6 Καλύτερη ΔΩΡΕΑΝ πλατφόρμα φιλοξενίας Ιστού

«Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν», λέει το τραγούδι. Αυτό μπορεί να μην ισχύει για τους παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολύ καλές επιλογές που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα ή είναι πολύ κοντά στο να είναι δωρεάν.

Από τις πρώτες μέρες του παγκόσμιου ιστού, υπήρχαν πάντα τρόποι για τη δημοσίευση περιεχομένου για τις μάζες χωρίς να πληρώσετε μια δεκάρα. Αυτοί οι τρόποι τελειοποιήθηκαν με τα χρόνια, και σήμερα μπορείτε να δημοσιεύετε εξαιρετικούς ιστότοπους, ακόμη και με επαγγελματική εμφάνιση, εντελώς δωρεάν.

Σκεφτείτε τις ανοιχτές πλατφόρμες ιστολογίου, όπως π.χ WordPress, το Blogger της Google ή το Tumblr. Ή πλατφόρμες δημιουργίας ιστοσελίδων, όπως Weebly ή Wix. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε τον ιστότοπό σας χωρίς να επενδύσετε ένα δολάριο. Και επίσης χωρίς να χρειάζεται να μάθετε για προγραμματισμό, διακομιστές ιστού, Linux ή οποιοδήποτε άλλο geeky υλικό.

Αλλά τι γίνεται αν είστε geek και θέλετε να ασχοληθείτε με αυτό το geek; Τι γίνεται αν θέλετε πραγματικά να λερώσετε τα χέρια σας με ορισμένες εργασίες διαχείρισης Linux, με διαμόρφωση διακομιστή Apache, με διαχείριση βάσης δεδομένων MySQL; Λοιπόν, μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό χωρίς να πληρώσετε τίποτα και να διαχειριστείτε έναν ζωντανό ιστότοπο σαν επαγγελματίας.

Πριν ξεκινήσουμε την αναθεώρηση, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: όλες οι δωρεάν πλατφόρμες — ακόμη και η Weebly ή η Wix — προσφέρουν μια βασική υπηρεσία και σας κάνουν να πληρώνετε για οτιδήποτε θέλετε επιπλέον. Εξετάστε τα ονόματα τομέα, για παράδειγμα. Ορισμένες δωρεάν πλατφόρμες απλώς δεν σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε έναν δικό σας τομέα ανώτατου επιπέδου — σας αναγκάζουν να χρησιμοποιήσετε τον δικό τους και σας προσφέρουν να επιλέξετε έναν διαθέσιμο υποτομέα. εκτός αν πληρώσεις. Ξεχάστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε αυτό το υπέροχο όνομα τομέα που βρήκατε κατά τη διάρκεια μιας άγρυπνης νύχτας.

Το πιστοποιητικό SSL/TLS είναι μια άλλη δυνατότητα που ίσως χρειαστεί να απορρίψετε εάν δεν θέλετε να πληρώσετε. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ταλαιπωρία επειδή οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν ιστότοπους που εξυπηρετούν το περιεχόμενό τους μέσω ασφαλούς σύνδεσης και εάν δεν εφαρμόσετε SSL, ο ιστότοπός σας δεν θα κατατάσσεται καλά στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google (ή άλλων μηχανών). Αλλά το καλό μέρος είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν και, εάν τα πράγματα πάνε καλά και ο ιστότοπός σας αρχίσει να απογειώνεται, μπορείτε να αγοράσετε πρόσθετες υπηρεσίες, όπως προσαρμοσμένα ονόματα τομέα και πιστοποιητικά SSL, στη συνέχεια.

Απλώς λάβετε υπόψη ότι το συνολικό κόστος θα είναι υψηλότερο από την αγορά μιας πλήρους υπηρεσίας από την αρχή. Αυτό είναι το τίμημα της αποφυγής των κινδύνων και του ασφαλούς παιχνιδιού. Τώρα, λέγοντας αυτό, ας ξεκινήσουν οι κριτικές.

000 Webhost

000 Webhost λειτουργεί και ανήκει Hostinger, ένας πάροχος φιλοξενίας ιστοσελίδων με πολύ προσιτά προγράμματα (λιγότερο από ένα δολάριο το μήνα). Η δωρεάν υπηρεσία προσφέρει έως και 1 φιλοξενία τομέα με αποθηκευτικό χώρο 300 MB, 1 βάση δεδομένων MySQL, 1 λογαριασμό FTP, μηνιαία επισκεψιμότητα έως 3 GB και χωρίς διαφημίσεις.

