6 Μέθοδοι αποστολής μηνύματος WhatsApp χωρίς αποθήκευση του αριθμού επαφής

Το WhatsApp είναι μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και εξυπηρετεί περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Για να φέρει κοντά τους ανθρώπους, εισήγαγε καταπληκτικές λειτουργίες όπως οι Κοινότητες WhatsApp, η κοινή χρήση της ζωντανής τοποθεσίας σας στο WhatsApp και ακόμη και η δυνατότητα να στέλνετε μηνύματα στον εαυτό σας στο WhatsApp. Η εταιρεία προσφέρει έναν τόνο χρήσιμων λειτουργιών, αλλά αγνοεί τη βασική λειτουργικότητα, δηλαδή τη δυνατότητα αποστολής μηνύματος στους χρήστες του WhatsApp χωρίς να αποθηκεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου τους. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές λύσεις για αυτό το πρόβλημα και θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε εύκολα να στείλετε μηνύματα σε κάποιον στο WhatsApp χωρίς να προσθέσετε τον αριθμό επικοινωνίας του.

Σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε συμπεριλάβει έξι διαφορετικές μεθόδους αποστολής μηνυμάτων WhatsApp χωρίς αποθήκευση αριθμών τηλεφώνου. Από το νέο μήνυμα μόνοι σας και τη λειτουργία “κλικ για συνομιλία” έως τις συντομεύσεις iPhone και τις εφαρμογές τρίτων, τα έχουμε προσθέσει όλα εδώ. Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα για να μεταβείτε στη μέθοδο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε:

1. Χρήση της δυνατότητας New Message Yourself (Ευκολότερη)

Χρησιμοποιώντας τη νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα στον εαυτό σας στο WhatsApp, μπορείτε πλέον να στείλετε μηνύματα σε άλλα άτομα χωρίς να αποθηκεύσετε τον αριθμό τους. Δείτε πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος:

 • Αρχικά, κατευθυνθείτε στη συνομιλία “Μήνυμα στον εαυτό σας” με τον αριθμό τηλεφώνου σας και την ετικέτα (Εσείς) στο WhatsApp. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τον μη αποθηκευμένο αριθμό τηλεφώνου εδώ και στείλτε τον στον εαυτό σας.
 • 2. Τώρα, ο μη αποθηκευμένος αριθμός τηλεφώνου θα εμφανίζεται μπλε στη συνομιλία. Πατήστε στον αριθμό τηλεφώνου και επιλέξτε “Συζήτηση με <αριθμός τηλεφώνου>” για να στείλετε μήνυμα στο άτομο χωρίς να αποθηκεύσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του.

  3. Το παράθυρο συνομιλίας για αυτόν τον μη αποθηκευμένο αριθμό θα ανοίξει στην οθόνη σας και μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα με ευκολία.

  2. Κάντε κλικ στον Μη αποθηκευμένο αριθμό επαφής στην ομάδα WhatsApp

  Η δεύτερη μέθοδος που θα χρησιμοποιήσουμε για να στείλουμε μηνύματα στους χρήστες του WhatsApp χωρίς να αποθηκεύσουμε τους αριθμούς επαφών τους είναι αρκετά συνηθισμένη. Εάν βρίσκεστε σε ομαδική συνομιλία αλλά δεν έχετε αποθηκευμένο αριθμό στη συσκευή σας, μπορείτε ακόμα να τους στείλετε μήνυμα χρησιμοποιώντας τα παρακάτω βήματα:

    Πώς να μεταφέρετε συνομιλίες WhatsApp από το Android στο iPhone

  1. Αρχικά, ανοίξτε την ομαδική συνομιλία και πατήστε τον αριθμό στην ίδια τη συνομιλία. Στη συνέχεια, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο, όπου πρέπει να επιλέξετε την επιλογή «Μήνυμα <αριθμός τηλεφώνου>».

  2. Εάν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον αριθμό τηλεφώνου σε μια ομαδική συνομιλία, πατήστε το όνομα της ομάδας στο επάνω μέρος για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα συμμετεχόντων και αναζητήστε τον μη αποθηκευμένο αριθμό τηλεφώνου. Πατήστε τον αριθμό τηλεφώνου για να δείτε την επιλογή “Μήνυμα <αριθμός τηλεφώνου>” σε ένα αναδυόμενο παράθυρο όπως παραπάνω.

  3. Χρησιμοποιώντας είτε το πρώτο είτε το δεύτερο βήμα, θα μεταφερθείτε στο μεμονωμένο παράθυρο συνομιλίας και θα μπορείτε να στείλετε μήνυμα στον χρήστη χωρίς να προσθέσετε τον αριθμό του στον τηλεφωνικό σας κατάλογο. Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά το WhatsApp και ενδιαφέρεστε για το απόρρητό σας, σας προτείνουμε επίσης να ανατρέξετε στον οδηγό μας για το πώς να αποκρύψετε την κατάστασή σας για τελευταία φορά και σύνδεση στο WhatsApp.

  Για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το WhatsApp έχει προσφέρει μια επίσημη μέθοδο για να στείλετε μηνύματα σε κάποιον χωρίς να αποθηκεύσετε τον αριθμό του. Αυτή η δυνατότητα, που ονομάζεται Click to Chat, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν επίσημο σύνδεσμο WhatsApp για να στείλετε μηνύματα σε οποιονδήποτε χωρίς να αποθηκεύσετε τα στοιχεία επικοινωνίας του. Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική επιφύλαξη. Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή, αλλά λειτουργεί τόσο σε κινητά τηλέφωνα όσο και σε υπολογιστές. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού που προτιμάτε σε Android ή iOS. Στη συνέχεια, αντιγράψτε αυτόν τον σύνδεσμο – https://wa.me/phone-number και επικολλήστε τον στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης. Σας προτείνουμε επίσης να επικολλήσετε αυτόν τον σύνδεσμο στην εφαρμογή Notes για φύλαξη και μελλοντική χρήση.

  2. Αφού επικολλήσετε τον σύνδεσμο, αντικαταστήστε τον αριθμό τηλεφώνου στον σύνδεσμο με τον πλήρη αριθμό τηλεφώνου με τον διεθνή κωδικό χώρας του χρήστη που θέλετε να στείλετε μήνυμα. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε σύμβολα (+ και -), μηδενικά ή αγκύλες κατά την εισαγωγή του αριθμού τηλεφώνου.

  Για παράδειγμα – Εάν θέλετε να στείλετε μήνυμα σε κάποιον στην Ινδία, θα χρησιμοποιήσετε έναν σύνδεσμο όπως αυτός – https://wa.me/918765432109. Εδώ, το 91 είναι ο κωδικός χώρας για την Ινδία και το 8765432109 είναι ο αριθμός τηλεφώνου. Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “1” πριν από τον αριθμό τηλεφώνου στις ΗΠΑ.

  3. Μόλις επισκεφτείτε τον σύνδεσμο, θα δείτε ένα κουμπί “Συνέχεια στη συνομιλία” για να στείλετε απευθείας μήνυμα στον χρήστη του WhatsApp χωρίς να αποθηκεύσετε την επαφή του. Πατήστε σε αυτό το κουμπί για να ανοίξετε το παράθυρο συνομιλίας.

    Πώς να καταλάβετε εάν κάποιος σας απέκλεισε στο Whatsapp

  4. Μόλις πατήσετε το κουμπί, θα ανοίξει ένα παράθυρο συνομιλίας στην εφαρμογή για να σας επιτρέψει να στείλετε μήνυμα στο άτομο χωρίς να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου του.

  Σημείωση: Εάν εισαγάγετε έναν αριθμό που δεν ανήκει σε χρήστη του WhatsApp, θα δείτε ένα μήνυμα σφάλματος στην εφαρμογή. Θα γράφει: “Ο αριθμός τηλεφώνου δεν βρίσκεται στο WhatsApp”.

  4. Χρησιμοποιήστε το Truecaller για να στείλετε μήνυμα χωρίς αποθήκευση αριθμού

  Πολλοί χρήστες Android και iOS έχουν την εφαρμογή Truecaller στις συσκευές τους για να φιλτράρουν ανεπιθύμητες κλήσεις και μηνύματα. Λοιπόν, μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Truecaller για να στείλετε μηνύματα WhatsApp χωρίς να προσθέσετε αριθμό. Ετσι δουλευει:

  1. Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο το Truecaller (Δωρεάν, με αγορές εντός εφαρμογής) στη συσκευή σας, κάντε λήψη της εφαρμογής για Android και iOS.

  2. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή και εισαγάγετε ή επικολλήστε τον αριθμό που θέλετε να στείλετε μήνυμα στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος. Στη συνέχεια, πατήστε στο όνομα της επαφής που προσδιορίζεται από την εφαρμογή Truecaller για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

  3. Στη σελίδα στοιχείων επικοινωνίας στο Truecaller, θα δείτε την επιλογή να τους στείλετε ένα μήνυμα στο “WhatsApp” χωρίς να αποθηκεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου τους. Το Truecaller θα σας ανακατευθύνει αμέσως στο παράθυρο συνομιλίας της μη αποθηκευμένης επαφής, όπως φαίνεται παρακάτω.

  5. Χρήση της συντόμευσης μη αποθηκευμένου αριθμού WhatsApp στο iPhone

  Εάν είστε σκληροπυρηνικός χρήστης iOS που του αρέσει να χρησιμοποιεί συντομεύσεις Siri για διάφορες εργασίες όπως η εξαγωγή νερού από τα ηχεία του iPhone, η προβολή του μεγέθους του αρχείου ή η γρήγορη λήψη φωτογραφίας, τότε θα εκτιμούσατε την ύπαρξη αυτής της συντόμευσης Siri για μηνύματα σε μη αποθηκευμένους αριθμούς στο WhatsApp . Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Κατευθυνθείτε προς αυτός ο σύνδεσμος στο Safari (ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης) στο iPhone σας για να λάβετε τη συντόμευση Siri “WhatsApp Unsaved Number”. Ο σύνδεσμος θα σας ανακατευθύνει στην εφαρμογή Συντομεύσεις της Apple, όπου πρέπει να πατήσετε το κουμπί “Προσθήκη συντόμευσης” στο κάτω μέρος.

