6 Λύσεις προσβασιμότητας στο Web για συμμόρφωση με τη συμμόρφωση ADA και WCAG

Η προσβασιμότητα στον ιστότοπο είναι απαραίτητη και πλέον αποτελεί υποχρεωτικό χαρακτηριστικό για τον ιστότοπό σας.

Ναι, είναι σημαντικό γιατί δεν έχουν όλοι την τύχη να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του Διαδικτύου όπως εσείς.

Τι εννοώ με αυτό;

Μην ξεχνάτε ότι τα άτομα με διαφορετικές ικανότητες χρησιμοποιούν επίσης το διαδίκτυο για να βρουν πληροφορίες και να επωφεληθούν από αγαθά και υπηρεσίες. Δυστυχώς, είτε δεν μπορούν να το κάνουν λόγω ορισμένων αναπηριών είτε, αν μπορούν, έχουν πρόβλημα πρόσβασης στις πληροφορίες σε σύγκριση με κανονικούς ανθρώπους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσβασιμότητα στον ιστό είναι ακριβώς απαραίτητο μέρος του ιστότοπού σας.

Και μάντεψε τι? Πολλοί ιστότοποι το χρησιμοποιούν ήδη για να εξυπηρετήσουν όλους τους πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Λοιπόν, θα θέλατε να χάσετε όλους αυτούς τους ανθρώπους αγνοώντας την προσβασιμότητα στον ιστό;

Περιμένω η απάντησή σας να είναι ΟΧΙ επειδή είναι ανήθικο και δεν είναι επωφελές για την επιχείρησή σας, καθώς δεν μπορείτε να εξυπηρετήσετε ένα ευρύτερο κοινό, ενώ βάζετε τον εαυτό σας σε νομικούς κινδύνους.

Έτσι, η προσβασιμότητα στον Ιστό είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Αλλά πώς να το εφαρμόσετε θα μπορούσε να είναι η επόμενη ερώτησή σας.

Μην ανησυχείς. αυτό θα συζητήσω σε αυτό το άρθρο, μαζί με μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!

Τι είναι η Προσβασιμότητα στο Web;

Προσβασιμότητα = η δυνατότητα πρόσβασης

ή,

Προσβασιμότητα Ιστού = η δυνατότητα πρόσβασης στον Ιστό

Η προσβασιμότητα στον Ιστό σημαίνει απλώς το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός ιστότοπου ή ενός συστήματος λογισμικού έτσι ώστε όλοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Δεν πρέπει ποτέ να δυσκολεύει τα άτομα με ειδικές ικανότητες ή αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων:

 • Βλάβες όρασης όπως χαμηλή όραση, αχρωματοψία, μερική ή πλήρης τύφλωση κ.λπ.
 • Δεξιότητα, εγκεφαλική παράλυση, παράλυση κ.λπ.
 • Δυσκολίες ακοής όπως η υπερακουσία
 • Γνωστικές βλάβες όπως σοβαροί τραυματισμοί στο κεφάλι, αυτισμός κ.λπ.
 • Μαθησιακές δυσκολίες όπως η δυσλεξία

Η ενεργοποίηση της προσβασιμότητας στον ιστότοπό σας σημαίνει ότι συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς ή τα πρότυπα που αναφέρονται στους νόμους της ADA ή στις Οδηγίες Προσβασιμότητας Συμμόρφωσης Ιστότοπων (WCAG).

Γιατί είναι σημαντικό?

Κοινωνική σημασία

Σχετικά με 15% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού πρέπει να ζει με κάποια αναπηρία.

Εάν σκέφτεστε δεύτερες σχετικά με την προσβασιμότητα στον Ιστό, σκεφτείτε αυτό το 15% των ανθρώπων που μπορεί να χρειαστεί να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες στον Ιστό.

Ο ιστότοπός σας δεν πρέπει να τους περιορίζει από την πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται. Επομένως, εάν εφαρμόσετε την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, θα είναι σημάδι κοινωνικής ευθύνης.

