6 Λογισμικό συνομιλίας στο χώρο εργασίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μιλήσετε με την ομάδα σας

Δεν μπορείτε παρά να συμφωνήσετε ότι η επικοινωνία είναι η ραχοκοκαλιά κάθε επιχείρησης. Σε μια εποχή του σεναρίου απομακρυσμένης εργασίας όπου οι συμπαίκτες είναι πολύ μακριά, η επικοινωνία πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή από πριν.

Εκτός από τις ομάδες που εργάζονται εξ αποστάσεως, οι επιχειρήσεις που επιστρέφουν στο χώρο του γραφείου βασίζονται επίσης σε εφαρμογές συνομιλίας για καλύτερη επικοινωνία λόγω των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρουν. Εκεί έρχονται στο προσκήνιο οι εφαρμογές συνομιλίας στο χώρο εργασίας. Αυτές οι εφαρμογές συνομιλίας απλοποιούν την επικοινωνία και συμβάλλουν στην εισαγωγή μιας υγιούς εργασιακής κουλτούρας μεταξύ των μελών της ομάδας.

Τι είναι το Workplace Chat Software; 💻

Οι εφαρμογές συνομιλίας στο χώρο εργασίας είναι εργαλεία επικοινωνίας που έχουν καταλάβει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το οποίο κάποτε ήταν ο κύριος τρόπος επικοινωνίας στο χώρο εργασίας. Αυτές οι εφαρμογές υπερβαίνουν τις δυνατότητες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιτρέπουν στα μέλη της ομάδας να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να συζητούν για δουλειά και να βρίσκουν μοναδικές ιδέες για να ολοκληρώσουν τα πράγματα. Τα εργαλεία επικοινωνίας στο χώρο εργασίας προσφέρουν πολλές δυνατότητες, όπως ιδιωτικές συνομιλίες, ομαδικές συνομιλίες, φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, εκτός από τα άλλα εργαλεία παραγωγικότητας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα κύρια οφέλη από τη χρήση λογισμικού συνομιλίας για την επιχείρησή σας:

Πηγή εικόνας: Unsplash

Βελτιωμένη επικοινωνία

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη που θα έχετε μετά τη χρήση λογισμικού συνομιλίας είναι η άψογη επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας παρά το γεγονός ότι είναι παρόντες σε διαφορετικές τοποθεσίες. Τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν μηνύματα, να συζητούν ιδέες, να παρακολουθούν βιντεοκλήσεις ενώ είναι μακριά.

Βελτιωμένη ροή εργασίας

Τα εργαλεία επικοινωνίας στο χώρο εργασίας βοηθούν την ομάδα να οργανώσει την εργασία και να βελτιώσει τη ροή εργασίας στον οργανισμό. Οι εργαζόμενοι μπορούν να οργανώσουν καθημερινές συναντήσεις για να προγραμματίσουν την εργασία τους, να αναθέσουν εργασίες και να λάβουν άμεσα σχόλια.

Συμμετοχή εργαζομένων

Εκτός από τη βελτίωση της ροής εργασίας και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας, το λογισμικό συνομιλίας ενθαρρύνει επίσης τους υπαλλήλους να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, βελτιώνοντας έτσι την παραγωγικότητα.

Μείνετε Οργανωμένοι

Το να μην γνωρίζεις τι συμβαίνει και να ξεχνάς τις εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι ένα συνηθισμένο σενάριο γραφείου, αλλά όχι πια με τις εφαρμογές συνομιλίας. Οι πλατφόρμες ομαδικής επικοινωνίας κρατούν τα πάντα οργανωμένα, κρατώντας σας ενήμερους για το τι συμβαίνει και τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε.

Εξοικονομεί χρόνο ⏳

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε το χρόνο όταν συνεργάζεστε με άλλα μέλη της ομάδας για να ολοκληρώσετε μια εργασία. Οι εφαρμογές επικοινωνίας στο χώρο εργασίας εξοικονομούν τον χρόνο που θα έπρεπε να αφιερώσετε για να αφήσετε το γραφείο σας και να πάτε στο άτομο για να συζητήσετε πράγματα. Έτσι, περικόπτονται οι προσπάθειες και οι πόροι για τη μείωση των ασήμαντων δαπανών.

