7 Αξιόπιστη λύση φιλοξενίας JSON για τη σύγχρονη εφαρμογή σας

Το JSON έχει γίνει αναμφίβολα αναπόφευκτο στον Ιστό. Είναι η αγαπημένη μορφή για πολλές υπηρεσίες web, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων παικτών.

Για να αναφέρουμε μερικές, κορυφαίες εταιρείες όπως η Google, το Twitter και το Facebook χρησιμοποιούν δεδομένα σε μορφή JSON. Μέχρι το 2013, το Twitter υποστήριζε XML, αλλά έπεσε στην επόμενη έκδοσή του να χρησιμοποιήσει το JSON.

Όταν ένας προγραμματιστής Android θέλει να δηλώσει ότι η εφαρμογή χρειάζεται άδεια χρήστη, η μορφή γράφεται σε JSON, XML, YAML και άλλα. Αλλά το JSON ξεπερνά όλα αυτά για να είναι η κατάλληλη μορφή για την επικοινωνία με διαφορετικά προγράμματα στο Διαδίκτυο.

Γιατί;

Για αυτό, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην έννοια του JSON.

Τι είναι το JSON;

Το JavaScript Object Notation (JSON) είναι μια μορφή αναπαράστασης δεδομένων που βασίζεται σε κείμενο και βασίζεται στη σειρά ταξινομημένης λίστας και στα ζεύγη κλειδιών-τιμών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε δεδομένα με λογικό και οργανωμένο τρόπο, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτά ανώδυνα. Χρησιμοποιείται επίσης για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διακομιστών ιστού και πελατών.

Εκτός από την ανταλλαγή δεδομένων, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μετεγκατάσταση βάσης δεδομένων, για παράδειγμα, από JSON σε SQL. Μπορείτε ακόμη και να εξάγετε δεδομένα χρησιμοποιώντας JSON από καταχωρημένες εφαρμογές web.

Αν και το JSON προέρχεται από JavaScript, είναι ανεξάρτητο από τη γλώσσα, πράγμα που σημαίνει ότι διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού μπορούν να αναλύσουν δεδομένα.

Ποιο είναι το μυστικό πίσω από τη δημοτικότητά του;

Το JSON προσφέρει μια μοναδική και ανώτερη εμπειρία χρήστη. Διευκολύνει την απλούστερη σύνταξη όπου υπάρχει μια απλή μέθοδος αναπαράστασης δεδομένων. Πολλοί άνθρωποι ανακάλυψαν επίσης ότι τα κυριολεκτικά αντικειμένων της JavaScript είναι η τέλεια μορφή για τη μετάδοση αντικειμενοστρεφών δεδομένων σε όλο το δίκτυο.

Όταν γράφετε τους κώδικες της διεπαφής σας σε Javascript, η μορφή JSON απλοποιεί τη φόρτωση δεδομένων στα δέντρα και διευκολύνει την ομαλή εργασία με αυτά. Μορφοποιεί ολιστικά δεδομένα για εξοικονόμηση εύρους ζώνης και ενίσχυση του χρόνου απόκρισης κατά την επικοινωνία με έναν διακομιστή.

Από την εύκολη μεταφορά δεδομένων έως την ευανάγνωστη και ελαφριά κωδικοποίηση, όλα είναι απρόσκοπτα με το JSON. Λόγω της τεράστιας δημοτικότητάς του, πολλές βάσεις δεδομένων έχουν επεκτείνει την εγγενή υποστήριξη για JSON. Για παράδειγμα, η MySQL και η PostgreSQL παρέχονται με εγγενή υποστήριξη δεδομένων JSON για αποθήκευση και ερωτήσεις.

Γιατί να αποθηκεύσετε το JSON σε αξιόπιστη φιλοξενία;

Οι επιχειρηματικές διαδικασίες περιλαμβάνουν πολλή γραφειοκρατία. Καθώς ο καιρός προχωρά, μπορεί να βρείτε την επιχείρησή σας να κολυμπάει σε έναν ωκεανό γραφειοκρατίας, κάτι που στη συνέχεια γίνεται δύσκολο να αποθηκεύσετε και να διαχειριστείτε αυτά τα δεδομένα.

