6 Εναλλακτική πλατφόρμα φιλοξενίας cPanel για WordPress και άλλα

Ο Πίνακας Ελέγχου είναι μια από τις βασικές πτυχές μιας υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Είναι επειδή παρέχει την πλατφόρμα από την οποία οι χρήστες μπορούν να διαχειρίζονται εύκολα διάφορες πτυχές του ιστότοπού τους, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ελέγχου αρχείων, της ασφάλειας, των εικόνων, των προσθηκών, των προτύπων, των θεμάτων, της προσαρμογής, των τομέων και πολλά άλλα.

Το cPanel είναι ένας τέτοιος πίνακας ελέγχου που κάνει όλα αυτά τα πράγματα αρκετά εύκολα. Μιλώντας από τις προσωπικές μου εμπειρίες, αν έχετε χρησιμοποιήσει το cPanel, μάλλον θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Ακόμα κι αν δεν έχετε προηγούμενες γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση ιστότοπου, σας βοηθά επίσης να εκτελείτε τα πράγματα με απλό τρόπο. Και το ίδιο ισχύει και για έμπειρους προγραμματιστές και κωδικοποιητές. Αυτός είναι ο λόγος που κυριαρχεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Αλλά, εδώ είναι μερικά νέα για εσάς – το cPanel αυξάνει την τιμή του το επόμενο έτος, γι’ αυτό οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για cPanel τώρα, ειδικά οι μεταπωλητές. Θα κοστίσει κάπου περίπου 15 $/μήνα, το οποίο είναι ακριβό επειδή πολλές υπηρεσίες φιλοξενίας είναι φθηνότερες.

Λοιπόν, πιστεύετε ότι το cPanel είναι η μόνη επιλογή εκεί έξω;

Καθόλου!

Πολλοί πάροχοι φιλοξενίας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τον προσαρμοσμένο πίνακα ελέγχου τους που είναι διαισθητικός και αποτελεσματικός για να κάνει τα πράγματα πιο απλά για εσάς σε προσιτές τιμές.

Επιπλέον, υπήρξαν και άλλα μειονεκτήματα του cPanel, όπως:

Εκτέλεση

Το cPanel αξιοποιεί διακομιστές ιστού που τροφοδοτούνται από Apache που μπορούν να καταναλώσουν πολλή μνήμη RAM. Ως αποτέλεσμα, ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας υποφέρει. Επίσης, δεν υποστηρίζει επίσημα τον διακομιστή Nginx, ο οποίος είναι επίσης μια πιο γρήγορη εναλλακτική. Για να μην αναφέρουμε, το cPanel είναι φορτωμένο με πολλές δυνατότητες που μπορεί να μην είναι χρήσιμες για όλους και μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση.

Επεκτασιμότητα

Για μια επιχείρηση μικρής κλίμακας με χαμηλότερη επισκεψιμότητα ιστότοπου, το cPanel μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ωστόσο, όταν αυξάνεται η επισκεψιμότητα, ενδέχεται να αρχίσουν να εμφανίζονται ζητήματα, όπως η αύξηση του χρόνου διακοπής λειτουργίας, η αργή ταχύτητα, τα σφάλματα 502 κ.λπ., όπως αναφέρουν χρήστες με συγκριτικά μεγαλύτερους ιστότοπους.

Ως εκ τούτου, η αναζήτηση μιας εναλλακτικής λύσης cPanel έχει νόημα τώρα. Επομένως, επιλέξτε μια πλατφόρμα φιλοξενίας που προσφέρει διαφορετικό πίνακα ελέγχου όταν έχετε ακόμα την ευκαιρία.

Λοιπόν, εδώ είναι μερικές από αυτές τις πλατφόρμες φιλοξενίας που έχουν συμπεριλάβει μια εναλλακτική λύση cPanel για να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το WordPress και άλλους ιστότοπους με ευκολία, μείον τις ταλαιπωρίες ή το επιπλέον κόστος.

Ας τα τσεκάρουμε!

Φιλοξενία Scala

Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, Φιλοξενία Scala έχει ήδη τροφοδοτήσει 700.000+ ιστότοπους από 120+ χώρες και συνεχίζει τις καινοτομίες της. Είναι η φιλοξενία με κορυφαία βαθμολογία στα HostAdvice, WHTOP και TrustPilot λόγω των γρήγορων, ασφαλών και αξιόπιστων υπηρεσιών του για διαφορετικές ανάγκες φιλοξενίας.

