6 Εναλλακτικές λύσεις του Google Play Store για τη λίστα των εφαρμογών σας Android

Πολλοί προγραμματιστές έχουν μάθει αυτό το μάθημα με τον σκληρό τρόπο, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε απευθείας αυτές τις εναλλακτικές λύσεις καταστήματος Google Play για να έχετε μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα. Μείνετε συντονισμένοι.

Το Android έχει τεράστιο μερίδιο αγοράς. Επομένως, αυτός είναι ένας από τους πρώτους μεγάλους προγραμματιστές καταστημάτων εφαρμογών που ανεβάζουν τις εφαρμογές τους.

Ωστόσο, οι αλγόριθμοι αλλάζουν και συμβαίνουν σφάλματα. Αυτές οι παγίδες μερικές φορές εξαλείφουν τις μικρές εταιρείες και τους ανεξάρτητους προγραμματιστές, επαναφέροντας τα έσοδά τους στο αρχικό επίπεδο.

Εναλλακτικές λύσεις Google Play Store

Εκεί έρχονται στο προσκήνιο αυτά τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών.

Επομένως, η δοκιμή του «μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι» μπορεί να είναι καλή ιδέα, ειδικά όταν δεν υπάρχει περιορισμός από την ίδια την Google:

Πηγή: Πολιτικές Google Play

Εν ολίγοις, λέει ότι είστε ελεύθεροι να διανείμετε σε άλλα καταστήματα εφαρμογών. Αυτό σας βοηθά να κάνετε ένα διάλειμμα από τις πολιτικές χρέωσης της Google και να διαφοροποιήσετε τη διανομή.

Από τη σύνταξη αυτού του άρθρου, το Google Play Store χρεώνει προμήθεια 15% για τα πρώτα εκατομμύρια δολάρια που κερδίζετε και 30% στη συνέχεια.

Οι εναλλακτικές λύσεις του Google play store θα δούμε να χρεώνονται από 10% έως 30%.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 38 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Και δεδομένου ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός προγραμματιστών (περίπου 1% σύμφωνα με την Google) ξεπερνά το όριο εσόδων του ενός εκατομμυρίου, το πραγματικό όφελος από άλλα κανάλια διανομής είναι η διαφοροποίηση για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων οικονομικών διακοπών.

Ορίστε.

Aptoide

Το Aptoide είναι ένα ανεξάρτητο κατάστημα εφαρμογών όπου μπορείτε να υποβάλετε τις εφαρμογές σας, το οποίο βοηθά επίσης στη διανομή στα συνεργαζόμενα καταστήματα μέσω ενός ενιαίου πίνακα ελέγχου και συστήματος χρέωσης.

Με λίγα λόγια, μιλάμε για πάνω από 430 εκατομμύρια χρήστες κατανεμημένους σε 20 καταστήματα εφαρμογών, όπως τα Aptoide, Oppo, VIVO, MI κ.λπ., στο πλαίσιο της διανομής εφαρμογών Catappult.

Το Catappult έχει δύο προγράμματα κατανομής εσόδων: το κατάστημα και το self. Τα έσοδα από εφαρμογές καταστήματος προσελκύουν προμήθεια 25%, ενώ η αυτοδιανομή σας κοστίζει μόνο 10%.

Λογαριασμοί συνδρομής προγραμματιστών Catappult 79 USD ανά έτος, οι οποίοι μπορούν να επιστραφούν τις πρώτες 30 ημέρες πριν από την έναρξη της διανομής της εφαρμογής.

Αμαζόνα

Το Amazon App Store είναι μια άλλη αξιόλογη επιλογή για να προωθήσετε την εφαρμογή σας σε 236 χώρες σε Android, Fire TV, tablet και επιλεγμένες συσκευές Windows 11.

Κάποιος μπορεί να φιλοξενήσει δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές με το Amazon. Λαμβάνετε «τυποποιημένα» δικαιώματα εκμετάλλευσης (70%) εάν τα έσοδα υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο USD.

Για λιγότερο από αυτό, μπορεί κανείς να επωφεληθεί από το πρόγραμμα επιτάχυνσης μικρών επιχειρήσεων του Amazon AppStore για να αυξήσει τις πληρωμές στο 80%. Επιπλέον, αυτό θα σας έχει 10% επιπλέον ως πιστώσεις για τις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon ανεβάζοντας το συνολικό κέρδος κοντά στο 90%.

