7 Βασικές συμβουλές για τον ελεγκτή Xbox

Το Xbox είναι μια λαμπρή κονσόλα που είναι ικανή για πολλά εκπληκτικά επιτεύγματα, αλλά και το ταπεινό χειριστήριο που το συνοδεύει. Το χειριστήριο Xbox έχει πολλά δικά του μυστικά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το χρησιμοποιείτε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χειριστήριο Xbox σας, ακολουθούν επτά βασικές συμβουλές που μπορεί να μην γνωρίζετε ακόμα.

1. Χρησιμοποιήστε το κουμπί συγχρονισμού στο χειριστήριο Xbox

Ένα από τα καλύτερα μέρη του Xbox είναι το Game Pass. Το Game Pass είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που σας δίνει πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια που είναι όλα διαθέσιμα για να παίξετε όποτε θέλετε, και όχι μόνο στην κονσόλα Xbox σας. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το Xbox Game Pass στον υπολογιστή σας.

Η χρήση του υπολογιστή σας για να παίξετε το Game Pass είναι μια εντελώς νέα εμπειρία που θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα και την απόδοση των παιχνιδιών σας ακόμη περισσότερο από την ίδια την κονσόλα Xbox Series, αλλά ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο Xbox για να τα παίξετε. Εκεί είναι χρήσιμο το κουμπί συγχρονισμού.

Εάν κρατήσετε πατημένο το κουμπί Xbox στο χειριστήριό σας μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει και, στη συνέχεια, πατήστε το ξανά δύο φορές, θα συνδεθεί αυτόματα στην τελευταία συσκευή στην οποία ήταν συνδεδεμένη. Λίγα σενάρια είναι πιο ενοχλητικά από το να ενεργοποιήσετε το χειριστήριο Xbox για να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας και να ακούσετε την εκκίνηση της κονσόλας σας από το άλλο δωμάτιο. Αυτή η δυνατότητα αποτρέπει να συμβεί αυτό εντελώς, επομένως δεν χρειάζεται να πάτε ποτέ μέχρι την κονσόλα σας για να την απενεργοποιήσετε ξανά.

  Πώς να θυμάστε πού παρκάρατε χρησιμοποιώντας το Google Assistant

2. Αντιστοιχίστε ξανά τη διάταξη του κουμπιού ελεγκτή Xbox

Κάθε κονσόλα χρησιμοποιεί διαφορετική διάταξη κουμπιών. Αυτές οι ανεπαίσθητες αλλαγές μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθήσετε, ειδικά κατά τις πιο έντονες στιγμές του παιχνιδιού σας. Κάθε παίκτης έχει δοκιμάσει να πατήσει το λάθος κουμπί για να πηδήξει και να τρέξει κατευθείαν από την άκρη ενός γκρεμού. Αυτό το ίδιο το σενάριο μπορεί να είναι λίγο συγκεκριμένο, αλλά αν κάνετε συχνά εναλλαγή μεταξύ κονσολών, θα είστε εξοικειωμένοι με το πρόβλημα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα είναι να αντιστοιχίσετε ξανά τα κουμπιά στο χειριστήριο Xbox. Μπορείτε να το κάνετε αυτό και με τις υπόλοιπες κονσόλες σας, ώστε να έχουν όλες τις ίδιες εισόδους κουμπιών και δεν θα ξανακάνετε λάθος το κουμπί μετάβασης. Η αλλαγή της διάταξης κουμπιών στο χειριστήριο Xbox είναι απίστευτα εύκολη και μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής Xbox Accessories ή στην ενότητα Συσκευές και συνδέσεις των ρυθμίσεων της κονσόλας σας.

3. Προσθέστε προφίλ για τις διατάξεις των κουμπιών σας

Εάν πιστεύατε ότι η αλλαγή της διάταξης των κουμπιών σας μια φορά ήταν χρήσιμη, περιμένετε μέχρι να ανακαλύψετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά προφίλ κουμπιών για κάθε παιχνίδι που παίζετε. Κάθε παιχνίδι αντιστοιχίζει τα κουμπιά λίγο διαφορετικά. Ίσως ανοίξετε τον χάρτη διαφορετικά, πηδήξετε διαφορετικά ή πατήσετε ένα διαφορετικό κουμπί για να πατήσετε τη σκανδάλη.

