6 τρόποι για να διαγράψετε «άλλα» αρχεία σε τηλέφωνα Xiaomi, Redmi και POCO που εκτελούν MIUI

Πρόσφατα, οι χρήστες MIUI ήταν παραπονούμενος σχετικά με τα “Άλλα” αρχεία που καταλαμβάνουν τεράστιο χώρο στις συσκευές τους Xiaomi και Redmi. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι έχει καταβροχθίσει σχεδόν 30 GB αποθηκευτικού χώρου και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος αναγνώρισης και διαγραφής αυτών των αρχείων. Λοιπόν, για να λύσουμε το πρόβλημα, καταλήξαμε σε έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με το πώς να διαγράψετε άλλα αρχεία σε τηλέφωνα Xiaomi, Redmi και POCO με MIUI. Έχουμε συμπεριλάβει πολλές μεθόδους για να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα αρχεία, προσωρινή μνήμη και προσωρινά αρχεία από το smartphone σας. Σε αυτήν τη σημείωση, ας μάθουμε πώς να διαγράψετε άλλα αρχεία στο MIUI.

Διαγραφή άλλων αρχείων σε τηλέφωνα Xiaomi, Redmi και POCO (2023)

Σε αυτό το σεμινάριο, προσθέσαμε 6 τρόπους για να διαγράψετε άλλα αρχεία σε τηλέφωνα Xiaomi, Redmi και POCO. Για τους χρήστες MIUI, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας. Αναπτύξτε τον παρακάτω πίνακα και ξεκινήστε τη διαδικασία.

Τι είναι τα άλλα αρχεία στο MIUI;

Τα άλλα αρχεία στο MIUI είναι μια συλλογή από προσωρινά αρχεία και αρχεία προσωρινής μνήμης που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές και το σύστημα (OS). Τα αρχεία που έχουν απορριφθεί αποτελούν επίσης άλλα αρχεία στο MIUI της Xiaomi. Βασικά, όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή, ας πούμε το Telegram, αποθηκεύει αρχεία κρυφής μνήμης για όλα τα δεδομένα που έχετε στείλει ή λάβει. Υπολογίζεται ως Άλλα αρχεία στο MIUI.

Εκτός από αυτό, οι εφαρμογές αποθηκεύουν τακτικά προσωρινά αρχεία και αρχεία προσωρινής μνήμης στο παρασκήνιο για ομαλή και γρήγορη λειτουργία, ώστε να μην χρειάζεται να ανακτούν κανονικό περιεχόμενο όλη την ώρα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα αρχεία κρυφής μνήμης συσσωρεύονται και καταλαμβάνουν συναυλίες αποθηκευτικού χώρου στη συσκευή σας. Επομένως, είναι σημαντικό να διαγράφετε άλλα αρχεία στο MIUI από καιρό σε καιρό. Και για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, ας ξεκινήσουμε με το Telegram.

1. Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη του Telegram

Οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι το Telegram αποθηκεύει έναν τόνο δεδομένων τοπικά στο MIUI. Απαιτούνται σχεδόν 10 GB έως 20 GB δεδομένων, ανάλογα με τη χρήση της εφαρμογής σας, με αποτέλεσμα τα αρχεία ‘Άλλα’ να μεταφέρονται σε συναυλίες μνήμης. Λάβετε υπόψη ότι το μέγεθος της προσωρινής μνήμης στη σελίδα Πληροφορίες εφαρμογής του Telegram δεν εντοπίζει με ακρίβεια τα προσωρινά αρχεία και δείχνει ότι χρησιμοποιείται χαμηλός αποθηκευτικός χώρος.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα του αναγνωριστικού δικτύου Nintendo

Το Telegram έχει μια ενσωματωμένη ρύθμιση που δείχνει τον συνολικό χώρο αποθήκευσης που χρησιμοποιείται από αυτά τα αρχεία και παρέχει επίσης έναν εύκολο τρόπο κατάργησης προσωρινών αρχείων. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Telegram στο τηλέφωνό σας που τροφοδοτείται με MIUI, ακολουθήστε τον οδηγό μας για να διαγράψετε αμέσως τα Άλλα αρχεία.

