6 Drupal Security Scanner για εύρεση ευπαθών σημείων

Οι σαρωτές ευπάθειας Drupal βοηθούν στον έλεγχο της ασφάλειας του ιστότοπου για την αποτροπή κακόβουλων απειλών, όπως απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος, κυβερνοεπιθέσεις κ.λπ.

Σημασία της ασφάλειας του Drupal

Το Drupal είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορους κλάδους για την κατασκευή ιστοσελίδων. Η πλατφόρμα Drupal έχει πολλά πρόσθετα, θέματα και λειτουργικές μονάδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φιλικών και ασφαλών ιστοσελίδων.

Με πάνω από 1,3 εκατομμύρια ιστότοπους, το μερίδιο αγοράς του Drupal υπερβαίνει το 3,4%, το οποίο είναι υπεραρκετό για να προσελκύσει έναν χάκερ να εξαπολύσει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Το Drupal εξουσιοδοτεί το 1,3% των δέκα εκατομμυρίων ιστοτόπων και το 15% των κορυφαίων 12.000 ιστοσελίδων, από ιδιωτικά ιστολόγια έως μεγάλες επιχειρήσεις ή κυβερνητικούς ιστότοπους.

Λόγω της δημοτικότητάς της, η πλατφόρμα Drupal και η αρχιτεκτονική της ήταν πάντα στόχοι των χάκερ για την εύρεση κενών ασφαλείας και την εισαγωγή κακόβουλων δραστηριοτήτων.

Το Drupal χρησιμοποιείται από μερικές από τις φημισμένες παγκοσμίως εταιρείες:

Πίστωση εικόνας: drupalpartners

Ένα από τα κρίσιμα στοιχεία για την πρόληψη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο είναι η διατήρηση της πλατφόρμας ενημερωμένη με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και αναβαθμίσεις. Ακόμη και προσθήκες ή λειτουργικές μονάδες τρίτων πρέπει να ενημερωθούν για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανές ευπάθειες ασφαλείας και οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DoS).

Η ομάδα ασφαλείας στο Drupal είναι πάντα σε αναζήτηση για τον εντοπισμό ελαττωμάτων ασφαλείας και την έκδοση αντίστοιχων ενημερώσεων και ενημερώσεων κώδικα για να διορθώσει αυτά τα κενά.

Οι διαχειριστές ιστού και οι ιδιοκτήτες ιστότοπων πρέπει επίσης να είναι προορατικοί για την προστασία των εγκαταστάσεων του Drupal εφαρμόζοντας ασφαλείς διαμορφώσεις και διατηρώντας την πλατφόρμα ενημερωμένη με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.

Αυτή η ανάρτηση θα συζητήσει τους καλύτερους σαρωτές ασφαλείας για την πλατφόρμα Drupal για να βρει τρωτά σημεία και να αποτρέψει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Εάν χρησιμοποιείτε το Drupal για τον ιστότοπό σας και δεν είστε σίγουροι αν είναι ασφαλής από γνωστά τρωτά σημεία, δεν εκθέτει ευαίσθητες πληροφορίες, έχει εσφαλμένες ρυθμίσεις παραμέτρων κ.λπ., τότε τα παρακάτω εργαλεία θα σας βοηθήσουν.

Pentest-tools Ο σαρωτής ασφαλείας Drupal είναι ένα ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό πιθανών ελαττωμάτων ασφαλείας με τους ιστότοπους του Drupal. Βοηθά τους διαχειριστές να σαρώσουν και να εντοπίσουν πιθανές ευπάθειες στα πρόσθετα, τις διαμορφώσεις και τα βασικά αρχεία του Drupal.

Ο σαρωτής εντοπίζει γνωστές και μη ανακαλυφθείσες ευπάθειες, επιτρέποντας στους διαχειριστές να αξιολογήσουν και να εντοπίσουν πιθανές απειλές γρήγορα.

Οι διαχειριστές μπορούν απλώς να αναλύσουν την αξιολόγηση και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, καθώς ο σαρωτής είναι απλός στη χρήση και προσφέρει λεπτομερείς αναφορές των αποτελεσμάτων. Η ολοκληρωμένη έκθεσή του επισημαίνει κινδύνους και σχετικές αλλαγές πέρα ​​από τα προβλήματα διαμόρφωσης του Drupal.

  Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για τη σελίδα της εταιρείας LinkedIn [17 Practices]

Ο σαρωτής ενημερώνεται συνεχώς με νέους ελέγχους για να διατηρείται ενήμερος με ενημερώσεις ασφαλείας, διασφαλίζοντας ότι μπορεί πάντα να εντοπίζει τους πιο πρόσφατους κινδύνους ασφαλείας.

