6 λόγοι για να καθαρίσετε τη λίστα email σας [+ 4 Validation Tools]

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα email σας καταλήγουν στο κουτί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι η ακάθαρτη λίστα email σας.

Γνωρίζατε σχεδόν Το 85% όλων των email σταλμένα στο διαδίκτυο καταλήγουν να είναι spam; Αυτό είναι τρελό, σωστά;

Εάν είστε ένας από αυτούς, ίσως θελήσετε να κάνετε κάποια ενέργεια.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να ξεκινήσετε να καθαρίζετε τη λίστα email σας το συντομότερο δυνατόν, πώς να διαχειρίζεστε τη λίστα email σας και τέσσερα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην επικύρωση των email το 2022.

Λόγοι για τους οποίους ο καθαρισμός της λίστας email σας είναι απαραίτητος

Γενικά είναι πολύ αργά όταν συνειδητοποιήσετε ότι η λίστα email σας δεν είναι καθαρή – όλα τα email σας ήδη μπαίνουν στον φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη σπαταλήσει πόρους και έχετε προκαλέσει σημαντική ζημιά στην επωνυμία σας. Επομένως, ο προληπτικός καθαρισμός της λίστας email είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιτυχημένη εκστρατεία μάρκετινγκ email.

Σύμφωνα με Γεμίστε τη χοάνη4,5% από κάθε 1.000 επαφές δεν ήταν πλέον έγκυρες μετά από 28 ημέρες.

Ως εκ τούτου, ο ανοιξιάτικος καθαρισμός της λίστας email σας γίνεται ακόμη πιο σημαντικός. Υπάρχουν μερικοί ακόμη λόγοι για τους οποίους είναι απαραίτητος ο καθαρισμός της λίστας email σας:

#1. Καλύτερες τιμές ανοίγματος και κλικ 📧

Το ποσοστό ανοίγματος και κλικ μετριέται από το ποσοστό των παραληπτών που άνοιξαν το email σας και έκαναν κλικ στους συνδέσμους στο email.

Σύμφωνα με Smart Insightsτο συνολικό μέσο ανοιχτό επιτόκιο είναι 16,97%, με CTR 10,29%.

Πώς το βελτιώνετε; Μπορείτε να το κάνετε έχοντας μια καθαρή λίστα email.

Όταν καθαρίζετε τη λίστα email σας, θα στέλνετε email σε άτομα που ενδιαφέρονται για το email σας. Αυτό σημαίνει ότι έχετε καλύτερες πιθανότητες σε αυξημένα ποσοστά ανοίγματος και κλικ.

#2. Ακριβή στατιστικά καμπάνιας email 📊

Η διατήρηση ανακριβών βάσεων δεδομένων μάρκετινγκ ή η ακατάστατη λίστα email θα έχει πάντα ως αποτέλεσμα αναξιόπιστες πληροφορίες.

Όταν στέλνετε ένα άσχετο email σε ένα άτομο, δεν θα ανοίξει καν το email, πόσο μάλλον θα ασχοληθεί με αυτό.

Το να απαλλαγείτε από τέτοιους δέκτες είναι συχνά μια καλή ιδέα για να λαμβάνετε ακριβή στατιστικά στοιχεία καμπάνιας email.

#3. Ελάχιστα έως καθόλου παράπονα για ανεπιθύμητα μηνύματα 😒

Όταν καθαρίζετε τη λίστα email σας, αυξάνετε τις πιθανότητές σας να έχετε ελάχιστα έως καθόλου παράπονα για ανεπιθύμητα μηνύματα.

Πως?

Οι περισσότεροι συνδρομητές επισημαίνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητα επειδή δεν θυμούνται να τα επέλεξαν.

  Πώς να αποκρύψετε τις λεπτομέρειες χρήσης δεδομένων στο T-Mobile

Το ποσοστό ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είναι τόσο σημαντικό επειδή οι πάροχοι γραμματοκιβωτίων όπως το Gmail, το Yahoo και άλλοι παρακολουθούν τα παράπονα για ανεπιθύμητα μηνύματα.

Εάν υπάρχουν πολλά παράπονα κατά του τομέα σας, θα αρχίσουν να στέλνουν τα email σας στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας αντί να τα αποθέσουν στα εισερχόμενα του υποψήφιου πελάτη.