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Telegram και μετακινηθείτε στο μενού χάμπουργκερ στην επάνω αριστερή γωνία. Εδώ, πατήστε «Ρυθμίσεις».

2. Τώρα, μεταβείτε στο “Δεδομένα και αποθήκευση”. Μετά από αυτό, πατήστε “Χρήση χώρου αποθήκευσης” στο επάνω μέρος.

3. Εδώ, θα βρείτε την προσωρινή αποθήκευση που καταλαμβάνει το Telegram. Τώρα, απλώς πατήστε στο “Clear Cache” και είστε έτοιμοι. Αυτό θα ελευθερώσει σημαντικά τον χώρο που καταλαμβάνουν τα “Άλλα” αρχεία στο MIUI.

4. Θα πρότεινα επίσης να αλλάξετε μια βασική ρύθμιση του Telegram, ώστε να μην πραγματοποιεί αυτόματη λήψη αρχείων πολυμέσων στο παρασκήνιο. Στην ενότητα “Δεδομένα και αποθήκευση”, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει και τις τρεις εναλλαγές στην ενότητα “Αυτόματη λήψη πολυμέσων”. Αυτό θα σταματήσει το Telegram από την αυτόματη λήψη φωτογραφιών, βίντεο και αρχείων.

Κάθε φορά που διαγράφετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το τηλέφωνό σας Xiaomi, πηγαίνει στον φάκελο “Κάδος απορριμμάτων” που είναι κρυμμένος στην εγγενή εφαρμογή Gallery. Το μέσο μένει στον φάκελο Κάδος για 30 ημέρες και στη συνέχεια αφαιρείται οριστικά. Σε περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε αμέσως όλα τα διαγραμμένα αρχεία και να μειώσετε τον αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνεται από Άλλα αρχεία στο MIUI, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Gallery και μεταβείτε στην ενότητα “Άλμπουμ”. Εδώ, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος και ανοίξτε τον “Κάδο απορριμμάτων”.

2. Θα βρείτε όλες τις διαγραμμένες φωτογραφίες και τα βίντεό σας εδώ. Μεταβείτε στα αρχεία και βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεστε κανένα από τα αρχεία και απλώς πατήστε “Διαγραφή κάδου”. Αυτό είναι.

3. Οι τοπικά διαγραμμένες φωτογραφίες σας ενδέχεται να είναι επίσης διαθέσιμες στο cloud, εάν είστε συνδεδεμένοι με λογαριασμό Xiaomi στο τηλέφωνό σας. Ενώ οι διαγραμμένες φωτογραφίες στο cloud δεν καταναλώνουν τοπικό χώρο αποθήκευσης στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να επιλέξετε να τις αφαιρέσετε εντελώς και από το cloud. Παω σε in.i.mi.com/gallery/h5συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Xiaomi και αφαιρέστε τα διαγραμμένα αρχεία.

Σημείωση: Η Xiaomi δεν συγχρονίζει πλέον τα αρχεία Gallery στο cloud. Όλα τα αρχεία σας στο cloud θα διαγραφούν οριστικά μετά τις 30/04/2023. Πάρτε λοιπόν ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν τερματιστεί η υπηρεσία.

3. Επιθεωρήστε το φάκελο Android και διαγράψτε μεγάλα αρχεία

Ο φάκελος Android αποθηκεύει πολλά από την προσωρινή μνήμη και τα προσωρινά αρχεία που χρησιμοποιούνται από τις εφαρμογές. Μπορείτε να αναλύσετε τα αρχεία χρησιμοποιώντας έναν διαχειριστή αρχείων και να τα αφαιρέσετε για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στο MIUI. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

  Πώς να απαλλαγείτε από δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα σε ένα iPad

1. Θα συνιστούσα να εγκαταστήσετε το Solid Explorer (Ελεύθεροςπροσφέρει αγορές εντός εφαρμογής) καθώς είναι ένας από τους καλύτερους διαχειριστές αρχείων για τηλέφωνα Android.