Νομικές απαιτήσεις

Πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση στον ιστό που προστατεύεται από το νόμο. Είναι δικαίωμα σε ορισμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η ΕΕ κ.λπ. Γι’ αυτό οι ιστότοποι πρέπει να διασφαλίζουν ότι συμμορφώνονται με τους κανονισμούς. Και αν δεν συμμορφωθούν, μπορεί να επιφέρει κυρώσεις και νομικούς κινδύνους.

Επαγγελματικές ευκαιρίες

Όχι μόνο η προσβασιμότητα στον ιστό απαιτείται νομικά και κοινωνικά, αλλά είναι επίσης εξαιρετική για την επιχείρησή σας. Θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε ένα μεγαλύτερο κοινό που μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των δυνητικών πελατών και, τελικά, καλύτερα έσοδα.

Τώρα που καταλάβατε τη σημασία της προσβασιμότητας στο διαδίκτυο, το επόμενο πράγμα είναι πώς μπορείτε να την εφαρμόσετε. Υπάρχουν πολλές λύσεις προσβασιμότητας ιστού διαθέσιμες στο Διαδίκτυο που θα χειριστούν τη συμμόρφωση σαρώνοντας τον ιστότοπό σας για προβλήματα και επιλύοντάς τα.

Θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας με τρόπο που θα διευκολύνει τα άτομα με ειδικές ικανότητες να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Λοιπόν, ας μάθουμε για αυτές τις λύσεις στην επόμενη ενότητα για να κατανοήσουμε πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να αποτρέψετε νομικούς κινδύνους ενώ είστε κοινωνικά υπεύθυνοι.

  7 Κορυφαίοι πόροι για να αγοράσετε πρότυπα React από

accessiBe

accessiBe είναι μια πλήρως αυτοματοποιημένη λύση προσβασιμότητας που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συμβατοί με το ADA και το WCAG. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής τεχνητής νοημοσύνης για την αντικατάσταση χειροκίνητων και δαπανηρών διαδικασιών για τον επαναπροσδιορισμό της προσβασιμότητας στον ιστό.

Η τεχνητή νοημοσύνη του χρησιμοποιεί αναγνώριση εικόνας και κατανόηση συμφραζομένων για να σαρώσει και να αναλύσει ιστότοπους και να μάθει τα στοιχεία και τις λειτουργίες τους. Στη συνέχεια, προσαρμόζει αυτά τα στοιχεία, όπως ετικέτες alt, εικονίδια και κουμπιά, ρόλους και ορόσημα, χαρακτηριστικά ARIA, στοιχεία ελέγχου κατάστασης και φόρμες και επικυρώσεις για να ταιριάζουν στα προγράμματα ανάγνωσης οθόνης του χρήστη.

Το AI του accessiBe βοηθά επίσης στην κατανόηση και την εκμάθηση των συμπεριφορών και των δομών των στοιχείων του ιστότοπου εν κινήσει. Με αυτόν τον τρόπο, προσθέτει λειτουργικότητα μόνο για πληκτρολόγιο στα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυσσόμενων μενού, των μενού, των φορμών, των συνδέσμων, των κουμπιών και των αναδυόμενων παραθύρων.

Η διεπαφή του accessiBe προσφέρει μια προσαρμοσμένη εμπειρία στις ανάγκες του χρήστη, ενώ υποστηρίζει πολλαπλές προσαρμογές γραφικών και σχεδιασμού που κυμαίνονται από εμφάνιση και περιεχόμενο, κινούμενα σχέδια, σίγαση ήχων, ζωντανό λεξικό, χρώμα και αντίθεση, έως εστίαση και έμφαση.

Ακόμη και όταν ο ιστότοπός σας ενημερώνεται, παραμένει συμβατός με τους κανονισμούς ADA και WCAG. Λαμβάνετε μια δήλωση προσβασιμότητας μαζί με την πιστοποίηση απόδοσης. Σαρώνουν εκ νέου και διορθώνουν προβλήματα προσβασιμότητας στον ιστότοπό σας καθημερινά για καλύτερη παρακολούθηση της συμμόρφωσης, μαζί με μια διαδρομή ελέγχου κάθε μήνα μέσω email.