Μία από τις τελευταίες της καινοτομίες είναι Σπανέλ, ένας ολοκληρωμένος πίνακας ελέγχου που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε εύκολα τον λογαριασμό φιλοξενίας σας από τον διακομιστή, τις εγκαταστάσεις λογισμικού και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως την ασφάλεια, τα αντίγραφα ασφαλείας και άλλα. Στην πραγματικότητα, έχει περάσει καιρός από τότε που κυκλοφόρησε το Spanel, αλλά είναι οι τελευταίες ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν πρόσφατα που οδήγησαν σε τεράστιες ανατροπές. Και, τώρα έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του cPanel.

  Πώς να κατεβάσετε ένα βίντεο ροής

Το Spanel προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τη διαχείριση των διακομιστών σας στο cloud με προστασία SShield, προστατεύοντας τον ιστότοπό σας και αποκλείοντας το 99,998% των επιθέσεων σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνει ένα ισχυρό τείχος προστασίας, μια οθόνη κακόβουλου λογισμικού με τεχνητή νοημοσύνη και ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Αποκτάτε καλύτερη ασφάλεια από το Scala Hosting μαζί με ένα δωρεάν πιστοποιητικό SSL από την Let’s Encrypt.

Λαμβάνετε το SBackup, ένα ενσωματωμένο και ΔΩΡΕΑΝ σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που αρχειοθετεί τα δεδομένα του ιστότοπού σας καθημερινά και τα αποθηκεύει στους διακομιστές αντιγράφων ασφαλείας που είναι τοποθετημένοι εξ αποστάσεως. Με το SWordPress Manager, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε τον ιστότοπό σας στο WordPress και να εγκαταστήσετε ή να απεγκαταστήσετε εφαρμογές, να κάνετε αυτόματες ενημερώσεις, να επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασης και να κλειδώσετε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας με ένα μόνο κλικ.

Το Spanel παρουσιάζει επίσης εξαιρετική απόδοση με ταχύτερη και συνεπή φόρτωση σελίδων. Υποστηρίζει Nginx, ο οποίος είναι ο ταχύτερος διακομιστής ιστού. Υποστηρίζει επίσης LiteSpeed ​​ΔΩΡΕΑΝ για 1 ιστότοπο έως 2 GB RAM που μπορεί να εξυπηρετήσει 1 εκατομμύριο επισκέπτες το μήνα.

Το VPS της Spanel διαχειρίζεται πλήρως οι ειδικοί τους 24*7 μαζί με την ενσωμάτωση WHMCS για τη δημιουργία, την αφαίρεση, την αναστολή ή την αναίρεση λογαριασμών. Το Spanel είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες και έχετε μια δέσμη ισχυρών ενσωματώσεων API με το OpenLiteSpeed ​​και πολλά άλλα.

Προσφέρουν επίσης ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά ιστοτόπων και δεδομένων που είναι απρόσκοπτη χωρίς χρόνο διακοπής λειτουργίας. Επιπλέον, λαμβάνετε 100% παράδοση email με μια αποκλειστική IP που δύσκολα μπορεί να μπει στη μαύρη λίστα λόγω ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Κίνστα

Η Kinsta είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους διαχειριζόμενης φιλοξενίας WordPress με την τεχνολογία αιχμής και την υποστήριξή της για να κάνει όλη τη δουλειά και να διευκολύνει τη διαδικασία για εσάς.

Του MyKinsta Ο πίνακας ελέγχου έχει προσθέσει αξιοπιστία κάνοντας τη διαχείριση του ιστότοπου μια ομαλή και βελτιωμένη διαδικασία. Ανέπτυξαν αυτή τη λύση επειδή δεν βρήκαν κανέναν πίνακα ελέγχου διαθέσιμο στην αγορά αρκετά ικανοποιητικό για τη διαχείριση ιστότοπων WordPress.