Το Xbox σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε έως και 255 προσαρμοσμένες διατάξεις κουμπιών στις οποίες μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους ομαλά και εύκολα ενώ παίζετε. Η δημιουργία διαφορετικής διάταξης κουμπιών για κάθε παιχνίδι μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ειδικά εάν παίζετε ένα παιχνίδι σκοποβολής πρώτου προσώπου ή άλλο ανταγωνιστικό παιχνίδι που απαιτεί ακρίβεια φουρκέτας και αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το να γνωρίζετε πού βρίσκονται τα στοιχεία σας και να τα μετακινήσετε ώστε να είναι πιο κοντά μεταξύ τους θα μπορούσε να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε την επόμενη κατάταξη.

4. Προσθέστε έναν Co-Pilot

Το Co-pilot είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που έχει να προσφέρει το Xbox. Επιτρέπει σε δύο άτομα να χρησιμοποιούν δύο ξεχωριστούς ελεγκτές που λειτουργούν ως ένα. Αυτό είναι διαφορετικό από το να παίζετε co-op, όπου δύο άτομα έχουν το δικό τους χειριστήριο, επειδή αντί να έχουν δύο εισόδους, η λειτουργία co-pilot χωρίζει αποτελεσματικά ένα χειριστήριο σε δύο.

  10 CTA για να ενισχύσετε τις μετατροπές του ιστότοπού σας 2 φορές

Αυτό επιτρέπει σε ένα άτομο να κινείται ενώ ο άλλος χειρίζεται τα όπλα, για παράδειγμα. Ο συγκυβερνήτης διευκολύνει πολύ τα άτομα που είναι πολύ μικρά ή έχουν μειωμένες κινητικές δεξιότητες να παίζουν και να απολαμβάνουν παιχνίδια με τη βοήθεια φίλων ή οικογένειας. Η εγκατάσταση και η χρήση του co-pilot στο Xbox σας είναι ένας γρήγορος, εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να εμπλακείτε όλοι χωρίς να διακινδυνεύσετε τον μικρό σας αδερφό να προκαλέσει υπερβολική καταστροφή στο αρχείο αποθήκευσης.

5. Σχεδιάστε το δικό σας χειριστήριο Xbox

Το Xbox διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από εξαιρετικά δροσερά χειριστήρια για να διαλέξετε, όπως τα χειριστήρια με θέμα το Starfield ή το Halo, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Xbox Design Lab για να προσαρμόσετε το δικό σας προσωπικό χειριστήριο Xbox;

Πίστωση εικόνας: Xbox

Το Xbox Design Lab είναι ένας ιστότοπος που σας επιτρέπει να σχεδιάζετε κάθε στοιχείο του χειριστηρίου Xbox για να δημιουργήσετε το χειριστήριο των ονείρων σας. Ροζ προσαρμοσμένο κέλυφος με μπλε κουμπιά; Θεώρησε το τελειωμένη δουλειά. Θέλετε κάθε μέρος του χειριστηρίου σας να έχει διαφορετικό χρώμα του ουράνιου τόξου; Μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Μπορείτε ακόμη και να βάλετε την ετικέτα παίκτη σας χαραγμένη σε αυτό. Ίσως όχι αυτά που φτιάξαμε όταν ήμασταν 12 ετών. Κάποια πράγματα είναι καλύτερα να αφεθούν στο παρελθόν.

6. Διεκδικήστε το χειριστήριο Xbox ως δικό σας

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το Xbox Design Lab για να χαραχτεί το όνομά σας στο χειριστήριό σας για να το διεκδικήσετε ως δικό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε τον συγκεκριμένο ελεγκτή σας με τον λογαριασμό σας Microsoft. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο εάν μοιράζεστε την κονσόλα σας με την οικογένεια ή τους φίλους σας και έχετε συνδεδεμένα μερικά διαφορετικά προφίλ ταυτόχρονα.

