6 καλύτερες διαδικτυακές λύσεις υπολογιστικών φύλλων για συνεργατικές ομάδες

Είτε ΜΜΕ είτε ΜΜΕ είτε επιχειρήσεις, σχεδόν κάθε επιχείρηση χρησιμοποιεί υπολογιστικά φύλλα στις καθημερινές της λειτουργίες για καλύτερες ροές εργασίας. Σήμερα, τα υπολογιστικά φύλλα δεν αφορούν μόνο ένα αρχείο excel στον υπολογιστή σας. Έχουν γίνει ένας τρόπος συνεργασίας με την ομάδα για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας.

Οι αποτελεσματικοί απομακρυσμένοι χώροι εργασίας είναι η ανάγκη της ώρας σήμερα και ξεκινά με την πραγματοποίηση κάθε διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας και της επεξεργασίας υπολογιστικών φύλλων στο διαδίκτυο. Οι εργαζόμενοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στα έγγραφά τους οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε και από όποια συσκευή θέλουν. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν τα ηλεκτρονικά υπολογιστικά φύλλα είναι διαθέσιμα, έτσι ώστε όποιος έχει πρόσβαση σε αυτό το αρχείο να μπορεί να το επεξεργαστεί εν κινήσει.

Τα υπολογιστικά φύλλα εισήχθησαν για να βοηθήσουν με τα οικονομικά μιας εταιρείας, αλλά κάνει περισσότερα από την απλή παρακολούθηση του προϋπολογισμού και των εξόδων σας. Διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο σε κάθε τμήμα και μπορούν να εκτελέσουν εργασίες που εξοικονομούν χρόνο, βελτιώνουν τις ροές εργασίας και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα.

Εάν χρησιμοποιείτε το Excel που βασίζεται σε σύννεφο ή στο διαδίκτυο, μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα κεντρικό μέρος για την ομάδα σας να συνεργάζεται σε έργα και να παρακολουθεί την πρόοδο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίστες μορφοποίησης υπό όρους και επικύρωσης δεδομένων για να γνωρίζετε ποιος εργάζεται σε ποιες εργασίες και την τρέχουσα κατάστασή τους.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις excel για την επιχείρησή σας, ώστε η ομάδα σας να μπορεί να εργαστεί και να συνεργαστεί καλύτερα.

Έξυπνο φύλλο

Το Smartsheet είναι μια διαδικτυακή εναλλακτική λύση excel που σας επιτρέπει να προβάλλετε δεδομένα αποτελεσματικά. Η διεπαφή χρήστη του είναι σχετικά εύκολη στην κατανόηση και επιτρέπει στις απομακρυσμένες ομάδες σας να δημιουργούν αναφορές και να διαχειρίζονται έργα σε ένα μόνο μέρος. Προσφέρει επίσης μια δυνατότητα φόρμας που μπορεί να μοιραστεί με τους πελάτες, την ομάδα σας και άλλους. Τα δεδομένα αποθηκεύονται αυτόματα στο φύλλο excel με τη δεδομένη μορφή.

  9 Κρυπτογραφημένες υπηρεσίες email και εφαρμογές για καλύτερο απόρρητο

Το Smartsheet είναι μια εξαιρετικά επεκτάσιμη πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο χωρίς κώδικα.

Η πλατφόρμα ενοποιεί τη συνεργασία, τις ροές εργασίας και τη διαχείριση περιεχομένου σε μια ευέλικτη, ασφαλή πλατφόρμα. Πάνω από το 90% των εταιρειών του Fortune 100 χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και το 80% τη χρησιμοποιούν για να ευθυγραμμιστούν με τους εταιρικούς στόχους. Δώστε στους ανθρώπους τη δύναμη να αυτοματοποιούν τις ροές εργασίας και να σχεδιάζουν λύσεις που λειτουργούν με βάση τις ανάγκες τους με τις απαιτήσεις ασφάλειας και επίβλεψης πληροφορικής.

