6 Το καλύτερο εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας GitHub για προστασία δεδομένων

Το GitHub είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για την αποθήκευση, τη συνεργασία και την παρακολούθηση έργων λογισμικού. Οι αρχάριοι και οι επαγγελματίες στην ανάπτυξη λογισμικού και τη μηχανική εκμάθηση χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για να επωφεληθούν από τις διάφορες δυνατότητες της.

Ωστόσο, όσο αυξάνεται η δημοτικότητα του GitHub, αυξάνονται και οι απειλές που στοχεύουν άτομα και οργανισμούς. Ένα αντίγραφο ασφαλείας του GitHub βοηθά να διασφαλιστεί ότι ο κώδικας παραγωγής των οργανισμών είναι πάντα ασφαλής.

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του GitHub σας, μπορείτε είτε να δημιουργήσετε ένα εφεδρικό σενάριο αποθετηρίου Git είτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου μέρους. Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας GitHub τρίτων.

Λόγοι για τους οποίους χρειαζόμαστε το GitHub Backup

Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους χρειαζόμαστε αντίγραφο ασφαλείας του GitHub.

 • Προστασία από απώλεια δεδομένων: Το GitHub αποθηκεύει δεδομένα από τον πηγαίο κώδικα, την παρακολούθηση ζητημάτων, την τεκμηρίωση και τα σχετικά στοιχεία. Ζητήματα όπως παραβιάσεις ασφαλείας, τυχαίες διαγραφές και αστοχίες λογισμικού και υλικού μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια δεδομένων. Ένα αντίγραφο ασφαλείας σάς επιτρέπει να επαναφέρετε τα έργα σας εάν παρουσιαστεί κάποιο από τα παραπάνω ζητήματα.
 • Ανάκτηση καταστροφών: Οι κυβερνοεπιθέσεις ή οι αποτυχίες του συστήματος ενδέχεται να καταστήσουν το αποθετήριο GitHub μη διαθέσιμο. Επίσης, εάν εργάζεστε ως ομάδα, ένα από τα μέλη της ομάδας μπορεί να διαγράψει κατά λάθος ένα σημαντικό κομμάτι του πηγαίο κώδικα σας. Ένα αντίγραφο ασφαλείας εκτός τοποθεσίας με άλλη υπηρεσία cloud παρέχει μια εναλλακτική λύση σε περίπτωση που συμβεί ένα τέτοιο σενάριο.
 • Νομική συμμόρφωση: Ορισμένοι κλάδοι και βιομηχανίες υποχρεούνται από τη νομοθεσία να έχουν αντίγραφα ασφαλείας για τα δεδομένα τους.
 • Ηρεμία: Στον ψηφιακό κόσμο, μπορεί να μην ξέρεις ποτέ πότε μπορεί να συμβεί μια καταστροφή. Ένα αντίγραφο ασφαλείας εξαλείφει τον φόβο για το άγνωστο, καθώς είστε βέβαιοι ότι ο πηγαίος κώδικας και τα αρχεία του έργου σας είναι προσβάσιμα ακόμα και αν συμβεί κάτι στον λογαριασμό σας στο GitHub.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας GitHub

 • Αυτοματοποίηση: Ζούμε σε έναν πολυάσχολο κόσμο και μπορεί να μην έχετε το χρόνο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας με μη αυτόματο τρόπο σε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή. Ένα καλό εργαλείο θα πρέπει να παρακολουθεί τις δραστηριότητες στον λογαριασμό/τα αποθετήρια GitHub και να δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας του κώδικά σας. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε πόσο συχνά θα πρέπει να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.
 • Εύκολη παρακολούθηση: Ένα καλό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα πρέπει να εμφανίζει τα αρχεία καταγραφής ελέγχου και να στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που προστίθεται αντίγραφο ασφαλείας. Αυτό καθιστά εύκολο τον προσδιορισμό της πιο πρόσφατης έκδοσης και του τι έχει αλλάξει.
 • Ασφάλεια σύνδεσης: Το hacking έχει γίνει διαδεδομένο στη σύγχρονη εποχή. Ένα ιδανικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας GitHub θα πρέπει να διαθέτει λειτουργίες όπως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία των δεδομένων σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
 • Διαδικασία αποκατάστασης από καταστροφή: Τι γίνεται στη συνέχεια αν συμβεί μια καταστροφή; Το ιδανικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας GitHub θα πρέπει να έχει μια λεπτομερή και εύκολη διαδικασία για την ανάκτηση δεδομένων. Στην ιδανική περίπτωση, οι χρήστες θα πρέπει να ανακτήσουν τα δεδομένα χωρίς να συμβουλευτούν επαγγελματίες και να επανεκκινήσουν τα συστήματά τους.
 • Πολυμίσθωση: Εάν έχετε μια μεγάλη ομάδα, διαφορετικοί ρόλοι θα ανατεθούν σε διαφορετικά μέλη. Ένα ιδανικό εργαλείο ανάκτησης GitHub θα πρέπει να σας επιτρέπει να εκχωρείτε ρόλους όπως διαχειριστές, επόπτες και θεατές με διαφορετικά προνόμια και δικαιώματα.
 • Επεκτασιμότητα: Καθώς το έργο/το λογισμικό/το σύστημά σας μεγαλώνει, το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα πρέπει να είναι σε θέση να υποδεχτεί αυτές τις αλλαγές. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία θα έχουν διαφορετικά επίπεδα για διαφορετικούς οργανισμούς και μεγέθη έργων.
 • Πολιτικές διατήρησης δεδομένων: Το ιδανικό εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα πρέπει να προσφέρει συχνότητες ή περιόδους διατήρησης που ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες σας. Ορισμένα από αυτά τα εργαλεία ενδέχεται να προσφέρουν ακόμη και δυνατότητες αρχειοθέτησης για αποθετήρια που αποσβένονται ή είναι ανενεργά. Μια τέτοια προσέγγιση καθιστά εύκολη την πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα.
  Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε χειρόγραφο κείμενο ως δακτυλογραφημένο κείμενο στο iPad

Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας GitHub που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα

Gitprotect

Gitprotect είναι ένα λογισμικό GitHub backup και DR χωρίς συντήρηση. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο GitHub και να ρυθμίσετε αυτόματα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας του GitHub. Το Gitprotect θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των αποθετηρίων σας και των μεταδεδομένων τους, όπως αιτήματα έλξης, ζητήματα, wiki και ενέργειες.

Χαρακτηριστικά

 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αποθετηρίου βάσει προγράμματος: Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο ή να επιλέξετε ένα προκαθορισμένο σχέδιο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για δεδομένα GitHub. Ένα τέτοιο σχέδιο σάς επιτρέπει να επιλέξετε τα αποθετήρια και τα μεταδεδομένα για προστασία. Αυτή η πλατφόρμα σάς επιτρέπει επίσης να ορίσετε τον τρόπο εκτέλεσης που σχετίζεται με το αντίγραφο ασφαλείας. Το Gitprotect σάς δίνει επίσης πλήρη έλεγχο του παραθύρου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κρυπτογράφησης, διατήρησης, συμπίεσης και καθυστέρησης έναρξης.
 • Αυτόματος συγχρονισμός αποθετηρίου: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή κατ’ απαίτηση ή να ενεργοποιήσετε τον αυτόματο συγχρονισμό αποθήκης σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Όλα τα νέα αποθετήρια δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και οι αλλαγές τους παρακολουθούνται.
 • Πολλαπλοί λογαριασμοί και οργανισμοί: Μία παρουσία Gitprotect σάς επιτρέπει να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς ή οργανισμούς GitHub και να προστατεύσετε τα έργα και τους πηγαίους κώδικές σας από μια κεντρική τοποθεσία.
 • Μακροπρόθεσμη αρχειοθέτηση και διατήρηση: Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να ορίσετε την περίοδο που θα πρέπει να διατηρούνται τα αντίγραφα του έργου σας. Μπορείτε επίσης να αρχειοθετήσετε ορισμένα αποθετήρια για μελλοντική αναφορά.
 • Απεριόριστη επεκτασιμότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: Το Gitprotect σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε επιπλέον λογαριασμούς χρηστών και να ξεπερνάτε τους περιορισμούς αιτημάτων API εάν διαχειρίζεστε αποθετήρια ενός μεγάλου οργανισμού. Αυτή η δυνατότητα επιλύει προβλήματα στραγγαλισμού και απόδοσης.

Το Gitprotect έχει διάφορα πακέτα που ξεκινούν από $18/μήνα.

Πίσω

Πίσω είναι ένα εργαλείο που προσφέρει αυτόματα καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας που μπορείτε να επαναφέρετε με λίγα κλικ. Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την IP και τις ροές εργασίας σας. Το Rewind δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας των αποθετηρίων σας με τα μεταδεδομένα τους, όπως αιτήματα έλξης και προβλήματα, για εύκολη αναφορά και παρακολούθηση.