Έχετε επίσης ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων, cPanel και ένα πρόγραμμα αυτόματης εγκατάστασης WordPress, αλλά όχι λογαριασμούς email ή υποτομείς. Η δωρεάν υπηρεσία δεν διαθέτει επίσης πιστοποιητικά SSL και υποστήριξη μέσω εισιτηρίων — η μόνη επιλογή είναι να μπείτε στα φόρουμ και να ελπίζετε ότι κάποιος θα απαντήσει στις αμφιβολίες σας.

Με την υποστήριξη της Hostinger, μπορείτε να εμπιστευτείτε την υπόσχεση χρόνου λειτουργίας 99% της 000Webhost και το γεγονός ότι βρίσκονται στη δωρεάν επιχείρηση φιλοξενίας ιστοσελίδων για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Infinity Free

Ενώ κάνετε περιήγηση Απειρο Στη λίστα με τα χαρακτηριστικά του Free, συνεχίζετε να αναρωτιέστε, “Πού είναι το αλιεύμα;” Η απάντηση είναι απλή: δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι ένα δωρεάν web hosting χωρίς σχεδόν κανένα περιορισμό. Περίοδος.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό μέσα σε λίγα λεπτά και να αρχίσετε να απολαμβάνετε αμέσως τα οφέλη του απεριόριστου χώρου στο δίσκο, του απεριόριστου εύρους ζώνης, έως και 400 βάσεων δεδομένων MySQL (οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν το πολύ 1 ή 2), δωρεάν DNS και δωρεάν SSL. Το Infinity Free δεν παρέχει υπηρεσίες κατοχύρωσης τομέα, αλλά εάν καταχωρίσετε το όνομα τομέα σας αλλού, μπορείτε να το φιλοξενήσετε μαζί τους δωρεάν.

Το Infinity αναφέρεται ότι είναι η ταχύτερη δωρεάν φιλοξενία στον κόσμο, σύμφωνα με ανεξάρτητες δοκιμές. Και προσφέρει χρόνο λειτουργίας 99,9%, ο οποίος είναι ακόμη καλύτερος από ορισμένες επί πληρωμή υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Για να συμπληρώσετε τον δωρεάν φιλοξενούμενο διακομιστή σας με σενάρια και εφαρμογές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης σεναρίων Softaculous. Αυτό σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε πάνω από 400 σενάρια, εφαρμογές και διαχειριστές περιεχομένου όπως WordPress, Joomla, Drupal και άλλα, με λίγα μόνο κλικ.

Εάν ο ιστότοπός σας γίνει πραγματικά επιτυχημένος και χρειάζεστε περισσότερες δυνατότητες, περισσότερη ισχύ διακομιστή ή υποστήριξη 24/7, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση σε πρόγραμμα επί πληρωμή από το iFastNet Premium Hosting, τον κύριο χορηγό του Infinity Free. Τα σχέδια περιλαμβάνουν Cloudflare Railgun, πρόσβαση στο email IMAP/POP/SMTP, πλήρη υποστήριξη PHP, πλήρη διαχείριση DNS και χαρακτηριστικά προγραμματιστή όπως υποστήριξη Perl/Python/Ruby on Rails, απομακρυσμένη πρόσβαση MySQL και άλλα. Αυτά τα σχέδια ξεκινούν από 3,99 $ το μήνα, κάτι που δεν είναι μεγάλη επένδυση.

Χώρος βραβείων

Λίγα λεπτά μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο AwardSpace, θα έχετε τον δικό σας διακομιστή με 1 GB αποθηκευτικού χώρου SSD και έναν ιστότοπο σε αυτόν, κατασκευασμένο με το Zacky Website Builder, το WordPress ή το Joomla της επιλογής σας. Χωρίς να ξοδέψετε χρήματα, θα έχετε μια βάση δεδομένων MySQL, 5 GB μηνιαίου εύρους ζώνης, 99,9% χρόνο λειτουργίας και ένα όνομα τομέα με ένα κάπως άβολο επίθημα.