Επιπλέον, σαρώνει ξεπερασμένες εκδόσεις Drupal, αρχεία εγκατάστασης, θέματα, λειτουργικές μονάδες, πληροφορίες σύνδεσης και πολλά άλλα. Ο σαρωτής προσφέρει επίσης προσαρμοσμένες αναφορές που δημιουργούνται για να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις ενός ιστότοπου.

Χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές για την αναζήτηση ελαττωμάτων όπως σφάλματα διαμόρφωσης του Drupal και υποτυπώδεις ρυθμίσεις διακομιστή και ειδοποιεί τον διαχειριστή εάν βρει κάτι δυνητικά επιβλαβές. Είναι ένας σαρωτής επί πληρωμή.

SUCURI Drupal Security

Η SUCURI είναι ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων ασφαλείας που έχει αναπτύξει μια στοίβα Drupal Security, η οποία είναι μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας από άκρο σε άκρο για ιστότοπους του Drupal.

Προσφέρει πολλές λύσεις για την προστασία των τοποθεσιών σας στο Drupal, συμπεριλαμβανομένων των τειχών προστασίας ιστοτόπων, της σάρωσης και αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού και των αντιγράφων ασφαλείας ιστοτόπων.

Η επισκεψιμότητα του ιστότοπου παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και οι ύποπτες δραστηριότητες αποκλείονται πριν καν φτάσει στον ιστότοπο.

Επιπλέον, η υπηρεσία ταχείας σάρωσης και αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού βοηθά στον εντοπισμό και την επιδιόρθωση τυχόν παραβιάσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι εφεδρικές λύσεις της μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα δεδομένα δεν θα χαθούν σε περίπτωση παραβίασης.

Αυτή η ολοκληρωμένη στοίβα λύσεων ασφαλείας βοηθά στην καταπολέμηση διαδικτυακών απειλών στον ιστότοπό σας στο Drupal όσον αφορά την παρακολούθηση, την προστασία, τον μετριασμό των επιθέσεων, την αφαίρεση μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό και την παροχή υπηρεσιών απόκρισης περιστατικών.

Χαρακτηριστικά

 • Μηχανή ειδοποίησης για να παρακολουθείτε τον ιστότοπό σας όλο το εικοσιτετράωρο
 • Αποτρέπει τις ενέσεις SQL
 • Αποτρέπει τις επιθέσεις DDoS και Brute Force
 • Ευρύ φάσμα αφαίρεσης λοιμώξεων όπως backdoors, κακόβουλες ανακατευθύνσεις, ενέσεις κακόβουλου λογισμικού και πολλά άλλα

Είναι διαδικτυακή προστασία, επομένως δεν χρειάζεται εγκατάσταση και συντήρηση λογισμικού. Ο ιστότοπος SUCURI παρέχει επίσης έναν δωρεάν διαδικτυακό σαρωτή SiteCheck για τον ιστότοπό σας για σάρωση για κακόβουλο λογισμικό, ιούς, σφάλματα ιστότοπου, κακόβουλο κώδικα κ.λπ.

Εντοπισμός σαρωτή ασφαλείας

Ένας πρωταρχικός στόχος του Detectify είναι η ασφάλεια των Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) όπως το Drupal, το Joomla και το WordPress. Με την αυτοματοποιημένη σάρωση, μπορούν να εντοπιστούν πιθανές απειλές, όπως ξεπερασμένα πρόσθετα και θέματα, αδύναμοι κωδικοί πρόσβασης και άλλες ευρέως διαδεδομένες ευπάθειες.

Επειδή οι πλατφόρμες CMS χρησιμοποιούνται τόσο ευρέως, οι χάκερ αναζητούν συνεχώς μεθόδους για να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες για να εισάγουν κακόβουλο κώδικα ή να αποκτήσουν ευαίσθητα δεδομένα.

Για να βοηθήσει στην εύρεση και επιδιόρθωση αυτών των ευπαθειών, το Detectify ανανεώνει την υπηρεσία με νέες ευπάθειες κάθε εβδομάδα για να βεβαιωθεί ότι η σάρωση είναι ενημερωμένη για τον μετριασμό των κινδύνων, προκειμένου να προστατεύεται και να αποτρέπεται η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην πλατφόρμα CMS.