Μπορείτε να μετακινήσετε έναν ιστότοπο ή να δημιουργήσετε έναν νέο εύκολα με ένα κλικ. Επωφεληθείτε από 24 κέντρα δεδομένων που βρίσκονται παγκοσμίως και υποστηρίζονται από το Google Cloud για ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και μικρότερο λανθάνοντα χρόνο ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε. Όταν δημιουργείτε έναν νέο ιστότοπο WordPress, μπορείτε να εγκαταστήσετε προεγκατεστημένα πρόσθετα όπως το Yoast SEO ή το WooCommerce με ευκολία.

Επιπλέον, μπορείτε να διαμορφώσετε υποτομείς ή υποκαταλόγους πολλών τοποθεσιών χωρίς να χρειάζεται κωδικοποίηση. Όλα τα προγράμματα που προσφέρουν από το Starter plan έως το Enterprise είναι εξοπλισμένα με premium μετεγκαταστάσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Απλώς συμπληρώστε τη φόρμα μετεγκατάστασής τους που είναι διαθέσιμη στον πίνακα ελέγχου του MyKinsta για να προχωρήσετε περαιτέρω.

Μπορείτε επίσης να κλωνοποιήσετε τους τρέχοντες ιστότοπούς σας, να προσθέσετε τομείς και να απολαύσετε την πλήρη διαχείριση DNS. Μεταβείτε σε HTTPS με πιστοποιητικά SSL διαθέσιμα δωρεάν και απολαύστε το ενσωματωμένο CDN με βελτιστοποιημένα για ταχύτητα κέντρα δεδομένων, αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ιστότοπων και επαναφορές.

Στον πίνακα ελέγχου του MyKinsta, μπορείτε να αναλύσετε ξεκάθαρα την επισκεψιμότητα του ιστότοπου, τις μετρήσεις απόδοσης, το εύρος ζώνης, την προσωρινή αποθήκευση κ.λπ., κάτι που σας βοηθά να αντιμετωπίζετε προβλήματα πιο γρήγορα. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τη χρήση πόρων, τα αιτήματα και τις επισκέψεις και να επωφεληθείτε από την ενσωματωμένη ενσωμάτωση New Relic.

  Πώς να επαναφέρετε την εικόνα προβολής στην Αναζήτηση εικόνων Google

Προσθέστε απεριόριστα μέλη ή πελάτες μέσω ρυθμίσεων λεπτομερούς πρόσβασης για να βελτιστοποιήσετε τη ροή εργασιών ανάπτυξης. Επιτρέπει επίσης περιβάλλοντα σταδιοποίησης, πρόσβαση SSH, υποστηρίζει WP-CLI ή Git και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας 2-F. Το MyKinsta υποστηρίζει 10 γλώσσες, σας παρέχει προληπτικό εντοπισμό σφαλμάτων και πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη Γνωσιακή Βάση.

SiteGround

Κατασκευασμένο για να κάνει το ταξίδι φιλοξενίας του ιστότοπού σας ευχάριστο, το SiteGround είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες πλατφόρμες εκεί έξω. Είτε πρόκειται για απόδοση, προσαρμογή ή υποστήριξη, το SiteGround υπερέχει σχεδόν σε όλους τους κλάδους φιλοξενίας ιστοτόπων, γι’ αυτό και το συνιστά το ίδιο το WordPress.org.

Ναι, το SiteGround δεν υποστηρίζει πλέον cPanel. Παρόλο που τους έχει εξυπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια, το cPanel περιόρισε κατά κάποιο τρόπο την ευελιξία και την υποστήριξή τους για να ενσωματωθούν με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες για να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών.

Με τα προσεκτικά αναλυμένα δεδομένα που συλλέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με το τι θα βοηθούσε τους πελάτες τους, έχουν πολλά σεμινάρια για να αντιμετωπίσουν όλες τις ανησυχίες του παρελθόντος, προσθέτοντας παράλληλα ευρέως χρησιμοποιούμενες λειτουργίες. Σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τα αρχεία, τις βάσεις δεδομένων, τις εφαρμογές, τα email, την ασφάλεια και πολλά άλλα.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλά ισχυρά εργαλεία, όπως δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά με 1 κλικ, αυτόματες ενημερώσεις WordPress, προσωρινή αποθήκευση όπως το SuperCacher, περιβάλλοντα σταδίου και πολλά άλλα. Προκαθορίζουν όλα αυτά τα εργαλεία με τις βέλτιστες ρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στη διαχειριζόμενη υπηρεσία φιλοξενίας τους.

Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε κάποια επιπλέον υπηρεσία από τον ίδιο τον πίνακα ελέγχου σας, επιτρέπεται να το κάνετε. Και σας δίνει επίσης τον έλεγχο να προσθέσετε συνεργάτες στον ιστότοπό σας.

Επιπλέον, μπορείτε να δώσετε στους πελάτες σας πρόσβαση White-label στον ιστότοπο που έχετε αναπτύξει για αυτούς, ενώ μεταπωλείτε βολικά τη φιλοξενία. Σας παρέχουν επίσης ένα εργαλείο «μεταβίβασης ιδιοκτησίας» όταν πρέπει να στείλετε έναν νέο ιστότοπο στους πελάτες σας. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου και στην περιοχή πελάτη χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σας.

Το SiteGround άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Google Cloud ως υπογραμμισμένη υποδομή, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία στους ιστότοπούς σας.

BionicWP

Η διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress από την BionicWP είναι ιδανική για επιχειρήσεις, πρακτορεία και ελεύθερους επαγγελματίες. Συνδυάζει όλα τα αγαπημένα σας εργαλεία για ταχύτητα, βελτιστοποίηση, ασφάλεια, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και ενημερώσεις σε ένα μόνο μέρος.

Η διαχείριση ιστότοπου που προσφέρεται από το BionicWP είναι προσαρμοσμένη, όπου μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress. Καθώς χειρίζονται όλες τις επεξεργασίες που θέλετε να κάνετε στον ιστότοπό σας, από την αλλαγή περιεχομένου, εικόνων κ.λπ., δεν χρειάζεται πλέον να τα φροντίζετε μόνοι σας ή να προσλαμβάνετε μια ομάδα ειδικά για αυτό το θέμα.

Απλώς δημιουργήστε ένα εισιτήριο και αφήστε τους να φροντίσουν τις επεξεργασίες σας από εκεί, εξοικονομώντας χρήματα και χρόνο. Προσφέρουν επίσης υποστήριξη λευκής ετικέτας για την περαιτέρω διευκόλυνση των προβλημάτων σας. Ο πίνακας ελέγχου της Bionic έχει σαφείς λεπτομέρειες ιστότοπου, όπως διεύθυνση IP, τοποθεσία, insights μέσης ταχύτητας, στιγμιότυπα, ενημερώσεις, πληροφορίες αρχείων, ασφάλεια και πολλά άλλα.

Αποθηκεύστε τον εαυτό σας από δύσκολες στιγμές μέσω γρήγορων επαναπροώθησης και μπορείτε επίσης να εκτελέσετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας και να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον εγκατάστασης για τον ιστότοπό σας.

  20 χρόνια αργότερα: Πώς το Mac OS X Public Beta έσωσε το Mac

Φιλοξενία A2

Όταν θέλετε να έχετε έναν ιστότοπο βελτιστοποιημένου ταχύτητας με εκπληκτική υποστήριξη φιλοξενίας χωρίς απογοητεύσεις, Φιλοξενία A2 είναι κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε. Προσφέρουν διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις σας, ώστε να μπορείτε να την αναπτύξετε ομαλά χωρίς να ανησυχείτε για εφιάλτες κωδικοποίησης (ναι, μερικοί άνθρωποι σαν εμένα το κάνουν).

Αυτή είναι επίσης μια από τις φθηνότερες επιλογές που μπορείτε να έχετε εάν έχετε κάποιους περιορισμούς προϋπολογισμού, καθώς η τιμολόγησή της ξεκινά από μόλις 11,99 $/μήνα με μια σειρά από ισχυρά χαρακτηριστικά. Προσφορές φιλοξενίας A2 Plesk στο διαχειριζόμενο πρόγραμμα φιλοξενίας, έναν κορυφαίο πίνακα ελέγχου και έναν μεγάλο ανταγωνιστή του cPanel.

Η φιλοξενία A2 κάνει τον ιστότοπό σας να ταξιδεύει ασυνήθιστα με βελτιστοποιημένη απόδοση Turbo ικανή να προσφέρει έως και 20 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα. Επιπλέον, λαμβάνετε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας, Jetpack Personal License δωρεάν, εγκατάσταση ιστότοπου και προεγκατεστημένο WP-CLI.

