5 τρόποι για να δημιουργήσετε ένα άθροισμα ελέγχου αρχείων MD5 (Windows και Android)

Αναρωτιέστε πώς να δημιουργήσετε ένα άθροισμα ελέγχου αρχείου MD5; Είστε στο καλύτερο μέρος, σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξω 7 μεθόδους για να το κάνετε αυτό, οπότε θα βρείτε αναγκαστικά αυτή που σας ταιριάζει.

Κατά γενικό κανόνα, το άθροισμα ελέγχου MD5 για ένα αρχείο μπορεί να δημιουργηθεί με μια γραμμή εντολών ή εφαρμογές τρίτων όπως το Hash Generator ή το βοηθητικό πρόγραμμα MD5 Checksum. Ο στόχος ενός αθροίσματος ελέγχου MD5 είναι να ανιχνεύσει κάθε είδους διαφθορά, ειδικά μετά από μεταφορά αρχείου.

Ο στόχος αυτού του άρθρου δεν είναι να εξηγήσει τον αλγόριθμο MD5, οπότε αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες, ρίξτε πρώτα μια ματιά σε αυτό το άρθρο. Θα εξηγήσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε αθροίσματα ελέγχου αρχείων MD5.

Ας επιστρέψουμε στο κύριο θέμα μας τώρα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε το άθροισμα ελέγχου αρχείων MD5 και θα σας δώσω μια δέσμη από αυτούς αμέσως τώρα.

Χρησιμοποιώντας τη διαδικτυακή γεννήτρια md5

Αυτό είναι ένα απλό εργαλείο που υπολογίζει τον κατακερματισμό MD5 μιας συμβολοσειράς. Το MD5 είναι μια μονόδρομη συνάρτηση κατακερματισμού, που σημαίνει ότι παίρνει ένα μήνυμα και το μετατρέπει σε μια σταθερή συμβολοσειρά ψηφίων, που ονομάζεται επίσης σύνοψη μηνυμάτων.

ο Γεννήτρια κατακερματισμού MD5 λειτουργεί προσθέτοντας μια συμβολοσειρά στον παρεχόμενο χώρο και το Μετατροπέας MD5 χρησιμοποιεί έναν κρυπτογραφικό αλγόριθμο κατακερματισμού που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για Κατακερματισμός MD5 με χρήση δεκαεξαδικού 32 χαρακτήρων πίνακας χαρακτήρων. Για τον υπολογισμό των δεδομένων.

Μόλις το αίτημα διεκπεραιωθεί από το Γεννήτρια κατακερματισμού MD5ο Κατακερματισμός MD5 μπορεί να σταλεί στον παραλήπτη. Η ακεραιότητα μπορεί να επαληθευτεί με αποκρυπτογράφηση του Κατακερματισμός MD5. Εάν επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα, η αλυσίδα επαληθεύεται.

Αυτό online MD5 έχει ένα εργαλείο παραγωγής που μπορεί να δημιουργήσει ένα Κατακερματισμός MD5 οποιουδήποτε σειρά. Πολύ χρήσιμο για κωδικοποίηση κωδικών πρόσβασης, πληροφοριών πιστωτικών καρτών και άλλων ευαίσθητων δεδομένων σε MySQL, Postgress ή άλλες βάσεις δεδομένων. Αυτό το εργαλείο είναι χρήσιμο για Προγραμματιστές PHP, Προγραμματιστές ASPκαι όποιος χρησιμοποιεί MySQL, SQL ή Postgress.

  Προσθέστε ένα κανάλι ανερχόμενων βίντεο στο Chromecast [Android]

Στη γραμμή εντολών

Ένα εργαλείο γραμμής εντολών είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 10, ως υπηρεσία πιστοποιητικού, το οποίο είναι “CertUtil”. Αυτή η γραμμή εντολών προσφέρει έναν διακόπτη, “Hashfile”, χάρη σε αυτό, μπορεί να δημιουργηθεί μια συμβολοσειρά κατακερματισμού. Εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας καθορισμένος αλγόριθμος, όπως ο MD5:

certutil -hashfile <αρχείο> <αλγόριθμος>
certutil -hashfile myfile.zip MD5

Με το PowerShell

Υπάρχει επίσης μια εντολή στο PowerShell.
Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική και η πιο εύκολη μέθοδος, καθώς δεν περιλαμβάνει κανενός είδους κωδικοποίηση. Εάν χρησιμοποιείται το PowerShell 4.0, τότε υπάρχει μια γραμμή εντολών, δηλ. cmdlet. Αυτό το cmdlet είναι επίσης γνωστό ως “Get-FileHash”. Χάρη σε αυτή τη γραμμή εντολών, μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί ένα αρχείο κατακερματισμού

Δημιουργία κατακερματισμού: κάντε δεξί κλικ για να δημιουργήσετε ένα άθροισμα ελέγχου MD5

Μπορείτε επίσης να βρείτε εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μενού δεξί κλικ σε ένα αρχείο. Hash Generator σε ένα από αυτά, θα επανέλθουμε πολύ σύντομα. Αλλά σε αντίθεση με το άλλο, προσθέτει μια ωραία επιλογή στο σύστημά σας.

Μετά την εγκατάστασή της, αν γίνει δεξί κλικ σε αυτήν την εφαρμογή των Windows, τότε ανοίγει ένα μενού περιβάλλοντος. Σε αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται Hash Generator, η οποία βοηθά στη δημιουργία των επιθυμητών κατακερματισμών στο αρχείο.

Βοηθητικό πρόγραμμα MD5 Checksum

Αυτό είναι ένα άλλο εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία διαφορετικών τύπων αθροίσματος ελέγχου ή κατακερματισμού: MD5 & SHA Checksum Utility.
Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα MD5 Checksum είναι διαφορετικό από το Hash Generator με την έννοια ότι σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε το πραγματικό αρχείο με το αρχείο κατακερματισμού για να επαληθεύσετε και να διασφαλίσετε την ακεραιότητα του αρχείου.