6 Καλύτερη υποδομή ειδοποιήσεων για σύγχρονες εφαρμογές

Ακόμη και από τότε που η ανθρωπότητα μπήκε στην εποχή του Διαδικτύου, οι ειδοποιήσεις έχουν γίνει ένα εγγενές μέρος της ζωής μας που μας κρατούν να παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με συμβάντα στον εικονικό κόσμο.

Οι ειδοποιήσεις σχετικά με τα εκκρεμή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις παραλαβές παραγγελιών και τα ληφθέντα μηνύματα συνεχίζουν να προσγειώνονται στα smartphone μας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσα πολλά θα χάσουμε αν δεν ήταν αυτά.

Αναμφίβολα, οι Ειδοποιήσεις είναι αυτές που παρέχουν έγκαιρα κρίσιμες πληροφορίες στις συσκευές μας και εμποδίζουν σημαντικές εργασίες να ξεφύγουν από το μυαλό μας.

Στον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, οι χρήστες εκτιμούν τη λήψη ειδοποιήσεων σε πολλές πλατφόρμες, όχι μόνο σε μία. Για παράδειγμα, οι χρήστες θα ήθελαν να ειδοποιούνται για μια καθυστερημένη πτήση όχι μόνο μέσω SMS αλλά και μέσω email. Δεδομένου ότι απαιτούνται μεμονωμένα API για κάθε πλατφόρμα, η λίστα συνεχίζει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια. Τα πράγματα γίνονται άσχημα για τους προγραμματιστές, καθώς πρέπει να ενσωματώσουν και να διαχειριστούν κάθε API ξεχωριστά, γεγονός που επιβραδύνει τη ροή εργασίας.

Η μη αυτόματη δημιουργία της υποδομής ειδοποιήσεων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία που εκτρέπει τους προγραμματιστές από το βασικό έργο και είναι βέβαιο ότι θα παρεμποδίσει την υπάρχουσα βάση κωδικών προϊόντων.

Ενώ η υποδομή ειδοποιήσεων στον οργανισμό σας είναι μια δυσκίνητη εργασία, η εφαρμογή της είναι απαραίτητη για την παροχή μιας απρόσκοπτης εμπειρίας στη βάση των χρηστών σας και την ενίσχυση της αφοσίωσης των χρηστών.

Για την επίλυση του προβλήματος για τους προγραμματιστές, είναι διαθέσιμες πολλές υποδομές ειδοποιήσεων πριν από την κατασκευή που συνδέουν πολλές πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων χρησιμοποιώντας ένα μόνο API.

Αναπτύσσονται εύκολα και προσφέρουν αξιοσημείωτες λειτουργίες παράδοσης ειδοποιήσεων, όπως αυτοματοποίηση, δρομολογήσεις και προτιμήσεις, μπορούν να είναι το καλύτερο στοίχημά σας εάν θέλετε να παρέχετε μια ευχάριστη εμπειρία ειδοποιήσεων στους πελάτες σας χωρίς να διαταράξετε τη ροή του έργου σας.

Οι καλύτερες από τις διαθέσιμες υποδομές ειδοποιήσεων αναφέρονται παρακάτω.

Novu

Το Novu είναι μια υποδομή ειδοποιήσεων ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί μια προσέγγιση με επίκεντρο τον προγραμματιστή για να απλοποιήσει την επικοινωνία μεταξύ του συστήματος και των χρηστών του.

Ενσωματώνεται με όλες τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Twilio, το SendGrid, το MailChimp και άλλες χρησιμοποιώντας ένα ενοποιημένο API που διαχειρίζεται αποτελεσματικά όλα τα κανάλια ειδοποιήσεων όπως email, SMS, άμεσο μήνυμα, push και web και παρέχει τις προτιμώμενες ειδοποιήσεις στους χρήστες.

  Λάβετε ειδοποιήσεις όταν υπάρχει ένα νέο παιχνίδι Google Doodle

Το API διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο στην ανάγνωση της διαμόρφωσης προτύπων, στην εύρεση καναλιών και παρόχων και στην αποστολή ειδοποιήσεων.

Ο κινητήρας διαχειρίζεται τους λογικούς κανόνες, όπως η προτεραιότητα, ο χρονισμός και η επιλογή καναλιού που είναι απαραίτητοι για τη δρομολόγηση των ειδοποιήσεων. Παρέχει ενσωματωμένη προστασία στις μεταβλητές που λείπουν και το διαισθητικό CMS του υποστηρίζει προηγμένες δυνατότητες σχεδίασης διάταξης και διαχείρισης συστήματος.

Το Novu περιλαμβάνει έναν πίνακα ελέγχου διαχείρισης και ένα κεντρικό μέρος για την παροχή ενημερώσεων σε πραγματικό χρόνο στους προγραμματιστές και τη βελτίωση της παράδοσης ειδοποιήσεων. Ως τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, το Novu είναι δωρεάν στη χρήση και προσφέρει καλύτερη ασφάλεια και διαφάνεια από τα αντίστοιχα του.