Και θα το κάνουν σε όλους όσους στέλνετε email, όχι μόνο στα άτομα που σας ανέφεραν. Και πάλι, αυτό επηρεάζει δραστικά τις πιθανότητές σας να δημιουργήσετε μετατροπές, δυνητικούς πελάτες και πωλήσεις από τις καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

#4. Μειωμένο κόστος μάρκετινγκ μέσω email 💰

Έχουμε μια απορία! Εάν κάποιος σας πει ότι μπορείτε απλώς να εξοικονομήσετε 20% στον ετήσιο λογαριασμό μεταβαίνοντας σε άλλο πάροχο email που κάνει την ίδια δουλειά με τον σημερινό σας πάροχο, θα αλλάζατε;

Εάν η απάντησή σας είναι ναι, τότε γιατί σπαταλάτε συνεχώς χρήματα στέλνοντας email σε μια ανθυγιεινή λίστα email;

Σύμφωνα με Hubspot, οι βάσεις δεδομένων μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποβαθμίζονται εγγενώς κατά περίπου 22,5% ετησίως. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι αλλάζουν χώρο εργασίας, λαμβάνουν νέο email ή μένουν εκτός Διαδικτύου για μια ψηφιακή αποτοξίνωση.

Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα να μην πληρώνετε για νεκρούς συνδρομητές.

Αφήστε τους να μείνουν στο νεκροταφείο του Διαδικτύου ενώ μετράτε τους πολύ τραγανούς λογαριασμούς σας που θα εξοικονομήσετε εάν καθαρίσετε τη λίστα email σας.

#5. Χωρίς ποσοστό εγκατάλειψης 📤

Ένα υψηλό ποσοστό εγκατάλειψης υποδηλώνει ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραδίδονται σε μη έγκυρες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γεγονός που θα μειώσει το ποσοστό παράδοσης των εισερχομένων σας.

Όσο λιγότερες είναι οι σκληρές αναπηδήσεις, τόσο πιο εύκολο είναι να προσεγγίσετε πιθανούς πελάτες.

FYI, πάρα πολλά ποσοστά εγκατάλειψης μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη φήμη της επωνυμίας σας με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει το ποσοστό ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Επομένως, είναι απαραίτητο να κάνετε έναν έλεγχο υγιεινής στη λίστα email σας.

#6. Διατηρεί το κύρος της επωνυμίας υπό θετικό φως 👍

Το Διαδίκτυο είναι ακριβώς όπως το γυμνάσιο σας – όταν η φήμη σας πάει νότια, θα χαρακτηρίζεστε για πάντα ως το κακό παιδί.

Τα μη παραδοτέα email και οι παγίδες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας μπορεί γρήγορα να καταστρέψουν τη φήμη σας.

Δεν είναι μόνο οι προσπάθειες μάρκετινγκ που θα υποφέρουν από μια άθλια φήμη τομέα. Οι ομάδες πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών ενδέχεται επίσης να αρχίσουν να βλέπουν τις επικοινωνίες τους να πηγαίνουν στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Καθαρίζετε τακτικά τα δεδομένα email σας για να αφαιρείτε τυχόν κακές διευθύνσεις και να αποφύγετε να προκαλέσετε άσκοπη βλάβη στη φήμη σας.

Για να διατηρήσετε τη λίστα email σας καθαρή, δεν αρκεί η αφαίρεση των νεκρών επαφών. Η διατήρηση μιας σωστά τμηματοποιημένης λίστας email είναι επίσης απαραίτητη. Ας δούμε πώς να το κάνουμε.

Πώς να διαχειριστείτε τη λίστα email σας με τον σωστό τρόπο

Η οργάνωση μιας λίστας email για να διατηρείται υγιής είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί κανείς να το κάνει προσδιορίζοντας επαφές που δεν είναι πλέον υγιείς.

