6 Λύσεις Ασφάλειας Επιχειρηματικών email για προστασία από επιθέσεις ανεπιθύμητων μηνυμάτων και ηλεκτρονικού ψαρέματος

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελούν εγγενές μέρος της επιχειρηματικής διαδικασίας της εταιρείας σας, είτε θέλετε να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες, τους υποψήφιους πελάτες ή τους υπαλλήλους σας.

Το email σας είναι ένας επαγγελματικός τρόπος για να παρουσιάσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επωνυμίας σας, να ειδοποιήσετε τους πελάτες σας για προσφορές και προσφορές. Μπορεί επίσης να περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες όπως στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, αριθμούς πιστωτικών καρτών, εμπορικές συνομιλίες και πολλά άλλα.

Έτσι, δεν θα θέλατε ποτέ να διακινδυνεύσετε να χάσετε τις πληροφορίες του email σας. Ωστόσο, τα email είναι ο πρώτος στόχος των απατεώνων του κυβερνοχώρου για πρόσβαση στα ιδιωτικά δεδομένα της εταιρείας σας μέσω επιθέσεων phishing και ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Οι καμπάνιες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” αυξάνονται τόσο από άποψη πολυπλοκότητας όσο και από άποψη όγκου. Τέτοιες επιθέσεις είναι μία από τις κύριες αιτίες περιστατικών ασφαλείας και παραβιάσεων δεδομένων. ΕΝΑ κανω ΑΝΑΦΟΡΑ από την Verizon λέει ότι σχεδόν το 1/3 όλων των παραβιάσεων δεδομένων το 2019 αφορούσαν ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Αυτές οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στοχεύουν στη χρήση συγκαλυμμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως όπλο τους για να ξεγελάσουν τους παραλήπτες ώστε να θεωρήσουν ότι το μήνυμα είναι χρήσιμο για αυτούς. Για παράδειγμα, το μήνυμα μπορεί να διαβάζει το αίτημα της τράπεζάς τους σχετικά με τα διαπιστευτήρια της τράπεζάς τους, ένα κλικ για λήψη ενός συνημμένου από την εταιρεία τους, επιβεβλημένο επείγοντα χαρακτήρα και πολλά άλλα.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος των απατών phishing σε μια επιχείρηση;

Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο υφίστανται τεράστια απώλεια από άποψη χρημάτων, φήμης, ρυθμιστικών προστίμων και πολλά άλλα. Ακόμη και οι μεγάλοι όπως το Facebook και η Google με άψογες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας έχουν διεισδύσει από τους κυβερνοεγκληματίες και έχουν χάσει εκατομμύρια δολάρια, ελέγξτε αυτήν την αναφορά.

Το κίνητρο πίσω από τέτοιες απάτες δεν περιορίζεται στην κλοπή μόνο χρημάτων, αλλά σε κάτι ακόμα πιο σημαντικό – δεδομένα.

Ας μάθουμε τις σοβαρές συνέπειες για τις επιχειρήσεις.

Ζημιά στη φήμη

Η βάση της επιχείρησής σας βασίζεται στην εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εσάς και τους πελάτες σας. Σας εμπιστεύονται τις πληροφορίες τους. Αλλά όταν συμβαίνει μια απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος, όλα τα δεδομένα σας εκτίθενται, συμπεριλαμβανομένης της επωνυμίας και των πελατών σας.

Κατά συνέπεια, αμαυρώνει την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία σας. Επηρεάζει την αντίληψη της επωνυμίας σας στα μάτια των πελατών, των συνεργατών, ακόμη και των εργαζομένων σας. Ως εκ τούτου, η αξία της επωνυμίας σας μειώνεται, όπως και τα έσοδά σας.