  Η ShortPaste συντομεύει όλες τις διευθύνσεις URL από το πρόχειρο όταν τις επικολλάτε [Android]

Επιπλέον, τα τυπικά δικαιώματα εξαρτώνται από την κατηγορία εφαρμογής και τον τύπο συσκευής, όπως αναφέρεται στη συμφωνία υπηρεσιών προγραμματιστών της Amazon.

Η καταχώριση στο κατάστημα εφαρμογών Amazon είναι δωρεάν.

Πάνω προς τα κάτω

Το Uptodown καλύπτει επί του παρόντος πάνω από 130 εκατομμύρια χρήστες σε 26 γλώσσες σε Android, Windows και Mac. Ωστόσο, περίπου το 80% της επισκεψιμότητας της εφαρμογής Uptodown ανήκει σε χρήστες Android.

Προς το παρόν, όλες οι εφαρμογές που φιλοξενούνται σε αυτό το εναλλακτικό κατάστημα εφαρμογών Google είναι δωρεάν και οι προγραμματιστές δεν μπορούν να προσφέρουν εφαρμογές πληρωμής για λήψη.

Η δημοσίευση εφαρμογών είναι δωρεάν με κατανομή εσόδων 80-20.

Galaxy Store

Το Galaxy Store μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλά λόγω του τεράστιου αποτυπώματος Samsung και της δωρεάν δημοσίευσής του. Ωστόσο, αφαιρεί το 30% της προμήθειας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εσόδων προγραμματιστή.

Αυτό που το κάνει ενδιαφέρον είναι η ρήτρα, Μερίδιο εσόδων και Φόρος, που υποδεικνύει ένα παράθυρο για πιθανή διαπραγμάτευση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, το Galaxy Store περιορίζεται στις συσκευές Samsung, συμπεριλαμβανομένων των smartphone, των smartwatches κ.λπ.

  Πώς να ελέγξετε το Netflix με τον Βοηθό Google στο Android

AppGallery

Το AppGallery προορίζεται για τηλέφωνα Huawei, αν και οι άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και σε άλλες μάρκες. Ξεκίνησε με ένα διαχωρισμό 90-10 φιλικό προς τους προγραμματιστές μόνο για να ακολουθήσει το μοντέλο 70-30, με ισχύ από το 2022.

Επιπλέον, οι προγραμματιστές στην ηπειρωτική Κίνα έχουν ξεχωριστή αναλογία κοινής χρήσης που πρέπει να ζητηθεί από το τμήμα λειτουργιών της Huawei.

Οι χρεώσεις καταχώρισης AppGallery βασίζονται στις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί ένας προγραμματιστής για δημοσίευση. Ορισμένα είναι δωρεάν και τα επί πληρωμή έχουν δωρεάν ποσοστώσεις πριν γίνουν πληρωμές.

Τέλος, το AppGallery διαθέτει και εφαρμογές επί πληρωμή.

F-Droid

Το F-Droid είναι μια αγορά εφαρμογών δωρεάν και ανοιχτού κώδικα όπου μπορείτε να φιλοξενήσετε δωρεάν εφαρμογές με ενημερώσεις/λειτουργίες επί πληρωμή.

Ωστόσο, η βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι πολύ περιορισμένη, με αποτέλεσμα μια περιορισμένη βάση χρηστών.

Έτσι, συνοψίζεται κυρίως στην αγάπη σας για το κίνημα ανοιχτού κώδικα, αν όχι οτιδήποτε άλλο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική!

Είναι ένα σκληρό χάπι για να το καταπιείς, αλλά μια υπάρχουσα πραγματικότητα.

Το Google Play είναι πολύ μεγάλο για να έχει ίσες εναλλακτικές ή υποκατάστατες. Αυτά τα καταστήματα εφαρμογών που αναφέρονται θα σας βοηθήσουν να λάβετε μόνο ένα κλάσμα των εσόδων από αυτά που θα κάνατε στο «Play».

Ωστόσο, θα σας φανούν χρήσιμοι εάν υποφέρετε με κάποιο τρόπο συμφόρηση απόδοσης ή αποκλεισμό στο Play Store.

ΥΓ: Όντας μια δημοσίευση φιλική προς τους προγραμματιστές, δεν θα περιοριστούμε σε αυτό. Έτσι, επιπλέον, μπορείτε να ελέγξετε αυτά τα εργαλεία για να ενισχύσετε την ανάπτυξη εφαρμογών Android.