Ξέρετε πόσο ευάλωτο έχει γίνει το Διαδίκτυο με τους κλέφτες στον κυβερνοχώρο που περιμένουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία να κλέψουν τα δεδομένα σας και να σας δημιουργήσουν προβλήματα. Με τη βοήθεια μιας ασφαλούς πλατφόρμας φιλοξενίας, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας από κακόβουλο λογισμικό, DDoS και άλλες απειλές. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε προηγμένα επίπεδα ελέγχου ταυτότητας και παρακολούθηση περιόδου σύνδεσης για την προστασία του απορρήτου των δεδομένων.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για πλοήγηση στο Apple CarPlay

Τώρα, ας συζητήσουμε μερικές από τις καλύτερες υπηρεσίες φιλοξενίας JSON για την ασφαλή αποθήκευση των δεδομένων σας.

Vultr

Με το Vultr Object Storage, έχετε την ευελιξία να ενσωματωθείτε με εργαλεία και εφαρμογές τρίτων που ενεργοποιεί το S3. Η κλιμακούμενη αρχιτεκτονική αποθήκευσης αντικειμένων κατά παραγγελία παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία δεδομένων και λιγότερη πολυπλοκότητα διαχείρισης.

Καθώς κλωνοποιεί τα δεδομένα σας 3 φορές αυτόματα, μπορείτε να είστε σίγουροι για την ανθεκτικότητα και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων. Επεκτείνετε ή συρρικνώστε τις ανάγκες αποθήκευσης δεδομένων προσθέτοντας αντικείμενα ή αφαιρώντας τα. Προσφέρει υψηλή απόδοση προσφέροντας την τεχνολογία της προσωρινής αποθήκευσης NVMe.

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε στατικές οντότητες πολυμέσων για τις εφαρμογές σας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, βίντεο και ήχου. Απλοποιεί την αποθήκευση αυξάνοντας ή μειώνοντας τη χρήση ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αξιοποιήστε ένα ευρύ πεδίο προσαρμοσμένων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των σημείων προέλευσης CDN, της αποθήκευσης δεδομένων εφαρμογών που βασίζονται σε σύννεφο, της αποθήκευσης ιστορικού καταγραφής, της ρύθμισης ανάκτησης από καταστροφές, της αρχειοθέτησης μεγαλύτερων συνόλων δεδομένων και πολλά άλλα.

Το Vultr διαθέτει εγκατάσταση εφαρμογής με 1 κλικ, τοπικό SSD μαζί και επεξεργαστές Intel για υψηλή απόδοση. Διαθέτει 17 κέντρα δεδομένων παγκοσμίως και απεριόριστους συνδυασμούς λειτουργικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των CentOS, Ubuntu, Windows, Debian και FreeBSD. Προσφέρει επίσης ισχυρά πρόσθετα όπως Στιγμιότυπα, προστασία DDoS, Τείχος προστασίας και ευέλικτη δικτύωση.

Τιμή: ξεκινά από 5 $/μήνα, 250 GB αποθηκευτικός χώρος, 1000 GB αποστολή δεδομένων ανά μήνα

Φιλοξενία A2

Η A2 Hosting φημίζεται για τις απίστευτες γρήγορες και αξιόπιστες λύσεις φιλοξενίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας. Κάνει το JSON την προεπιλεγμένη μορφή με τις εγκαταστάσεις PHP του και προσφέρει 20 φορές ταχύτερη εμπειρία φιλοξενώντας τους turbo διακομιστές του.

Αξιοποιεί λογισμικό ανάπτυξης κορυφαίας κατηγορίας όπως PHP, MySQL, Python, PERL, PostgreSQL, Apache, Node.js και MariaDB. Επιπλέον, σας δίνει δωρεάν πρόσβαση σε πιστοποίηση SSH και SSL. Το A2 Hosting αποτρέπει τα δεδομένα σας από διαδικτυακές απειλές, συμπεριλαμβάνοντας δωρεάν προστασία HackScan μαζί με προστασία DDoS.