Χτύπημα

Το Knock είναι το πιο ισχυρό σύστημα ειδοποιήσεων, ικανό να κλιμακώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των χρηστών. Το ενοποιημένο API του χειρίζεται αβίαστα τις πιο σύνθετες περιπτώσεις χρήσης και προσφέρει ευελιξία στην παροχή αφοσίωσης των χρηστών, στη διαχείριση διακαναλικών ροών εργασίας και στην επιλογή προτιμήσεων ειδοποιήσεων.

Το Knock είναι κατασκευασμένο με μια σειρά από πρωτόγονα που βοηθούν στη δημιουργία λογικής ειδοποιήσεων και στη μετάδοση ειδοποιήσεων υψηλής συνάφειας τη στιγμή που προτιμούν οι χρήστες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Knock είναι τα εξής:

 • Η ομαδοποίηση ειδοποιήσεων ομαδοποιεί τα μηνύματα και ειδοποιεί τον χρήστη μία φορά αντί να στέλνει μια ειδοποίηση για κάθε μήνυμα.
 • Η λειτουργία καθυστέρησης σάς επιτρέπει να στέλνετε υπενθυμίσεις υπό όρους για να αποφύγετε την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων στους χρήστες με ειδοποιήσεις σχετικά με τα μηνύματα που έχουν ήδη διαβάσει.
 • Το μοντέλο προτιμήσεων επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν τις προτιμήσεις ειδοποίησης για τις οποίες επιθυμούν να ειδοποιηθούν.
 • Τα αντικείμενα του Knock διευκολύνουν τις ροές εργασίας χωρίς ειδοποιήσεις για τροφοδοσίες ανά πόρο και ενσωματώσεις καναλιών Slack.

Μεταφορέας

Η Courier παρέχει μια ισχυρή υποδομή ειδοποιήσεων στις ομάδες προϊόντων και μηχανικών για να βοηθήσει τις συναρπαστικές ειδοποιήσεις σχεδιασμού να ιντριγκάρουν τους πελάτες. Προσφέρει τον πιο έξυπνο και απροβλημάτιστο τρόπο δημιουργίας αναφορών πολλαπλών καναλιών για όλες τις πλατφόρμες, είτε πρόκειται για εφαρμογές ιστού, για υπολογιστές και για κινητά.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη γραμμή αφής στο MacBook Pro σας

Η Courier ακολουθεί τις προσεγγίσεις Design Once Deliver to Many, που καθιστά δυνατή τη σχεδίαση ειδοποιήσεων χρησιμοποιώντας ένα μόνο API και την παράδοσή τους σε πολλά κανάλια, όπως ειδοποιήσεις push, απευθείας μηνύματα για Slack ή Facebook Messenger, SMS και email. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη ενσωμάτωσης API για κάθε πάροχο ξεχωριστά.

Η Courier προσφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Ένα στούντιο σχεδιασμού ειδοποιήσεων για τον καθορισμό ουσιαστικών ειδοποιήσεων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μεταφοράς και απόθεσης.
 • Τα αρχεία καταγραφής δεδομένων και οι λειτουργίες παρακολούθησης αφοσίωσης μεταξύ καναλιών παρέχουν σε βάθος πληροφορίες για την απόδοση της ειδοποίησής σας.
 • Χρησιμοποιήστε τη μηχανή κανόνων παράδοσης για να δρομολογήσετε τα μηνύματα στο κανάλι ειδοποιήσεων για το οποίο προορίζονται.

SuprSend

Το SuprSend είναι η επόμενη υποδομή στη λίστα που διαχειρίζεται επιδέξια τις ειδοποιήσεις προϊόντων σε διαφορετικά κανάλια. Προσφέροντας ένα μόνο API για όλα τα κανάλια, είναι εξοπλισμένο με έναν διαισθητικό πίνακα εργαλείων που επιτρέπει στους προγραμματιστές να στέλνουν διακαναλικές ειδοποιήσεις στους τελικούς χρήστες και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις.

Σχεδιασμένο για τις ομάδες μηχανικών και τους διαχειριστές προϊόντων, η περιεκτική μονάδα ανάλυσης δεδομένων του παρέχει διακαναλικές πληροφορίες για δράση σε μια κεντρική τοποθεσία.

Το SuprSend προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • Αξιόπιστη και χαμηλής καθυστέρησης υποδομή ειδοποιήσεων που προσαρμόζεται ανάλογα με την επιχείρησή σας.
 • Ενεργήσιμες πληροφορίες και αρχεία καταγραφής αλλαγών που βοηθούν στον εντοπισμό σφαλμάτων στα κανάλια.
 • Ενσωμάτωση ενός μόνο API βάσει συμβάντων για μετάδοση ειδοποιήσεων σε πολλά κανάλια.
 • Ενσωματώσεις ειδοποιήσεων σε πολλαπλά κανάλια, όπως SMS, email, κινητά και web push και slack.
 • Τα γραφικά πρότυπα βοηθούν στο σχεδιασμό και την επεξεργασία ειδοποιήσεων χωρίς να χρειάζεται κωδικοποίηση.
 • Αυτοματοποιημένος κόμβος παράδοσης για βελτιστοποίηση της διαδικασίας παράδοσης ειδοποιήσεων αντί να βομβαρδίζει τους χρήστες με ειδοποιήσεις.
 • Κεντρικός πίνακας ελέγχου για ανάλυση, έλεγχο και εντοπισμό σφαλμάτων των ειδοποιήσεων από ένα μέρος.