Χτίστε ομαδικές σχέσεις 👨‍💻

Μια υγιής εργασιακή σχέση πρέπει να επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων που εργάζονται μαζί ως ομάδα. Η χρήση λογισμικού επικοινωνίας για τη συνεργασία σε έργα και εργασίες βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων και στη δημιουργία νέων ιδεών.

Σε αυτόν τον οδηγό, έχουμε το καλύτερο διαθέσιμο λογισμικό συνομιλίας χώρου εργασίας που μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι επικοινωνίας της επιχείρησής σας. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για αυτές τις πλατφόρμες επικοινωνίας είναι ότι προσφέρουν δωρεάν σχέδια για μικρά μεγέθη ομάδων.

ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνομιλία στο χώρο εργασίας είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας για επιχειρήσεις που βοηθά στη σύνδεση των μελών της ομάδας που εργάζονται εξ αποστάσεως με έναν απλό αλλά και ασφαλή τρόπο. Ανήκει στη Meta, περιλαμβάνει λειτουργίες όπως συνομιλία, βιντεοκλήσεις, αναρτήσεις, ειδήσεις και ομάδες που βοηθούν στη μετάδοση όλων των πληροφοριών που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις.

Το Workplace Chat μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με τα επιχειρηματικά εργαλεία των οργανισμών σας για να ανακαλύψει έναν ασφαλή και παραγωγικό τρόπο ανταλλαγής γνώσεων και δημιουργίας κοινοτήτων εργασίας. Αυτό το λογισμικό συνομιλίας επιτρέπει στην ομάδα σας να αλληλεπιδρά δίνοντας προτάσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω σχολίων, αντιδράσεων και άμεσων μηνυμάτων. Γίνεται πολύ εύκολο να ενισχύσεις την εργασιακή κουλτούρα και να συνδεθείς με συμπαίκτες από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το Workplace by Meta σάς επιτρέπει να σχηματίζετε χώρους συνεργασίας γνωστούς ως ομάδες. Αυτές οι ομάδες βοηθούν στη διαχείριση έργων και αναθέτουν εργασίες σε συμπαίκτες, δίνουν σχόλια, μοιράζονται ενημερώσεις, αναφέρουν συναδέλφους και μοιράζονται αρχεία με ασφάλεια χωρίς περιορισμούς αποθήκευσης. Μπορείτε να ορίσετε αυτές τις ομάδες ως ιδιωτικές, δημόσιες ή μυστικές και, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ομάδες με μέλη από πολλές εταιρείες. Οι διαχειριστές της ομάδας μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση των μελών της ομάδας για να διασφαλίσουν ότι μόνο τα εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Η εφαρμογή Workplace Chat μπορεί να ενσωματωθεί με περισσότερα από 50 επιχειρηματικά εργαλεία, τα σημαντικότερα από αυτά είναι το Office 365, το Google Workspace και το ServiceNow. Είναι επίσης δυνατό να σχεδιάσετε προσαρμοσμένες ενσωματώσεις για να συνδέσετε τη συνομιλία στο χώρο εργασίας με οποιοδήποτε άλλο εργαλείο της εταιρείας σας. Η εταιρεία διασφαλίζει ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών παραμένουν εμπιστευτικές.

  Κορυφαία Metaverse Crypto Coins προς αγορά

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Workplace Chat από το Meta είναι τα εξής:

 • Οι λειτουργίες ζωντανών βιντεοκλήσεων και φωνητικών κλήσεων λειτουργούν ως μέσο επικοινωνίας για τη μετάδοση των συμβάντων και των πληροφοριών της εταιρείας σας για την ενίσχυση του πνεύματος της ομάδας.
 • Η βιβλιοθήκη γνώσης είναι χρήσιμη για τη δημιουργία, αποθήκευση και κοινή χρήση επαγγελματικών εγγράφων στην εφαρμογή συνομιλίας. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι πληροφορίες είναι πιο οργανωμένες και αξιολογήσιμες στον υπολογιστή και τα smartphone σας.
 • Οι ομάδες στο χώρο εργασίας βοηθούν στην επιτυχή επικοινωνία και συνεργασία με την ομάδα για την ανάπτυξη της εργασιακής κουλτούρας.
 • Η ροή ειδήσεων που βασίζεται σε ML εμφανίζει εξατομικευμένες, σχετικές και ιεραρχημένες πληροφορίες για να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί.

