6 καλύτερες προσθήκες προσβασιμότητας WordPress το 2022

Τα πρόσθετα προσβασιμότητας WordPress σάς βοηθούν να διαδώσετε τον ιστότοπό σας σε κάθε τμήμα της κοινωνίας, ειδικά στην επισκεψιμότητα με ειδικές ανάγκες.

Οι χρήστες με διαφορετικές ικανότητες ενός ιστότοπου χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Για παράδειγμα, οι χρήστες με αναπηρίες χρειάζονται προγράμματα ανάγνωσης οθόνης, μεγάλα κουμπιά παρότρυνσης για δράση, συνδυασμούς χρωμάτων υψηλής αντίθεσης, κλειστούς λεζάντες, χαρακτηριστικά alt εικόνας κ.λπ.

Δεδομένου ότι είστε απασχολημένοι με τη δημιουργία περιεχομένου, τη δέσμευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μάρκετινγκ, το να κάνετε τον ιστότοπό σας στο WordPress πιο προσβάσιμο θα ήταν δαπανηρό και χρονοβόρο. Αντίθετα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία και τις προσθήκες AI για ιστότοπους WordPress που διαμορφώνουν αυτόματα τη σχεδίαση της ιστοσελίδας σας σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές προσβασιμότητας.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια είναι τα πρόσθετα προσβασιμότητας του WordPress και τα οφέλη τους. Επιπλέον, θα γνωρίζετε επίσης τα μοντέρνα πρόσθετα WordPress που προσφέρουν καλύτερη υποστήριξη σχεδίασης προσβασιμότητας για τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας.

Τι είναι τα πρόσθετα προσβασιμότητας του WordPress;

Για να κατανοήσετε τα πρόσθετα προσβασιμότητας του WordPress, πρέπει να γνωρίζετε τον ορισμό της προσβασιμότητας ιστότοπου. Η προσβασιμότητα της ιστοσελίδας διασφαλίζει ότι κάθε χρήστης του Διαδικτύου μπορεί να καταναλώσει περιεχόμενο στην πύλη. Και πάλι, η κατανάλωση ιστότοπου σημαίνει πλοήγηση στις σελίδες, κατανόηση του οπτικού ή γραπτού περιεχομένου και συμμετοχή στη δημιουργία περιεχομένου ιστότοπου.

Όταν το κοινό με γνωστικές, ακουστικές, σωματικές, νευρολογικές, οπτικές και ομιλικές αναπηρίες μπορούν να καταναλώσουν περιεχόμενο στην ιστοσελίδα, οι ειδικοί λένε ότι ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος.

Για να διασφαλιστεί ότι οι προγραμματιστές ιστότοπων ακολουθούν μια τυπική πρακτική σχεδιασμού προσβασιμότητας, η Πρωτοβουλία Προσβασιμότητας Ιστού του W3 έχει δημιουργήσει μια διεθνή πολιτική. Είναι κοινώς γνωστό ως WCAG, γνωστό και ως τις Οδηγίες προσβασιμότητας περιεχομένου Ιστού. Έχει πολλές εκδόσεις όπως WCAG 2.0, WCAG 2.1 και WCAG 2.2.

Εάν αναπτύσσετε τον ιστότοπό σας εκτός WordPress, θα πρέπει να ενσωματώσετε τις προαναφερθείσες οδηγίες σχεδίασης προσβασιμότητας ιστοσελίδων με μη αυτόματο τρόπο.

Ωστόσο, εάν διαχειρίζεστε τον ιστότοπό σας μέσα στο WordPress, τότε υπάρχουν αυτόματα εργαλεία που μπορούν να μορφοποιήσουν την πύλη ιστού σας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας. Αυτά τα πρόσθετα συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WordPress είναι κοινώς γνωστά ως πρόσθετα προσβασιμότητας WordPress.

Σημασία των προσθηκών προσβασιμότητας του WordPress;

Αρκετές αυστηρές πράξεις σε όλο τον κόσμο διασφαλίζουν το δικαίωμα των χρηστών με αναπηρίες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και προϊόντα που βασίζονται στην τεχνολογία της πληροφορίας χωρίς κόπο. Για παράδειγμα, η συμμόρφωση με τα Πρότυπα για Προσβάσιμο Σχεδιασμό του Νόμου για τους Αμερικανούς με Αναπηρίες, ADA είναι υποχρεωτική για υπηρεσίες που απευθύνονται στο κοινό που βασίζονται σε IT, όπως smartphone και ιστότοπους.

