6 Συμβουλές για να βρείτε χαμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Έχετε διαβάσει ποτέ ένα email μόνο για να μην το βρείτε ποτέ ξανά στα εισερχόμενά σας στο Gmail; Είτε το διαγράψατε κατά λάθος είτε κάνετε έλεγχο σε λάθος φάκελο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην μπορείτε να βρείτε ένα σημαντικό email. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε αυτά τα χαμένα ή άστοχα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

1. Ελέγξτε το φάκελο Spam

Μερικές φορές, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταλήγουν στο φάκελο Ανεπιθύμητα ως αποτέλεσμα σφαλμάτων φιλτραρίσματος. Εάν έχετε τη συνήθεια να περνάτε από διαφορετικούς φακέλους Gmail, είναι πιθανό να εντοπίσατε το email στον φάκελο Ανεπιθύμητα. Σε αυτήν την περίπτωση, για να βρείτε το email, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε στον φάκελο Ανεπιθύμητα και να σαρώσετε τα περιεχόμενά του.

Εάν δείτε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λείπει, φροντίστε να κάνετε κλικ στην επιλογή Αναφορά μη ανεπιθύμητου, ώστε να μην αναγνωριστεί ξανά ως ανεπιθύμητο. Λάβετε υπόψη ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα παραμείνουν στο φάκελο Ανεπιθύμητα για 30 ημέρες, μετά τις οποίες θα διαγραφούν οριστικά. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να μετακινείτε σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας από το φάκελο Ανεπιθύμητα αμέσως μόλις τα εντοπίσετε.

  Τι είναι και πώς να μετριαστείτε οι σχετικοί κίνδυνοι;

2. Ελέγξτε τον Κάδο απορριμμάτων

Είναι πιθανό να διαγράψατε κατά λάθος το email που είδατε. Για να ελέγξετε εάν το email σας έχει καταλήξει στον φάκελο Κάδος απορριμμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε Κάδος απορριμμάτων. Στη συνέχεια, μπορείτε να σαρώσετε τα διαγραμμένα email σας.

Εναλλακτικά, αν θυμάστε τι αφορούσε το email που λείπει, μπορείτε να πληκτρολογήσετε μια λέξη-κλειδί στη γραμμή αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, θα συμπληρώνονται μόνο σχετικά διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως και στην περίπτωση των ανεπιθύμητων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον φάκελο Κάδος διαγράφονται οριστικά μετά από 30 ημέρες. Επομένως, εάν βρείτε το email που αναζητούσατε, φροντίστε να το μετακινήσετε στα εισερχόμενά σας.

Το email που χάνετε μπορεί να έχει κατηγοριοποιηθεί είτε ως κοινωνικό μήνυμα είτε ως διαφημιστικό μήνυμα. Το Gmail διαθέτει ξεχωριστά εισερχόμενα για αυτούς τους τύπους μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επομένως δεν θα τα βλέπετε ποτέ στα κύρια εισερχόμενά σας, γεγονός που καθιστά εύκολο να τα χάσετε.

Εάν θέλετε να ελέγξετε αν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λείπει βρίσκεται στα εισερχόμενα Κοινωνικά ή Προσφορές, επιλέξτε την κατάλληλη καρτέλα (θα βρείτε αυτές τις καρτέλες δίπλα στην Κύρια καρτέλα). Εάν θέλετε να μετακινήσετε ένα κοινωνικό ή προωθητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα κύρια εισερχόμενά σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σύρετε το email στην καρτέλα Κύριο.

  Διορθώστε το σφάλμα Snap Camera No Available Camera Input Error

4. Ελέγξτε τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η δυνατότητα αρχειοθέτησης email του Gmail έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να αποσυμφορούν και να οργανώνουν τα εισερχόμενά τους χωρίς να χρειάζεται να διαγράφουν σημαντικά μηνύματα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα σημαντικό email στα εισερχόμενά σας, είναι πιθανό να το έχετε αρχειοθετήσει. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχειοθετημένα email σας, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε Όλα τα μηνύματα.

Η επόμενη προβολή email θα σας δείξει όλα τα email σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να έχετε αρχειοθετήσει σκόπιμα ή κατά λάθος. Εάν εντοπίσετε το email που λείπει, μπορείτε είτε να το μετακινήσετε πίσω στα εισερχόμενά σας είτε να το αφήσετε αρχειοθετημένο. Τα καλά νέα είναι ότι τα αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν διαγράφονται μετά από συγκεκριμένο αριθμό ημερών.

5. Ελέγξτε άλλες ετικέτες

Η δυνατότητα επισήμανσης του Gmail σάς επιτρέπει να δημιουργείτε διαφορετικές κατηγορίες πέρα ​​από τους φακέλους Κύρια, Κοινωνικά και Προσφορές. Στη συνέχεια, μπορείτε να σύρετε οποιοδήποτε email θέλετε από τα κύρια εισερχόμενά σας στην κατάλληλη ετικέτα. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μετακινούνται δεν θα είναι πλέον ορατά στα κύρια εισερχόμενά σας.

  Τι είναι το Mhm;

Αντίθετα, θα πρέπει να κάνετε κλικ στην κατάλληλη ετικέτα στο αριστερό παράθυρο για να προβάλετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για να εντοπίσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λείπει και το οποίο μπορεί να έχει κατευθυνθεί σε μια συγκεκριμένη ετικέτα, ρίξτε μια ματιά στις ετικέτες στο αριστερό τμήμα του παραθύρου και κάντε κλικ σε κάθε μία για να δείτε όλα τα συσχετισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

6. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης του Gmail

Το email που αναζητάτε μπορεί να έχει θαφτεί κάτω από νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δοκιμάστε να το αναζητήσετε εισάγοντας μια λέξη-κλειδί από το κύριο κείμενο, το θέμα ή το όνομα του παραλήπτη ή του αρχικού αποστολέα στη γραμμή αναζήτησης του Gmail στο επάνω μέρος. Κάνοντας αυτό συνήθως συμπληρώνονται σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ανακτήστε τον έλεγχο των Εισερχομένων σας

Ενώ η παρουσία διαφορετικών φακέλων και ετικετών μπορεί να διευκολύνει την “χάση” σημαντικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Gmail προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες για να σας βοηθήσει να βρείτε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συνήθως, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λείπετε.