Κανονιστικά πρόστιμα

Οι ρυθμιστικοί φορείς ενδέχεται να επιβάλλουν αυστηρές οικονομικές κυρώσεις λόγω επιθέσεων ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που εκθέτουν τα δεδομένα πελατών και εργαζομένων σας σε περίπτωση που παραβιάζουν την PCI ή την HIPAA.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι οργανισμοί πρέπει να επιβαρυνθούν με εκατομμύρια για την αποζημίωση πελατών και υπαλλήλων των οποίων τα δεδομένα έχουν κλαπεί. ΕΝΑ κανω ΑΝΑΦΟΡΑ λέει ότι οι επιχειρήσεις έχουν χάσει 26 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από εγκλήματα ηλεκτρονικού ψαρέματος από το 2016 έως το 2019.

Απώλεια πελατών

Οι παραβιάσεις δεδομένων επηρεάζουν ουσιαστικά τους καταναλωτές και τους κάνουν νευρικούς. Αρχίζουν να βρίσκουν άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες που θεωρούν ότι είναι πιο ασφαλή. Ως εκ τούτου, εκτός από τις χρηματικές απώλειες, ο οργανισμός-θύμα χάνει μεγάλο αριθμό πελατών.

Τώρα, πρέπει να αρχίσουν να χτίζουν ξανά αυτή την αυτοπεποίθηση, η οποία αποδεικνύεται ακόμη πιο σκληρή από πριν. Ομοίως, επηρεάζει και την εμπιστοσύνη των επενδυτών σας, μειώνοντας την αξία της εταιρείας σας. Το 2018, όταν το Facebook αντιμετώπισε παραβίαση δεδομένωνη αξιολόγησή του μειώθηκε κατά 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Απώλεια πνευματικής ιδιοκτησίας

Υπάρχουν περισσότερα σε αυτό – η απώλεια πνευματικής ιδιοκτησίας είναι επίσης καταστροφική.

  Πώς να επεξεργαστείτε μια κεφαλίδα και ένα υποσέλιδο στο PowerPoint

Οι διαδικτυακές απάτες και οι επιθέσεις phishing περιλαμβάνουν πολλά εμπορικά μυστικά, λίστες πελατών, πολύτιμες έρευνες, δεδομένα ανάλυσης, την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, πατέντα ή σχεδιασμό και πολλά άλλα. Τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες, εάν συλληφθούν σε λάθος χέρια, μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά μια εταιρεία με πολλούς τρόπους.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για αυτό;

Λοιπόν, για να αποτρέψετε τις εκστρατείες ηλεκτρονικού ψαρέματος και άλλες διαδικτυακές απειλές, υπάρχουν ορισμένες διαθέσιμες επιλογές. Ένας τρόπος προστασίας των email σας είναι η χρήση αξιοπρεπούς λογισμικού ασφαλείας email. Στην πραγματικότητα, η πρώτη γραμμή άμυνας στην εταιρεία σας πρέπει να είναι το λογισμικό ασφαλείας email. Μπορεί να προστατεύσει τα email σας από χάκερ, ιούς και ανεπιθύμητα μηνύματα, ενώ σας επιτρέπει να διευθύνετε την επιχείρησή σας χωρίς κανένα φόβο.

Ας δούμε το παρακάτω λογισμικό για να σας βοηθήσουμε να ασφαλίσετε τα email του οργανισμού σας.

Σοφός

Φτιαγμένο με αριστεία και έχοντας κατά νου τις διαδικτυακές απειλές του αύριο, Σοφός είναι ένα έξυπνο λογισμικό ασφαλείας email. Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρέχει προγνωστική ασφάλεια για την προστασία των email σας.

Το Email sandboxing της Sophos χρησιμοποιεί τη βραβευμένη τεχνολογία του Intercept X, το οποίο είναι ένα νευρωνικό δίκτυο βαθιάς μάθησης. Είναι σε θέση να μπλοκάρει ανεπιθύμητες εφαρμογές και κακόβουλο λογισμικό zero-day. Χρησιμοποιώντας την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία anti-ransomware και ανάλυση συμπεριφοράς, το Sophos μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις boot-record και ακόμη και το πιο πρόσφατο ransomware.

