7 γεννήτριες σήμανσης σχήματος για να προχωρήσετε στο παιχνίδι SEO σας

Καθώς το SEO γίνεται πιο ανταγωνιστικό, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ιστοτόπων αναζητούν γεννήτριες σήμανσης σχήματος για να βοηθήσουν τους αναγνώστες τους να βρουν το περιεχόμενό τους πιο εύκολα.

Η προσθήκη σήμανσης σχήματος στο περιεχόμενό σας είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να ενισχύσετε το SEO. Οι μηχανές αναζήτησης ελέγχουν το σχήμα για να κατανοήσουν τη δομή και την πρόθεση του περιεχομένου του ιστότοπού σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη σήμανση σχήματος και τον τρόπο χρήσης των γεννητριών σχημάτων για να τα προσθέσετε στο περιεχόμενό σας.

Τι είναι η Σήμανση Σχήματος;

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη σήμανση σχήματος, μην ανησυχείτε.

Απλώς γνωρίζετε ότι η σήμανση σχήματος είναι ένας τρόπος για να προσθέσετε πληροφορίες στον ιστότοπό σας, έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google και το Bing να μπορούν να κατανοήσουν το περιεχόμενο με καλύτερο τρόπο.

  Πώς να αλλάξετε τα περιθώρια στα Έγγραφα Google

Είναι ένας κώδικας γενικά σε μορφή μικροδεδομένων ή JSON-Ld που προσθέτει νόημα στο περιεχόμενό σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόν τον κώδικα από διάφορες γεννήτριες σήμανσης σχήματος που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Προτού εξερευνήσετε το τμήμα δημιουργίας σχήματος, ας καταλάβουμε γιατί θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο προσθήκης σήμανσης σχήματος στον ιστότοπό σας.

Γιατί είναι σημαντικό το σχήμα για το SEO του ιστότοπου;

Όταν προσθέτετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, τα bots μηχανών αναζήτησης εξάγουν τις κύριες λέξεις-κλειδιά, αλλά δεν κατανοούν την πρόθεση της λέξης-κλειδιού που σχετίζεται με το περιεχόμενό σας.

Για παράδειγμα, η λέξη-κλειδί apple μπορεί να διαφέρει από το φρούτο σε ορισμένους ιστότοπους έως την εταιρεία Apple σε άλλους. Η προσθήκη πληροφοριών με βάση τα συμφραζόμενα στις λέξεις-κλειδιά σας μπορεί να βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενό σας.

Ακολουθούν ορισμένα οφέλη από την προσθήκη σήμανσης σχήματος στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

 • Στόχευση εμπλουτισμένων αποσπασμάτων: Η σήμανση σχήματος κάνει τις πληροφορίες του ιστότοπου να φαίνονται καλύτερα στα bot μηχανών αναζήτησης και τείνουν να επισημαίνουν το περιεχόμενό σας ως εμπλουτισμένα αποσπάσματα.
 • Ενισχύει το SEO: Αν και η σήμανση σχήματος δεν είναι άμεσος παράγοντας κατάταξης, σίγουρα σας βοηθά να βελτιώσετε τη θέση σας στη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης. Βοηθά επίσης να προβάλλετε σημαντικές πληροφορίες, όπως αξιολογήσεις με αστέρια στο αποτέλεσμα αναζήτησης, γεγονός που κάνει το περιεχόμενό σας να ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές σας.
 • Γράφημα γνώσης: Αφιερωμένο σε έναν τύπο οργανισμού, το Γράφημα γνώσης εμφανίζει τις σημαντικές πληροφορίες με τη μορφή ενός πίνακα γνώσεων (ένα πλαίσιο γνώσεων).
 • Αυξάνει το CTR: Εφόσον οι χρήστες βλέπουν άμεσες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους σε εμπλουτισμένα αποσπάσματα και συνδέσμους στις συχνές ερωτήσεις, το περιεχόμενό σας τείνει να λαμβάνει υψηλότερα κλικ από τους ανταγωνιστές σας.
  Πώς να ελέγξετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για προσβασιμότητα στο Outlook

Η σήμανση σχήματος βοηθά επίσης πολλούς ιστότοπους εξειδικευμένους στον κλάδο, όπως ιστότοπους συνταγών, ιστολόγια τροφίμων και ιστότοπους αξιολόγησης προϊόντων.

Πράγματι, μπορεί να βελτιώσει το ποσοστό μετατροπών του ιστότοπού σας και να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε οργανικά.

Διαφορετικοί τύποι μορφών σχήματος

Ακριβώς όπως η αλλαγή των τάσεων στο SEO, η σήμανση σχήματος εξελίχτηκε επίσης με τις τάσεις. Επί του παρόντος, υπάρχουν τρεις τύποι μορφών σχήματος που μπορείτε να εφαρμόσετε στο περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

Ας εξερευνήσουμε κάθε τύπο λεπτομερώς.

#1. Μικροδεδομένα

Τα μικροδεδομένα ήταν ο πρώτος και επί του παρόντος ο παλαιότερος διαθέσιμος τύπος μορφής σχήματος που χρησιμοποιεί ετικέτες για τη μετάδοση πρόσθετων πληροφοριών στο περιεχόμενό σας.

  Πώς να κάνετε συναλλαγές με άλλους παίκτες στο "Animal Crossing: New Horizons"

Σύμφωνα με το Schema.org, τα μικροδεδομένα είναι ένα σύνολο ετικετών που βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενο όταν προστίθενται στο περιεχόμενό σας.

Η δομή μικροδεδομένων συνδυάζει τρία βασικά στοιχεία:

 • Itemscope: Ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης ότι οτιδήποτε περικλείεται μεταξύ

  είναι ένα αντικείμενο.

 • Itemtype: Καθορίζει τι ακριβώς αφορά το αντικείμενο.
 • Itemprop: Δηλώνει τις ιδιότητες του itemtype.

Ωστόσο, αυτή είναι μια παλιά μορφή και δεν συνιστάται η προσθήκη μικροδεδομένων εάν προσθέτετε σήμανση σχήματος για πρώτη φορά.

#2. RDFa

Το RDFa σημαίνει Πλαίσιο διανομής πόρων σε χαρακτηριστικά, μια μορφή για την ενσωμάτωση στοιχείων RDF σε μορφές HTML5, XHTML και XML.

Σας βοηθά να προσθέσετε ιδιότητες που βοηθούν τα ρομπότ αναζήτησης να εξάγουν βασικά δεδομένα και να τα επισημαίνουν με τη μορφή Rich Snippets.

#3. JSON-LD

Η Google συνιστά τη χρήση της μορφής JSON-LD έναντι άλλων μορφών σχήματος, επειδή είναι μια πρόσφατη τεχνολογία σε σύγκριση με τα Microdata και RDFa.

Το JSON-LD σημαίνει Σημείωση Αντικειμένου JavaScript για Συνδεδεμένα Δεδομένα, που αποτελείται από ένα αντικείμενο σημαντικού κλειδιού: ζεύγη τιμών που περικλείονται σε μια ετικέτα .

Δομή JSON-LD:

<script type="application/ld+json">
{
 "@context": "http://schema.org",
 "@type": "LocalBusiness",
 "url": "http://www.example.com",
 "name": "Unlimited Ball Bearings Corp.",
 "contactPoint": {
  "@type": "ContactPoint",
  "telephone": "+1-401-555-1212",
  "contactType": "Customer service"
 }
}
</script>

Ο κώδικας ξεκινά με μια ετικέτα