Το Workplace by Meta είναι ανεξάρτητο από πλατφόρμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε επιτραπέζιους και κινητές συσκευές για να ενημερώνεστε από οπουδήποτε. Η τιμολόγηση της συνομιλίας στο Workplace ξεκινά από 4,00 USD ανά μήνα. έχετε επίσης μια δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών για να δοκιμάσετε το λογισμικό πριν το αγοράσετε.

Chatwork

Chatwork παρέχει στις ομάδες έναν νέο, βελτιστοποιημένο τρόπο εργασίας. Υπάρχουν αίθουσες συνομιλίας για κάθε ομαδικό έργο, επομένως, οι συζητήσεις για κάθε έργο παραμένουν οργανωμένες σε ξεχωριστά δωμάτια. Όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να δουν την πρόοδο, τις λεπτομέρειες και τις αποφάσεις και να συμμετέχουν σε πραγματικό χρόνο.

Το Chatwork προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες για να επιτρέπει στα μέλη της ομάδας να συγχρονίζουν την εργασία και να συνδέονται μεταξύ τους:

Διαχείριση συνομιλίας

 • Η ενότητα Η συνομιλία μου σάς επιτρέπει να σημειώνετε σημαντικές πληροφορίες
 • Συνομιλήστε απευθείας με οποιοδήποτε από τα μέλη της ομάδας
 • Δημιουργήστε μια ξεχωριστή ομάδα για κάθε έργο στο ομαδικό chat room
 • Αναζητήστε παλιά μηνύματα χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά

Διαχείριση εργασιών

 • Δημιουργήστε και αναθέστε εργασίες στους συμπαίκτες σας, ώστε όλοι να γνωρίζουν τις ευθύνες τους
 • Παρακολουθήστε την πρόοδο της εργασίας σας σχετικά με την ημερομηνία λήξης
 • Επισημάνετε την εργασία ως ολοκληρωμένη και θα ειδοποιηθεί αυτόματα στον διαχειριστή

Κοινή χρήση αρχείων

 • Κοινή χρήση αρχείων διαφορετικών μορφών όπως Word, Excel και Images.
 • Κάντε προεπισκόπηση των μεταφορτωμένων αρχείων στο πρόγραμμα περιήγησης πριν τα ανεβάσετε.
 • Λήψη αρχείων που μοιράζονται σε εσάς οι συνομήλικοι σας

Κλήση βίντεο

 • Ρυθμίστε μια βιντεοκλήση σύσκεψης με τα μέλη της ομάδας
 • Συνομιλήστε με τα μέλη της ομάδας πρόσωπο με πρόσωπο
 • Μοιραστείτε εύκολα την οθόνη σας με άλλους συμμετέχοντες στη βιντεοκλήση
 • Μοιραστείτε εικόνες στις βιντεοκλήσεις μέσω των smartphone

Επικοινωνήστε με τη Διαχείριση

 • Προσκαλέστε τους συμπαίκτες σας να συμμετάσχουν στο Chatwork του οργανισμού σας.
 • Αποδεχτείτε ή απορρίψτε τα αιτήματα συμμετοχής.
 • Εισαγάγετε το Chatwork ID ή το email για να αναζητήσετε συμπαίκτες

Διαχείριση ειδοποιήσεων

 • Επιτρέψτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας να σας ειδοποιεί για τη δραστηριότητα στο Chatwork
 • Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τους ήχους ειδοποιήσεων
 • Διαμορφώστε το Chatwork για να σας ειδοποιεί όταν λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενα

Διαχείριση χρηστών

 • Προσθήκη νέων μελών στην ομάδα (Το όριο χρήστη εξαρτάται από τη συνδρομή)
 • Κατηγοριοποιήστε και αξιολογήστε τα μέλη
 • Ενημερώστε τα στοιχεία χρήστη, όπως τον κωδικό πρόσβασης

Διαχείριση προφίλ

 • Προσθέστε το avatar ή την εικόνα σας ως εικόνα προφίλ
 • Προσθέστε τη φωτογραφία εξωφύλλου που εμφανίζεται στο προφίλ

Προσαρμόστε το αναγνωριστικό συνομιλίας σας

 • Προσθέστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, όπως τη διεύθυνση email και τον αριθμό τηλεφώνου.

