6 Παρακολούθηση διακομιστών που βασίζεται σε σύννεφο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Η υιοθέτηση του cloud αυξάνεται μεταξύ των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Και οι λόγοι είναι προφανείς.

Έχει αυξημένη οργανωτική αποτελεσματικότητα, παγκόσμια πρόσβαση, ευκολία χρήσης, καλύτερες ταμειακές ροές, μειωμένους κινδύνους και χαμηλή επένδυση χωρίς τις ταλαιπωρίες της συντήρησης. Η τεχνολογία cloud είναι μια ανάπαυλα, ειδικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Εάν διαχειρίζεστε μια διαδικτυακή επιχείρηση, είναι πιθανό να τις φιλοξενήσετε στο cloud και πρέπει να τις παρακολουθείτε για να διασφαλίσετε τη διαθεσιμότητά τους.

Όταν είστε πάροχος υπηρεσιών, πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά σχεδόν τα πάντα, ειδικά τα πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τις προσφορές υπηρεσιών σας που περιλαμβάνουν την υγεία του διακομιστή σας. Μπορεί να είναι μετρήσεις απόδοσης, διαθεσιμότητα, απόδοση δικτύου, χώρος στο δίσκο, επιδιόρθωση ασφαλείας και πολλά άλλα.

Πρέπει να έχετε πλήρη ορατότητα σε ολόκληρο το λογισμικό, τους διακομιστές, τα αρχεία καταγραφής διακομιστή, τη χρήση πόρων, τα ίχνη στοίβας, το δίκτυο και τις επιχειρηματικές διαδικασίες.

Και αυτός είναι ο λόγος που η επιχείρησή σας χρειάζεται αξιόπιστη παρακολούθηση διακομιστή. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, χρειάζεστε μια λύση παρακολούθησης διακομιστή cloud, επειδή η παραδοσιακή παρακολούθηση ενδέχεται να μην ταιριάζει στο περιβάλλον cloud.

Επιπλέον, δεν θα θέλατε ποτέ να υποδεχτείτε επιπλέον ταλαιπωρίες συντήρησης και κόστους που σχετίζονται με την παραδοσιακή παρακολούθηση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αναζητήσετε μια λύση παρακολούθησης που βασίζεται σε SaaS για να παρακολουθείτε τους διακομιστές cloud σας λόγω:

Κλιμακόμενη υποδομή

Η επεκτάσιμη υποδομή είναι μια αναγκαιότητα για τις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Αντί να επιλέξετε ένα παραδοσιακό σύστημα που δεν σας παρέχει αυτή την ευελιξία, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες cloud. Μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο σχέδιο με βάση τις επεκτεινόμενες ανάγκες σας.

Περισσότερη ευελιξία

Η παρακολούθηση διακομιστή Cloud επιτρέπει την πρόσβαση πολλών χρηστών, ώστε να μπορούν να εργάζονται πιο στενά και ταυτόχρονα. Ενισχύει τη συνεργασία της ομάδας και μπορούν να δουν τις αλλαγές να αντικατοπτρίζονται σε πραγματικό χρόνο, ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν.

Με την ισχυρή ενσωμάτωση, μπορείτε να αξιοποιήσετε πολλές υπηρεσίες και δεν χρειάζεται να συνεχίζετε να στέλνετε έγγραφα μέσω email εμπρός και πίσω.

Απομακρυσμένος χώρος εργασίας

Το περασμένο έτος έφερε αλλαγές στον τρόπο ζωής της οργάνωσης που οι άνθρωποι δεν ονειρεύτηκαν ποτέ. Ενίσχυσε περιβάλλοντα εργασίας ανεξάρτητα από την τοποθεσία, επικοινωνούσε και συνεργάστηκε μέσω υπηρεσιών cloud και επέτρεψε την ολοκλήρωση συνεδρίων και έργων στο διαδίκτυο. Αυτό εξηγεί γιατί οι υπηρεσίες cloud γίνονται δημοφιλείς όσον αφορά την παρακολούθηση.

Οικονομικά αποδοτική 🤑

Ο προϋπολογισμός είναι ένας άλλος περιορισμός που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αλλά χρησιμοποιώντας μια λύση cloud, μπορείτε να εξοικονομήσετε μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού σας. Μπορείτε να πληρώσετε για αυτό που πραγματικά χρησιμοποιείτε, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα.