  2. Θα εμφανίζεται τώρα στην ενότητα “Όλες οι συντομεύσεις” στην εφαρμογή Συντομεύσεις. Για να το χρησιμοποιήσετε, πατήστε τη συντόμευση «Μη αποθηκευμένος αριθμός WhatsApp». Στη συνέχεια, θα δείτε μια ειδοποίηση απορρήτου για να επιτρέψετε στη συντόμευση να αποκτήσει πρόσβαση στη λειτουργία κλικ για συνομιλία του WhatsApp.

  3. Μετά από αυτό, πρέπει απλώς να εισαγάγετε τον μη αποθηκευμένο αριθμό τηλεφώνου (με τον διεθνή κωδικό κλήσης) στο αναδυόμενο πλαίσιο κειμένου και να πατήσετε το κουμπί “Τέλος” μόλις τελειώσετε. Αυτό θα ανοίξει αμέσως το παράθυρο συνομιλίας WhatsApp για αυτόν τον χρήστη. Εύκολο, σωστά;

    Πώς να επαληθεύσετε έναν κωδικό ασφαλείας Whatsapp για μια επαφή

  6. Εφαρμογή τρίτου μέρους για αποστολή μηνύματος WhatsApp χωρίς αποθήκευση αριθμού

  Τέλος, αν ψάχνετε για μια αποκλειστική εφαρμογή τρίτου μέρους για να στέλνετε μηνύματα σε άτομα στο WhatsApp χωρίς να προσθέσετε τον αριθμό τους, έχουμε μια τέλεια επιλογή για εσάς.

  1. Πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Easy Message για WhatsApp στο iPhone ή το τηλέφωνό σας Android. Είναι μια απλή, δωρεάν εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις. Κατεβάστε την εφαρμογή σε Android και iOS χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους εδώ.

  2. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή, επικολλήστε τον αριθμό τηλεφώνου (με τον διεθνή κωδικό) και πατήστε το κουμπί “Έναρξη συνομιλίας στο WhatsApp”. Η εφαρμογή θα σας ανακατευθύνει στο παράθυρο συνομιλίας WhatsApp για αυτόν τον χρήστη. Χρησιμοποιεί ουσιαστικά τη δυνατότητα κλικ για συνομιλία αλλά απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία.

  Συχνές Ερωτήσεις

  Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες WhatsApp χωρίς να αποθηκεύσετε αριθμούς;

  Όχι, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα WhatsApp χωρίς να αποθηκεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου των χρηστών που θέλετε να προσκαλέσετε στην ομάδα σας. Εάν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε τους αριθμούς ή δεν έχετε τον αριθμό ενός χρήστη, μπορείτε να ορίσετε έναν άλλο χρήστη διαχειριστή στην ομάδα WhatsApp, ώστε να μπορούν να προσθέσουν νέους χρήστες στην ομάδα.

  Πώς μπορώ να αποθηκεύσω έναν μη αποθηκευμένο αριθμό WhatsApp στις επαφές μου;

  Όταν στέλνετε μήνυμα σε μια μη αποθηκευμένη επαφή στο WhatsApp χρησιμοποιώντας μία από τις έξι μεθόδους σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου της στη συσκευή σας μέσα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Θα δείτε ένα κουμπί “Προσθήκη στις Επαφές” στο iPhone ή ένα κουμπί “Προσθήκη” στο Android. Πατήστε στο κουμπί για να αποθηκεύσετε έναν μη αποθηκευμένο αριθμό WhatsApp.

  Μπορείτε να καλέσετε το WhatsApp χωρίς να τον προσθέσετε στις επαφές σας;

  Ναι, μπορείτε να κάνετε άτομα χωρίς να προσθέσετε τον αριθμό τηλεφώνου τους στις επαφές σας πατώντας το κουμπί κλήσης “φωνή” ή “βίντεο” στο παράθυρο συνομιλίας τους.

  6 Μέθοδοι αποστολής μηνυμάτων WhatsApp χωρίς αποθήκευση αριθμού

  Λοιπόν, ναι, αυτές είναι όλες οι μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε μηνύματα στους χρήστες του WhatsApp χωρίς να προσθέσετε τους αριθμούς επικοινωνίας τους. Η λειτουργία “Μήνυμα στον εαυτό σας” έχει κάνει εξαιρετικά εύκολη την αποστολή μηνυμάτων σε μη αποθηκευμένες επαφές. Αλλά αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης και πρέπει να στείλετε μηνύματα σε νέους χρήστες χωρίς να αποθηκεύσετε τον αριθμό τους, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις άλλες μεθόδους που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας. Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο για την επίλυση ενός εύκολου προβλήματος στο WhatsApp. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω και θα σας βοηθήσουμε.