Χαρακτηριστικά

 • Κατοικία δεδομένων: Το Rewind σάς επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ διακομιστών που εδρεύουν στις ΗΠΑ και στην ΕΕ για την αποθήκευση των δεδομένων σας. Αυτή η δυνατότητα καθιστά εύκολη τη συμμόρφωση με τους περιφερειακούς κανονισμούς όπως ο GDPR και το HIPAA, καθώς τα αντίγραφα των δεδομένων σας αποθηκεύονται στην τοποθεσία που έχετε επιλέξει.
 • Κρυπτογραφήσεις στρατιωτικού βαθμού: Είστε βέβαιοι ότι όλα τα αντίγραφα ασφαλείας είναι ασφαλή καθώς το Rewind χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο κρυπτογράφησης AES-256-bit. Αυτή η δυνατότητα ασφαλείας είναι διαθέσιμη όταν τα δεδομένα είναι σε μεταφορά και σε κατάσταση ηρεμίας.
 • Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας: Μπορείτε να συγχρονίσετε τον λογαριασμό σας με το Azure Blob ή το Amazon S3 και να απολαύσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε γρήγορες επαναφορές κατ’ απαίτηση από την ίδια πλατφόρμα.
 • Κοινόχρηστα αντίγραφα ασφαλείας: Οι κάτοχοι δεδομένων και οι διαχειριστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αντίγραφα ασφαλείας, να τα επαναφέρουν και να τα κάνουν προσβάσιμα σε άλλα μέλη του οργανισμού.
 • Βοήθεια επαναφοράς: Το Rewind έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολο στη χρήση και την επαναφορά δεδομένων. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να λάβετε τεχνική υποστήριξη εάν αντιμετωπίσετε μια πρόκληση.
  Τι είναι ένα Virtual Private Cloud; Μάθετε πώς λειτουργεί

Το Rewind έχει πολλά σχέδια που ξεκινούν από 9 $/μήνα.

Cloudback

Cloudback παρέχει έναν εύκολο τρόπο αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των αποθετηρίων GitHub. Εάν χάσετε τα δεδομένα σας στο GitHub, μπορείτε να επαναφέρετε και να ανακτήσετε άμεσα τα αποθετήρια σας. Το Cloudback σάς επιτρέπει να επιλέξετε από διάφορες πλατφόρμες αποθήκευσης cloud, όπως το AWS, το Google Cloud, το Azure, το Wasabi storage και το Microsoft OneCloud.

Χαρακτηριστικά

 • Αυτοματοποιημένα προγραμματισμένα αντίγραφα ασφαλείας: Ρυθμίστε το λογαριασμό σας μία φορά και το Cloudback θα δημιουργεί καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας των αποθετηρίων GitHub χωρίς μη αυτόματη παρέμβαση. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα για το πώς θα γίνουν τα αντίγραφα ασφαλείας. Αυτό το εργαλείο θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας του αποθετηρίου με τα σχετικά μεταδεδομένα του, όπως ορόσημα, ζητήματα, ετικέτες, σχόλια και αιτήματα έλξης.
 • Μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας με ένα κλικ: Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο, εάν διαθέτετε ένα σημαντικό αποθετήριο ή δέσμευση που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πριν από την προγραμματισμένη ώρα.
 • Επαναφορά στο GitHub: Εάν κατά λάθος διαγράψετε ένα αποθετήριο ή ένα υποκατάστημα στο GitHub, πληκτρολογήστε το όνομα χώρου αποθήκευσης στο Cloudback και επαναφέρετέ το. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη των αντιγράφων ασφαλείας σας με όλα τα αρχεία και τα στοιχεία τους στον τοπικό σας υπολογιστή με ένα μόνο κλικ.
 • Περιφερειακά κέντρα αποθήκευσης: Ο λανθάνων χρόνος και οι περιφερειακοί κανονισμοί δεδομένων προκαλούν ανησυχία στην αποθήκευση cloud. Το Cloudback σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια τοποθεσία διακομιστή στην/κοντά στην περιοχή σας.
 • Ειδοποιήσεις email και messenger: Μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο email ή στην εφαρμογή συνεργασίας σας, όπως το Slack, το MS Teams ή το Discord, κάθε φορά που το Cloudback δημιουργεί ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο GitHub.

Το Cloudback έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που υποστηρίζει ένα αποθετήριο. Τα προγράμματα επί πληρωμή ξεκινούν από 10 $/μήνα.

BackupLABS

BackupLABS είναι μια πλατφόρμα που προστατεύει αυτόματα τα αποθετήρια GitHub και τα μεταδεδομένα τους. Μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό το επαγγελματικό εργαλείο μέσα σε λίγα λεπτά, να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, να ανακτήσετε και να επαναφέρετε τα χαμένα δεδομένα σας.