Όλα αυτά τα σημεία εξηγούν την αποτελεσματικότητα των λύσεων cloud.

Στη συνέχεια, ας δούμε μερικές από τις καλές λύσεις παρακολούθησης διακομιστή για την επιχείρησή σας.

Dotcom-Monitor προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης από άκρο σε άκρο για να αποκτήσετε ορατότητα στην υγεία της υποδομής πληροφορικής. Παρακολουθεί τη λειτουργικότητα και την απόδοση διαφόρων υπηρεσιών διαδικτύου μέσω μιας διαμορφώσιμης πλατφόρμας.

Αποκτήστε όλα όσα χρειάζεστε για την παρακολούθηση της απόδοσης, της λειτουργικότητας και του χρόνου λειτουργίας, ξεκινώντας από:

  • Μέσα ροής: Παρακολουθεί τις υπηρεσίες ροής βίντεο ή ήχου για σφάλματα, διαθεσιμότητα και απόδοση.
  • Διακομιστής FTP: Παρακολουθεί πρωτόκολλα, όπως τη δυνατότητα σύνδεσης, την ύπαρξη καταλόγου και τη διαθεσιμότητα διακομιστή.
  • DNS: Παρακολουθεί τη διαθεσιμότητα και την απόδοση του DNS για να γνωρίζει τη συνδεσιμότητα με τον ιστότοπο.
  • Διακομιστής email: Επαληθεύει τη διαθεσιμότητα και τη λειτουργικότητα των διακομιστών email SMTP, POP3/IMAP4 και ανταλλαγής μαζί με την παρακολούθηση λίστας αποκλεισμού DNS.
  • VoIP: Παρακολουθεί και επαληθεύει τους αριθμούς τηλεφώνου και τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας SIP.
  • Δίκτυο: Παρακολουθεί τον χρόνο απόκρισης και τη διαθεσιμότητα των θυρών και των πρωτοκόλλων δικτύου, όπως UDP, TCP Port/Telnet, ICMP Ping και traceroute.
  Πώς να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Amazon Prime Video

Το Dotcom-Monitor τοποθετεί διάφορους παράγοντες παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να λαμβάνετε άμεσες ειδοποιήσεις και διαγνωστικά εάν παρουσιαστεί κάποιο σφάλμα. Μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις σύμφωνα με τη ρύθμιση της επιχείρησής σας και να διαμορφώσετε τις ομάδες ειδοποιήσεών σας ώστε να ενημερώνουν αμέσως την ομάδα όταν πραγματοποιούνται κάποιες αλλαγές.

Δώστε στην ομάδα σας τα δεδομένα που χρειάζεται για να λύσει το πρόβλημα άμεσα για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του διακομιστή. Μπορείτε να βρείτε αναφορές παρακολούθησης για να επαληθεύσετε την απόδοση τρίτων προμηθευτών.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας με 35,95 $/μήνα και αποκτήστε DNS, FTP, μαύρη λίστα DNS, συχνότητα ελέγχου 1-180 λεπτών, 30 τοποθεσίες κ.λπ. Επωφεληθείτε από μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών.

CloudRadar

Ρυθμίστε την παρακολούθηση του δικτύου και του διακομιστή σας μέσα σε λίγα λεπτά με CloudRadar. Παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες σε 64 χώρες και διαθέτουν 8 παγκόσμια κέντρα δεδομένων για να κρατούν εσάς και τους SysAdmins σας ασφαλείς.

Από την παρακολούθηση δίσκου και CPU έως ειδοποιήσεις push, σας καλύπτουν με ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων χωρίς περίπλοκη ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομεί χρόνο διαμόρφωσης που μπορείτε να επενδύσετε στην παρακολούθηση του διακομιστή και του δικτύου σας. Το CloudRadar έχει απλό UX, προρυθμισμένους ελέγχους και γρήγορες ειδοποιήσεις αστοχίας, έτσι θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε αν κάτι πάει νότια.

Μπορείτε να το προσαρμόσετε εύκολα με βάση τις απαιτήσεις σας. Σας δίνουν επίσης την επιλογή να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω Slack ή email κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ SMS τη νύχτα. Λειτουργεί επίσης με άλλα κανάλια όπως τηλεφωνική κλήση, Telegram ή Webhooks. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα όρια που ισχύουν για τις προειδοποιήσεις πλήρωσης δίσκου.