Κοράκι

Το Raven είναι μια εξελιγμένη υποδομή για επιχειρήσεις που σκοπεύουν να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν ουσιαστικές ειδοποιήσεις για να προσφέρουν μια κορυφαία εμπειρία ειδοποιήσεων στους πελάτες τους σε κανάλια όπως SMS, Email, Push, WhatsApp, Slack και πολλά άλλα.

Η πλατφόρμα ενώνει περισσότερες από 40 εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως Twilio, Messagebird, Gupshup, SendGrid, Firebase και πολλές άλλες με ένα μόνο API, απλοποιώντας έτσι τη διαδικασία παράδοσης ειδοποιήσεων.

Ο οξυδερκής πίνακας εργαλείων του σε μια ενοποιημένη ρύθμιση σάς επιτρέπει να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των ειδοποιήσεων σε διαφορετικά κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων. Αυτή η προσέγγιση απλοποιεί επίσης τη διαχείριση προτύπων, αρχείων καταγραφής και μετρήσεων παράδοσης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις ομάδες προϊόντων να βελτιστοποιούν την παράδοση ειδοποιήσεων και να μειώνουν τον πλεονασμό των μηνυμάτων.

  Ποιες συσκευές υποστηρίζουν το HBO Max; Το Roku και το Amazon Fire TV Don't

Η διαχείριση όλων των ειδοποιήσεων εφαρμογών από ένα μέρος μειώνει το συνολικό κόστος και μειώνει τον κίνδυνο που ενέχει η διαδικασία παράδοσης μηνυμάτων ειδοποιώντας τους διαχειριστές για αποτυχία παράδοσης. Το Raven παρέχει επίσης ιστορικό ειδοποιήσεων σε διαφορετικά κανάλια χάρη στα προηγμένα φίλτρα, ενώ είναι δυνατή μια εις βάθος ανάλυση των αρχείων καταγραφής.

Amazon Simple Notification Service

Τέλος, ας μην ξεχνάμε την Υπηρεσία Απλής Ειδοποίησης από την Amazon, μια υπηρεσία Ιστού που υποστηρίζει την επικοινωνία από εφαρμογή σε εφαρμογή (A2A) και από εφαρμογή σε άτομο (A2P) μεταξύ κατανεμημένων περιβαλλόντων, μικροϋπηρεσιών και εφαρμογών χωρίς διακομιστή που βασίζονται σε συμβάντα.

Προσφέροντας λειτουργίες όπως pub/sub messaging, SMS, email και ειδοποιήσεις push κινητής τηλεφωνίας, το Amazon SNS αυτοματοποιεί την ανταλλαγή μηνυμάτων πολλών-προς-πολλών που βασίζεται σε push σε μέσο επικοινωνίας pub/sub A2A για να προσφέρει υψηλή απόδοση.

Το Amazon SNS χρησιμοποιεί Topics, ένα λογικό σημείο πρόσβασης που λειτουργεί ως κανάλι επικοινωνίας για τη μετάδοση μηνυμάτων σε πολυάριθμα συστήματα συνδρομητών – τα κυριότερα από αυτά είναι οι ουρές Amazon SQS, οι λειτουργίες AWS Lambda, τα τελικά σημεία HTTPS και το Amazon Kinesis Data Firehose.

Υποστηρίζει ομαδοποίηση μηνυμάτων, επιτρέποντας στα συστήματα εκδοτών να στέλνουν δέκα σημειώσεις σε ένα μόνο αίτημα API. Ομοίως, το φιλτράρισμα μηνυμάτων παρέχει μόνο εκείνες τις ειδοποιήσεις στους πελάτες στους οποίους έχουν εγγραφεί.

Το Amazon SNS ελαχιστοποιεί την απώλεια δεδομένων αποθηκεύοντας τα δεδομένα του μηνύματος σε πολλαπλές ζώνες διαθεσιμότητας. Η υπηρεσία Ιστού είναι πολύ οικονομική και είναι η καλύτερη επιλογή για την εφαρμογή απλοποιημένης και χαμηλού κόστους υποδομής ανταλλαγής μηνυμάτων, ειδικά σε σενάρια ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά.

Τελευταίες λέξεις

Οι ουσιαστικές ειδοποιήσεις είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την αφοσίωση των χρηστών των σύγχρονων εφαρμογών και οι ολοκληρωμένες υποδομές ειδοποιήσεων που αναφέρονται παραπάνω βοηθούν στην παράδοσή τους στους χρήστες μειώνοντας ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα της μηχανικής. Η επιλογή της υποδομής που λειτουργεί για εσάς είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά εξαρτάται από τις δυνατότητες που χρειάζεστε, τους διαθέσιμους πόρους και τον προϋπολογισμό σας.