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Solid Explorer και μετακινηθείτε στο φάκελο “Android”. Στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο “δεδομένα”.

3. Τώρα, πατήστε στο μενού με τις 3 κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Ιδιότητες”. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να υπολογιστεί ο αποθηκευτικός χώρος που χρησιμοποιείται.

4. Εδώ, κάντε κύλιση προς τα δεξιά και θα βρείτε μια ενότητα “Top 20”. Σε αυτήν την ενότητα, θα βρείτε τα 20 μεγαλύτερα αρχεία που μπορούν να απορριφθούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιλέξτε όλα αυτά και διαγράψτε τα αρχεία οριστικά.

5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο “Περιεχόμενο” και θα βρείτε τους κορυφαίους φακέλους εφαρμογών να καταλαμβάνουν χώρο. Ανοίξτε μεμονωμένους φακέλους, μεταβείτε στην ενότητα “cache” και διαγράψτε τα περιττά αρχεία. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στα “αρχεία” και να διαγράψετε τα προσωρινά αρχεία.

4. Καταργήστε άλλα αρχεία χρησιμοποιώντας το Storage Analyzer και την εφαρμογή Disk Usage

Εκτός από το Solid Explorer, μια εφαρμογή που ονομάζεται Storage Analyzer and Disk Usage είναι μια φανταστική λύση που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση και να διαγράφετε απευθείας τα αρχεία «Άλλα» στο MIUI. Μπορείτε να βρείτε εύκολα ανεπιθύμητα αρχεία και να τα διαγράψετε γρήγορα. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

1. Προχωρήστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Storage Analyzer and Disk Usage (Ελεύθερος) στο τηλέφωνό σας Xiaomi.

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το και εκχωρήστε όλα τα δικαιώματα. Μετά από αυτό, μεταβείτε στις “Κατηγορίες αρχείων” στο επάνω αριστερό μενού. Εδώ, θα βρείτε την ενότητα “Άλλα”. Ανοίξτε το.

3. Στη συνέχεια, θα βρείτε πολλά μεγάλα αρχεία εδώ. Προχωρήστε και διαγράψτε τα αρχεία που δεν χρειάζεστε. Μπορείτε να διαγράψετε αρχεία “exo”, τα οποία χρησιμοποιούνται από το YouTube/YouTube Music για την αποθήκευση τραγουδιών και βίντεο εκτός σύνδεσης. Τα αρχεία ‘temp’ μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς. Φροντίστε να μην αγγίξετε τα ‘obb’, ‘0’ μηδέν και ‘. (dot files), καθώς είναι κρίσιμα για το σύστημα.

4. Επιθεωρήστε περαιτέρω και αφαιρέστε μεγάλα βίντεο, εικόνες, ήχο κ.λπ. από το τηλέφωνό σας που λειτουργεί με MIUI.

5. Διαγράψτε το MIUI Local Backup

Επιπλέον, το MIUI διαθέτει μια λειτουργία “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά” που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ένα τοπικό αντίγραφο ασφαλείας ολόκληρης της συσκευής. Εάν ένας χρήστης έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα, συσσωρεύει πολύ χώρο με την πάροδο του χρόνου και ο αποθηκευτικός χώρος που καταναλώνεται από Άλλα αρχεία συνεχίζει να αυξάνεται στα τηλέφωνα MIUI. Για να διαγράψετε λοιπόν το τοπικό αντίγραφο ασφαλείας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  Τι είναι ένα δημόσιο δίκτυο και γιατί είναι επικίνδυνο;

1. Ανοίξτε το Solid Explorer ή τον εγγενή διαχειριστή αρχείων στο τηλέφωνό σας Xiaomi. Στη συνέχεια, ανοίξτε το φάκελο “MIUI” και μεταβείτε στο “backup”.

2. Εδώ, πατήστε στο “AllBackup” για να το ανοίξετε. Τώρα, διαγράψτε οριστικά τον τοπικό φάκελο αντιγράφων ασφαλείας.

Λάβετε υπόψη ότι διαγράφοντας το αντίγραφο ασφαλείας, δεν θα χάσετε κανένα από τα αρχεία ή τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή σας, καθώς είναι απλώς ένα αντίγραφο ασφαλείας του εσωτερικού σας αποθηκευτικού χώρου.

6. Διαγράψτε τα δεδομένα εφαρμογής στο MIUI

Τέλος, θα διαγράψουμε τα δεδομένα εφαρμογών των εφαρμογών που καταναλώνουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο τηλέφωνό σας Xiaomi, Redmi ή POCO για να μειώσουμε τον χώρο αποθήκευσης άλλων αρχείων στο MIUI. Δείτε πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος:

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις «Εφαρμογές». Εδώ, πατήστε «Διαχείριση εφαρμογών».

2. Στη συνέχεια, πατήστε στο μενού «Ταξινόμηση κατά…» και επιλέξτε «Χρησιμοποιημένος χώρος αποθήκευσης». Θα εμφανίζει εφαρμογές με την υψηλότερη αποθήκευση δεδομένων στο επάνω μέρος.

3. Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε «Διαγραφή δεδομένων» στο κάτω μέρος. Μετά από αυτό, επιλέξτε «Εκκαθάριση όλων των δεδομένων» για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά και έχουν πιάσει τεράστιο χώρο. Όσο για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά, όπως το WhatsApp και το YouTube, εκκαθαρίστε μόνο την προσωρινή μνήμη.

4. Τέλος, επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για άλλες εφαρμογές στη λίστα και αυτό θα διαγράψει τα “Άλλα” αρχεία στο MIUI και θα μειώσει τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεται.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε. Πώς μπορώ να διαγράψω άλλα αρχεία στο MIUI 12;

Για να διαγράψετε Άλλα αρχεία στο MIUI 12, πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη πολλών εφαρμογών, ιδιαίτερα το Telegram, εάν το χρησιμοποιείτε τακτικά. Επιπλέον, μπορείτε να διαγράψετε οριστικά τα στοιχεία που απορρίφθηκαν και να επιθεωρήσετε τον φάκελο Android για να βρείτε πολλά περιττά αρχεία. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας και να μάθετε πώς να διαγράφετε Άλλα αρχεία στο MIUI 12.

Ε. Είναι ασφαλές να διαγράψετε άλλα αρχεία στο MIUI 12;

Ναι, είναι ασφαλές να διαγράψετε Άλλα αρχεία στο MIUI 12. Ωστόσο, για μερικά πράγματα, πρέπει να είστε λίγο προσεκτικοί. Μην διαγράψετε τα Crypt15, “0” ή “.” αρχεία. Αυτά απαιτούνται από το σύστημα για μια εμπειρία χωρίς προβλήματα.

Ε. Τι είναι το “Άλλο” στο χώρο αποθήκευσης στο MIUI;

Άλλα αρχεία στον χώρο αποθήκευσης στο MIUI είναι προσωρινά και αποθηκευμένα αρχεία που χρησιμοποιούνται από εφαρμογές τρίτων, εφαρμογές συστήματος και το λειτουργικό σύστημα. Τα περισσότερα από αυτά τα αρχεία μπορούν να απορριφθούν για να ελευθερωθεί χώρος αποθήκευσης στο MIUI.

Ελευθερώστε χώρο αποθήκευσης σε τηλέφωνα Xiaomi, Redmi και POCO

Αυτά είναι λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διαγράψετε Άλλα αρχεία στο MIUI. Εάν διαθέτετε smartphone με χαμηλό αποθηκευτικό χώρο, συνιστάται να διατηρείτε άφθονο ελεύθερο χώρο για την ομαλή λειτουργία του τηλεφώνου. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Εάν θέλετε να ανακτήσετε τις διαγραμμένες φωτογραφίες στο τηλέφωνό σας Android, μεταβείτε στον οδηγό μας για ένα αναλυτικό σεμινάριο. Και για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις, το bloatware και τις ειδοποιήσεις push στο MIUI, έχουμε έτοιμο έναν εξαιρετικό οδηγό για εσάς. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.