6 εναλλακτικές λύσεις OpenAI Sora που μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν

Το εργαλείο μετατροπής κειμένου σε βίντεο Sora του OpenAI πρόκειται να δώσει στον κόσμο άλλη μια στιγμή ChatGPT και για καλό λόγο. Η ικανότητα του Sora να δημιουργεί βίντεο υψηλής ποιότητας από προτροπές κειμένου είναι αξιοσημείωτη αλλά όχι πρωτόγνωρη και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει πλήρως. Έτσι, αν ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση Sora, για οποιονδήποτε λόγο, έχετε επιλογές για να διαλέξετε.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 • Ελεύθερος:
  125 Μονάδες

 • Πρότυπο:
  15 $/μήνα (12 $ όταν πληρώνονται ετησίως) για 625 μηνιαίες πιστώσεις

Το Runway’s Gen-2 αντικατοπτρίζει καλύτερα αυτό που θα έπαιρνα χρησιμοποιώντας το Open AI’s Sora, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πολυτροπικής τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία βίντεο κλιπ χρησιμοποιώντας μηνύματα κειμένου.

Οι δυνατότητες Gen-2 του Runway περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αποστολής εικόνων ή βίντεο για χρήση ως αναφορά για το βίντεο κλιπ που θέλετε να δημιουργήσετε. Το αν το Sora του Open AI θα υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία βίντεο κλιπ από εικόνες αναφοράς ή κλιπ μένει να φανεί.

Κρίνοντας από την ποιότητα των κλιπ που δημιουργούνται από τη Sora που κοινοποιούνται από το OpenAI, η Sora κερδίζει το Runway Gen-2 ως συσκευή δημιουργίας κειμένου σε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, δεδομένης της ταχύτητας ανάπτυξης στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης (και του γεγονότος ότι το Runway εκτόξευσε το Gen-2 περίπου ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία της πρώτης προεπισκόπησης του Sora), είναι σαφές ότι το Sora του OpenAI και το Runway Gen-2 (και οι μελλοντικές του εκδόσεις) θα μάχη για τον καλύτερο τίτλο δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης κειμένου σε βίντεο.

 • Ελεύθερος:
  250 αρχικές μονάδες (δωρεάν 30 μονάδες ημερησίως μετά την εξάντληση των αρχικών μονάδων)

 • Πρότυπο:
  10 $/μήνα (8 $ όταν πληρώνονται ετησίως) για 700 μηνιαίες πιστώσεις

Το Pika είναι μια άλλη συσκευή παραγωγής βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να δημιουργήσει βίντεο και τρισδιάστατα κινούμενα σχέδια από μηνύματα κειμένου και εικόνες. Το Pika είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Ιστού και στο Discord. Ωστόσο, η πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε καθορίζει την ποιότητα εξόδου και τις πρόσθετες δυνατότητες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση.

Η εφαρμογή Ιστού σάς επιτρέπει να τροποποιείτε συγκεκριμένες περιοχές στο κλιπ που δημιουργείτε, να επεκτείνετε τον καμβά βίντεο και να προσθέτετε συγχρονισμό χειλιών στα βίντεο που δημιουργείτε. Αυτές οι δυνατότητες δεν είναι διαθέσιμες στην επιλογή διακομιστή Discord.

Τούτου λεχθέντος, συνιστώ να δοκιμάσετε τις επιλογές ιστού και Discord για να δείτε ποια σας δίνει καλύτερα αποτελέσματα. Το παρακάτω κλιπ δημιουργήθηκε στην έκδοση Ιστού του Pika χρησιμοποιώντας την ίδια προτροπή με το viral βίντεο “Lady Walking in Tokyo” από το OpenAI Sora:

A stylish woman walks down a Tokyo street filled with warm glowing neon and animated city signage. She wears a black leather jacket, a long red dress, and black boots, and carries a black purse. She wears sunglasses and red lipstick. She walks confidently and casually. The street is damp and reflective, creating a mirror effect of the colorful lights. Many pedestrians walk about.

Η χρήση της ίδιας προτροπής (/create + prompt) στον διακομιστή Discord του Pika έδωσε το παρακάτω αποτέλεσμα:

Θα σας αφήσουμε να κρίνετε ποιο είναι καλύτερο, αλλά είναι σαφές ότι η Pika έχει να κάνει κάποια πράγματα σε σύγκριση με την ποιότητα των διαδικτυακών κλιπ που δημιουργούνται από τη Sora. Ωστόσο, τα άλλα χαρακτηριστικά του, όπως ο συγχρονισμός των χειλιών και η κινούμενη εικόνα, του δίνουν ένα πλεονέκτημα έναντι του Sora — τουλάχιστον προς το παρόν.

Το Pixverse είναι μια άλλη εναλλακτική λύση στο Sora του Open AI που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ρεαλιστικά βίντεο με προτροπές κειμένου. Το Pixverse προσφέρει επίσης δύο πλατφόρμες για δημιουργία βίντεο: την πλατφόρμα web και τον διακομιστή Discord.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Pixverse παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία δημιουργίας βίντεο όπου μπορείτε να δημιουργήσετε, να προβάλετε, να φιλτράρετε και να επεξεργαστείτε όλα τα βίντεο που δημιουργείτε.