Το A2 εγγυάται 99,9% χρόνο λειτουργίας μέσω των διακομιστών υψηλής απόδοσης, ώστε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα ανά πάσα στιγμή. Παρέχουν ένα σωρό άλλες εναλλακτικές λύσεις για λογισμικό φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των Ubuntu Server, Nginx, Apache Tomcat, IonCube και Perl 5.10.

Amazon S3

Η υπηρεσία απλής αποθήκευσης της Amazon ή το Amazon S3 προσφέρει υψηλής ποιότητας διαθεσιμότητα δεδομένων, επεκτασιμότητα, απόδοση και ασφάλεια. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η επιχείρησή σας. έχει μια λύση για όλους για την αποθήκευση δεδομένων.

Μπορεί να προστατεύσει τα δεδομένα σας για μια ποικιλία διαφορετικών περιπτώσεων χρήσης, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών για κινητά, ιστοτόπων, εταιρικών εφαρμογών, αναλυτικών στοιχείων μεγάλων δεδομένων, συσκευών IoT και άλλων. Οι φιλικές προς το χρήστη λειτουργίες διαχείρισης σάς βοηθούν να αποθηκεύετε και να οργανώνετε δεδομένα και στη συνέχεια να τα διαμορφώνετε με αποτελεσματικούς ελέγχους πρόσβασης.

Το Amazon S3 προσφέρει υψηλό επίπεδο αντοχής δεδομένων δημιουργώντας και αποθηκεύοντας αντίγραφα όλων των αντικειμένων με δυνατότητα S3. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα σας είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή και είναι ασφαλή από απειλές και σφάλματα. Προσφέρει προσιτές κατηγορίες αποθήκευσης που υποστηρίζουν διάφορα επίπεδα πρόσβασης δεδομένων.

Το Amazon S3 είναι πλήρως συμβατό με τα HIPAA/HITECH, PCI-DSS, Οδηγία προστασίας δεδομένων της ΕΕ, FedRAMP και FISMA. Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητες ελέγχου, αναπαραγωγή δεδομένων, διαχείριση ελέγχων πρόσβασης, ενσωματώσεις S3 χρησιμοποιώντας το Amazon Macie, αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων και πολλά άλλα.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό DoorDash

Χρησιμοποιώντας το S3 Select, μπορείτε να ανακτήσετε υποσύνολα δεδομένων αντικειμένων και να κλιμακώσετε την απόδοση ερωτημάτων. Το ερώτημά του επιτόπου σάς επιτρέπει να εκτελείτε αναλύσεις μεγάλων δεδομένων, το ερώτημα S3-ενεργοποιεί δεδομένα με εκφράσεις SQL χρησιμοποιώντας το Amazon Athena και να αναλύετε δεδομένα χρησιμοποιώντας το Amazon Redshift Spectrum.

Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε τις συμβουλές ασφαλείας του S3.

GitHub

Το GitHub, το οποίο εμπιστεύονται πάνω από 50 εκατομμύρια προγραμματιστές, είναι ο τέλειος συνεργάτης φιλοξενίας σας, όπου η διαχείριση των αρχείων σας και η πρόσβαση σε αυτά είναι απλή. Όχι μόνο παρέχει ευέλικτο hosting και λεπτομερείς ελέγχους πρόσβασης δεδομένων, αλλά το υποστηρίζει επίσης με αυστηρή ασφάλεια και αξιοπιστία μέσω του GitHub Enterprise Cloud.

Το GitHub φιλοξενεί τόσα πολλά αποθετήρια ανοιχτού κώδικα, ιδιωτικά και δημόσια σε ένα μέρος. Κάθε ένα από αυτά είναι εξοπλισμένο με προηγμένα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν στη φιλοξενία, την τεκμηρίωση, την έκδοση κωδικών και πολλά άλλα. Απλοποιεί την εργασία σας ενώ χειρίζεστε μεγάλα αρχεία με τη βοήθεια του Git LFS.