Το CloudRadar έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όλα τα μέλη της ομάδας σας να μπορούν να εντοπίζουν προβλήματα, να τα διαχειρίζονται και να αναλαμβάνουν δράση χωρίς καμία ταλαιπωρία. Είναι ασφαλές και αξιόπιστο με ισχυρή κρυπτογράφηση και τα δεδομένα σας θα αποθηκευτούν αποκλειστικά στη Γερμανία, ενώ πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δεν συλλέγουν δεδομένα που σχετίζονται με την εταιρεία ή τους πελάτες σας, εκτός από τη διεύθυνση χρέωσής σας. Ο κώδικας αντιπροσώπου ανοιχτού κώδικα είναι διαθέσιμος στο GitHub δημόσια και ελέγχεται από 1000 SysAdmins παγκοσμίως.

Νέο Λείψανο

Η παρακολούθηση ολόκληρης της υποδομής είναι εύκολη Νέο Λείψανο. Όχι μόνο προσφέρει παρακολούθηση διακομιστή Windows ή Linux, αλλά σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για την παρακολούθηση ολόκληρης της εφαρμογής, της υποδομής, του δικτύου, χωρίς διακομιστή κ.λπ. Είναι απλό αλλά στιβαρό και οικονομικά προσιτό, ώστε να μπορείτε να κλιμακώνετε εύκολα όποτε το χρειάζεστε.

Το New Relic προσφέρει παρακολούθηση τόσο για εσωτερικούς όσο και για διακομιστές cloud όπως AWS, Google Cloud, DigitalOcean και Microsoft Azure.

  Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες HEIC σε JPG σε iPhone και iPad

Παρακολούθηση μετρήσεων εφαρμογών για βάση δεδομένων MySQL, αρχεία καταγραφής, διακομιστή Apache, προσαρμοσμένα σενάρια, διαδικασίες λειτουργικού συστήματος, χρήση ανταλλαγής, υπηρεσίες Windows, JVM, Active Directory και αρχεία καταγραφής συμβάντων των Windows. Εκτελέστε εσωτερική και εξωτερική παρακολούθηση μέσω πρωτοκόλλων όπως ICMP, SSH, TCP, SMTP/SMTP, FTP, HTTP/HTTPS, POP3/POP3 και IMAP/IMAP.

Παρακολουθήστε μετρήσεις δικτύου όπως ping, απώλεια πακέτων, συσκευές SNMP, jitter, λανθάνουσα κατάσταση και διεπαφές δικτύου. Το New Relic προσφέρει προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις Slack και email και τεχνικές για την αφαίρεση ψευδών ειδοποιήσεων.

Μπορείτε να διαμορφώσετε τις ειδοποιήσεις με βάση τη σοβαρότητα του προβλήματος, τους κανόνες αλλαγής κατάστασης, τις εξαρτήσεις στοιχείων, τα όρια σφάλματος και προειδοποίησης και τις ευθύνες των μελών του προσωπικού. Δημιουργήστε γραφήματα εξαρτήσεων για να εμφανίσετε μια συσχέτιση μεταξύ συσκευών δικτύου, διακομιστών, βάσεων δεδομένων και περισσότερων στοιχείων.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πίνακα εργαλείων για να οπτικοποιήσετε τα πλήρη δεδομένα σας όπως σας αρέσει. Μπορείτε να το ξεκινήσετε ΔΩΡΕΑΝ.

CloudStats

Παρακολούθηση ή διακομιστή cloud και παρουσίες εύκολα με CloudStats. Υποστηρίζει Amazon EC2, διακομιστή Windows, Azure VM, Debian και CentOS.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τους πόρους ενός αποκλειστικού διακομιστή ή διακομιστή cloud που βασίζεται σε Windows ή Linux. Παρακολουθεί τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας μαζί με τις ημερομηνίες λήξης των πιστοποιητικών SSL και τις ειδοποιήσεις για τον εντοπισμό οποιουδήποτε ζητήματος.

Εκτελούν αντίγραφα ασφαλείας διακομιστή στο Amazon S3 ή στην τοπική αποθήκευση. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να βλέπετε τις διαδικασίες που καταναλώνουν περισσότερους πόρους διακομιστή. Προσθέστε συνιδρυτές και διαχειριστές συστήματος με την ισχύουσα άδεια, ώστε να μπορούν να δουν τα στατιστικά.

