5 τρόποι για να διορθώσετε τη λειτουργία οικογενειακής ασφάλειας των Windows που δεν λειτουργεί

Το Windows Family Safety είναι ένα ισχυρό εργαλείο που σας βοηθά να παρακολουθείτε τη χρήση του υπολογιστή της οικογένειάς σας. Αλλά όπως κάθε λογισμικό, μπορεί να αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα που μπορεί να το εμποδίσουν να λειτουργήσει σωστά.

Λοιπόν, πώς επισκευάζετε το εργαλείο Family Safety όταν δυσλειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει ξανά.

Γιατί δυσλειτουργεί η Οικογενειακή λειτουργία των Windows;

Ακολουθούν ορισμένοι συνήθεις λόγοι για τους οποίους η δυνατότητα Οικογενειακής Ασφάλειας των Windows ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά:

 • Λανθασμένη ρύθμιση παραμέτρων ή ζητήματα σύνδεσης: Η δυνατότητα Family Safety βασίζεται σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις και διαμορφώσεις για να λειτουργεί σωστά. Έτσι, πιθανότατα θα παρουσιάσει δυσλειτουργία εάν δεν διαμορφώσετε σωστά τις ρυθμίσεις του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το εργαλείο θα μπορούσε να δυσλειτουργήσει λόγω προβλημάτων συνδεσιμότητας δικτύου, όπως αδύναμο σήμα Wi-Fi.
 • Προβλήματα ενημέρωσης υπολογιστή ή εφαρμογής: Μερικές φορές, η δυνατότητα Οικογενειακής ασφάλειας μπορεί να δυσλειτουργεί απλώς επειδή ο υπολογιστής σας χρειάζεται ενημέρωση. Για παράδειγμα, ίσως η τρέχουσα έκδοση των Windows να μην υποστηρίζει ορισμένες από τις πιο πρόσφατες δυνατότητες του εργαλείου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ίδια η δυνατότητα Οικογενειακής Ασφάλειας ενδέχεται να χρειαστεί να ενημερωθεί.
 • Συγκρούσεις λογισμικού: Ορισμένες εφαρμογές τρίτων ή λογισμικό ασφαλείας μπορεί να επηρεάσουν τη σωστή λειτουργία της λειτουργίας Οικογενειακή ασφάλεια.
 • Ζητήματα συγχρονισμού: Υπάρχουν φορές που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Οικογενειακής ασφάλειας σε πολλές συσκευές. Ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν έχετε απενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις συγχρονισμού.

Τώρα, ας διερευνήσουμε πώς μπορείτε να διορθώσετε τη λειτουργία Οικογενειακής ασφάλειας όταν σας δημιουργεί προβλήματα.

1. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας και διαμορφώστε τις ρυθμίσεις οικογενειακής ασφάλειας

Για να επιλύσετε το πρόβλημα, ελέγξτε τη σύνδεσή σας και βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερή. Εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχουν προβλήματα, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε προβλήματα συνδεσιμότητας δικτύου.

  Οι εφαρμογές καταγράφουν πραγματικά την οθόνη του iPhone σας;

Εάν το πρόβλημα παραμένει, τότε διαμορφώστε τις ρυθμίσεις Οικογενειακής Ασφάλειας ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft και επισκεφτείτε το Σελίδα σύνδεσης Microsoft Family Safety.
 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Family Safety και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμίσεων στην επάνω δεξιά γωνία.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση γονικής συναίνεσης. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και διαμορφώστε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
 • Αφού κάνετε τις προσαρμογές, δοκιμάστε τις ρυθμίσεις Οικογενειακής Ασφάλειας πραγματοποιώντας σύνδεση στο λογαριασμό ενός μέλους της οικογένειας ή χρησιμοποιώντας έναν ξεχωριστό δοκιμαστικό λογαριασμό. Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμισμένοι περιορισμοί και περιορισμοί λειτουργούν όπως προβλέπεται.

  Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Family Safety σύμφωνα με τα προηγούμενα βήματα.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Οι δυνατότητες σας.
 • Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις επιλογές στη λίστα. Η Microsoft θα ανοίξει μια νέα σελίδα όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συγκεκριμένη δυνατότητα και πώς να τη ρυθμίσετε.
 • Για να διασφαλίσετε ότι το εργαλείο Family Safety λειτουργεί σωστά, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Αναφορά δραστηριότητας”. Αυτό θα σας επιτρέψει να λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις για το ιστορικό περιήγησης και τη χρήση εφαρμογών του υπολογιστή σας. Και λαμβάνοντας αυτές τις τακτικές ενημερώσεις, μπορείτε να είστε σίγουροι γνωρίζοντας ότι η λειτουργία Οικογενειακής Ασφάλειας λειτουργεί όπως αναμένεται.

  2. Ενημερώστε τη λειτουργία οικογενειακής ασφάλειας (ή ενημερώστε τη συσκευή σας)

  Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Family Safety, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση. Και αν υποψιάζεστε ότι η εφαρμογή είναι ξεπερασμένη, προχωρήστε και ενημερώστε την από το Microsoft Store.

  Εάν η ενημέρωση του εργαλείου δεν βοηθήσει, δοκιμάστε να το εγκαταστήσετε ξανά ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

    Πώς να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης κατά την κοινή χρήση αρχείων στο Google Drive
 • Πατήστε Win + X για να ανοίξετε το μενού Γρήγορης πρόσβασης.
 • Επιλέξτε Εφαρμογές και δυνατότητες.
 • Κάντε κύλιση προς τα κάτω, κάντε δεξί κλικ στη δυνατότητα Οικογενειακής ασφάλειας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κατάργηση εγκατάστασης. Ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.
 • Από εκεί, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε ξανά τη δυνατότητα Family Safety από το Microsoft Store.

  Αλλά αν υποψιάζεστε ότι το πρόβλημα προέρχεται από τον υπολογιστή σας, τότε ίσως αξίζει να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η συσκευή σας διαθέτει τις πιο πρόσφατες δυνατότητες που σας επιτρέπουν να εκτελείτε απρόσκοπτα διάφορες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Οικογενειακή ασφάλεια.

  3. Αντιμετώπιση προβλημάτων διενέξεων λογισμικού

  Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να επιλύσετε το πρόβλημα, τότε είναι πιθανό το σφάλμα να οφείλεται σε διένεξη λογισμικού ή εργαλείων ασφαλείας. Σε αυτήν την περίπτωση, η προσωρινή απενεργοποίηση τέτοιων εργαλείων θα μπορούσε να βοηθήσει.

  Ας το εξερευνήσουμε λίγο πιο αναλυτικά:

  • Προσδιορισμός πιθανών αντικρουόμενων λογισμικών: Σημειώστε οποιοδήποτε λογισμικό ή εργαλεία ασφαλείας τρίτων που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν προγράμματα προστασίας από ιούς, τείχη προστασίας ή εφαρμογές γονικού ελέγχου.
  • Προσωρινή απενεργοποίηση λογισμικού σε διένεξη: Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του λογισμικού που βρίσκεται σε διένεξη και αναζητήστε επιλογές για να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις δυνατότητες του λογισμικού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απενεργοποίηση της προστασίας σε πραγματικό χρόνο ή οποιωνδήποτε άλλων λειτουργιών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία Οικογενειακής ασφάλειας.
  • Δοκιμάστε τη λειτουργία Family Safety: Αφού απενεργοποιήσετε το λογισμικό σε διένεξη, δοκιμάστε τη δυνατότητα Family Safety για να δείτε εάν λειτουργεί όπως αναμένεται.
  • Ενεργοποιήστε ξανά το λογισμικό τρίτου μέρους: Για να προσδιορίσετε το συγκεκριμένο λογισμικό που βρίσκεται σε διένεξη, ενεργοποιήστε ξανά τις εφαρμογές τρίτων σας (μία κάθε φορά) ενώ δοκιμάζετε τη δυνατότητα Οικογενειακής ασφάλειας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε το λογισμικό που προκαλεί το πρόβλημα.
  • Ενημέρωση ή αντικατάσταση λογισμικού σε διένεξη: Εάν εντοπίσετε συγκεκριμένο λογισμικό που προκαλεί προβλήματα, εξετάστε το ενδεχόμενο να το ενημερώσετε. Εναλλακτικά, αντικαταστήστε το με άλλο εργαλείο που δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία Οικογενειακής ασφάλειας.
    Απεγκαταστήστε ή απενεργοποιήστε το iTunes σε Mac OS X [Guide]