Φύλλο Zoho

Φύλλο Zoho είναι ένα έξυπνο διαδικτυακό λογισμικό υπολογιστικών φύλλων που προσφέρει περισσότερες από 350 ενσωματωμένες λειτουργίες με δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων λειτουργιών με ελάχιστη ή καθόλου κωδικοποίηση. Μπορείτε να δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε και να μοιραστείτε υπολογιστικά φύλλα με την ομάδα σας.

Παρακολουθήστε την πρόοδό σας με λίστες ελέγχου, δημιουργήστε επικυρώσεις για την εισαγωγή δεδομένων και αυτοματοποιήστε τις καθημερινές σας εργασίες. Δημοσιεύστε συγκεκριμένες περιοχές του υπολογιστικού φύλλου σας στο διαδίκτυο ή ολόκληρου του αρχείου και ενσωματώστε τα αρχεία σας στην ανάρτηση του ιστολογίου σας. Μπορείτε ακόμη να κάνετε λήψη των υπολογιστικών φύλλων σας ως άλλους τύπους αρχείων όπως .pdf ή .html.

Φύλλα Google

Φύλλα Google Η διεπαφή είναι αρκετά παρόμοια με το excel και είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση στο Excel. Προσφέρει τόσο μια δωρεάν έκδοση για προσωπική χρήση όσο και μια πληρωμένη έκδοση για επαγγελματικούς σκοπούς. Ως μέρος του Google Workspace, μπορείτε να ενσωματώσετε τα Φύλλα Google με άλλες εφαρμογές όπως το Google Analytics, το Google Forms και πολλά άλλα πρόσθετα τρίτων.

Η εισαγωγή ή η εξαγωγή δεδομένων από τα Φύλλα Google είναι εύκολη και προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση «οπουδήποτε» μέσω ιστού.

  Τρόπος κοινής χρήσης πολλαπλών οθονών στο Microsoft Teams

Τα Φύλλα Google κάνουν τα δεδομένα σας να ξεχωρίζουν με εντυπωσιακά γραφήματα και γραφήματα. Οι ενσωματωμένοι τύποι και οι συγκεντρωτικοί πίνακες και οι επιλογές μορφοποίησης υπό όρους συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρόνου και στον εξορθολογισμό των εργασιών ρουτίνας με υπολογιστικά φύλλα. Είναι επίσης δυνατό να αναθεωρήσετε το ιστορικό αναθεωρήσεων για να δείτε παλαιότερες εκδόσεις του ίδιου υπολογιστικού φύλλου, ταξινομημένες σύμφωνα με τις ημερομηνίες και το πότε κάνατε την αλλαγή.

Χρησιμοποιήστε τον πίνακα Εξερεύνηση για να λάβετε μια επισκόπηση των δεδομένων σας, συμπεριλαμβανομένων ενημερωτικών περιλήψεων και διαφόρων προσυμπληρωμένων γραφημάτων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε.

Airtable

Airtable προσφέρει περισσότερα από υπολογιστικά φύλλα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως ημερολόγιο, παρακολούθηση έργου, φόρμα, CRM πωλήσεων ή προγραμματιστή προϊόντων για να οπτικοποιήσετε δεδομένα με διάφορους τρόπους και να δημιουργήσετε εφαρμογές. Είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο και μπορεί να ενσωματωθεί με πολλές εφαρμογές τρίτων. Διαθέτει εύχρηστο περιβάλλον εργασίας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε σχέσεις μεταξύ συνόλων δεδομένων σε κάθε «βάση» ή πίνακα, συγκεντρωτικούς πίνακες και γραφήματα και να χρησιμοποιήσετε τύπους μαζί με πολλές λειτουργίες διαχείρισης έργου και συνεργασίας.