Εκτός από το WCAG 2.1 και το ADA Title III, το accessiBe προσφέρει συμμόρφωση με την Ενότητα 508 και το EN/EAA 301549. Η διαδικασία απαιτεί μόλις 5 απλά βήματα:

 • Εγκαταστήστε έναν κώδικα JavaScript μιας γραμμής
 • Στη συνέχεια, θα δείτε τη διεπαφή προσβασιμότητας να εμφανίζεται αμέσως στον ιστότοπό σας
 • Το accessiBe AI σαρώνει και αναλύει τον ιστότοπο
 • Μέσα σε 48 ώρες, οι ιστότοποι πιστοποιούνται και συμμορφώνονται
 • Η τακτική σάρωση γίνεται ξανά κάθε 24 ώρες

Η διεπαφή του accessiBe είναι πλήρως προσαρμόσιμη με πολλαπλές επιλογές για χρώματα, τροποποίηση σχημάτων και μεγεθών, 20+ εικονίδια, τοποθέτηση εικονιδίων και πολλά άλλα. Ενσωματώστε το με άλλα εργαλεία μέσω γρήγορης εγκατάστασης 5 λεπτών για Shopify, WordPress, WooCommerce κ.λπ., προσβάσιμο και συμβατό με σημαντικούς κανονισμούς όπως CCPA και GDPR.

AudioEye

AudioEye’s Η ολοκληρωμένη λύση προσβασιμότητας στον ιστό συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία του κλάδου με πιστοποιημένους ειδικούς για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τη συμμόρφωση ADA/WCAG. Σαρώνουν τον ιστότοπό σας για να βρουν σφάλματα προσβασιμότητας και σας παρουσιάζουν μια βαθμολογία προσβασιμότητας που κυμαίνεται από 0 έως 100.

Ενεργοποιώντας τον λογαριασμό σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον προσαρμοσμένο πίνακα εργαλείων με οδηγίες εγκατάστασης AudioEye. Εάν εγκαταστήσετε την ακίνδυνη εγκατάσταση κώδικα JavaScript, η αυτόματη αποκατάστασή τους μπορεί να αρχίσει να εντοπίζει και να αφαιρεί αυτόματα τα περισσότερα κοινά σφάλματα προσβασιμότητας. Ο πίνακας ελέγχου Αναφοράς ζητημάτων παρέχει πλήρη ορατότητα σε όλα τα ζητήματα που επιδιορθώνονται αυτόματα, τα εναπομείναντα ζητήματα που πρέπει να επιδιορθωθούν και λεπτομέρειες για ζητήματα που χρειάζονται μη αυτόματη αποκατάσταση. Μπορείτε επίσης να δείτε τον αντίκτυπο που έχουν διάφορα ζητήματα στην εμπειρία χρήστη.

Το Εργαλειοθήκη AudioEye επιτρέπει στους επισκέπτες του ιστότοπού σας να εξατομικεύουν την εμπειρία προβολής τους προσαρμόζοντας την οπτική εστίαση, την αντίθεση χρώματος, το μέγεθος γραμματοσειράς και άλλα.

Δεν έχει σημασία ποια πλατφόρμα έχετε χρησιμοποιήσει ως εργαλείο δημιουργίας του ιστότοπού σας — WordPress, GoDaddy, Wix, Shopify κ.λπ. — μπορείτε να εγκαταστήσετε το AudioEye χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρέχουν επίσης μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

EqualWeb

Μία από τις κορυφαίες λύσεις προσβασιμότητας στο διαδίκτυο, EqualWeb, σας βοηθά να παραμείνετε συμβατοί εισάγοντας μόνο μία γραμμή κώδικα. Περισσότερες από 10 εκατομμύρια ιστοσελίδες το έχουν ήδη χρησιμοποιήσει για την αποφυγή νομικών κινδύνων. Το EqualWeb είναι συμβατό με ADA, WCAG 2.1, AODA, Section 508, IS 5568 και EN 301549.