Μια δωρεάν έκδοση του Chatwork είναι διαθέσιμη αλλά με περιορισμένες δυνατότητες. Εάν η εταιρεία σας θέλει να κάνει αναβάθμιση στην έκδοση premium, θα κοστίσει 5 USD ανά χρήστη ανά μήνα που χρεώνεται ετησίως.

Ομάδες της Microsoft

Το Teams είναι ένας δημοφιλής συλλογικός χώρος εργασίας της Microsoft εντός της σουίτας εργασίας του Office 365. Οι οργανισμοί χαιρετίζουν το Microsoft Teams για τον κεντρικό ρόλο του στη διευκόλυνση των συνομιλιών στο χώρο εργασίας, της συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας, της συνομιλίας μέσω βίντεο και της κοινής χρήσης εγγράφων για τη βελτίωση της επικοινωνίας και της παραγωγικότητας του εργαζομένου.

Ενώ το Microsoft Teams είναι ευρέως γνωστό για τις δυνατότητες τηλεδιάσκεψης, Ομαδική συνομιλία τμήμα δεν υστερεί πολύ. Έχουν αντικαταστήσει με επιτυχία το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως μέσο συνομιλίας, ειδικά για τα μέλη της ομάδας που εργάζονται εξ αποστάσεως.

Εκτός από την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, το Microsoft Teams Group Chat σάς επιτρέπει επίσης να ενσωματώνεστε με άλλες επιχειρηματικές εφαρμογές. Εν ολίγοις, οι εργαζόμενοι αισθάνονται σαν να εργάζονται στο γραφείο εικονικά. Το Teams Group Chat είναι διαθέσιμο ως μέρος του βασικού προγράμματος-πελάτη για υπολογιστές, του προγράμματος-πελάτη ιστού και της εφαρμογής για κινητά του Microsoft Teams. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Microsoft Teams από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, iOS, macOS, Windows ή Android. Επιπλέον, το Microsoft Teams είναι επίσης διαθέσιμο ως επέκταση προγράμματος περιήγησης που μπορεί να προστεθεί στο πρόγραμμα περιήγησης που προτιμάτε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αυτοκόλλητα Memoji σε iPhone και iPad

Το Teams Group Chat είναι πλούσιο σε δυνατότητες και περιέχει όλα τα εργαλεία που υπάρχουν σε οποιαδήποτε εφαρμογή επαγγελματικής συνομιλίας. Είτε πρόκειται για emoji, GIF, επεξεργασία εμπλουτισμένου κειμένου, αναφορές, απαντήσεις σε νήματα και κοινή χρήση αρχείων. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αλλάξουν από την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων σε βιντεοκλήσεις κάνοντας κλικ σε ένα εικονίδιο. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε σίγαση των συζητήσεων για να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και ακόμη και να καρφιτσώσετε τις σημαντικές συνομιλίες.

Άλλα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

 • Λάβετε ειδοποιήσεις όταν κάποιος σας κάνει ετικέτα ή σας ειδοποιεί.
 • Μοιραστείτε αρχεία με τα μέλη της ομάδας και αποκτήστε πρόσβαση στα αρχεία που αποστέλλονται από αυτά.
 • Η λειτουργία Αναζήτηση μηνυμάτων σάς επιτρέπει να αναζητάτε μηνύματα πληκτρολογώντας τις λέξεις-κλειδιά.
 • Εκτός από την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, μπορείτε να ρυθμίσετε την ηχητική κλήση για επικοινωνία με τα μέλη της ομάδας.
 • Το Microsoft Teams μπορεί να ενσωματωθεί με άλλα εργαλεία που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούνται στην εταιρεία σας.
 • Επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη του εργαλείου ως πρόσθετο σε συνδρομές ή συγκεκριμένες υπηρεσίες όπως το Outlook 365.

