6 σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε πριν από την εγκατάσταση εφαρμογών

Οι εφαρμογές είναι ζωτικής σημασίας για τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τις συσκευές μας, είτε πρόκειται για επικοινωνία, αγορές, παιχνίδια, έρευνα ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Οι εφαρμογές είναι πλέον τόσο δημοφιλείς που χρησιμοποιούνται συχνά από εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να στοχεύσουν ανυποψίαστα θύματα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στις συσκευές σας για να διασφαλίσετε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα μετά την εγκατάσταση. Λοιπόν, τι πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη πριν από τη λήψη μιας εφαρμογής;

1. Ελέγξτε τις κριτικές και τις αξιολογήσεις των εφαρμογών

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε για την ποιότητα της εφαρμογής είναι ελέγχοντας τις κριτικές και τις αξιολογήσεις της. Εάν επισκέπτεστε καταστήματα εφαρμογών, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τι λένε οι χρήστες για την εφαρμογή που θέλετε να κατεβάσετε. Εάν η εφαρμογή δεν αρέσει στην πλειονότητα των ανθρώπων, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αρέσει και σε εσάς.

  Ποια είναι η τοποθεσία στιγμιότυπου οθόνης FFXIV;

Εάν οι εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες σε δημοφιλή καταστήματα εφαρμογών ή δεν είναι γνωστές, πρέπει να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για να μάθετε πόσο αξιόπιστες είναι. Ίσως ελέγξετε άλλους ιστότοπους κριτικών ή πίνακες συζητήσεων για να δείτε εάν η εν λόγω εφαρμογή μπορεί να είναι αξιόπιστη.

2. Προσοχή στις πληροφορίες που ζητά η εφαρμογή

Με περισσότερα άτομα να έρχονται στο διαδίκτυο, οι απειλές για το απόρρητο συνεχίζουν να αυξάνονται. Πριν κατεβάσετε την εφαρμογή, θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά με τα δικαιώματα που θέλει να λειτουργήσει σωστά. Εάν κάνετε λήψη της εφαρμογής από καταστήματα εφαρμογών, θα έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα σχετικά με τα δικαιώματα που απαιτεί μια εφαρμογή.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να μοιραστείτε τα δικαιώματα που απαιτεί η εφαρμογή, ίσως είναι καλύτερα να μην κάνετε λήψη της εφαρμογής. Αλλά ακόμα κι αν έχετε θετική άποψη για την εφαρμογή, δοκιμάστε να την εγκαταστήσετε σε μια δοκιμαστική συσκευή και δείτε πώς συμπεριφέρεται η εφαρμογή προτού αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε στην κύρια συσκευή σας. Εάν απαιτεί premium συνδρομή, δοκιμάστε τη δωρεάν δοκιμή και ελέγξτε εάν ζητά πάρα πολλές πληροφορίες πριν αγοράσετε μια συνδρομή.

3. Ελέγξτε τη συχνότητα ενημέρωσης και την υποστήριξη της εφαρμογής

Το πόσο συχνά λαμβάνουν ενημερώσεις οι εφαρμογές είναι μια σημαντική μέτρηση για την πρόβλεψη της μακροπρόθεσμης απόδοσής τους. Εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε πόσο καλά ανταποκρίνεται η ομάδα προγραμματιστών εφαρμογών σε ερωτήματα και πόσο ειδοποιήσεις επικοινωνεί μαζί σας η ομάδα υποστήριξής της σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

  8 καλύτερα εργαλεία τεκμηρίωσης διαδικασιών για να βελτιστοποιήσετε την επιχειρηματική σας διαδικασία

Η προώθηση ενημερώσεων σε εφαρμογές είναι μια κρίσιμη άσκηση για τους προγραμματιστές εφαρμογών για να διασφαλίσουν ότι λειτουργούν καλά και λαμβάνουν νέες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων. Κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής, δοκιμάστε να αναζητήσετε πότε ήταν η τελευταία φορά που ενημερώθηκε η εφαρμογή. Αν αυτό ήταν πολύ καιρό πριν, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αποκτήσετε την εμπειρία που αναζητάτε.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το εάν μια εφαρμογή έχει εγκατασταθεί στη συσκευή σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η αποτυχία να το κάνετε μπορεί να θέσει το απόρρητό σας και την ασφάλεια της συσκευής σε σημαντικό κίνδυνο.

Εάν βρείτε ένα στους υπολογιστές ή τις φορητές συσκευές σας, απεγκαταστήστε το αμέσως αφού το εντοπίσετε και αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης των διαδικτυακών σας λογαριασμών. Θα πρέπει επίσης να εκτελέσετε ελέγχους ασφαλείας για να εξετάσετε εάν η συσκευή σας έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Επιπλέον, εάν πιστεύετε ότι η εφαρμογή εγκαταστάθηκε από ένα κατάστημα εφαρμογών χωρίς τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να αναφέρετε το περιστατικό στο εγγενές κατάστημα εφαρμογών σας.

  Τι είναι και πώς να το χρησιμοποιήσετε

5. Συγκρίνετε την εφαρμογή με εναλλακτικές

Υπάρχει μια πληθώρα εφαρμογών που εκτελούν τις ίδιες εργασίες και μερικές το κάνουν καλύτερα από άλλες. Πριν εγκαταστήσετε την εφαρμογή στη συσκευή σας, δοκιμάστε να αναζητήσετε εναλλακτικές και να συγκρίνετε τις επιδόσεις τους. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τις πολιτικές απορρήτου τους για να αποφασίσετε ποια σας ταιριάζει καλύτερα.

Αφού εξοικειωθείτε με το τι προσφέρουν οι εναλλακτικές λύσεις, αναλύστε ποια εφαρμογή επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ απόδοσης και απορρήτου. Και η σωστή ισορροπία θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας.

6. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συσκευών είναι πάντα μια καλή πρακτική, ακόμη και όταν πρόκειται να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύετε όλα τα σημαντικά δεδομένα σας από το να χαθούν για πάντα όταν συμβαίνει κάτι λάθος.

Η εγκατάσταση μιας εφαρμογής μπορεί μερικές φορές να επιφέρει απροσδόκητα προβλήματα, ειδικά αν την λαμβάνετε από μια λιγότερο αξιόπιστη πηγή. Μπορεί να καταστρέψει τα δεδομένα σας, να βλάψει τη συσκευή σας κ.λπ. Μπορείτε να αποφύγετε να επηρεαστείτε από όλα αυτά ανακτώντας τα δεδομένα σας από το αντίγραφο ασφαλείας. Επομένως, μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να εγκαταστήσετε μια σημαντική ενημέρωση λογισμικού ή να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή.

Τώρα γνωρίζετε τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από την εγκατάσταση εφαρμογών

Είτε πρόκειται για smartphone, tablet ή υπολογιστή, δεν πρέπει ποτέ να εγκαθιστάτε εφαρμογές στις συσκευές σας χωρίς προσεκτική εξέταση. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτές τις συμβουλές, καθώς θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τον εαυτό σας από κακόβουλο λογισμικό και πολλές άλλες απειλές που διαδίδονται μέσω των εφαρμογών.