Η Sophos προσφέρει ασφάλεια URL χρόνου κλικ που μπορεί να επιθεωρήσει τη φήμη του ιστότοπου των ληφθέντων συνδέσμων email πριν από την παράδοση. Με αυτόν τον τρόπο, μπλοκάρει μυστικές επιθέσεις, κάτι που είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που προσφέρει αυτό το λογισμικό.

Αποτρέπει επίσης τους απατεώνες phishing να σας προστατεύουν από δόλια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνικών ελέγχου ταυτότητας DMARC, DKIM και SPF, παρόμοια ανάλυση τομέα, εμφάνιση του ονόματος και έλεγχο ανώμαλων κεφαλίδων email. Το λογισμικό θέτει σε καραντίνα, αποκλείει και επισημαίνει ύποπτα μηνύματα με μια προειδοποίηση. Αναπτύσσει τα φίλτρα φήμης IP, τις μηχανές προστασίας από ιούς, τις μηχανές κατά της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και τα φίλτρα email για να συλλάβει διαδικτυακές απειλές.

Ενσωματώνεται με το Sophos Central, μια κονσόλα που βασίζεται σε σύννεφο, για να σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την άμυνά σας από απειλές και να απαντάτε πιο γρήγορα. Το Sophos Endpoint Protection εντοπίζει και καθαρίζει αυτόματα μολυσμένους υπολογιστές.

Χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση email και εξελιγμένη ασφάλεια παραβίασης δεδομένων, αποτρέπει την απώλεια δεδομένων και σας επιτρέπει να ελέγχετε πλήρως τα δεδομένα σας. Σαρώνει μηνύματα και συνημμένα και προστατεύει τα email σας γρήγορα με ένα κουμπί προσθήκης O365. Λειτουργεί αποτελεσματικά με διαφορετικά επαγγελματικά email και μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα με το Google Workspace, το Office 365, το Exchange 2003+ κ.λπ.

Σφυραίνα

Προστατέψτε τα email, τα δεδομένα και τους χρήστες σας με Barracuda Essentials σταματώντας προηγμένες απειλές όπως ransomware και spear-phishing μαζί με ογκομετρικές απειλές, συμπεριλαμβανομένων ανεπιθύμητων μηνυμάτων και κακόβουλου λογισμικού. Η αδιάψευστη αρχειοθέτηση είναι συμβατή με τις πολιτικές που αφορούν τη διατήρηση email.

Με το Cloud backup, μπορείτε να προστατεύσετε τα αρχεία σας από διαγραφή ή καταστροφή και να ανακτήσετε κάθε ένα από αυτά χωρίς προβλήματα. Η ισχυρή τεχνολογία κρυπτογράφησης και πρόληψης διαρροών διατηρεί τα ευαίσθητα δεδομένα σας απόλυτα ασφαλή. Τα εισερχόμενα φίλτρα του εντοπίζουν και απολυμαίνουν κάθε email πριν από την παράδοση για προστασία από απειλές.

Το Barracuda αξιοποιεί τεχνικές όπως η σάρωση ιών, η ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, η βαθμολόγηση ανεπιθύμητων μηνυμάτων, οι έλεγχοι φήμης, η πρόληψη συνδέσμων URL και πολλά άλλα για να προσφέρει την καλύτερη προστασία. Το κέντρο λειτουργίας παγκόσμιων απειλών 24/7 – Barracuda Central παρακολουθεί συνεχώς για νέα τρωτά σημεία και αναπτύσσει τεχνολογίες φίλτρων.

Η Advanced Threat Protection είναι η υπηρεσία του Barracuda που βασίζεται στο cloud για προστασία από κακόβουλο λογισμικό, επιθέσεις zero-day μαζί με άλλες απειλές. Χρησιμοποιεί αναλυτικές μηχανές πολλαπλών επιπέδων, όπως στατική ανάλυση, ανάλυση συμπεριφοράς και sandboxing με εξομοίωση CPU για τον εντοπισμό αποφυγών και άγνωστων απειλών.