Όπως αναφέρθηκε, το Microsoft Teams είναι διαθέσιμο ως μέρος του Office Suite 365. Η δωρεάν έκδοση Teams προσφέρει περιορισμένο χώρο αποθήκευσης και θέτει άλλους περιορισμούς. Από την άλλη πλευρά, το Microsoft Teams Essentials παρέχει πολλά πρόσθετα και κοστίζει 4,00 USD για κάθε χρήστη ανά μήνα. Το Microsoft 365 Business Basic ξεκινά από 5,00 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

Google Chat

Google Chat είναι ένα λογισμικό επιχειρηματικής επικοινωνίας που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Google Workspace. Παρέχει στα μέλη της ομάδας επιχειρήσεων και οργανισμών ένα μέσο συνεργασίας και επικοινωνίας σε έργα και εργασίες. Το Google Chat λειτουργεί σαν ένας κεντρικός κόμβος όπου τα μέλη της ομάδας και οι διευθυντές μπορούν να δημιουργήσουν εικονικές αίθουσες συνομιλίας, να διαμορφώσουν νήματα συνομιλίας, να παρακολουθούν την πρόοδο των εργασιών και να κάνουν συνέχεια.

Κάθε δωμάτιο συνομιλίας έχει ξεχωριστές επιλογές για συνομιλία, κοινή χρήση αρχείων και ανάθεση και ολοκλήρωση εργασιών. Αυτό καθιστά δυνατή την εύκολη πρόσβαση στα αρχεία που μοιράζεστε εσείς και οι συμπαίκτες σας μέσα στο δωμάτιο. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αναθέσετε την εργασία σε άλλους και να προβάλετε τις εργασίες που σας έχουν ανατεθεί στο δωμάτιο. Εκτός από αυτά, έχετε πολλά κουμπιά για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών, όπως τη μεταφόρτωση συνημμένων, την εισαγωγή emoji και κινούμενα GIF, ακόμη και τη ρύθμιση μιας βιντεοκλήσης χρησιμοποιώντας το Google Meet.

Το Google Chat υποστηρίζει τόσο άμεσα μηνύματα όσο και ομαδικές συνομιλίες. Οι υπάλληλοι μπορούν να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις για να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν οι συνάδελφοί τους μοιράζονται αρχεία, συνδέσμους και σχόλια στα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα ή τις Παρουσιάσεις Google. Οι επιχειρήσεις μπορούν να συγχρονίσουν αβίαστα την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με το Ημερολόγιο Google, διευκολύνοντας τον προγραμματισμό συσκέψεων ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των μελών της ομάδας. Το Google Chat συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και τις πολιτικές GDPR, HIPAA, ISO και AICPA και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη μέθοδο σύνδεσης ή τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για να ενισχύσετε την ασφάλεια.

Το Google Chat διαθέτει υποστήριξη API, λόγω της οποίας ενσωματώνεται με τις εφαρμογές GSuite και άλλα εργαλεία και εφαρμογές τρίτων. Η πλατφόρμα συνομιλίας υποστηρίζει επίσης την ευρέως απαιτούμενη λειτουργία αναζήτησης εισερχομένων που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν γρήγορα παλιά μηνύματα και κοινόχρηστα αρχεία στις συνομιλίες.

Το Google Chat είναι ανεξάρτητο από πλατφόρμα και είναι προσβάσιμο σε Windows, Mac, smartphone Android και iPhone μέσω του προγράμματος-πελάτη ιστού και της αυτόνομης εφαρμογής. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google Chat, πρέπει να έχετε λογαριασμό Google Workspace.

Υπάρχει ήδη ένας λογαριασμός χώρου εργασίας για χρήστες που έχουν λογαριασμό Gmail. Η συνομιλία Google αποτελεί μέρος του Google Workspace και, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Συζήτηση Google από τον δωρεάν λογαριασμό Google Workspace. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση premium του Google Workspace που κοστίζει 6 USD ανά άτομο ανά μήνα για πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες.