  Πώς να μειώσετε το θόρυβο φόντου και την ηχώ στα φωνητικά μηνύματα iPhone

Η ισχύς της πλατφόρμας της δίνει τη δυνατότητα να σαρώσει πάνω από 2000 δοκιμές ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των σεναρίων μεταξύ ιστότοπων του FCKEditor, του Drupalgeddon, του Ninja Forms και πολλών άλλων, και να παραμείνει ασφαλής.

Επιπλέον, η φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα τους διευκολύνει τους κατόχους ιστοτόπων να κατανοήσουν και να διορθώσουν εύκολα αυτά τα τρωτά σημεία, διασφαλίζοντας την ασφάλεια όχι μόνο του ιστότοπού τους αλλά και των εμπιστευτικών πληροφοριών του πελάτη τους.

Είναι απλό να εγγραφείτε στην υπηρεσία τους και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για δύο εβδομάδες χωρίς χρέωση προτού μεταβείτε σε ένα μοντέλο μηνιαίας συνδρομής.

Σαρωτής ιστότοπου Snyk

Η Snyk είναι ένας διάσημος οργανισμός ασφαλείας που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας για την προστασία του κώδικα, την αποφυγή ευάλωτων εξαρτήσεων, την ανάπτυξη και την προστασία της υποδομής cloud, λύσεις για τον μετριασμό του κινδύνου της εφοδιαστικής αλυσίδας, την ασφαλή κατασκευή και λειτουργία εφαρμογών κ.λπ.

Οργανισμοί όπως η Google και η Anheuser-Busch InBev χρησιμοποιούν τις λύσεις ασφαλείας τους για την ασφάλεια των προϊόντων τους.

Ο σαρωτής ιστότοπου Snyk είναι μια εγγενής εφαρμογή στο cloud που προσφέρει έναν δωρεάν (περιορισμένες δοκιμές/σάρωση) σαρωτή ευπάθειας ιστότοπου για τον εντοπισμό και τη διόρθωση ευπαθειών ιστότοπου.

Ο σαρωτής παρακολουθεί τον ιστότοπο για ζητήματα ασφαλείας, σαρώνει για γνωστά και άγνωστα τρωτά σημεία, ξεπερασμένο λογισμικό διακομιστή και μη ασφαλείς κεφαλίδες HTTP.

Αυτοί οι διαδικτυακοί σαρωτές ευπάθειας βασίζονται σε μια ιδιόκτητη βάση δεδομένων τρωτών σημείων για γνωστά τρωτά σημεία ή σε μια διερεύνηση κοινών τύπων ελαττωμάτων για την ανακάλυψη άγνωστων τρωτών σημείων. Μετά τον εντοπισμό, παρέχει μια λίστα με προτεραιότητα ζητημάτων με σημαίες κινδύνου που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Χαρακτηριστικά

 • Φιλικό προς τους προγραμματιστές που βοηθά στην εύρεση ευπαθειών νωρίς και σε όλο το SDLC.
 • Αυτοματοποιημένη και ενεργή αποκατάσταση
 • Διορθώνεται γρήγορα για μείωση της έκθεσης
 • Βοηθά τους διαχειριστές να αναλάβουν δράση όσον αφορά την ιεράρχηση προτεραιοτήτων και τις αντίστοιχες αποφάσεις που βασίζονται σε δεδομένα

Ο σαρωτής ιστότοπου της Snyk είναι εύκολος στη χρήση και παρέχει χρήσιμες πληροφορίες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη στάση ασφαλείας τους γρήγορα και αποτελεσματικά. Είναι δωρεάν για χρήση για περιορισμένες σαρώσεις και εάν χρειάζεστε απεριόριστες σαρώσεις, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην επί πληρωμή έκδοσή του.

HTTPCS Drupal Scanner

Το HTTPCS της Ziwit είναι κορυφαίος παίκτης στις λύσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στην Ευρώπη. Η εταιρεία Ziwit είναι πάροχος υπηρεσιών που περιλαμβάνεται στη γαλλική κυβερνητική πλατφόρμα διαδικτυακής κακόβουλης λειτουργίας και επίσης αναγνωρίζεται ως αξιόπιστη λύση από το ισπανικό εθνικό ινστιτούτο κυβερνοασφάλειας.

Προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για την ασφάλεια ενός ιστότοπου Drupal μέσω της διεπαφής ιστού που βασίζεται σε σύννεφο.