  Έχετε κατεστραμμένα αρχεία βίντεο; Δοκιμάστε αυτά τα 11 Λογισμικά επισκευής βίντεο για ανάκτηση

Τα εξερχόμενα φίλτρα του μπλοκάρουν τις εξερχόμενες επιθέσεις που προέρχονται από το εσωτερικό του δικτύου σας για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων των πελατών, των υπαλλήλων και των συνεργατών σας. Η ανώτερη κρυπτογράφηση email του ασφαλίζει αριθμούς πιστωτικών καρτών, δεδομένα HIPAA, διαπιστευτήρια κοινωνικής ασφάλισης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Μείνετε συνδεδεμένοι όλη την ώρα, ακόμη και κατά την απώλεια συνδεσιμότητας ή διακοπή λειτουργίας διακομιστή, επειδή το Email Continuity του Barracuda σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ένα γραμματοκιβώτιο έκτακτης ανάγκης. Είναι το Incident Response και το Forensics παρέχει πληροφορίες για τις απειλές, ώστε οι διαχειριστές να μπορούν να ειδοποιούν τους χρήστες να διαγράψουν κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αβανάν

Αβανάν μπορεί να αποκλείσει αποτελεσματικά τις απειλές πριν τις λάβει τα εισερχόμενά σας και λειτουργεί καλά με την υπάρχουσα ασφάλεια. Μπορεί να παρέχει πλήρη προστασία στο cloud email καθώς και στα συστήματα συνεργασίας.

Σαρώνει απειλές αφού το υπάρχον σύστημα ασφαλείας στον υπολογιστή σας ολοκληρώσει τη σάρωση. Προσφέρει άμυνα ανωτάτου επιπέδου ενάντια στις εισβολές email επιχειρήσεων, τους παραβιασμένους λογαριασμούς και τις εσωτερικές απειλές.

Η τεχνητή νοημοσύνη εξουσιοδοτεί τον Avanan να μάθει από τη σύνθετη σχέση μεταξύ των προτύπων επικοινωνίας, των email και των εργαζομένων, προκειμένου να δημιουργήσει ένα προφίλ απειλής. Με αυτόν τον τρόπο, το λογισμικό αποκλείει διαδικτυακές απειλές που αφορούν κάθε οργανισμό.

Χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό, δεν συμβαίνει καμία αλλαγή στην εγγραφή MX, πράγμα που σημαίνει ότι οι χάκερ δεν μπορούν να εντοπίσουν το σύστημα ασφαλείας email που χρησιμοποιείτε. Όσον αφορά την απόδοση, σας επιτρέπει να απολαμβάνετε μια αδιάκοπη εμπειρία ενώ χρησιμοποιείτε εφαρμογές cloud. Μπορεί να συλλάβει απειλές που σχετίζονται με συνδεδεμένες εφαρμογές που βασίζονται σε cloud, συμπεριλαμβανομένων των Google Drive, Teams και OneDrive.

MailChannels

Υπάρχουν δύο τύποι προϊόντων ασφαλείας email που περιλαμβάνονται σε MailChannels – Φιλτράρισμα εξερχόμενων και φιλτράρισμα εισερχομένων.

Το φιλτράρισμα Outbound του MailChannels σάς επιτρέπει να σαρώνετε και να τα στέλνετε εξερχόμενα email για να αποτρέψετε τη μαύρη λίστα IP, επιτυγχάνοντας παράλληλα καλύτερη παράδοση email.

Είναι ένα προϊόν αναμετάδοσης SMTP cloud που μπορεί να ανιχνεύσει και να αποκλείσει τους spammers. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να καταργήσετε προβλήματα παράδοσης email λόγω της μαύρης λίστας IP και κλείνει αυτόματα τα σενάρια και τους λογαριασμούς που έχουν παραβιαστεί για καλύτερη ασφάλεια. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία phishing και ανίχνευσης ανεπιθύμητης αλληλογραφίας παγκόσμιας κλάσης, ειδοποιεί για τον εντοπισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων, προσφέρει υποστήριξη πολλαπλών κωδικών πρόσβασης, παρέχει αναζήτηση αρχείων καταγραφής, επιτρέπει διαφορετικούς χρήστες κονσόλας και παρέχει πληροφορίες για το σύνολο των email που αποστέλλονται.