Οι ανθυγιεινές επαφές είναι αυτές που:

 • Συχνά μαλακές αναπηδήσεις
 • Έχει αναπηδήσει σκληρά
 • Σπάνια ή ποτέ δεν ανοίγει τα email σας
 • Δεν επιλέξατε (ίσως σας δόθηκε ή αγοράσατε τη λίστα email)

Για να διατηρήσετε μια καθαρή λίστα email, ακολουθήστε αυτά τα πέντε βήματα:

#1. Η Πρώτη Εντύπωση είναι η Τελευταία Εντύπωση – Γι’ αυτό Κάνε το Θετικό

Ένα email καλωσορίσματος είναι το σημείο όπου ο συνδρομητής σας αποφασίζει εάν θέλει να σας ακολουθήσει στο μέλλον ή όχι, και για να το ρυθμίσετε σωστά, πρέπει να του δημιουργήσετε μια θετική εντύπωση.

  9 καλύτερα εργαλεία μάρκετινγκ βίντεο για την ενίσχυση των πωλήσεων και της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας

Δείτε πώς μια εταιρεία τροφίμων – Φαγητό52 κάνει εξαιρετική δουλειά στέλνοντας ένα email καλωσορίσματος στους νέους συνδρομητές τους:

Ο τρόπος με τον οποίο κάνετε τους αναγνώστες να αισθάνονται όταν τους στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιλά για το επίπεδο δέσμευσής τους με την επωνυμία σας, επομένως μια θετική εμπειρία μπορεί να τους κάνει πιο δεκτικούς στις καμπάνιες σας.

Τίποτα δεν ξεπερνά το πώς τους κάνεις να νιώθουν ότι μιλάς μόνο σε αυτούς και όχι σε 1000+ άτομα.

#2. Διαγράψτε τη λίστα email σας

Γνωρίζουμε ότι δεν θέλετε «κακούς» συνδρομητές στη λίστα email σας! Κανείς δεν κάνει! Μπορείτε να εκτελέσετε μια δραστηριότητα καθαρισμού στη λίστα email σας για να την καθαρίσετε.

Ας σας δείξουμε πώς γίνεται:

 • Ξεφορτωθείτε τα μη έγκυρα email για να μειώσετε τα ποσοστά εγκατάλειψης και να αποτρέψετε τους παρόχους υπηρεσιών από τη μαύρη λίστα της διεύθυνσης IP σας
 • Καταργήστε την εγγραφή των ανενεργών συνδρομητών για να διατηρήσετε τη φήμη σας
 • Ξεφορτωθείτε τις επαφές email που δίνουν σκληρά ποσοστά εγκατάλειψης καθώς βλάπτουν τη φήμη της επωνυμίας σας και το ποσοστό παράδοσης των email

Σημείωση: Ο ανοιξιάτικος καθαρισμός της λίστας επαφών του email σας θα βελτιώσει επίσης τις πωλήσεις σας μακροπρόθεσμα.

#3. Να ζητάτε πάντα άδεια για να στέλνετε μηνύματα στους συνδρομητές σας

Το να ζητάτε άδεια πριν στείλετε οποιοδήποτε email είναι ένας υγιής τρόπος για να διατηρείτε μια καθαρή λίστα email. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τη συγκατάθεση του παραλήπτη για να του στείλετε σχετικά μηνύματα.

Μπορείτε να ζητήσετε ρητή άδεια από τους συνδρομητές σας, δίνοντάς τους δύο επιλογές συμμετοχής: απλή συμμετοχή και διπλή συμμετοχή.

Ουσιαστικά, ένα μόνο opt-in σημαίνει ότι ο χρήστης χρειάζεται να εγγραφεί μόνο μία φορά και θα αρχίσει να λαμβάνει τα email σας. Ωστόσο, η διπλή συμμετοχή σημαίνει ότι ένας χρήστης πρέπει να εγγραφεί στα email σας και στη συνέχεια να επαληθεύσει το email του μέσω άλλου συνδέσμου.

Επαγγελματική συμβουλή: Όταν ζητάτε άδεια, δώστε τους μια διπλή επιλογή συμμετοχής, καθώς είναι νομική απαίτηση σε ορισμένες χώρες.

#4. Αφήστε το κοινό σας να αποφασίσει για τη συνδρομή του

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε HubSpotτο 69% των χρηστών email στις ΗΠΑ καταργούν την εγγραφή τους από τις λίστες email επειδή ο αποστολέας τους στέλνει ανεπιθύμητα μηνύματα με περιττά email.