  Πώς να ακυρώσετε την κατάθεση Robinhood

Ωστόσο, δεν υπάρχει δωρεάν SSL, αλλά έχετε μια τυπική διεπαφή cPanel όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τα πάντα, ακόμη και να αγοράσετε επιπλέον υπηρεσίες που μπορεί να θέλετε, από διαφορετικά πιστοποιητικά SSL έως εικονικούς ιδιωτικούς διακομιστές.

Όταν ο όγκος του ιστότοπού σας αυξάνεται, είτε ως προς το περιεχόμενο που δημοσιεύεται είτε ως προς την επισκεψιμότητα που λαμβάνει, τα 5 GB μηνιαίου εύρους ζώνης ή το 1 GB αποθηκευτικού χώρου θα μπορούσαν να αρχίσουν να αισθάνονται περιορισμένα. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε να περιηγηθείτε στα προγράμματα φιλοξενίας premium που έχει να προσφέρει το AwardSpace. Αυτά τα προγράμματα προσφέρουν — σε λογική τιμή — απεριόριστο χώρο αποθήκευσης και εύρος ζώνης, περισσότερες βάσεις δεδομένων, περισσότερες διευθύνσεις email και συνολική απόδοση. Παρέχουν επίσης υποστήριξη 24/7 και έναν άνετο μέγιστο αριθμό επισκέψεων ανά μήνα — 15.000 για το πρόγραμμα εισαγωγικού επιπέδου και 150.000 για το ανώτατο επίπεδο.

Τα προγράμματα premium του AwardSpace έχουν εκπληκτικά προσιτές τιμές, αλλά θα πρέπει να προειδοποιηθείτε ότι ισχύουν μόνο για το πρώτο έτος υπηρεσίας — η τιμή αυξάνεται λίγο μετά τα πρώτα γενέθλια του ιστότοπού σας.

Δωρεάν χώρος φιλοξενίας Ιστού

Αυτοί οι τύποι άρχισαν να προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία ιστοσελίδων το 2005 και το κάνουν χωρίς διακοπή από τότε, επομένως εγγυώνται στους κατόχους των λογαριασμών τους ότι οι ιστότοποί τους δεν θα εξαφανιστούν εν μία νυκτί. Η υπηρεσία φιλοξενίας Ιστού διατηρείται από εθελοντές που εκτιμούν όταν αναβαθμίζετε τον λογαριασμό σας σε ένα από τα πραγματικά προσιτά πληρωμένα προγράμματα τους ή όταν απλώς τους ευχαριστείτε που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία δωρεάν.

Η δωρεάν υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι γεμάτη με δυνατότητες, όπως υποστήριξη IDN (διεθνοποιημένο όνομα τομέα), γρήγορη φιλοξενία μέσω αποκλειστικών διακομιστών με πολλαπλούς CPU και SSD, 99,8% χρόνο λειτουργίας, 1.500 MB χώρου, απεριόριστη κίνηση, Apache, PHP, έως 3 βάσεις δεδομένων MySQL που υποστηρίζονται από MariaDB, καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας και ένας υποτυπώδης πίνακας ελέγχου (συγγνώμη, δεν υπάρχει δωρεάν cPanel). Η υπηρεσία δεν διαθέτει επίσης πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπου και εγκατάσταση με ένα κλικ, επομένως είστε μόνοι σας για αυτές τις εργασίες.

Στη λίστα δυνατοτήτων, υπάρχει ένα στοιχείο που λέει “χωρίς διαφημίσεις για νέους ιστότοπους”. Αυτό σημαίνει ότι δεν τοποθετούν διαφημίσεις σε ιστότοπους χαμηλού εύρους ζώνης, κάτι που ακούγεται αρκετά δίκαιο. Όταν ο ιστότοπός σας αποκτά πολλούς επισκέπτες, η δωρεάν διαδρομή σας τελειώνει και είτε πληρώνετε για μια αναβάθμιση είτε αρχίζουν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις στις σελίδες σας.

FreeHostia

του FreeHostia Πρόγραμμα φιλοξενίας ιστοσελίδων “Chocolate” (ναι, αυτό είναι το όνομα του δωρεάν προγράμματος. άλλα προγράμματα έχουν ονόματα όπως “Wildhoney”, “Supernatural”, κ.λπ.) σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με επαγγελματική εμφάνιση χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης εφαρμογών με ένα κλικ για να αποκτήσετε Joomla, WordPress, PrestaShop ή άλλες 50 διαδικτυακές εφαρμογές PHP.