  Πώς να βρείτε και να διαγράψετε διπλότυπες φωτογραφίες στο iPhone σας

Η οδηγία της ΕΕ για την προσβασιμότητα στον Ιστό καθιστά επίσης υποχρεωτικό τις εφαρμογές για κινητά και τους προγραμματιστές ιστότοπων να κατασκευάζουν προϊόντα που είναι συμβατά με την προσβασιμότητα. Επομένως, το πρωταρχικό όφελος από τη χρήση προσθηκών προσβασιμότητας είναι η συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς και τις οδηγίες ψηφιακού περιεχομένου. Υπάρχουν επίσης άλλα σημαντικά οφέλη όπως:

Φήμη Ιστοσελίδας

Εάν ο ιστότοπός σας έχει καλύτερες βαθμολογίες προσβασιμότητας, η διαδικτυακή σας φήμη αυξάνεται δραστικά. Επειδή οι χρήστες σας βλέπουν ως μια επιχείρηση ή εταιρεία χωρίς αποκλεισμούς, σας προτιμούν έναντι άλλων ιστότοπων που δεν ακολουθούν τα πρότυπα προσβασιμότητας.

Αύξηση κοινού

Όταν ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος για χρήστες με αναπηρίες, λαμβάνετε επισκεψιμότητα ιστού από όλα τα τμήματα των καταναλωτών του Διαδικτύου. Αυξημένη επισκεψιμότητα σημαίνει καλύτερη πιθανότητα μετατροπής και τελικά περισσότερα έσοδα.

Αύξηση κατάταξης SEO

Έχει παρατηρηθεί ότι εάν ο ιστότοπός σας ακολουθεί οδηγίες προσβασιμότητας, όπως εναλλακτικό κείμενο για εικόνες και υπότιτλους για βίντεο, ο ιστότοπος αποδίδει καλύτερα από αυτούς που δεν προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες.

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα καλύτερα πρόσθετα WordPress που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες ιστότοπων για να συμμορφωθούν με τα πρότυπα προσβασιμότητας της ADA ή της ΕΕ:

Προσβασιμότητα με ένα κλικ

Εάν είστε διαχειριστής του ιστότοπού σας στο WordPress και αναζητάτε εύκολη διαμόρφωση και έλεγχο των ρυθμίσεων προσβασιμότητας, μπορείτε να δοκιμάσετε Προσβασιμότητα με ένα κλικ. Το εργαλείο προσφέρει βασικές ρυθμίσεις προσβασιμότητας, όπως ορόσημα ARIA, εστίαση στο περίγραμμα, εκκαθάριση χαρακτηριστικών στόχων για συνδέσμους και παράλειψη συνδέσμων.

Επιπλέον, η εύχρηστη γραμμή εργαλείων προσβασιμότητας για ιστότοπους WordPress μπορεί να αλλάξει το μέγεθος γραμματοσειρών και να υπογραμμίσει συνδέσμους, να ενεργοποιήσει την αρνητική αντίθεση, να ενεργοποιήσει υψηλή αντίθεση και να δημιουργήσει χάρτες τοποθεσιών. Πάνω απ ‘όλα, μπορείτε να ελέγξετε τις αλλαγές σχεδιασμού οπτικά πριν τις πραγματοποιήσετε στο διαδίκτυο.

Η Προσβασιμότητα με ένα κλικ δεν μεταμορφώνει απλώς τον ιστότοπό σας στο WordPress ώστε να συμμορφώνεται με τα πρότυπα προσβασιμότητας. Κάνει επίσης την ιστοσελίδα σας φιλική προς το SEO. Και, λαμβάνετε όλες αυτές τις δυνατότητες δωρεάν, καθώς είναι μια δωρεάν προσθήκη WordPress.

UserWay

UserWay είναι ένα άλλο παγκοσμίως δημοφιλές πρόσθετο WordPress για έλεγχο προσβασιμότητας και δεν χρειάζεται υπάρχουσα αναδιαμόρφωση κώδικα ιστότοπου. Εκτός από αυτήν τη δυνατότητα φιλική προς τους προγραμματιστές, μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν το βασικό widget της προσθήκης.

Το βασικό widget προσφέρει ελαφριά, φιλικά προς την προσβασιμότητα σχέδια με έως και 28 χαρακτηριστικά. Έτσι, η δωρεάν επιλογή είναι καλή για τη δοκιμή, ωστόσο μπορεί να μην είναι επαρκής για έναν πλήρη εμπορικό ιστότοπο. Οι δυνατότητες προσβασιμότητας του UserWay αυξάνουν επίσης τη συμμόρφωση του ιστότοπου με τα ATAG 2.0, WCAG 2.1, Section 508 και ADA. Ωστόσο, μόνο κατά 20% των απαιτήσεων εάν βρίσκεστε στο δωρεάν πρόγραμμα.

Αυτή η προσθήκη προσβασιμότητας έχει μια τεχνητή νοημοσύνη που σαρώνει τον ιστότοπό σας στο WordPress για ζητήματα προσβασιμότητας και παρέχει χρήσιμες συστάσεις. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του UserWay είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στον ιστότοπό σας χωρίς ποντίκι.