Το Inbound Filtering of MailChannels σάς επιτρέπει να προστατεύσετε τα εισερχόμενά σας από ηλεκτρονικό ψάρεμα, ανεπιθύμητα μηνύματα, κακόβουλο λογισμικό και άλλες διαδικτυακές απειλές. Είναι επίσης ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας cloud που προσφέρει απλή ενσωμάτωση χρησιμοποιώντας cPanel και προσφέρει προστασία πολλαπλών επιπέδων. Διαθέτει τα πιο πρόσφατα πρότυπα ασφαλείας, όπως SSL/TLS, DMARC, DKIM, SPF και άλλα. Μπορείτε να καταφέρετε να αποκλείσετε απευθείας από τα εισερχόμενά σας χρησιμοποιώντας την Περίληψη καραντίνας, να προσθέσετε ετικέτες στα ανεπιθύμητα μηνύματα και να λάβετε λεπτομερή αρχεία καταγραφής.

Το MailChannels χρησιμοποιεί μια απλή, διαισθητική και ισχυρή διεπαφή χρήστη κατασκευασμένη με σύγχρονες τεχνολογίες για να σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις επαφές σας. Λειτουργώντας σε διαφορετικά συστήματα cloud, παρέχει 99,99% χρόνο λειτουργίας ενώ ελαχιστοποιεί λιγότερα σημεία αστοχίας.

Mimecast

Το σύστημα ασφαλείας που βασίζεται σε σύννεφο του Mimecast προστατεύει την εταιρεία, τους πελάτες και τους υπαλλήλους σας υπερασπιζόμενος το εισερχόμενο κακόβουλο λογισμικό, τα ανεπιθύμητα μηνύματα, τις εκστρατείες ψαρέματος με δόρυ, τις επιθέσεις zero-day και πολλά άλλα. Αξιοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες, εφαρμογές και πολιτικές για τον εντοπισμό απειλών και τον αποκλεισμό τους πριν διεισδύσουν στα εισερχόμενά σας.

Το Mimecast προσφέρει ασφάλεια βασισμένη σε πολιτικές, ικανή να ενσωματωθεί στην ασφαλή πύλη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Περιλαμβάνει DLP, έλεγχο περιεχομένου και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο μέσω του Mimecast Secure Messaging. Ελέγχει τις διευθύνσεις URL του ιστότοπου κάνοντας κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο για να προστατεύσει τα δεδομένα σας.

  Off-line Δημιουργία κωδικών πρόσβασης & Vault

Το λογισμικό εντοπίζει όλα τα συνημμένα εφαρμόζοντας αναλυτικές τεχνικές, sandboxing και προσαρμόσιμες προσεγγίσεις προκειμένου να αποκλείσει τυχόν πιθανές απειλές. Προστατεύει από μηνύματα πλαστοπροσωπίας για την ασφάλειά σας.

Η εκπαίδευση ευαισθητοποίησης του Mimecast στοχεύει να βοηθήσει τους ανθρώπους να μειώσουν τους διαδικτυακούς κινδύνους που σχετίζονται με ανθρώπινα λάθη. Η ισχυρή ασφάλειά του μπορεί να ελέγξει τα εξερχόμενα email σας για να παρέχει προστασία email 360 μοιρών. Για κινδύνους σχετικά με τα εισερχόμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το λογισμικό σταματά την πλαστογράφηση τομέα για να προστατεύσει την εταιρεία σας χρησιμοποιώντας το DMARC Analyzer.

Χρησιμοποιεί επίσης το Brand Exploit Protect για να εξουδετερώσει την απομίμηση της επωνυμίας σας στο διαδίκτυο προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη της.

ΜΕΛΑΝΩΔΗΣ

Για να προστατέψετε την επιχείρησή σας από επιθέσεις phishing, ΜΕΛΑΝΩΔΗΣ μπλοκάρει διαδικτυακές απειλές πολλών ειδών.