Το EqualWeb φροντίζει για την ασφάλεια με πιστοποιήσεις από τον ιστότοπο McAfee Secure Trusted, SHA 512, ON PREM, ακεραιότητα υποπόρων, GDPR και ISO 27001. Σαρώνει έναν τομέα ιστότοπου και αποκαλύπτει πιθανά ζητήματα που εμποδίζουν την προσβασιμότητα, κινδύνους παραβίασης κ.λπ., για την εταιρεία σας.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Badoo

Μπορείτε να το συνδυάσετε πλήρως και να το προσαρμόσετε εύκολα στον ιστότοπό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε τον τομέα σας για να ξεκινήσετε. Αξιοποιεί μεγάλα δεδομένα και σάρωση crowd-sourcing που έχει ως αποτέλεσμα 50 CMS προσβάσιμα στην πλατφόρμα σας. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από πολλούς κανόνες αποκατάστασης για να προστατεύετε πάντα τον ιστότοπό σας.

Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης τους μπορούν να αναλύσουν δεδομένα για να βρουν τάσεις και μοτίβα που σχετίζονται με ζητήματα προσβασιμότητας. Επιπλέον, μπορεί να προβλέψει και νέες ετικέτες αποκατάστασης δεδομένων. Το EqualWeb αναλύει τον ιστότοπό σας από τις ρίζες του και στη συνέχεια εισάγει κανόνες προσβασιμότητας που μπορούν να ταιριάζουν στο περιεχόμενο, τον κώδικα και το στυλ σας.

Η συνολική αυτοματοποιημένη διαδικασία μπορεί να σχεδιαστεί για να αποτρέπει και να διορθώνει προβλήματα έως και στο 95% των παραπόνων. Για πλήρη συμμόρφωση, η ομάδα διασφάλισης ποιότητας και οι ειδικοί προσβασιμότητας ελέγχουν τον ιστότοπό σας για να πραγματοποιήσουν μη αυτόματους ελέγχους και, στη συνέχεια, να εργαστούν για τα ζητήματα για ταχύτερα αποτελέσματα.

Το EqualWeb βοηθά στη βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης για τους χρήστες σας με λειτουργίες εκτός συσκευασίας. Περιλαμβάνει φωνητικές εντολές που επιτρέπουν σε έναν χρήστη να περιηγηθεί στον ιστότοπό σας χρησιμοποιώντας απλώς ένα μικρόφωνο αντί για πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Εκτός από αυτό, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν την έξυπνη πλοήγηση μέσω αριθμητικών πλήκτρων.

Η EqualWeb συνεργάζεται με τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Amazon και η Google για να διασφαλίσει ότι όλα τα συστήματά τους αποδίδουν βέλτιστα ακολουθώντας τη σύγχρονη τεχνολογία. Επιτρέπει τις προσαρμογές χρωμάτων για να βοηθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης όπως η αχρωματοψία, ώστε να μπορούν να δουν τον ιστότοπό σας σε οποιοδήποτε χρώμα της προτίμησής τους και να ενεργοποιήσουν προσαρμογές περιεχομένου.

Προσβάσιμο360

Ανεξάρτητα από το αν έχετε έναν ιστότοπο, εφαρμογές ιστού, εφαρμογές για κινητά κ.λπ., Προσβάσιμο360 προσφέρει μια σαφή πορεία προς την προσβασιμότητα, ώστε να μπορείτε να συμμορφώνεστε με τους κανονισμούς. Κατανοούν πλήρως τις απαιτήσεις σας και στη συνέχεια παρέχουν έναν ακριβή έλεγχο των ψηφιακών στοιχείων.

Παρέχουν επίσης νέες αναθεωρήσεις σχεδιασμού έργων που είναι ακόμη υπό ανάπτυξη, γεγονός που εξοικονομεί δαπάνες και χρόνο σας. Για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή λύση, το Accessible360 προσφέρει ισχυρό στρατηγικό σχεδιασμό και ταχύτερη αποκατάσταση με αναφορές που εστιάζουν στους προγραμματιστές.

Θα σας βοηθήσουν να λύσετε ζητήματα χρησιμοποιώντας προληπτικές κριτικές προτού γίνουν τεράστια προβλήματα για τη φήμη σας. Το Accessible360 υποστηρίζει την ανάπτυξή σας καθώς και τις προσπάθειες αποκατάστασης με το βολικό γραφείο βοήθειας.