Το παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε στην έκδοση Ιστού του Pixverse. Ενώ μπορείτε πάντα να κάνετε αναγέννηση για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα (είναι δωρεάν!), η επιλογή διακομιστής Discord έχει το πλεονέκτημα της δημιουργίας τεσσάρων κλιπ ταυτόχρονα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιο είναι καλύτερο χωρίς να αναγεννήσετε πολλές φορές. Παρακάτω είναι ένα δείγμα που δημιουργήθηκε στον διακομιστή Discord:

Μπορείτε να συμμετάσχετε Διακομιστής Discord της Pixverse και δημιουργήστε τα κλιπ σας χρησιμοποιώντας την εντολή /create. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την αναλογία διαστάσεων και το αρνητικό μήνυμα (αν χρειάζεται) για τα βίντεό σας.

Ποιοτικά, το Pixverse είναι στην ίδια κατηγορία με το Pika—κάτω από το Sora.

 • Ελεύθερος:
  100 αρχικές μονάδες

 • Εξερευνητής:
  5 $/μήνα για 300 πιστώσεις.

Το Kaiber είναι ένα εργαλείο δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης που εστιάζει στον καλλιτέχνη και σας επιτρέπει να δημιουργείτε βίντεο από εικόνες ή περιγραφές κειμένου.

Το Kaiber υποστηρίζει επίσης ηχητική αντιδραστικότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ανεβάσετε ένα τραγούδι και να αφήσετε το AI να δημιουργήσει ένα βίντεο που ταιριάζει με το ρυθμό και τη διάθεση της μουσικής. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη διάρκεια, τις διαστάσεις, τις κινήσεις της κάμερας και το αρχικό πλαίσιο του βίντεό σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Kaiber στον ιστό ή μέσω των εφαρμογών του για κινητά.

Η μεγαλύτερη γοητεία του Kaiber είναι η ικανότητά του να δημιουργεί κλιπ που ταιριάζουν με τον ρυθμό των ήχων που έχουν ανέβει. Τα χαρακτηριστικά του με επίκεντρο τον καλλιτέχνη τον βοηθούν επίσης να στηρίξει τον Sora. Ωστόσο, όσον αφορά τον παραγόμενο ρεαλισμό των κλιπ, ο Σόρα παραμένει ξεκάθαρος.

 • Ελεύθερος:
  Δοκιμαστικό βίντεο

 • Μίζα:
  29 $/μήνα (22 $ όταν χρεώνεται ετησίως) για 10 λεπτά βίντεο.

Το Synthesia είναι μια γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης κειμένου σε βίντεο που σας επιτρέπει να δημιουργείτε ρεαλιστικά ομιλούντα βίντεο από σενάρια κειμένου. Μπορείτε να επιλέξετε από διάφορα avatar, φόντο και γλώσσες για να προσαρμόσετε το βίντεό σας.

Το Synthesia διαφέρει από το Sora στο ότι δεν δημιουργεί τα γραφικά από την αρχή, αλλά χρησιμοποιεί υπάρχον υλικό και το τροποποιεί ώστε να ταιριάζει με το κείμενο. Το Synthesia περιορίζεται επίσης σε ομιλούντα βίντεο, ενώ ο Sora μπορεί να δημιουργήσει οποιοδήποτε είδος βίντεο από κείμενο.

Το Synthesia είναι μια καλή εναλλακτική του Sora για τη δημιουργία συναρπαστικών και εξατομικευμένων βίντεο για σκοπούς εκπαίδευσης, μάρκετινγκ ή ψυχαγωγίας.

 • Ελεύθερος:
  1 λεπτό/ημέρα

 • Μίζα:
  19,99 $ (14,99 $ όταν χρεώνεται ετησίως) για 10 λεπτά βίντεο χωρίς υδατογράφημα

Το Vidnoz είναι μια άλλη συσκευή δημιουργίας βίντεο AI που δημιουργεί ομιλούντα βίντεο από σενάρια κειμένου. Το Vidnoz AI χρησιμοποιεί επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) και όραση υπολογιστή για να δημιουργήσει ρεαλιστικό συγχρονισμό χειλιών και εκφράσεις προσώπου για τα avatar. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την εμφάνιση, τα ρούχα και τα αξεσουάρ των avatar.

Το Vidnoz AI είναι παρόμοιο με το Synthesia όσον αφορά τη λειτουργικότητα, αλλά επιτρέπει μεγαλύτερη προσαρμογή κατά τη δημιουργία του δωρεάν δοκιμαστικού σας βίντεο. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ avatar και φωνών, κάτι που δεν υποστηρίζει η Synthesia.

Εάν αυτό που ακολούθησε την κυκλοφορία του ChatGPT από το OpenAI είναι κάτι που πρέπει να συμβεί, τότε μπορείτε να περιμένετε να εισαχθούν περισσότερες πλατφόρμες κειμένου σε βίντεο AI. Μπορείτε επίσης να περιμένετε το Lumiere της Google και το Make-A-Video της Meta να γίνουν προσβάσιμα στο κοινό.

  Διορθώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν βρέθηκε στο Gmail