Χαλαρότητα

Χαλαρότητα είναι μια δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και επικοινωνίας χώρου εργασίας που βοηθά τις εταιρείες να βελτιώσουν την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας και τους δίνει πρόσβαση σε επιχειρηματικά εργαλεία ανεξάρτητα από την τρέχουσα τοποθεσία και τον τρόπο εργασίας τους. Υποστηρίζει κανάλια που ομαδοποιούν τα μέλη της ομάδας με βάση το έργο, το τμήμα, την τοποθεσία του γραφείου και οτιδήποτε άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ενημερώνονται για πράγματα που τους ενδιαφέρουν.

Όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δημόσια κανάλια, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να γνωρίζουν τι εργάζεται η άλλη ομάδα. Για παράδειγμα, οι νέοι συνεργάτες μπορούν να μπουν γρήγορα στην πίστα αντί να περιμένουν κάποιον να τους καθοδηγήσει από την αρχή.

Το Slack υποστηρίζει επίσης ανοιχτές συζητήσεις, ιδιωτικές ομάδες, απευθείας μηνύματα, αρχειοθέτηση μηνυμάτων, κοινή χρήση αρχείων και εις βάθος αναζητήσεις με βάση τα συμφραζόμενα. Μπορεί να συγχρονιστεί με άλλα εργαλεία και υπηρεσίες που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να βοηθήσει στη συγκέντρωση των ειδοποιήσεων, των αρχείων και άλλων δεδομένων σε ένα μέρος. Έτσι, εξαλείφει την ανάγκη συνεχούς εναλλαγής από καρτέλες σε πίνακες εργαλείων, απομνημόνευση διαπιστευτηρίων σύνδεσης για διαφορετικές πλατφόρμες και ταχυδακτυλουργία των εργαλείων εργασίας.

  Κορυφαία οφέλη από τη χρήση του φιλτραρίσματος DNS για επιχειρήσεις

Το Slack έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται με εργαλεία όπως το MailChimp, το Dropbox και το Google Drive που σας βοηθούν να εργάζεστε έξυπνα και να λαμβάνετε αποτελεσματικές αποφάσεις. Δημιουργεί αυτόματα ευρετήρια και αρχειοθετεί τα πάντα, βοηθώντας την εταιρεία να δημιουργήσει μια εκτεταμένη βάση γνώσεων χωρίς καμία προσπάθεια. Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά που είναι κοινά σε όλες τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων στο χώρο εργασίας, αυτό που κάνει το Slack διαφορετικό είναι τα τρία μοναδικά χαρακτηριστικά του:

 • Προγραμματισμός αποστολής: Το Slack σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε τα μηνύματά σας ώστε να τα στέλνετε σε καθορισμένη ώρα στο μέλλον αντί να τα στέλνετε αυτήν τη στιγμή.
 • Slack Huddles: Αυτή η λειτουργία δίνει τη δυνατότητα σε οποιοδήποτε μέλος της ομάδας να προσκαλεί γρήγορα άλλους που είναι μέρος ενός καναλιού ή μιας ομάδας να συμμετάσχουν σε μια κλήση ήχου ή βίντεο. Είναι χρήσιμο όταν θέλετε να οργανώσετε μια γρήγορη λεκτική επικοινωνία.
 • DM Slack Connect: Τα DM Slack Connect είναι μόνο ένα μέρος των λογαριασμών premium και σας επιτρέπουν να προσκαλέσετε άλλους χρήστες που δεν ανήκουν στην ομάδα να συνομιλήσουν απευθείας μαζί σας.

Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση μόνο στις βασικές λειτουργίες. Η επαγγελματική έκδοση, που κοστίζει 2,67 USD ανά χρήστη, παρέχει ισχυρές δυνατότητες για μικρές ομάδες και, η έκδοση business+ κοστίζει 5 USD ανά χρήστη και συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Το Slack διαθέτει επίσης μια έκδοση Enterprise κατάλληλη για μεγάλες εταιρείες που απαιτούν πιο ισχυρά χαρακτηριστικά.