Χρησιμοποιήστε τον GitHub Enterprise Server για να τον αναπτύξετε στο κέντρο δεδομένων σας. Μπορείτε επίσης να το αναπτύξετε σε ιδιωτικό Cloud μέσω των Υπηρεσιών Ιστού της Amazon, του Google Cloud ή του Azure. Προσαρμόστε κάθε διαδικασία με το διαισθητικό API μαζί με τις εφαρμογές GitHub.

Επιτρέπει την άψογη ενσωμάτωση των εργαλείων που χρησιμοποιείτε για να διευκολύνετε την αποτελεσματική ροή εργασίας. Μετακινήστε τα δεδομένα σας στο cloud μέσω του ενσωματωμένου CI/CD του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πακέτα GitHub και να μεταφέρετε απεριόριστα δεδομένα μέσα στις Ενέργειες GitHub.

Χρησιμοποιεί το CodeQL, το οποίο είναι μια μηχανή ανώτατου επιπέδου για την ανάλυση σημασιολογικών κωδίκων, για τον εντοπισμό τρωτών σημείων ασφαλείας.

Google Cloud Storage

Το Google Cloud είναι μια ενιαία λύση για όλες τις ανάγκες αποθήκευσης αντικειμένων που εμπιστεύονται οι επιχειρήσεις και οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Παρέχει μια επεκτάσιμη, ενοποιημένη και ανθεκτική προσέγγιση για την αποθήκευση και την προστασία των δεδομένων σας.

Χρησιμοποιώντας το Object Lifecycle Management (OLM), μπορείτε να διαμορφώσετε δεδομένα και να τα μεταφέρετε αυτόματα σε φθηνές κατηγορίες αποθήκευσης με βάση τα κριτήριά σας.

Το GCP σάς επιτρέπει να φιλοξενείτε τα δεδομένα JSON και εφαρμογής σας στην τοποθεσία που θέλετε και με τον τρόπο που θέλετε να τα αποθηκεύσετε σύμφωνα με τις ανάγκες απόδοσης. Προσφέρει διαφορετικές κατηγορίες αποθήκευσης που σας επιτρέπουν να καθορίσετε την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα.

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες αποθήκευσης:

  • Το Standard είναι βελτιστοποιημένο για πρόσβαση και απόδοση υψηλής συχνότητας.
  • Nearline για σπάνια πρόσβαση σε δεδομένα με υψηλή αντοχή και ταχύτητα
  • Coldline για πρόσβαση σε δεδομένα μερικές φορές το χρόνο με υψηλή αντοχή και ταχύτητα
  • Αρχείο για πρόσβαση σε δεδομένα μία φορά το χρόνο με προσιτή τιμή

Υποστηρίζει πολλές περιπτώσεις χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματωμένων αποθετηρίων δεδομένων για υπολογιστές, μηχανική εκμάθηση και αναλυτικά στοιχεία, αποθήκευση και παράδοση περιεχομένου πολυμέσων, αρχείων και αντιγράφων ασφαλείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση αντικειμένων για να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε αντίγραφα αντικειμένων σε περίπτωση που αντικατασταθούν ή διαγραφούν.

  Τρόπος σύνδεσης με άλλες διαφάνειες σε μια παρουσίαση PowerPoint

Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε πολιτικές διατήρησης, να κρατήσετε ένα αντικείμενο για να μειώσετε τη διαγραφή, να κρυπτογραφήσετε και να διαχειριστείτε δεδομένα μέσω της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κλειδιών Cloud και να απενεργοποιήσετε τα ACL αντικειμένων για τον έλεγχο της πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τη διατήρηση δεδομένων χρησιμοποιώντας το Bucket Lock, να στείλετε ειδοποιήσεις, αρχεία καταγραφής ελέγχου και να ελέγξετε την πρόσβαση με το Cloud Identity & Access Management (IAM).

JSONbin

Έχοντας δίπλα σας το JSONbin, δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε τη βάση δεδομένων σας ή να ρυθμίσετε προσωρινούς διακομιστές για τη δοκιμή εφαρμογών διεπαφής. Χρησιμοποιήστε το για να αποθηκεύσετε όλα τα δεδομένα σας και να δοκιμάσετε τις εφαρμογές σας δωρεάν.

Δημιουργεί και αποθηκεύει αντίγραφα αντικειμένων κάθε φορά που εισάγετε μια νέα εγγραφή. Μπορείτε ακόμη να λάβετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ή την αρχική εγγραφή όταν το χρειάζεστε. Όταν εγγράφεστε στο JSONbin, σας παρέχει ένα μυστικό κλειδί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε τα προσωπικά σας αρχεία.

Όταν περάσετε το έγκυρο μυστικό κλειδί, μπορείτε να ενημερώσετε ή να προβάλετε τα αρχεία σας για να διατηρήσετε το απόρρητο και την ασφάλεια. Προσφέρει μια λειτουργία συλλογής όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε δεδομένα με μια συγκεκριμένη σειρά. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε το προσαρμοσμένο ερώτημά του για πρόσβαση σε πολλές εγγραφές ορίζοντας φίλτρα.

Χρησιμοποιώντας το Webhook, μπορείτε να δημιουργήσετε, να διαγράψετε ή να ενημερώσετε δεδομένα ανά πάσα στιγμή. Παρέχει έναν πλήρως εξατομικευμένο πίνακα ελέγχου όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ιδιωτικούς ή δημόσιους κάδους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια της αναφοράς API του για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τις εγγραφές και να δημιουργήσετε κάδους.

Μπορείτε να επικυρώσετε τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας Έγγραφα σχήματος, τα οποία μπορείτε να επισυνάψετε με τις Συλλογές. Λάβετε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις δραστηριότητες API μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να προσθέσετε νέα μέλη και να τα διαχειριστείτε αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα διαχείρισης ομάδας.

n:σημείο

Η ρύθμιση τελικών σημείων JSON και η επεξεργασία δεδομένων είναι δυνατή σε δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας το σημείο n:. Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ελαφρύ backend του n:point για να δημιουργήσετε δεδομένα, να ορίσετε τη δομή δεδομένων μέσω του σχήματος JSON και, στη συνέχεια, να το κλειδώσετε για να αποτρέψετε τη διαγραφή ή την παράκαμψη.

Μπορείτε πλέον να παρέχετε πρόσβαση στην ομάδα σας, όπου μπορεί να ενημερώνει τα αρχεία χωρίς να παρεμποδίζει τα αρχικά δεδομένα. Η επεξεργασία δεδομένων είναι εύκολη, καθώς μπορεί να εντοπίσει γρήγορα σφάλματα και επιτρέπει τη σύνταξη αντικειμένων JavaScript, η οποία είναι ευέλικτη.

Για πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα, προσθέστε ευρετήρια πίνακα ή κλειδιά ιδιοτήτων στη διεύθυνση URL του API. Η πρόσβαση στο API είναι δυνατή από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες CORS του.

συμπέρασμα

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν πολλή καθημερινή γραφειοκρατία, η διαχείριση της οποίας γίνεται με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, τα δεδομένα σας εκτίθενται σε διαδικτυακές απειλές και φυσικές ζημιές που μπορεί να σας κοστίσουν περισσότερο από όσο περιμένατε. Αλλά μην ανησυχείτε, πηγαίνετε χωρίς χαρτί και αφήστε τις υπηρεσίες φιλοξενίας τρίτων, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, να αποθηκεύουν τα δεδομένα σας και να διαχειρίζονται τους σχετικούς διακομιστές για να σας απαλλάξουν από επιπλέον πονοκεφάλους.