Αυτό το λογισμικό προστασίας email χρησιμοποιεί όραση υπολογιστή και μηχανική εκμάθηση για συγκεκριμένο τομέα για να ανιχνεύει και να αποκλείει μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος που μπορούν να περάσουν ακόμη και από προγράμματα email παλαιού τύπου. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Workspace, το Office 365 ή το Exchange, χρησιμοποιήστε το INKY και προστατέψτε τα email σας.

Κατά τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το λογισμικό σηκώνει προειδοποιητικά banner και τα αντανακλά απευθείας στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, καθοδηγεί πώς μοιάζουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μπορείτε να αγνοήσετε παρόμοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο μέλλον χωρίς να απαντήσετε σε αυτά.

Η ανάπτυξη του INKY που βασίζεται σε σύννεφο είναι εύκολη. Μπορείτε επίσης να ενσωματωθείτε εύκολα με το Office 365 μέσα σε λίγα λεπτά. Εμφανίζει φιλικές προς το χρήστη προειδοποιήσεις – ασφαλείς/ κακόβουλες/ασυνήθιστες για να σας επιτρέψει να κατανοήσετε τη φύση των email και πώς να τα αντιμετωπίζετε με ασφάλεια. Η χρήση του λογισμικού είναι εύκολη και η διαχείριση των δραστηριοτήτων είναι επίσης απλή, με τη χρήση πίνακα εργαλείων.

Σας δίνει καλύτερη ορατότητα των email σας. Μπορείτε ακόμη να παρακολουθείτε πόσα μηνύματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή phishing λάβατε και το INKY τα απέκλεισε έξυπνα. Μια άλλη εντυπωσιακή δυνατότητα που παρέχει είναι η επιλογή να αναφέρετε ένα συγκεκριμένο email με ένα μόνο κλικ χρησιμοποιώντας το smartphone, τον υπολογιστή ή το tablet σας.

Επιπλέον πόντοι

Εκτός από τη χρήση πυλών ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς και να λαμβάνετε λιγότερα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  • Ρυθμίστε τουλάχιστον δύο διευθύνσεις email – ιδιωτικές και δημόσιες. Χρησιμοποιήστε ιδιωτικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την προσωπική σας αλληλογραφία και κάντε τη διεύθυνσή του λίγο δύσκολο για τους απατεώνες του κυβερνοχώρου να στείλουν ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
  • Μην απαντάτε ποτέ σε ανεπιθύμητα email.
  • Μην κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί «κατάργηση εγγραφής». Μπορεί να είναι μια προσπάθεια ανάκτησης της ενεργής διεύθυνσης email σας ή να αυξήσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Χρησιμοποιήστε μια ενημερωμένη έκδοση ενός προγράμματος περιήγησης ιστού.
  • Χρησιμοποιήστε φίλτρα προστασίας από ιούς ή ανεπιθύμητα μηνύματα.
  • Διατηρήστε το λογισμικό πελάτη σας, όπως το Adobe Reader και το Microsoft Office πλήρως ενημερωμένο.
  • Χρησιμοποιήστε μια ασφαλή τεχνολογία κατά της πλαστογράφησης
  • Συνεχίστε να μαθαίνετε τις τάσεις της κυβερνοασφάλειας και να εκπαιδεύετε τους υπαλλήλους σας.

συμπέρασμα

Τα email είναι ένας επαγγελματικός τρόπος αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και τους υπαλλήλους σας και μπορεί να περιέχουν ορισμένες πληροφορίες που δεν θα θέλατε ποτέ να χάσετε. Αλλά μην ανησυχείς; υπάρχει τρόπος να τα προστατέψετε. Δεν μπορείτε να ελέγξετε τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος, τα ανεπιθύμητα μηνύματα, το κακόβουλο λογισμικό και άλλες διαδικτυακές απειλές.

Στη συνέχεια, εξερευνήστε εφαρμογές αποκλεισμού κλήσεων για κινητά για να σταματήσετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις.