6 τρόποι ανάγνωσης μονάδων δίσκου με μορφοποίηση Mac στα Windows

Θέλετε να διαβάσετε μονάδες Mac στον υπολογιστή σας με Windows;

Δυστυχώς, δεν είναι μια απλή διαδικασία. δεν μπορείτε απλώς να συνδέσετε τη μονάδα Mac και να περιμένετε να λειτουργεί. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να λειτουργήσει.

Γιατί τα Windows δεν μπορούν να διαβάσουν τους σκληρούς δίσκους Mac;

Τα Windows και το macOS χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα αρχείων. Τα Windows χρησιμοποιούν το σύστημα αρχείων NTFS για τις εσωτερικές τους μονάδες δίσκου, ενώ η Apple αντικατέστησε το HFS+ με τον διάδοχό του—Apple File System (APFS)—στις αρχές του 2017. Σήμερα, το APFS χρησιμοποιείται σε Mac, iPhone, iPad και Apple TV.

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και οι μονάδες USB διαμορφώνονται γενικά είτε με το σύστημα αρχείων Windows FAT32 (αν είναι μικρότερο) είτε με το σύστημα αρχείων NTFS για μέγιστη συμβατότητα. Οι περισσότερες συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένων των Mac, μπορούν να διαβάζουν από συσκευές FAT32 και NTFS, αν και τα νεότερα macOS δεν επιτρέπουν την εγγραφή σε μονάδες NTFS.

Όλοι οι νέοι Mac θα μορφοποιηθούν με APFS. Οι παλαιότερες μονάδες Mac είναι πιθανότατα ακόμη να μορφοποιούνται με το σύστημα αρχείων HFS+. Τα Windows δεν μπορούν να διαβάσουν κανένα σύστημα αρχείων από προεπιλογή.

Θα σας δείξουμε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη μονάδα APFS ή HFS+ με μορφή Mac στα Windows.

Πώς να διαβάσετε το APFS στα Windows

Αρχικά, ας δούμε πώς να διαβάσετε τη νεότερη μορφή Apple File System στα Windows. Όλες αυτές οι εφαρμογές θα σας επιτρέψουν να διαβάζετε μονάδες δίσκου από οποιαδήποτε ενημερωμένη συσκευή Apple, όχι μόνο από Mac.

1. MacDrive

Το MacDrive είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές των Windows για ανάγνωση δίσκων με φορμά Mac για μεγάλο χρονικό διάστημα—η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε το 1996. Εάν είστε έτοιμοι να ξοδέψετε κάποια χρήματα, δεν χρειάζεται να ψάξετε αλλού.

  Πώς να αποκτήσετε μια εμπειρία AirPods παρόμοια με το iPhone σε Mac

Η εφαρμογή λειτουργεί με μονάδες δίσκου APFS και HFS+.

Σε αντίθεση με άλλες επιλογές για την ανάγνωση μονάδων δίσκου σε μορφή Mac στα Windows, αυτό το λογισμικό σάς επιτρέπει να διαβάζετε και να γράφετε δεδομένα στη μονάδα δίσκου με μορφή Mac απευθείας από τα Windows.

Η εφαρμογή επικεντρώνεται στο πρόσφατα επανασχεδιασμένο Παράθυρο Διαχείρισης Δίσκου. Λειτουργεί ως διανομέας για όλες τις μονάδες Mac που είναι συνδεδεμένες στα Windows.

Θα μπορείτε επίσης να δείτε τη μονάδα δίσκου APFS ή HFS+ απευθείας μέσα στην Εξερεύνηση αρχείων, επιτρέποντας την εύκολη ενσωμάτωση με το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα Windows.

Άλλα πολύτιμα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δημιουργίας και διαμερίσματος δίσκων Mac απευθείας από τον υπολογιστή σας, μια ισχυρή δυνατότητα επισκευής δίσκων και ισχυρά εργαλεία ασφαλείας.

Η τυπική έκδοση κοστίζει 49,99 $. Υπάρχει επίσης μια έκδοση Pro, η οποία προσθέτει πολλές δυνατότητες, όπως αυτόματη ανασυγκρότηση αρχείων, υποστήριξη για ρυθμίσεις RAID και έναν τρόπο δημιουργίας αρχείων Mac ISO.

Διατίθεται δωρεάν δοκιμή πέντε ημερών.

Κατεβάστε: MacDrive για Windows (49,99 $)

2. APFS για Windows από την Paragon Software

Το APFS της Paragon για Windows είναι μια άλλη επί πληρωμή εφαρμογή και είναι ο κύριος ανταγωνιστής του MacDrive.

Η εφαρμογή παρέχει πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής σε κατατμήσεις Mac με μορφοποίηση APFS στα Windows, πρόσβαση ανάγνωσης και εγγραφής σε συμπιεσμένα και κλωνοποιημένα αρχεία και υποστήριξη μόνο για ανάγνωση για κρυπτογραφημένους τόμους.

Υποστηρίζει αυτόματη τοποθέτηση δίσκου κατά την εκκίνηση, αλλά δεν διαθέτει τα εργαλεία διαμερισμάτων του MacDrive.

Το MacDrive έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με την εφαρμογή της Paragon: υποστήριξη HFS+. Το APFS της Paragon για Windows υποστηρίζει μόνο μονάδες με μορφοποίηση APFS. Εάν διαθέτετε μερικές παλιότερες μονάδες Mac που εξακολουθούν να εκτελούν HFS+, θα χρειαστεί να αγοράσετε το Paragon HFS+ για Windows ξεχωριστά. Το MacDrive, επομένως, είναι μια πιο οικονομική επιλογή.

Ωστόσο, μια άδεια Paragon APFS – η οποία κοστίζει 49,95 $ – λειτουργεί σε τρεις υπολογιστές με Windows.

Κατεβάστε: APFS για Windows από την Paragon Software (49,95 $)

3. Τυπική πρόσβαση UFS Explorer

Η τρίτη και τελευταία σύστασή μας για την ανάγνωση μονάδων δίσκου APFS Mac στα Windows είναι το UFS Explorer Standard Access. Αυτή είναι μια πληρωμένη επιλογή. Η εφαρμογή κοστίζει 24,95 $ για προσωπική χρήση.

  αντικαταστήστε τη συμβολοσειρά κειμένου στο αρχείο [Guide]

Το UFS Explorer Standard Access είναι η πιο ευέλικτη εφαρμογή σε αυτήν τη λίστα επιλογών για την ανάγνωση σκληρών δίσκων με μορφοποίηση Mac στα Windows. Μπορεί να διαβάσει τις δύο μορφές που μας ενδιαφέρουν—APFS και HFS+—καθώς και NTFS, FAT, FAT32, exFAT, SGI XFS, Linux JFS, Unix/BSD, UFS/UFS2 και VMware VMFS.

Το UFS Explorer Standard Access έρχεται επίσης με υποστήριξη RAID ως στάνταρ. Η εφαρμογή διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα δημιουργίας RAID, ώστε να μπορείτε να το προσαρμόσετε για τη συστοιχία σας.

Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση της εφαρμογής που δεν έχει περιορισμό χρήσης χρόνου, αλλά θα σας επιτρέψει να αντιγράψετε μόνο αρχεία μεγέθους μικρότερου από 256 KB.

Κατεβάστε: Τυπική πρόσβαση UFS Explorer για Windows (24,95 $)

Πώς να διαβάσετε το HFS+ στα Windows

Εάν η μονάδα δίσκου με μορφή Mac εξακολουθεί να εκτελεί HFS+, χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις τρεις μεθόδους.

1. Εγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης Apple HFS+

Εάν χρειάζεστε μόνο πρόσβαση ανάγνωσης για τη μονάδα Mac σας στα Windows, μπορείτε να εγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης Apple HFS+ για Windows. Φροντίστε να αφαιρέσετε το Paragon ή το MacDrive πριν συνεχίσετε. Εάν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να προκληθούν προβλήματα συστήματος και σφάλματα.

Κατεβάστε το σωστό Το πακέτο προγραμμάτων οδήγησης των windowsστη συνέχεια ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Αντιγράψτε τα αρχεία ApplsHFS.sys και AppleMNT.sys στο C:\Windows\System32\drivers
 • Συγχωνεύστε το αρχείο Add_AppleHFS.reg με το μητρώο των Windows.
 • Κάντε επανεκκίνηση του συστήματός σας.
 • Το παραπάνω βίντεο δείχνει επίσης τη διαδικασία.

  Μετά την επανεκκίνηση των Windows, η μονάδα με μορφοποίηση Mac θα πρέπει να εμφανίζεται στην ενότητα Αυτός ο υπολογιστής. Όπως αναφέραμε παραπάνω, αυτή η μέθοδος σάς δίνει πρόσβαση μόνο για ανάγνωση στη μονάδα Mac στα Windows. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε αρχεία, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω εναλλακτικές μεθόδους.

  2. HFSExplorer

  Το HFSExplorer είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση σε συστήματα αρχείων Mac από τα Windows χωρίς να πληρώσετε δεκάρα. Ο προγραμματιστής δεν το έχει ενημερώσει από τον Οκτώβριο του 2015 λόγω της άφιξης του APFS, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί σε παλαιότερα συστήματα.

    Διορθώστε ότι η δομή του δίσκου είναι κατεστραμμένη και μη αναγνώσιμη στα Windows

  Το HFSExplorer απαιτεί Ιάβα. Συνιστούμε γενικά να μην έχετε εγκαταστήσει Java, αλλά είναι απαραίτητο εδώ, εκτός εάν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα. Πρέπει επίσης να εκτελέσετε την εφαρμογή ως Διαχειριστής.

  Αυτό το εργαλείο είναι απλό στη χρήση. Συνδέστε τη μονάδα δίσκου με μορφή Mac στο σύστημα Windows, ανοίξτε το HFSExplorer και κάντε κλικ στο Αρχείο > Φόρτωση συστήματος αρχείων από τη συσκευή. Το HFSExplorer μπορεί να εντοπίσει αυτόματα οποιεσδήποτε συνδεδεμένες συσκευές με συστήματα αρχείων HFS+ και να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές. Στη συνέχεια, μπορείτε να εξαγάγετε αρχεία από το παράθυρο του HFSExplorer στη μονάδα δίσκου των Windows.

  Λάβετε υπόψη ότι το HFSExplorer είναι μόνο για ανάγνωση, επομένως δεν μπορείτε να τροποποιήσετε ή να διαγράψετε αρχεία στη μονάδα Mac σας. Επίσης, δεν ενσωματώνεται με την Εξερεύνηση αρχείων των Windows—τα αρχεία είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή HFSExplorer και πρέπει να τα αντιγράψετε αλλού.

  Κατεβάστε: HFSExplorer για Windows (δωρεάν)

  3. HFS+ για Windows από την Paragon Software

  Το HFS+ της Paragon για Windows είναι μια εφαρμογή επί πληρωμή, αλλά διακρίνεται από άλλους τρόπους ανάγνωσης μονάδων δίσκου Mac στα Windows με πρόσθετη λειτουργικότητα.

  Σε αντίθεση με το HFSExplorer, το HFS+ για Windows παρέχει πλήρη πρόσβαση ανάγνωσης/εγγραφής σε μονάδες Mac στα Windows και υπόσχεται υψηλή απόδοση. Ενσωματώνει ακόμη και το σύστημα αρχείων HFS+ με την Εξερεύνηση των Windows ή την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows. Οποιοδήποτε πρόγραμμα των Windows μπορεί να διαβάζει ή να γράφει στη μονάδα Mac.

  Η εφαρμογή κοστίζει 19,95 $, αλλά προσφέρει επίσης μια δωρεάν δοκιμή 10 ημερών. Εάν χρειάζεται να ανακτήσετε αρχεία από μια μονάδα δίσκου, 10 ημέρες είναι αρκετός χρόνος για να εγκαταστήσετε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης συστήματος αρχείων, να αντιγράψετε τα αρχεία σας και να το απεγκαταστήσετε.

  Επιπλέον, το HFS+ της Paragon για Windows δεν χρειάζεται Java για να λειτουργήσει.

  Κατεβάστε: HFS+ για Windows από την Paragon Software (19,95 $)

  Διαμορφώστε τη μονάδα Mac σας για Windows

  Εάν διαθέτετε μια μονάδα δίσκου Mac και δεν έχετε πλέον Mac, δεν έχετε κολλήσει με το σύστημα αρχείων Mac για πάντα. Αφού ανακτήσετε τα αρχεία από τη μονάδα σας με ένα από τα παραπάνω εργαλεία, μπορείτε να διαμορφώσετε τη μονάδα δίσκου και να τη μετατρέψετε σε ένα τυπικό διαμέρισμα FAT32 ή NTFS που θα λειτουργεί με τις περισσότερες συσκευές.

  Η μορφοποίηση θα διαγράψει όλα τα αρχεία στη μονάδα δίσκου σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.