  4. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία “Ρυθμίσεις συγχρονισμού”.

  Τι γίνεται αν αντιμετωπίζετε προβλήματα σε άλλες συσκευές και όχι στον υπολογιστή σας; Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα αντιμετωπίζετε προβλήματα συγχρονισμού. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία Family Safety δεν εφαρμόζει τις ίδιες ρυθμίσεις στις άλλες συσκευές.

  Έτσι, η ενεργοποίηση της λειτουργίας “ρυθμίσεις συγχρονισμού” θα πρέπει να κάνει το κόλπο! Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft.
 • Πατήστε Win + I για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις συστήματος. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τους διαφορετικούς τρόπους πρόσβασης στις ρυθμίσεις των Windows.
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμοί.
 • Επιλέξτε την επιλογή Συγχρονισμός των ρυθμίσεών σας στα αριστερά.
 • Ενεργοποιήστε το κουμπί ρυθμίσεων συγχρονισμού στα δεξιά.
 • Τέλος, κλείστε τα παράθυρα ρυθμίσεων και επανεκκινήστε τη συσκευή σας για να αποθηκεύσετε αυτές τις αλλαγές.

  5. Δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό Microsoft Family Safety

  Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, τότε ίσως θελήσετε να σκεφτείτε τη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού. Αυτό θα βοηθήσει σε περίπτωση που το πρόβλημα προέρχεται από το τρέχον προφίλ σας.

  Τώρα, δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό Microsoft Family Safety:

 • Επισκέψου το Ιστότοπος Microsoft Family Safety.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκινήστε δωρεάν για να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη.
 • Εναλλακτικά, προσθέστε ένα νέο organizer (προφίλ) στον υπάρχοντα λογαριασμό Microsoft Family Safety. Εδώ είναι τα βήματα για να το κάνετε:

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Family Safety.
 • Κάντε κλικ στην ενότητα Προσθήκη μέλους οικογένειας.
 • Εισαγάγετε το email του προφίλ που θέλετε να προσθέσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Επόμενο.
 • Κάντε κλικ στην ενότητα Organizer και μετά κάντε κλικ στο Next. Αυτό θα διασφαλίσει ότι το νέο σας προφίλ μπορεί να επεξεργαστεί τις ρυθμίσεις για όλους τους συγχρονισμένους λογαριασμούς.
 • Δημιουργήστε ένα ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον με το Microsoft Family Safety

  Το εργαλείο Microsoft Family Safety είναι αξιόπιστο όταν πρόκειται για την παρακολούθηση των διαδικτυακών δραστηριοτήτων των μελών της οικογένειας σε διάφορες συσκευές. Σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε κατάλληλα ψηφιακά όρια και να προωθήσετε υγιεινές διαδικτυακές συνήθειες.

  Εάν το εργαλείο αποφασίσει να παρουσιάσει δυσλειτουργία, προχωρήστε και επισκευάστε το χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις συμβουλές που καλύψαμε. Από εκεί, φροντίστε να μάθετε περισσότερα για αυτό και να ανακαλύψετε μερικά από τα κόλπα του.