Τόσο η δωρεάν όσο και η πληρωμένη έκδοση είναι διαθέσιμες για να σας βοηθήσουν να εργαστείτε πιο έξυπνα και να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας. Πάνω από 200.000 οργανισμοί έχουν δημιουργήσει εφαρμογές στο Airtable για να εκσυγχρονίσουν τις ροές εργασίας τους και να προσφέρουν καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Microsoft 365

Ποιος δεν ξέρει για το Microsoft Excel;

Γνωρίζετε ότι η Microsoft προσφέρει το Excel ως ηλεκτρονική έκδοση στο Microsoft 365. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Excel ως επιτραπέζιο υπολογιστή ή ως εφαρμογή που βασίζεται στο web.

Το Excel προσφέρει μέγιστο αριθμό κελιών 17.179.869.184 και διευκολύνει τον χειρισμό μεγάλων συνόλων δεδομένων καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα. Λειτουργίες όπως το INDEX-MATCH μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχωρίσετε δεδομένα από μια τεράστια γκάμα δεδομένων. Τα ισχυρά φίλτρα στο επάνω μέρος κάθε στήλης βοηθούν στην εμφάνιση πληροφοριών με τρόπο συμβατό με τις ανάγκες σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας [No Root]

Η διεπαφή του συνοδεύεται από μια προσαρμοσμένη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης για καρφίτσωμα βασικών λειτουργιών που θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά. Η δυνατότητα εκτέλεσης εγγενών εφαρμογών υποδηλώνει ότι οι υπολογισμοί εκτελούνται στον προσωπικό σας υπολογιστή αντί να μεταδίδονται σε διακομιστή πριν αποσταλούν. Αυτό παρέχει καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με εφαρμογές μόνο στον ιστό όπως τα Φύλλα Google.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τα Φύλλα Google, οι συνεργατικές δυνατότητες του Microsoft Excel είναι διαθέσιμες μόνο σε όσους έχουν συνδρομή στο Office365. Αυτό θα σας επιτρέψει να εργάζεστε με άλλους χρήστες του Excel σε πραγματικό χρόνο και να χρησιμοποιείτε τις αλλαγές έκδοσης και επαναφοράς εγγράφων όπως χρειάζεται.

Ethercalc

Χρειάζεστε κάτι πολύ βασικό;

EtherCalc μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Όπως τα Φύλλα Google, το EtherCalc είναι ένα δωρεάν λογισμικό που βασίζεται στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν απαιτεί λογαριασμό για χρήση.

Ο ιστότοπος δημιουργεί μια μοναδική διεύθυνση URL για κάθε φύλλο που μπορείτε να κόψετε, να αντιγράψετε ή να στείλετε σε άλλους.

Το UI είναι κάπως ξεπερασμένο και δεν έχει πολλές επιλογές. Ωστόσο, η εύκολη στη χρήση διεπαφή και οι δυνατότητες γρήγορης κοινής χρήσης το καθιστούν μεταξύ του δημοφιλούς δωρεάν διαδικτυακού λογισμικού υπολογιστικών φύλλων.

συμπέρασμα

Υπάρχουν μερικές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα ηλεκτρονικό λογισμικό υπολογιστικών φύλλων για την επιχείρησή σας. Το δωρεάν λογισμικό επαρκεί για βασική χρήση, αλλά εάν αναζητάτε πιο προηγμένες λειτουργίες, τότε ίσως αξίζει να εξετάσετε ένα premium.

Το λογισμικό που βασίζεται στο cloud σας επιτρέπει συνήθως να συνεργάζεστε σε πραγματικό χρόνο με σχόλια, ιστορικό εκδόσεων και σχολιασμό και διασφαλίζει ότι οι πληροφορίες κανενός δεν θα χαθούν ή θα αντικατασταθούν ποτέ.

Στη συνέχεια, εξερευνήστε μερικές από τις καλύτερες διαδικτυακές βάσεις δεδομένων για την επιχείρησή σας.
Διαβάστε σχετικά με ορισμένα εργαλεία που θα ενισχύσουν την εμπειρία σας στα Φύλλα Google.