Το πιο σημαντικό

Το πιο σημαντικό είναι μια πανίσχυρη λύση επικοινωνίας όλα σε ένα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να συνεργάζονται χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια. Περιλαμβάνει τρεις βασικές πλατφόρμες:

 • Κανάλια – Βοηθά την ομάδα σας να επικοινωνεί και να παραμένει συνδεδεμένη σε ατομική βάση και μέσω μηνυμάτων στην ομάδα.
 • Playbooks – Δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συγκεντρώσουν και να δημιουργήσουν διαδικασίες και να επιτύχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα
 • Πίνακες – Το Mattermost περιλαμβάνει δομές Kanban Boards που διευκολύνουν τη διαχείριση έργων και εργασιών για να βοηθήσουν στην επίτευξη των βασικών ορόσημων.

Η προοπτική συνεργασίας του Mattermost βάσει καναλιού βοηθά στη σύνδεση των υπαλλήλων, των διαδικασιών και όλων των εργαλείων της επιχείρησής σας σε ένα μέρος. Αυτή η μοναδική και ανοιχτού κώδικα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων χώρου εργασίας είναι ανεξάρτητη από την πλατφόρμα και είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, πρόγραμμα-πελάτη για υπολογιστές και εφαρμογή για κινητά.

Η πλατφόρμα καναλιών του Mattermost περιλαμβάνει εκτεταμένες δυνατότητες, όπως αναφορές συμμόρφωσης, αρχειοθέτηση συνομιλιών και αναζήτηση μηνυμάτων. Εκτός από αυτά, το Mattermost ενσωματώνει επίσης άλλες δυνατότητες όπως ιδιωτικές/ομαδικές συνομιλίες, κοινή χρήση αρχείων και συνδέσμων, προσαρμοσμένα emoji, υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών, εντολές κάθετου, ιστορικό μηνυμάτων με δυνατότητα αναζήτησης, webhook και πολλά άλλα.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά βοηθούν το Mattermost να αναδειχθεί ως μια σημαντική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων στο χώρο εργασίας για τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας χωρίς παγίδες και σύγχυση.

Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, η έκδοση Enterprise αυτής της πλατφόρμας επικοινωνίας παρέχει πολλά πρόσθετα όπως Single Sign On (SSO), Advanced Permissions και Multifactor Authentication (MFA), λειτουργίες παρακολούθησης απόδοσης, αναφορές συμμόρφωσης, προσαρμοσμένη επωνυμία και δυνατότητες εταιρικής αναζήτησης.
Άλλα σημαντικά σημεία αυτού του καναλιού επικοινωνίας παραγωγής είναι τα εξής:

 • Το Matttermost πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας των οργανισμών, παρέχοντας μέγιστο δυνατό έλεγχο στα ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας.
 • Είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο και είναι συμβατό με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και ενσωματώσεων τρίτων.
 • Υποστηρίζει μορφοποίηση εμπλουτισμένου κειμένου και επισήμανση σύνταξης κώδικα για να διευκολύνει την εύκολη επικοινωνία μεταξύ των προγραμματιστών
 • Η ενσωματωμένη φωνητική/βιντεοδιάσκεψη σάς επιτρέπει να μεταβείτε άμεσα στη λειτουργία σύνδεσης πρόσωπο με πρόσωπο με ένα κλικ στο κουμπί.

Η Βασική έκδοση του Mattermost διατίθεται δωρεάν και είναι κατάλληλη για μικρές ομάδες που απαιτούν περιορισμένες δυνατότητες. Εάν χρειάζεστε κάποιες πρόσθετες λειτουργίες, μπορείτε να επωφεληθείτε από την επαγγελματική έκδοση που κοστίζει 10 USD ανά χρήστη ανά μήνα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση Enterprise, θα πρέπει να ζητήσετε μια προσφορά.

Το Mattermost είναι επίσης διαθέσιμο ως αυτο-φιλοξενούμενη λύση που σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε στον αγαπημένο σας διακομιστή cloud ή να ετοιμάσετε έναν Καματέρα για μόλις 6 $ το μήνα.

Τυλίγοντας

Ελπίζουμε να ενημερωθείτε για το καλύτερο λογισμικό συνομιλίας που μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας της εταιρείας σας, ειδικά εκείνων που εργάζονται εξ αποστάσεως. Ανεξάρτητα από το λογισμικό συνομιλίας που χρησιμοποιείτε, η συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας στο χώρο εργασίας σίγουρα θα βελτιωθεί σε ένα απομακρυσμένο περιβάλλον εργασίας.