  Δημιουργήστε μοναδικό όνομα επιχείρησης με αυτά τα 10 εργαλεία

accessiBe

Πάνω από 100.000 ιστότοποι βασίζονται σε accessiBe για τη συμμόρφωση με πολλά πρότυπα προσβασιμότητας παγκοσμίως. Οι πλατινένιοι πελάτες της περιλαμβάνουν μεγάλα ονόματα του κλάδου όπως GE, British Airways, Hilton, UCLA, Patek Philippe, κ.λπ. Επομένως, εάν χρειάζεστε μια ολοκληρωμένη λύση για την προσβασιμότητα του ιστότοπου, μπορείτε να τη δοκιμάσετε.

Ο προγραμματισμός AI του σαρώνει αυτόματα το πίσω και το μπροστινό μέρος της ιστοσελίδας σας για να εντοπίσει και να επιλύσει προβλήματα προσβασιμότητας. Για παράδειγμα, μπορεί ο ίδιος να διορθώσει εικονίδια, χαρακτηριστικά ARIA, εναλλακτικά κείμενα εικόνας και φόρμες.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να τροποποιήσετε τη δομή της σελίδας για να την κάνετε πιο φιλική προς το πληκτρολόγιο. Επιπλέον, η προσθήκη συνεχίζει να σαρώνει νέο περιεχόμενο, έτσι ώστε να μην υπάρχει αναντιστοιχία ρυθμίσεων προσβασιμότητας μεταξύ παλιού και νέου περιεχομένου.

Το accessiBe χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα, τουλάχιστον δύο, ξεχωριστά προγράμματα για να εκπληρώσει τις μέγιστες τυπικές απαιτήσεις προσβασιμότητας. Για παράδειγμα, η διεπαφή προσβασιμότητας GUI αυτής της προσθήκης προσβασιμότητας WordPress ελέγχει τα στοιχεία σχεδίασης και διεπαφής χρήστη (UI) του ιστότοπού σας και συμμορφώνεται με τις οδηγίες WCAG 2.1.

Από την άλλη πλευρά, το εργαλείο προσβασιμότητας AI λειτουργεί στο παρασκήνιο του ιστότοπού σας. Κάθε φορά που οποιοσδήποτε χρήστης με διαφορετική ικανότητα ζητά πλήρη υποστήριξη πλοήγησης βάσει πληκτρολογίου ή ανάγνωσης οθόνης, το AI χειρίζεται αυτά τα ερωτήματα.

Εργαλεία προσβασιμότητας WP

Η πύλη WordPress.org προσφέρει επίσης ορισμένες αξιόπιστες, αποτελεσματικές και εύχρηστες προσθήκες προσβασιμότητας. Ένα από τα καλύτερα από την πύλη προσθηκών WordPress είναι Εργαλεία προσβασιμότητας WP & Λείπει το εναλλακτικό εργαλείο εύρεσης κειμένου. Όπως το WordPress, αυτό το πρόσθετο είναι επίσης ένα έργο ανοιχτού κώδικα. Ως εκ τούτου, μπορείτε να απολαύσετε τις υπηρεσίες του και να επωφεληθείτε από τον ιστότοπό σας δωρεάν.

Η ομάδα ανάπτυξης παρακολουθεί επίσης ενεργά την προσθήκη για σφάλματα και εκδίδει ενημερώσεις συχνά. Για παράδειγμα, η πιο πρόσφατη έκδοση του εργαλείου είναι η 1.4 και φαίνεται ότι η ομάδα ανάπτυξης εκδίδει ενημερώσεις κάθε λίγους μήνες.

Μιλώντας για συμβατότητα, το εργαλείο υποστηρίζει διάφορες εκδόσεις WordPress όπως 4.8 και νεότερες εκδόσεις. Οι προγραμματιστές έχουν δοκιμάσει επίσης την προσθήκη στο WordPress 5.8.4. Επιπλέον, το εργαλείο είναι επίσης συμβατό με PHP έκδοση 5.3 και νεότερη. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 4.000 ιστότοποι WordPress χρησιμοποιούν ενεργά αυτήν την προσθήκη και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει βαθμολογία 5 αστέρων.

Εστίαση στις δυνατότητες του εργαλείου θα αποκαλύψει ότι η προσθήκη σάς βοηθά μόνο να συμμορφωθείτε με το ADA Section 508. Οι προγραμματιστές λένε επίσης ότι συνοδεύεται από μια αυτοματοποιημένη λίστα ελέγχου για την εμφάνιση αδυναμιών ιστότοπου που εμποδίζουν τον ιστότοπό σας να γίνει συμβατός με το WCAG 2.1.