Δεν θέλετε να είστε ανάμεσα σε αυτό το 69% του πληθυσμού!

Δημιουργήστε μια στρατηγική για να αποτρέψετε την εξάντληση των συνδρομητών, ελέγχοντας εάν ο παραλήπτης στη λίστα σας έχει νέα διεύθυνση email ή προτιμά να μην έχει email για ένα συγκεκριμένο θέμα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε λογισμικό μάρκετινγκ email για να κάνει αυτή τη δουλειά για εσάς.

Λογισμικό αυτοματισμού μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως Mailchimp και το ActiveCampaign προσφέρει μια λειτουργία κέντρου προτιμήσεων συνδρομής, που σας διευκολύνει να ταξινομήσετε τον βέλτιστο ρυθμό συχνότητας αποστολής.

#5. Επανασυνδέστε τους νεκρούς / ανενεργούς συνδρομητές σας

Ζωντανέψτε τους νεκρούς συνδρομητές αναζωπυρώνοντας τα ενδιαφέροντά τους.

Λάβετε μέτρα εάν ο συνδρομητής σας δεν κάνει κλικ στον σύνδεσμο που είναι ενσωματωμένος στο email σας ή φαίνεται απλά αδιάφορος ακόμα και αφού προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε μαζί του.

Ήρθε η ώρα να ανάψετε τη φωτιά σχεδιάζοντας στρατηγικές εκ νέου εμπλοκής που θα τους κάνουν ping να κοιτάξουν πίσω σας.

Μπορείτε να το κάνετε γράφοντας μια σαφή και ελκυστική γραμμή θέματος που αναγκάζει τους συνδρομητές σας να κάνουν κλικ στα email σας.

  Διορθώστε το Amazon Kindle που δεν εμφανίζεται στον υπολογιστή

Μπορείτε επίσης να εξατομικεύσετε τα email σας τμηματοποιώντας το κοινό σας ανάλογα.

Επαγγελματική συμβουλή: Προσφέρετε δωρεάν στους συνδρομητές ή εκτελέστε μια καμπάνια δώρων. Ποιος δεν αγαπά τα δωρεάν πράγματα!

#1. DeBounce

Το DeBounce είναι ένα εργαλείο επικύρωσης και επαλήθευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ελέγχου και μαζικής επαλήθευσης.

Σας βοηθά να αφαιρέσετε τις σκληρές αναπήδηση, την παγίδα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, τα αναλώσιμα και την απενεργοποίηση των email από τη λίστα σας.

Χαρακτηριστικά

 • Ελαχιστοποιεί το ποσοστό εγκατάλειψης: Καταργήστε τις μη έγκυρες και σκληρές διευθύνσεις email εγκατάλειψης από τη βάση δεδομένων σας χρησιμοποιώντας έναν έλεγχο SMTP
 • Συντάκτης εξάλειψης: Καταργήστε αυτόματα πολλές διευθύνσεις email με μη έγκυρη σύνταξη με ένα κλικ
 • Αφαίρεση ανεπιθύμητης παγίδας: Ο δείκτης παγίδας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που βασίζεται σε AI αφαιρεί αυτόματα όλες τις εγγραφές ανεπιθύμητων μηνυμάτων από τη λίστα email σας
 • Email Deduplication: Αφαιρέστε όλα τα διπλότυπα email από τη λίστα email σας με ένα κλικ

Το DeBounce σάς βοηθά να αυξήσετε τη φήμη αποστολής σας και το εμπιστεύονται περισσότερες από 30+ επωνυμίες παγκοσμίως για την ακρίβεια επικύρωσης του email.

#2. Φεύγω

Το Clearout είναι ένα εργαλείο εύρεσης email και επαλήθευσης που μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πωλήσεις σε χρόνο μηδέν.