Το CloudStats σάς επιτρέπει να διαμορφώνετε ειδοποιήσεις με βάση τις απαιτήσεις σας και σας δίνει τη δυνατότητα να στέλνετε αυτές τις ειδοποιήσεις και στα μέλη της ομάδας σας. Παίρνετε έναν φιλικό προς το χρήστη ταμπλό με σαφή πλοήγηση και συνδυασμούς χρωμάτων για να οπτικοποιήσετε τα πράγματα με μια κίνηση.

Μην ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων. Το CloudStats αξιοποιεί μια ασφαλή σύνδεση SSL για την ασφαλή αποστολή δεδομένων σε ένα σύστημα παρακολούθησης. Διαθέτουν σχέδια τιμολόγησης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις.

Πυκνότητα διακομιστή

Αποκτήστε μια προληπτική λύση παρακολούθησης για την υποδομή σας, συμπεριλαμβανομένων διακομιστών cloud, ιστοτόπων και κοντέινερ από Πυκνότητα διακομιστή, μια εταιρεία από την StackPath. Είναι σαφές ότι ο πίνακας ελέγχου εμφανίζει βασικές μετρήσεις και γραφήματα για να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία παρακολούθησης.

Αυτές οι μετρήσεις περιλαμβάνουν διαθεσιμότητα ιστότοπου, ειδοποιήσεις, διαθεσιμότητα API, διεργασίες και την κατάσταση διαφορετικών συστημάτων όπως το Amazon EC2, το DigitalOcean κ.λπ. Η πυκνότητα διακομιστή σάς βοηθά να εντοπίσετε προβλήματα προτού προκαλέσουν περιστατικά, ασκήσουν πίεση στην ομάδα σας ή επηρεάσουν τους πελάτες σας.

Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να διαγνώσετε προβλήματα γρήγορα χωρίς να επηρεάζετε τους χρόνους διακοπής λειτουργίας. Αυτή η λύση είναι εύκολη και γρήγορη στη ρύθμιση και είναι συμβατή με πολλαπλές πλατφόρμες για Windows, Linux, Kubernetes, Docker, Mac και FreeBSD.

Το Server Density υποστηρίζει επίσης την εγκατάσταση αυτόματων πρακτόρων μέσω του API του και την ενσωμάτωση με τα Ansible, Chef, SaltStack και Puppet. Ενσωματώστε το ServerDensity με 100+ λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των MongoDB, MySQL, Varnish Cache, Redis, Elasticsearch, Nginx, HAProxy, Apache, Kafka, Hadoop HDFS κ.λπ.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ειδοποιήσεις για δεδομένα που τους αποστέλλονται μέσω του αντιπροσώπου, του SNMP, του API ή του statsd. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να το ενσωματώσετε με το Docker και το Kubernetes για να εκτελέσετε παρακολούθηση συμπλέγματος κοντέινερ. Σας ειδοποιεί ακόμη και για τον εντοπισμό σφαλμάτων με αντιστοίχιση μιγαδικών αριθμών και συμβολοσειρών.

  7 καλύτερες εφαρμογές κάμερας Web για να βελτιώσετε την εμπειρία της κάμερας Web

Με το Server Density, μπορείτε να περιμένετε ή να καθυστερήσετε τις επιλογές για να βεβαιωθείτε ότι οι ειδοποιήσεις είναι πραγματικές ή να αυτοματοποιήσετε τη διαχείριση ειδοποιήσεων. Λάβετε ειδοποιήσεις για διάφορα μέσα, όπως SMS, Slack, email, Pagerduty ή webhook.

Γραφάνα σύννεφο

Η σύνθετη λύση παρατηρησιμότητας – Γραφάνα σύννεφο αξιοποιεί κορυφαίο λογισμικό ανοιχτού κώδικα όπως το Prometheus, το Tempo και το Loki και ενσωματώνει αρχεία καταγραφής και μετρήσεις με το Grafana. Σας εξοικονομεί από την ταλαιπωρία της εγκατάστασης, της κλιμάκωσης και της διατήρησης ολόκληρης της στοίβας παρατηρησιμότητας.