  Η Apple επιβραδύνει το iPhone σας, τι να κάνετε γι 'αυτό

Η διεπαφή βοηθά να ξεκινήσετε τη σάρωση με μερικά κλικ και να αποκτήσετε έναν ασφαλή ιστότοπο που συμμορφώνεται με τα πρότυπα ISO 27001-27002 και τις αρχές απορρήτου του GDPR. Παρέχει μια αναφορά τρωτότητας ανά επίπεδα κινδύνου που βοηθά στη γρήγορη λήψη διορθωτικών μέτρων για την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων.

Διαθέτει πρόσθετες ενότητες, όπως παρακολούθηση ιστότοπου και ανάλυση απόδοσης, στοιχεία ελέγχου ακεραιότητας για την προβολή κακόβουλων αλλαγών και Ανίχνευση Διαρροών Δεδομένων και Ευφυΐα Απειλών, που διασφαλίζει 24ωρη προστασία και προστασία 360 μοιρών για τον ιστότοπό σας στο Drupal.

Σαρωτής Astra Drupal

Το Astra Drupal Security παρέχει ένα πακέτο αξιολόγησης ευπάθειας και δοκιμών διείσδυσης για να βοηθήσει τον ιστότοπό σας να αμυνθεί από απόπειρες hacking, παραβιάσεις δεδομένων και επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Είναι ένας συνδυασμός αυτοματισμού και χειροκίνητων δοκιμών από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας για να ανακαλύψετε όλα τα πιθανά κενά στον ιστότοπό σας.

Οι λύσεις του βοηθούν τους κατόχους ιστότοπων να ανακαλύψουν και να αντιμετωπίσουν τυχόν πιθανούς κινδύνους ασφαλείας στον ιστότοπό τους και οι δοκιμές του καλύπτουν όλα τα βασικά πρότυπα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των OWASP, SANS, CERT, PCI, ISO27001 κ.λπ.

Το Getastra πραγματοποιεί σάρωση για 1250+ δοκιμές για κενά και παραδίδει μια ολοκληρωμένη αναφορά που σκιαγραφεί περιοχές ευπάθειας, ενώ τις ιεραρχεί με βάση το επίπεδο σπουδαιότητάς τους.

Ο κεντρικός πίνακας εργαλείων του είναι πολυδιάστατος, καθώς βοηθά στην άμεση επικοινωνία του προγραμματιστή και του μηχανικού ασφαλείας του Astra, μπορεί να ελέγχει αναφορές, βήματα για τη διόρθωση σφαλμάτων κ.λπ.

Χαρακτηριστικά

 • Στατική και δυναμική ανάλυση κώδικα για την εκτέλεση πάνω από 1250 δοκιμών
 • Automatic Pentest and Scanning Engine για να δοκιμάζετε συνεχώς τον ιστότοπό σας έναντι των πιο πρόσφατων exploits
 • Δοκιμή τρωτών σημείων της πύλης πληρωμής
 • Δοκιμή υποδομής διακομιστή για υπάρχουσες διαμορφώσεις, αποθήκευση δεδομένων, κρυπτογράφηση κ.λπ

Μπορεί να υπάρχουν διάφορες ευπάθειες στον ιστότοπο του Drupal λόγω ξεπερασμένων σεναρίων, πρόσθετων ή θεμάτων ευπάθειας, ξεπερασμένων ενσωματώσεων τρίτων κ.λπ., μέσω των οποίων το Drupal μπορεί να είναι επιρρεπές σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ή σε έγχυση κακόβουλου λογισμικού.

Όλες αυτές οι απειλές ανακαλύπτονται, δοκιμάζονται και επισκευάζονται από εξειδικευμένους ειδικούς της εταιρείας Astra με λεπτομερή ανάλυση κώδικα, δοκιμές επιχειρηματικής λογικής και αξιολογήσεις ασφαλείας.

Το Astra θα έκανε τη σωστή δουλειά για τους διαχειριστές ιστού ή τους ιδιοκτήτες που αναζητούν ασφάλεια από άκρο σε άκρο για τους ιστότοπους Drupal τους.

Τελικές Λέξεις

Οι ιστότοποι του Drupal στοχοποιούνται ιδιαίτερα από χάκερ λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητάς τους και της πλούσιας πλατφόρμας τους. Ως απάντηση στα αυξανόμενα περιστατικά hacking και κυβερνοεπιθέσεων, είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ιστότοπού σας και των χρηστών του.

Ελπίζουμε ότι τα προαναφερθέντα εργαλεία ασφαλείας θα σας βοηθήσουν να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τα εργαλεία ασφαλείας που θα προστατεύουν και θα αποτρέπουν τον ιστότοπό σας στο Drupal.