Το εργαλείο το εμπιστεύονται 30.000+ εταιρείες όλων των μεγεθών σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά

 • Ακριβή αποτελέσματα: Σαφή αποτελέσματα για να διασφαλιστεί ότι η φήμη του αποστολέα σας παραμένει σε θετικό φως
 • Προσιτές τιμές: Η πολιτική τιμολόγησης είναι προσιτή και διαφανής ώστε οι χρήστες να βλέπουν πού ξοδεύουν κάθε δεκάρα
 • Εξοικονόμηση χρόνου: Η ταχεία ανάκαμψή του σας εξοικονομεί άφθονο χρόνο εκτελώντας ενέργειες από τον ορθογραφικό έλεγχο έως την επαλήθευση διακομιστή πιο γρήγορα από ποτέ
 • Δυνατότητα παράδοσης: Εγγυημένη παράδοση email με τις βέλτιστες πρακτικές επαλήθευσης email και ακριβείς τιμές παράδοσης

Είτε πρόκειται για ανίχνευση παγίδας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας είτε για επαλήθευση τομέα και MX, όταν πρόκειται για εργαλεία επαλήθευσης email – το Clearout είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

#3. Έλεγχος αλληλογραφίας

Έλεγχος αλληλογραφίας σας βοηθά να αυξήσετε την αναλογία ανοίγματος και κλικ προς αριθμό εμφανίσεων με εγγυημένο ποσοστό παράδοσης 98%+.

Χαρακτηριστικά

 • Αυτοματοποιημένες προτάσεις: Λάβετε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και αυτοματοποιημένες προτάσεις για να λάβετε στρατηγικές αποφάσεις
 • Επαλήθευση email σε πραγματικό χρόνο: Ταυτόχρονη συλλογή και επαλήθευση διευθύνσεων email με το API επαλήθευσης email
 • Λεπτομερείς αναφορές: Λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με την καλή κατάσταση της λίστας email σας και τις δραστηριότητές σας στα email σας
 • Δυνατότητα παράδοσης: Εύκολη δοκιμή παράδοσης με email παρέχει πριν από την αποστολή για να προβλέψετε τις πιθανότητες να φτάσει το email σας στα εισερχόμενα του υποψήφιου πελάτη

Όταν πρόκειται για ένα απλό εργαλείο επαλήθευσης λίστας email, μπορείτε να πάτε για Mailcheck με κλειστά μάτια (ή ανοιχτά, επιλογή σας 😉).

#4. Μηδενική αναπήδηση

Το όνομα τα λέει όλα – Μηδενική αναπήδηση κυριολεκτικά σας βοηθά να έχετε ποσοστό εγκατάλειψης 0% όταν στέλνετε ένα email από την καθαρή λίστα email σας.

Υπόσχεται υψηλά ποσοστά ανοίγματος και απόδοση επένδυσης (ROI) με τα ασυναγώνιστα 98% ακριβή εργαλεία επικύρωσης email και δυνατότητας παράδοσης ισχύος.

Χαρακτηριστικά

 • Παρακολούθηση μαύρης λίστας: Προστατέψτε τη φήμη του τομέα σας και του διακομιστή αλληλογραφίας με παρακολούθηση μαύρης λίστας σε πραγματικό χρόνο
 • Επικύρωση email: Εκτελέστε έναν έλεγχο επικύρωσης στη λίστα email σας με το API επικύρωσης email υψηλής ακρίβειας για να μειώσετε τα ποσοστά εγκατάλειψης και να εγγυηθείτε την παράδοση
 • Test-Before-Send: Επικυρώστε και βαθμολογήστε τη λίστα email σας για να εξασφαλίσετε καλύτερη παράδοση με τα εργαλεία δοκιμής email του Zero Bounce
 • Αξιόπιστη εξυπηρέτηση πελατών: 24/7 υποστήριξη από ομάδες ειδικών και μηχανικούς για να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν με την απρόσκοπτη παράδοση email

Με περισσότερους από 100.000+ αξιόπιστους πελάτες, το ZeroBounce είναι το καλύτερο εργαλείο καθαρισμού λίστας email που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε εξαιρετική δυνατότητα παράδοσης email.

συμπέρασμα

Η ύπαρξη μιας καθαρής λίστας email θα δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα και καλύτερη απόδοση επένδυσης όταν επενδύετε στις καμπάνιες email σας.

Η συσσώρευση περιττών επαφών μέσω email θα βλάψει τη φήμη σας μακροπρόθεσμα και θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο δρόμο.

Εάν ενδιαφέρεστε για τη φήμη και τα χρήματά σας, καθαρίστε τη λίστα email σας σήμερα!