Μπορούν επίσης να εκπαιδεύσουν τους προγραμματιστές και το λοιπό προσωπικό σας να χρησιμοποιούν το WCAG μέσω της Γνωσιακής Βάσης και των βίντεο και να συνεργάζονται παράλληλα μαζί σας για να κάνουν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επιτυχίας.

Επαληθεύουν τα εικονικά σας στοιχεία πριν από την κυκλοφορία τους μέσω ακριβών δοκιμών QA, εντοπίζοντας τις πιθανές αλλαγές στο περιβάλλον σας μαζί με ειδοποιήσεις και ενσωματώνοντας τα ευρήματά τους για τη βελτίωση της επιχείρησής σας. Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε παρακολούθηση ζωντανών χρηστών και συνεχή τεχνική, νομική υποστήριξη και υποστήριξη διαδικασιών.

Εξοχο τεμάχιο ξύλου

Όχι μόνο κάνει Εξοχο τεμάχιο ξύλου προσφέρει τις καλύτερες δοκιμές προσβασιμότητας στην αγορά, αλλά επιλύει επίσης προβλήματα προσβασιμότητας που μπορεί να έχει ο ιστότοπός σας. Έχει ήδη δημιουργήσει 100 λογιστικούς ελέγχους και VPAT (ή εθελοντικά πρότυπα προσβασιμότητας προϊόντων).

Εκτός από λύσεις ταχείας αποκατάστασης, οι προγραμματιστές τους μπορούν επίσης να εκπαιδεύσουν την ομάδα σας στο να χαράσσει προσβάσιμους κώδικες και να ορίζει τις διαδικασίες και τα KPI σας. Το Tenon μπορεί να δοκιμάσει τους κωδικούς σας κατά τη φάση ανάπτυξής σας και να ενσωματωθεί με τα Jira, Git, IDEs, Grunt και άλλα.

  Πώς να ανακτήσετε τον λογαριασμό Kik

Μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια θέματα Ενότητα 508 και WCAG 2.0 & 2.1 σε ένα περιβάλλον. Επιπλέον, σας παρέχει το απόρρητο και την ασφάλεια μιας παρουσίας εσωτερικής ή ιδιωτικής χρήσης cloud.

Η Tenon μπορεί να ελέγξει τον ιστότοπό σας για να βρει κενά προσβασιμότητας, να δοκιμάσει και να διορθώσει αυτά τα κενά στις σελίδες, τις δυνατότητες και το περιεχόμενό σας με υψηλή επισκεψιμότητα. Συνεργάζεται με την ομάδα σας για την προσαρμογή και τη δοκιμή μοτίβων γραφικών συστημάτων που ενδέχεται να επηρεάσουν την προσβασιμότητα.

UserWay

UserWay είναι μια ακόμη επιλογή που μπορείτε να δοκιμάσετε για λύσεις προσβασιμότητας. Υποστηρίζει μεγάλες πλατφόρμες δημιουργίας ιστοτόπων όπως WordPress, Wix, Shopify κ.λπ., για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως που χρειάζονται τις υπηρεσίες τους.

Η τεχνολογία προσβασιμότητας τους είναι εξελιγμένη με την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση που περιλαμβάνεται σε αυτήν που εξασφαλίζει τη βέλτιστη ψηφιακή εμπειρία στους χρήστες σας, ενώ πληρούν τους κανονισμούς WCAG 2.1 AA. Έχουν ήδη βοηθήσει 820.000+ ιστότοπους και τους χρήστες τους που έχουν προβλήματα όρασης.

Η τεχνολογία του αναλύει προσεκτικά το Μοντέλο Αντικειμένου Εγγράφου (DOM) μαζί με την προ-απόδοση και τη σήμανση μετά την απόδοση για τους επισκέπτες του ιστότοπου. Με αυτόν τον τρόπο, εντοπίζει αυτόματα ζητήματα και επικαλείται τη διαδικασία αποκατάστασης για να συμμορφωθεί ο ιστότοπός σας.