  Πώς να διαχειριστείτε τα δεδομένα που συλλέγει το LinkedIn σε εσάς

Το πρόγραμμα Chocolate προσφέρει έως και 5 φιλοξενούμενους τομείς, 250 MB χώρο στο δίσκο, 6 GB μηνιαίας κίνησης, 1 βάση δεδομένων MySQL (με 10 MB αποθήκευσης DB) και 3 λογαριασμούς email. Το FreeHostia χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα συμπλέγματος με ισορροπία φορτίου σε ένα κέντρο δεδομένων που βρίσκεται στο Steadfast, Σικάγο, ΗΠΑ. Αυτή η υποδομή παρέχει το φυσικό περιβάλλον που είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της λειτουργίας των διακομιστών όλο το εικοσιτετράωρο.

Δωρεάν φιλοξενία

FreeHosting Το δωρεάν πρόγραμμα προσφέρει ένα αρκετά τυπικό σύνολο χαρακτηριστικών: 10 GB αποθηκευτικού χώρου, αμέτρητο εύρος ζώνης, 1 λογαριασμό email και ένα πολύγλωσσο cPanel. Είναι ένας πολύ δημοφιλής πάροχος φιλοξενίας, με περισσότερα από δέκα χρόνια στην επιχείρηση και περισσότερους από 15.000 πελάτες. Εάν ο ιστότοπός σας απαιτεί ειδικές δυνατότητες, μπορείτε να αγοράσετε πρόσθετα με εφάπαξ πληρωμή και το πρόγραμμα φιλοξενίας σας παραμένει δωρεάν.

Το χάσμα μεταξύ του δωρεάν και του επί πληρωμή προγράμματος είναι κάπως μεγάλο: από μηδέν έως 7,99 $ ανά μήνα. Οι λειτουργίες Premium μπορεί να αξίζει να πληρώσετε αυτή τη μηνιαία χρέωση, επειδή οι περιορισμοί διαγράφονται και έχετε ταχύτερους διακομιστές, φιλοξενία πολλών τοποθεσιών, αυτοματοποιημένα αντίγραφα ασφαλείας, στατιστικά ιστού και αυξημένα όρια χρόνου εκτέλεσης PHP, μνήμης και μεγέθους μεταφόρτωσης.

Είναι το «δωρεάν» η καλύτερη επιλογή;

Ίσως το “σχεδόν δωρεάν” να είναι καλύτερο, εκτός και αν δεν περιμένετε πολλά από τον ιστότοπό σας. Ναι, μπορείτε να ξεκινήσετε δωρεάν και στη συνέχεια να κάνετε αναβάθμιση σε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή, αλλά θα αναγκαστείτε να παραμείνετε με τον ίδιο πάροχο ή να κάνετε μια ολόκληρη μετεγκατάσταση ιστότοπου, κάτι που μπορεί να είναι μεγάλη προσπάθεια. Όπως ίσως έχετε μαντέψει μέχρι τώρα, σε πολλές περιπτώσεις, οι πάροχοι χρησιμοποιούν τα δωρεάν σχέδιά τους ως δόλωμα για να σας προσελκύσουν στις επιλογές επί πληρωμή τους.

Η δωρεάν έναρξη μιας ιστοσελίδας είναι πραγματικά δελεαστική, κυρίως επειδή σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα επενδύσετε τίποτα. Αλλά θα κάνετε λάθος: θα ξοδεύετε τον χρόνο σας. Εάν το εκτιμάτε και εκτιμάτε το περιεχόμενο που σκοπεύετε να βάλετε στον ιστότοπό σας, προτού μεταβείτε σε μία από τις δωρεάν επιλογές, αφιερώστε χρόνο για να τις αναλύσετε διεξοδικά.

Σκεφτείτε πόσο θα κοστίσουν όταν ο ιστότοπός σας αρχίσει να προσελκύει επισκέπτες και πρέπει να το αντιμετωπίσετε σοβαρά. Και συγκρίνετε αυτήν την ανάλυση με τις προσιτές υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων που εξετάσαμε εδώ. Εξάλλου, τα καλύτερα πράγματα στη ζωή μπορεί να μην είναι δωρεάν — απλώς σχεδόν δωρεάν.