5 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Touch ID σε Mac

Το Touch ID είναι ο μόνος βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας που είναι διαθέσιμος σε Mac. Θα βρείτε το Touch ID ενσωματωμένο σε όλα τα σύγχρονα MacBook. Και χρησιμοποιώντας ένα Magic Keyboard με Touch ID, μπορείτε να το έχετε πρόσβαση και σε επιτραπέζιους υπολογιστές Mac με σιλικόνη της Apple.

Προσφέρει έναν γρήγορο, ασφαλή τρόπο πρόσβασης στο Mac σας. Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που έχει να προσφέρει. υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Touch ID στο Mac σας και όλα αυτά είναι προσανατολισμένα στο να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη. Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά.

1. Ξεκλειδώστε το Mac σας

Το ξεκλείδωμα του Mac σας είναι ένας από τους κύριους σκοπούς του αισθητήρα Touch ID. Συνήθως έχετε μια επιλογή για να διαμορφώσετε το Touch ID στο Mac σας όταν το ρυθμίζετε για πρώτη φορά ή όταν επανεγκαθιστάτε το macOS. Θα πρέπει να το επιλέξετε εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε αυτόματα το Touch ID. Αλλά αν το παραλείψετε, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Mac σας και να ρυθμίσετε το Touch ID.

  9 Καλύτερες εναλλακτικές λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών που φιλοξενούνται από το Google Photos [2023]

Αφού εγκατασταθεί, στις Ρυθμίσεις συστήματος > Touch ID & Password, επιλέξτε Χρήση Touch ID για ξεκλείδωμα του Mac σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Mac σας είναι να τοποθετήσετε το δάχτυλό σας στο κουμπί Touch ID ενώ βρίσκεστε στην οθόνη κλειδώματος.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Touch ID για να ξεκλειδώσετε το Mac σας μετά τον τερματισμό ή την επανεκκίνηση του. Επίσης, δεν χρειάζεται να πατήσετε το κουμπί Touch ID για να ξεκλειδώσετε το Mac σας. Απλώς τοποθετώντας το δάχτυλό σας σε αυτό θα ξεκλειδώσετε το Mac σας. Αυτό ισχύει και για τη χρήση του Touch ID γενικά.

2. Πραγματοποιήστε πληρωμές Apple Pay

Γενικά, το Apple Pay είναι δημοφιλές ως ψηφιακό πορτοφόλι για την πραγματοποίηση πληρωμών σε φυσικά καταστήματα και την αποστολή χρημάτων σε άτομα. Ωστόσο, το Apple Pay προσφέρει επίσης έναν απλούστερο και πιο ασφαλή τρόπο για να κάνετε ηλεκτρονικές πληρωμές σε Mac.

Και, φυσικά, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay στο Mac σας σε ένα κανονικό κατάστημα. θα χρειαστείτε ένα Apple Watch ή ένα iPhone για αυτό.

  Ποια ρύθμιση πρόληψης παρακολούθησης πρέπει να χρησιμοποιήσετε στον Microsoft Edge;

Αφού ενεργοποιήσετε την επιλογή Χρήση Touch ID για Apple Pay στην ενότητα Touch ID & Password στις Ρυθμίσεις συστήματος, πρέπει να προσθέσετε μια κάρτα και να ρυθμίσετε το Apple Pay στο Mac σας. Τώρα, κάθε φορά που εμφανίζεται η επιλογή πληρωμής μέσω Apple Pay, μπορείτε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας με το Touch ID.

3. Εξουσιοδοτήστε τις πληρωμές στο App Store, στο iTunes Store και στα Apple Books

Εκτός από τις συναλλαγές Apple Pay, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Touch ID για να επιβεβαιώσετε πληρωμές στο App Store, στο iTunes Store και στα Apple Books. Εάν έχετε προστεθεί μια μέθοδος πληρωμής στο Apple ID σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Touch ID για να εξουσιοδοτήσετε γρήγορα την πληρωμή.

Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από τη σελίδα Touch ID & Password των Ρυθμίσεων συστήματος. Μόλις γίνει αυτό, θα βλέπετε μηνύματα όπως αυτό στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης όποτε θέλετε να κάνετε μια πληρωμή.

4. Γρήγορη εναλλαγή μεταξύ χρηστών Mac

Η γρήγορη εναλλαγή χρηστών είναι μια λειτουργία Mac που σας επιτρέπει να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών στο Mac σας, κάτι που είναι βολικό για όσους χρησιμοποιούν πολλούς λογαριασμούς στους Mac τους.

  Πώς να δημιουργήσετε άμεσα γραφήματα με τη δυνατότητα εξερεύνησης των Φύλλων Google

Αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή μενού για γρήγορη εναλλαγή χωρίς να χρειάζεστε Touch ID, μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα συγκεκριμένο δάχτυλο σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό, επιτρέποντάς σας να καθορίσετε αμέσως τον λογαριασμό στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε χωρίς καν να κλειδώσετε την οθόνη σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα δάχτυλο στον λογαριασμό εργασίας σας. Όποτε θέλετε να μεταβείτε σε αυτό από τον προσωπικό σας λογαριασμό, απλώς πατήστε το Touch ID/κουμπί λειτουργίας με αυτό το δάχτυλο. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη ρύθμιση αυτής της λειτουργίας, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τη γρήγορη εναλλαγή χρηστών σε Mac.

5. Γρήγορες Είσοδοι Μπρελόκ

Το Keychain Access είναι μια ενσωματωμένη εφαρμογή macOS που αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης, τις πιστωτικές κάρτες και τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Τα διατηρεί ασφαλή, απαλλάσσοντάς σας από την απομνημόνευση κωδικών πρόσβασης και μπορείτε πάντα να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασης Keychain αργότερα, εάν το επιθυμείτε.

Εάν κάνετε εναλλαγή στο Use Touch ID για τη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης στις Ρυθμίσεις συστήματος > Touch ID & Password, θα λάβετε προτροπή για να εισαγάγετε τους κωδικούς πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας το Touch ID κατά την περιήγηση στο Safari.

Το Touch ID προσφέρει ευκολία στους χρήστες Mac

Το Touch ID χρησιμεύει ως ένας εξαιρετικός, αξιόπιστος τρόπος πρόσβασης στις λειτουργίες Mac χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει το Touch ID στο Mac σας, χάνετε έναν κόσμο χρήσιμων λειτουργιών γρήγορης πρόσβασης που είναι προσαρμοσμένες για να κάνουν τον υπολογιστή σας βολικό στη χρήση.