Το UserWay μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικά άτομα και τις μοναδικές απαιτήσεις προσβασιμότητας των αναγκών τους. Η δωρεάν έκδοση του γραφικού στοιχείου προσβασιμότητας επιτρέπει προσαρμογές όπως η αύξηση του μεγέθους του κειμένου, ο μεγάλος κέρσορας, η απόσταση κειμένου, τα κινούμενα σχέδια παύσης, οι σύνδεσμοι επισήμανσης, η φωτεινή και σκοτεινή αντίθεση, η αντιστροφή χρωμάτων, ο οδηγός ανάγνωσης κ.λπ.

Το widget προσβασιμότητας που υποστηρίζεται από AI είναι συμβατό με το ADA/WCAG και υποστηρίζει όλες τις δυνατότητες και τις λειτουργίες της δωρεάν έκδοσης εκτός από ορισμένες προηγμένες. Περιλαμβάνει αυτόματη, μπροστινή και οπίσθια λογική, καθώς και επίπεδα αποκατάστασης, τα οποία διασφαλίζουν τη συμμόρφωση.

Αυτές οι προηγμένες λειτουργίες είναι το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης, η αλλαγή εικόνας, η πλοήγηση με πληκτρολόγιο, το λεξικό, οι ετικέτες φορμών, οι επικεφαλίδες, η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο, τα διαδραστικά στοιχεία, οι κατεστραμμένοι σύνδεσμοι, οι διφορούμενοι σύνδεσμοι, οι υπότιτλοι βίντεο, η γλώσσα ιστότοπου, η εποπτεία περιεχομένου και πολλά άλλα.

Το UserWay υποστηρίζει δυνατότητες προσαρμοσμένης επωνυμίας και λευκής ετικέτας για απρόσκοπτη προσβασιμότητα. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις αναφορές χρήσης και τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις λειτουργίες προσβασιμότητας που χρησιμοποιούνται συχνά και τις οποίες ενεργοποιεί το κοινό σας. Εκτός από αυτό, οι χρήστες λαμβάνουν ένα μενού γρήγορης προσβασιμότητας, το οποίο μπορούν να ενεργοποιήσουν πατώντας το πλήκτρο “Tab”.

Τους δίνει μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη του ιστότοπου, ειδικά για άτομα με προβλήματα όρασης. Το UserWay δεν αποθηκεύει και δεν χρησιμοποιεί ποτέ τα δεδομένα σας. Αντίθετα, προστατεύει το απόρρητο διατηρώντας τη συμμόρφωση με τους GDPR, HIPAA, ADA, FERPA και COPPA.

Πριν κλείσουμε, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά σε μερικά από τα σημεία που θα κάνουν την εφαρμογή web σας ιδιαίτερα προσιτή.

 • Επιλέξτε ένα CMS που υποστηρίζει την προσβασιμότητα του ιστότοπου
 • Ορίστε σωστά την επικεφαλίδα και οργανώστε τη δομή του περιεχομένου σωστά
 • Δώστε περιγραφικά ονόματα στους συνδέσμους σας
 • Προσοχή στην επιλογή χρωμάτων.
 • Δώστε σωστά εναλλακτικά κείμενα εικόνας.
 • Βελτιώστε τις φόρμες σας με προσοχή
 • Χρησιμοποιήστε δεδομένα σε πίνακα
 • Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του δυναμικού περιεχομένου
 • Κάντε τον ιστότοπό σας φιλικό προς το πληκτρολόγιο
 • Ενεργοποιήστε την αλλαγή μεγέθους κειμένου χωρίς να σπάσετε τον ιστότοπό σας
 • Αποφύγετε την αυτόματη πλοήγηση και τα μέσα.

συμπέρασμα

Ο ιστότοπός σας και οι πληροφορίες του φιλοξενούνται στο διαδίκτυο και επομένως είναι προσβάσιμοι σε όλους. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι «όλοι» μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Να είστε λίγο συμπονετικοί μαζί τους και επίσης να γλιτώσετε από το να πέσετε σε νομικά προβλήματα.

Ως εκ τούτου, επιλέξτε οποιαδήποτε από τις λύσεις προσβασιμότητας ιστού που έχω συζητήσει σε αυτό το άρθρο και…

… Ενεργοποιήστε την προσβασιμότητα στον ιστό σήμερα!