Διαθέτει όμορφα γραφήματα, πολύτιμες ειδοποιήσεις και διορατικά αρχεία καταγραφής μέσα σε λίγα λεπτά. Απλώς επιλέξτε την υπηρεσία παρακολούθησης, εγκαταστήστε έναν πράκτορα εμπνευσμένο από τον Προμηθέα, λάβετε διαμορφωμένους πίνακες εργαλείων και ειδοποιήσεις και οπτικοποιήστε τις μετρήσεις. Το Grafana Cloud προσφέρει πολλές επιλογές για αποθήκευση, συλλογή, οπτικοποίηση και προβολή ειδοποιήσεων για τα δεδομένα σας.

Περιλαμβάνει παρακολούθηση πλήρους στοίβας για ομάδες που αναζητούν μια ολοκληρωμένη λύση και χρειάζονται γρήγορη εγκατάσταση και έναρξη λειτουργίας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη μέθοδο Bring Your Own Data (BYOD) εάν η ομάδα σας εκτελεί ήδη Prometheus, Graphite ή Loki αλλά χρειάζεται μια κεντρική προβολή σε διαφορετικές παρουσίες, μακροπρόθεσμη αποθήκευση και καλύτερη απόδοση ερωτημάτων.

Το Grafana Cloud έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας τα πιο πρόσφατα κατανεμημένα συστήματα και τεχνικές που κλιμακώνονται ανάλογα με την υποδομή και τις εφαρμογές σας. Δεν περιλαμβάνει τεχνητούς περιορισμούς, μόνο την πραγματική οριζόντια επεκτασιμότητα. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε εύκολα να κλιμακώσετε πάνω από 100 εκατομμύρια μετρήσεις, να επωφεληθείτε από τη διατήρηση αρχείων καταγραφής 30 ημερών και τη διατήρηση μετρήσεων για 13 μήνες, κάτι που είναι χρήσιμο για τον προγραμματισμό χωρητικότητας και την ανάλυση τάσεων.

Η ομάδα τους σάς βοηθά να μειώσετε τα λειτουργικά έξοδα διατηρώντας και διαχειρίζεστε τις υπηρεσίες σας, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων αναβαθμίσεων, της εγγυημένης διαθεσιμότητας πλατφόρμας, της επεκτασιμότητας, της υποστήριξης κλήσεων 24×7, των αντιγράφων ασφαλείας και των ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας.

Χρησιμοποιώντας την παρουσία Grafana από τη Στοίβα Cloud, μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα από 60+ πηγές δεδομένων για οπτικοποίηση χρησιμοποιώντας την ίδια διεπαφή. Αυτές οι πηγές περιλαμβάνουν GitHub, Snowflake, Zabbix, Elasticsearch, Graph, Graphite, MySQL, PostgreSQL, Prometheus, AJAX, Azure Monitor, Datadog, Dynatrace, Google Sheets, JIRA, JSON, New Relic, Redis και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το Grafana Cloud διαθέτει δωρεάν πρόγραμμα με σειρές 10k για μετρήσεις Graphite ή Prometheus, αρχεία καταγραφής 50 GB, διατήρηση 14 ημερών για αρχεία καταγραφής και μετρήσεις και επιτρέπει έως και 3 χρήστες.

Μπορείτε επίσης να κάνετε αναβάθμιση σε Pro μετά από μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών. Προσφέρουν πλήρη διαφάνεια σχετικά με τη μηνιαία χρήση και τους εκτιμώμενους λογαριασμούς με λεπτομερή αναφορά όποτε το χρειάζεστε. Λάβετε ειδοποιήσεις χρέωσης για να ενημερώνεστε όταν αλλάζει η χρήση σας.

συμπέρασμα

Υπήρξε μια άνοδος στην τεχνολογία cloud τα τελευταία δύο χρόνια, και είναι καλό. Έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και έχει δώσει στις επιχειρήσεις ελπίδα να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχάσετε να εκτελέσετε παρακολούθηση διακομιστή. Έχετε πολλές διαθέσιμες επιλογές για να επιλέξετε μια λύση παρακολούθησης διακομιστή cloud, όπως εξηγείται σε αυτό το άρθρο. Έτσι, προχωρήστε και παρακολουθήστε τον διακομιστή σας για τα καλά.

Χρειάζεστε ακόμα μια αυτο-φιλοξενούμενη λύση; Σίγουρα, ελέγξτε αυτές τις ελαφριές λύσεις παρακολούθησης.