  Τα 10 πιο δροσερά πασχαλινά αυγά στα ηλεκτρικά οχήματα της Tesla

Συνδέοντας το χειριστήριό σας με τον λογαριασμό σας, η κονσόλα σας θα σας συνδεθεί αυτόματα αμέσως μόλις τον ενεργοποιήσετε αντί να χρειάζεται να επιλέξετε το προφίλ σας με μη αυτόματο τρόπο. Και κάθε δευτερόλεπτο μετράει όταν πρόκειται να έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να παίξετε βιντεοπαιχνίδια. Η σύνδεση του χειριστηρίου Xbox με τον λογαριασμό σας σάς δίνει περισσότερο χρόνο για παιχνίδι και λιγότερο χρόνο για να κάνετε λάθη στα μενού, καθιστώντας το ένα απλό αλλά πολύτιμο χακάρισμα ελεγκτή Xbox.

7. Αγοράστε το πακέτο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας για τον ελεγκτή Xbox σας

Το χειριστήριο Xbox είναι ένα από τα καλύτερα της αγοράς, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε για παιχνίδια σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες. Αλλά το χειριστήριο Xbox έχει ένα τεράστιο ελάττωμα. Αυτός είναι, φυσικά, ο τύπος των μπαταριών που χρησιμοποιεί. Το χειριστήριο Xbox χρησιμοποιεί δύο μπαταρίες AA για να τροφοδοτήσει την εμπειρία παιχνιδιού σας και δεν διαρκούν τόσο πολύ.

Πίστωση εικόνας: Xbox

Εάν υπάρχει ένα πιο ενοχλητικό σενάριο από το να ψάξετε το κουμπί άλματος μέσα στο παιχνίδι, είναι να τελειώσουν οι μπαταρίες στο κέντρο του αφεντικού και να μην έχει μείνει καμία στο σπίτι, ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνίες αυτού του συρταριού κουζίνας που χρησιμοποιούν όλοι για τυχαία αντικείμενα, όπως μπαταρίες. και κολλητική ταινία. Ευτυχώς, το Xbox προσφέρει τη δική του επαναφορτιζόμενη μπαταρία που αποτρέπει αυτή την παρωδία και σας επιτρέπει να φορτίζετε το χειριστήριό σας όπως θα κάνατε οποιοδήποτε άλλο.

Το πακέτο επαναφορτιζόμενης μπαταρίας Xbox κοστίζει περίπου 24,99 $, αλλά είναι αναμφισβήτητα η πιο ουσιαστική συμβουλή που υπάρχει όταν πρόκειται για το χειριστήριο Xbox σας και αξίζει κάθε δεκάρα.

Μόλις ανεβάσατε το χειριστήριο Xbox σας

Τώρα που γνωρίζετε κάθε συμβουλή και κόλπο σχετικά με το χειριστήριο Xbox σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ελεύθερα για να παίξετε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Είτε μάθατε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε προφίλ κουμπιών για κάθε παιχνίδι σας, χρησιμοποιώντας το κουμπί συγχρονισμού για εύκολη εναλλαγή μεταξύ συσκευών είτε ανακαλύψατε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ολοκαίνουργιο προσαρμοσμένο χειριστήριο Rainbow Xbox με την ετικέτα παίκτη σας με περηφάνια χαραγμένη στο μπροστινό μέρος, Ελπίζουμε να υπήρχε τουλάχιστον ένα μυστικό εδώ που δεν ξέρατε πριν.

Αλλά αν υπάρχει ένα tip που ξεχωρίζει πάνω από όλα, αυτό είναι σίγουρα η επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Αυτό σίγουρα θα αλλάξει τη ζωή σας στο Xbox προς το καλύτερο και ποτέ δεν θα μάθετε τι κάνατε χωρίς αυτό.