Χαρακτηριστικά

 • Αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας: Για να χρησιμοποιήσετε το BackupLABS, δημιουργήστε έναν λογαριασμό, επιλέξτε μια εφαρμογή που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, ελέγξτε την ταυτότητα χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια της εφαρμογής σας, ορίστε χρονοδιαγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και απολαύστε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας καθημερινά. Τα αντίγραφα ασφαλείας θα περιέχουν επίσης μεταδεδομένα όπως ζητήματα, αιτήματα έλξης, δεσμεύσεις και διακλαδώσεις σε αυτά τα αποθετήρια.
 • Ασφαλής κρυπτογράφηση: Το BackupLABS αποθηκεύει όλα τα δεδομένα του στο AWS (Amazon Web Services). Όλα τα δεδομένα προστατεύονται από εισβολείς μέσω του αλγόριθμου κρυπτογράφησης AES 256-bit.
 • Καθημερινή καταγραφή και αναφορά email: Λάβετε αναφορές κατάστασης στα αποθετήρια για τα οποία έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο email σας.
 • Απλή ανάκτηση: Σε περίπτωση που χάσετε τα δεδομένα σας στο GitHub, το BackupLABS προσφέρει μια απλή διαδικασία για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε αυτά τα δεδομένα.
  14 Καλύτεροι δωρεάν ιστότοποι ανώνυμων μηνυμάτων

Το BackupLABS έχει πολλά προγράμματα επί πληρωμή που ξεκινούν από 9,60 $ ανά μήνα.

Απλά αντίγραφα ασφαλείας

Απλά αντίγραφα ασφαλείας είναι μια πλατφόρμα που δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των αποθετηρίων, των προβλημάτων, των wiki και των λογαριασμών σας στο GitHub. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον διακομιστή σας ως χώρο αποθήκευσης ή να χρησιμοποιήσετε πλατφόρμες τρίτων όπως η μονάδα S3 ή SFTP.

Χαρακτηριστικά

 • Αντίγραφα ασφαλείας χωρίς κώδικα: Δεν χρειάζεται να γράψετε κώδικα για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο GitHub. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό, συνδέστε τον με το GitHub και απολαύστε καθημερινά αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Ρυθμίστε τις παραμέτρους μία φορά και η εφαρμογή θα πάρει από τα υπόλοιπα.
 • Ασφαλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Το SimpleBackups εκτιμά το απόρρητο και την ασφάλεια και διαθέτει διάφορες δυνατότητες για να το φροντίσει. Η λειτουργία ομάδας και εξουσιοδότησης διασφαλίζει ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα. Τα αντίγραφα ασφαλείας είναι επίσης κρυπτογραφημένα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους χάκερ να διαβάσουν τα δεδομένα σας.
 • Ενσωματώσεις: Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας πλατφόρμα αποθήκευσης cloud καθώς ενσωματώνεται το SimpleBackups 18+ πλατφόρμες.
 • Καλά τεκμηριωμένο: Το εργαλείο διαθέτει αρκετά καλά τεκμηριωμένα API για την αντιμετώπιση ποικίλων αναγκών.

Το SimpleBackups έχει 3 πακέτα επί πληρωμή που ξεκινούν από 29 $/μήνα.

Snapshooter

Snapshooter είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να ανεβάσετε τα αποθετήρια GitHub στο S3. Αυτή η υπηρεσία σάς επιτρέπει να έχετε επαναλαμβανόμενα αντίγραφα ασφαλείας του GitHub repo κάθε ώρα ή καθημερινά. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για τα ιδιωτικά και δημόσια repos σας και να μην χρειάζεται πλέον να γράφετε προσαρμοσμένα σενάρια.

Χαρακτηριστικά

 • Αντίγραφα ασφαλείας GitHub χωρίς διακομιστή: Το Snapshooter έχει πολλούς διακομιστές σε διάφορα μέρη του κόσμου. Μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία διακομιστή για συμμόρφωση με τους τοπικούς κανονισμούς και για την κάλυψη των αναγκών λανθάνοντος χρόνου.
 • Αντίγραφα ασφαλείας GitHub που βασίζονται σε διακομιστή: Αυτό απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν τα δεδομένα τους να παραμείνουν στα δίκτυά τους. Μπορείτε να συνδέσετε το Snapshooter στον διακομιστή σας μέσω SSH. Στη συνέχεια, ο διακομιστής θα συνδεθεί με το αποθετήριο σας και θα ξεκινήσει αυτόματα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Το Snapshooter έχει ένα δωρεάν επίπεδο με πακέτα επί πληρωμή που ξεκινούν από 13 $/μήνα που καταβάλλονται ετησίως.

συμπέρασμα

Δεν χρειάζεται πλέον να χάσετε τα δεδομένα σας στο GitHub λόγω φυσικών καταστροφών ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας, καθώς πλέον έχετε εργαλεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Η επιλογή του εργαλείου δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητες που αναζητάτε και την ευκολία χρήσης.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο διαγραφής ενός αποθετηρίου GitHub σε περίπτωση που δεν το χρειάζεστε πλέον.