Το Plesk διαθέτει έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου για τη δημιουργία και τη διαχείριση περισσότερων από έναν ιστότοπους χρησιμοποιώντας μόνο έναν πίνακα ελέγχου. Εκτός από την εκτέλεση ενημερώσεων, μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση, να ενσωματώνετε νέους πελάτες και πολλά άλλα. Προσφέρει ισχυρή ασφάλεια ιστότοπου και διακομιστή σε λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές και δίκτυα μέσω των καινοτόμων τεχνολογιών και της συνεργασίας με κορυφαίους συνεργάτες ασφαλείας.

Το Plesk είναι συμβατό με διαφορετικές πλατφόρμες κοντέινερ και εικονικοποίησης, όπως AWS, DigitalOcean, Azure, Google κ.λπ. Εξοικονομήστε χρόνο μέσω του Ultimate WordPress Toolkit για εγκατάσταση, διαχείριση, ασφάλεια και ενημέρωση όλων των τοποθεσιών σας. Περιλαμβάνει αυτοματοποιημένη κλωνοποίηση με τεχνητή νοημοσύνη, δοκιμή παλινδρόμησης, σταδιοποίηση, επαναφορά και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Αυτός ο πίνακας ελέγχου είναι ιδανικός για διαχειριστές περιεχομένου, ψηφιακές εταιρείες, διαχειριστές IT, προγραμματιστές και παρόχους υποδομής. Μπορεί να ενσωματωθεί με 100 εργαλεία όπως PHP, Nginx, Cloudflare, Git, Node.js, Let’s Encrypt και άλλα απρόσκοπτα.

DreamHost

Έχοντας λάβει το βραβείο “Editor’s Choice” από το PCMag για 5 συνεχόμενα χρόνια, το DreamHost είναι μια άλλη καλή επιλογή για να αναζητήσετε μια πλατφόρμα φιλοξενίας που προσφέρει μια εναλλακτική λύση cPanel.

Εξασφαλίζουν ότι ο ιστότοπός σας είναι εξαιρετικά γρήγορος, ενημερωμένος και ασφαλής ανά πάσα στιγμή και ότι οι μηχανές αναζήτησης θα μπορούσαν να σας εμπιστευτούν για να κάνετε ντους με επισκέπτες. Για να σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε τους ιστότοπούς σας εύκολα και άνετα, προσφέρουν έναν διαισθητικό και προσαρμοσμένο πίνακα ελέγχου.

Εδώ, θα μπορούσατε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες της φιλοξενίας DreamHost. Μπορείτε να ενημερώσετε τις πληροφορίες του τομέα σας, να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις email, να προσθέσετε χρήστες, να αποκτήσετε πρόσβαση στις προσφορές σας και πολλά άλλα. Διαθέτει το ισχυρό πρόγραμμα εγκατάστασης με 1 κλικ για εφαρμογές όπως WordPress, Magento, Joomla κ.λπ.

Λαμβάνετε 100% εγγύηση χρόνου λειτουργίας, πολλαπλές επιλογές για κέντρα δεδομένων, πλεονάζουσα ψύξη, συνεχή παρακολούθηση και γεννήτριες έκτακτης ανάγκης. Παρέχουν SSD για να τροφοδοτούν τον ιστότοπό σας, την προσωρινή αποθήκευση, τα ερωτήματα της βάσης δεδομένων και είναι 200% ταχύτερα από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους όπως ισχυρίζονται.

συμπέρασμα

Το cPanel δεν είναι η μόνη επιλογή εκεί έξω για να παρέχει μια άψογη, εύκολη και προσαρμοσμένη λύση για τη διαχείριση του ιστότοπού σας. Και μόλις συζήτησα την απόδειξη για το ίδιο σε αυτό το άρθρο.

Επομένως, επιλέξτε οποιονδήποτε από τους παρόχους φιλοξενίας που συζητήσαμε που χρησιμοποιεί αποτελεσματικό πίνακα ελέγχου εκτός από το cPanel ή αναζητήστε μια διαχειριζόμενη υπηρεσία φιλοξενίας για να διευκολύνετε τα προβλήματά σας.