Ως εκ τούτου, το εργαλείο θα πρέπει να είναι ένας εξαιρετικός ελεγκτής ρυθμίσεων προσβασιμότητας που προτείνει διορθώσεις. Ωστόσο, πρέπει να εφαρμόσετε αυτές τις διορθώσεις μόνοι σας ή με τη βοήθεια ενός προγραμματιστή ιστότοπου. Εκτός από τον έλεγχο προσβασιμότητας, η προσθήκη προσφέρει τις ακόλουθες άμεσες επιδιορθώσεις:

  Πώς να παίξετε εξ αποστάσεως επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων χρησιμοποιώντας το Slack

Σας επιτρέπει να εισάγετε κείμενο περιγραφής, κείμενο λεζάντας και εναλλακτικό κείμενο για εικόνες μία προς μία ή με ένα μόνο κλικ.
Διαθέτει ενσωματωμένο έλεγχο αναλογίας αντίθεσης.

Αν και το εργαλείο δεν προσφέρει πολλές δυνατότητες, αλλά αρκετά εντάξει, καθώς είναι μια προσθήκη ανοιχτού κώδικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο και να βασιστείτε σε άλλες επιδιορθώσεις για να επιτύχετε συμμόρφωση με την προσβασιμότητα.

Equalize Digital

Equalize Digital είναι ένα άλλο αξιόπιστο εργαλείο για τον έλεγχο και τη διόρθωση προσβασιμότητας. Μπορείτε να αποκτήσετε το δωρεάν ή επί πληρωμή εργαλείο ελέγχου προσβασιμότητας για να κατανοήσετε ζητήματα ιστότοπου WordPress. Στη συνέχεια, μπορείτε να καθίσετε με έναν προγραμματιστή για να τα διορθώσετε. Ή μπορείτε επίσης να λάβετε μια υπηρεσία αποκατάστασης σχεδίασης προσβασιμότητας από το Equalize Digital για να κάνετε τον ιστότοπό σας συμβατό με διάφορα πρότυπα προσβασιμότητας.

Ο έλεγχος προσβασιμότητας εκτελεί εργασίες όπως σάρωση προβλημάτων, παρακολούθηση για βελτιστοποίηση απόδοσης και αναφορά της κατάστασης προσβασιμότητας της διαδικτυακής πύλης. Επιπλέον, η σάρωση λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να σταματήσετε τη μεταφόρτωση περιεχομένου, την αλλαγή θεμάτων ή την προσθήκη πρόσθετων, καθώς το εργαλείο συνεχίζει να ελέγχει κάθε αλλαγή στον ιστότοπο.

Προσβασιμότητα Σουίτα

Προσβασιμότητα Σουίτα προέρχεται επίσης από την πύλη WordPress.org και φέρει βαθμολογία 4 αστέρων στο κατάστημα προσθηκών του WordPress. Σύμφωνα με την πύλη προσθήκης WordPress, το εργαλείο έχει δοκιμαστεί μέχρι την έκδοση 5.8.4 του WordPress CMS. Μέχρι στιγμής, το εργαλείο έχει καταφέρει να εξασφαλίσει περισσότερες από 1.000 ενεργές εγκαταστάσεις.

Αυτό το πρόσθετο προσβασιμότητας είναι ουσιαστικά ένα εργαλείο ελέγχου. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή WordPress για να εντοπίσετε προβλήματα προσβασιμότητας σύμφωνα με πολλά διεθνή πρότυπα όπως το ADA, το Section 508 και το WCAG. Ωστόσο, θα χρειαστεί να έρθετε σε επαφή με έναν προγραμματιστή για να τα διορθώσετε ή να βασιστείτε σε μια άλλη προσθήκη WordPress για διορθώσεις.

συμπέρασμα

Η προσβασιμότητα του ιστότοπου έχει γίνει ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό για ιστοσελίδες και πύλες που εμφανίζονται στο κοινό. Επιπλέον, εάν τα έσοδα ενός ιστότοπου εξαρτώνται από την επισκεψιμότητα, τότε πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα προσβασιμότητας για να προσελκύσει ένα τεράστιο κοινό.

Οι σημερινοί προγραμματιστές λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις λειτουργίες προσβασιμότητας και αντιμετωπίζουν τα ζητήματα κατά το αρχικό έργο ανάπτυξης. Επίσης, οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων απασχολούν προγραμματιστές για τη συντήρηση του ιστότοπου και τη διόρθωση προσβασιμότητας για ενημερώσεις και νέο περιεχόμενο.

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, έχετε ένα πλεονέκτημα έναντι άλλων χρηστών πλατφόρμας. Δεν χρειάζεστε προγραμματιστή για την αντιμετώπιση προβλημάτων προσβασιμότητας. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα εργαλεία που αναφέρονται παραπάνω για να κάνετε τον ιστότοπό σας προσβάσιμο σε χρήστες με διαφορετικές ικανότητες.