γύρω από προηγμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προηγμένα αναλυτικά στοιχεία ιστού και προηγμένο μάρκετινγκ περιεχομένου.

Καθώς είναι ένα μάθημα που βασίζεται σε έργα, θα μάθετε πολλά. Θα αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δουλεύοντας σε πραγματικά έργα που βασίζονται στη βιομηχανία.

Τι θα μάθετε;

 • Αναβαθμίστε την επωνυμία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτελέστε επιτυχημένες καμπάνιες
 • Διαχείριση της φήμης στο διαδίκτυο
 • Content marketing και Influencer marketing
 • Στρατηγικές ανάπτυξης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αναλύσεις ιστού

Μέσα από αυτό το μάθημα θα αποκτήσετε γνώσεις για διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat και άλλα. Έτσι, μπορείτε να βοηθήσετε τους πελάτες σας να αυξήσουν την επιχείρησή τους σε όλες τις πλατφόρμες.

Σε αυτό LinkedIn μάθημα, θα μάθετε για τα βασικά του Social Media Marketing. Ο εκπαιδευτής μιλά για τα οφέλη των social media για τις επιχειρήσεις. Θα μάθετε επίσης γιατί αξίζει να κάνετε μια επένδυση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκομίσετε τα οφέλη στη γραμμή.

Οι επιχειρήσεις συχνά μπερδεύονται σχετικά με τους οργανωτικούς τους στόχους. Αυτό το μάθημα θα σας καταστήσει σαφές να καθορίσετε τους στόχους σας καθώς και το κοινό σας. Θα μάθετε να σχεδιάζετε μια εξατομικευμένη στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρησή σας.

Τι θα μάθετε;

 • Κατανόηση των οργανωτικών στόχων και οικοδόμηση μιας εξατομικευμένης στρατηγικής μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 • Επιλέγοντας τις κατάλληλες πλατφόρμες σύμφωνα με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις
 • Πώληση σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης
 • Μέτρηση της δραστηριότητάς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Θα μάθετε ακόμη και πώς να συνδέεστε αποτελεσματικά σε διαφορετικούς ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Η επιχείρηση δεν αφορά μόνο την πώληση. Θα μάθετε επίσης τη σημασία της δικτύωσης.

συμπέρασμα

Επί του παρόντος, τα social media είναι η νέα τάση. Έτσι, εάν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αυτόν τον τομέα, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή. Παρακολουθώντας οποιοδήποτε από τα μαθήματα που αναφέρονται παραπάνω, θα κατανοήσετε τα βασικά του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα βρείτε πολλές ευκαιρίες εργασίας ως διαχειριστής μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή έμπορος μέσων κοινωνικής δικτύωσης μόλις αποκτήσετε τις σωστές δεξιότητες.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικά από τα καλύτερα ολοκληρωμένα μαθήματα ψηφιακού μάρκετινγκ.