5 Συμβουλές για να φτιάξετε τον πρώτο σας υπολογιστή

Αυτή είναι μια καταπληκτική στιγμή για την κατασκευή ενός υπολογιστή! Τα διαδικτυακά σεμινάρια είναι άφθονα και τα στοιχεία της επιφάνειας εργασίας είναι τόσο τυποποιημένα, που η κατασκευή ενός υπολογιστή είναι σχεδόν αλάνθαστη. Λέμε «σχεδόν» γιατί, αν δεν έχετε κάνει τα μαθήματά σας, μπορείτε ακόμα να ανακατέψετε τα πράγματα.

Ωστόσο, όπως έχουν σημειώσει πολλοί κατασκευαστές υπολογιστών, η κατασκευή ενός επιτραπέζιου υπολογιστή σήμερα μοιάζει σχεδόν με τη συναρμολόγηση ενός ενήλικου σετ LEGO με καλώδια. Ωστόσο, μπορεί επίσης να είναι μια συγκλονιστική εμπειρία, καθώς τα πραγματικά χρήματα είναι στη γραμμή. Το να βιδώσετε μια CPU των 500$ θα σκοτώσει την ψυχή και το πορτοφόλι σας.

Ωστόσο, αν έχετε κάνει την έρευνά σας και είστε οργανωμένοι, το να ξοδέψετε μια ώρα (ή έξι) για να δημιουργήσετε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

Αυτές οι πέντε συμβουλές θα σας βάλουν στο δρόμο για να κατακτήσετε την κατασκευή υπολογιστών.

Παρακολουθήστε πολλές εκδόσεις υπολογιστών στο YouTube. Στη συνέχεια, Δείτε περισσότερα

Δεν μπορείτε ποτέ να παρακολουθήσετε αρκετά Οδηγίες κατασκευής Η/Υ. Θα πρέπει να παρακολουθήσετε όσες περισσότερες μπορείτε, από όσες περισσότερες διαφορετικές πηγές μπορείτε. Θέλετε να κατανοήσετε πλήρως τα βασικά της τοποθέτησης της CPU, της τοποθέτησης του ψυγείου και της υποδοχής στη μνήμη RAM. Θα θελήσετε επίσης να αποφασίσετε με τη σειρά με την οποία θέλετε να συναρμολογήσετε τον υπολογιστή σας.

Μερικοί άνθρωποι τοποθετούν τη μητρική πλακέτα στη θήκη αμέσως, οι περισσότεροι τοποθετούν πρώτα τη CPU και το ψυγείο, ενώ άλλοι προσθέτουν όσα περισσότερα εξαρτήματα μπορούν πρώτα έξω από τη θήκη. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε μέθοδο, και μερικές φορές, ακόμη και ο τύπος της υπόθεσης που έχετε μπορεί να επηρεάσει αυτές τις αποφάσεις.

Θέλετε να αποκτήσετε μια αίσθηση του τι θα αισθάνεστε πιο άνετα και η παρακολούθηση πολλών σεμιναρίων βοηθά σε αυτό. Εστιάστε σε σεμινάρια που χρησιμοποιούν την ίδια μάρκα και γενιά CPU που έχετε. Η AMD και η Intel χρησιμοποιούν ελαφρώς διαφορετικές μεθόδους για να εγκαταστήσουν μια CPU στη μητρική πλακέτα.

  Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ βρετανικού και αμερικανικού ορθογραφικού ελέγχου στο Microsoft Word

Επίσης, ελέγξτε τις εκδόσεις που χρησιμοποιούν την ίδια θήκη υπολογιστή που έχετε, καθώς όλες έχουν ιδιοσυγκρασίες. Παρακολουθώντας σεμινάρια με το ίδιο θα σας δώσει συμβουλές για τα πιθανά ζητήματα και τα πλεονεκτήματα της περίπτωσής σας.

Αποφύγετε το στατικό

Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό, ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να βλάψει τα εξαρτήματα του υπολογιστή σας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν υπολογιστή στα εσώρουχά σας για να αποφύγετε στατικά σοκ. Οι έμπειροι κατασκευαστές δεν χρειάζονται καν αντιστατικό βραχιόλι, αν και συνιστούμε στους κατασκευαστές που κάνουν πρώτη φορά να χρησιμοποιήσουν ένα.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε βραχιόλι, θα πρέπει να ακολουθείτε κάποιες βασικές αρχές. Αναπόφευκτα, θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε κάτι στον υπολογιστή σας χωρίς αντιστατικό βραχιόλι. Η γνώση ορισμένων βασικών κανόνων θα σας κρατήσει ασφαλείς.

Αρχικά, χτίστε σε ένα τραπέζι που δεν έχει χαλί από κάτω, αν μπορείτε να το αποφύγετε. Με αυτόν τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσετε στατική φόρτιση. Δεύτερον, μην χτίζετε σε μια εξαιρετικά ξηρή μέρα, όταν υπάρχει πολύς στατικός ηλεκτρισμός στον αέρα. Απλώς δεν αξίζει το ρίσκο. Τα στοιχεία του υπολογιστή σας θα διατηρηθούν για άλλη μια ή δύο ημέρες.

Τρίτον, αγγίξτε ένα μεταλλικό μέρος της θήκης του υπολογιστή κάθε φορά πριν αγγίξετε οποιοδήποτε στοιχείο. Ένα εύκολο κόλπο είναι να ακουμπάτε το χέρι σας στο μέταλλο της θήκης όποτε είναι δυνατόν.

Τέλος, μην φοράτε ρούχα φιλικά προς τα στατικά, όπως μαλλί ή συνθετικά υλικά – κολλήστε με βαμβάκι την ημέρα της κατασκευής.

Εγκατάσταση της CPU

Δεν μπορείς παρά να είσαι λίγο νευρικός όταν έρθει η ώρα να βάλεις την CPU στην υποδοχή της μητρικής πλακέτας. Οι επεξεργαστές δεν είναι φθηνοί, και βάζουν αυτό το λίγο έγκλειστο πυρίτιο στη μητρική πλακέτα είναι το λιγότερο αλάνθαστο μέρος της κατασκευής ενός υπολογιστή. Ωστόσο, αν κατανοείτε τη διαδικασία, είναι επίσης ένα από τα πιο εύκολα βήματα.

  Πώς να αποσυνδεθείτε από το Mac σας μετά από μια καθορισμένη περίοδο αδράνειας

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί η εγκατάσταση της CPU παρακολουθώντας τα προαναφερθέντα σεμινάρια. Όταν έρθει η ώρα να το κάνετε, απλώς χαλαρώστε και κάντε το να συμβεί. Θα είναι πολύ αντικλιμακτικό μετά από όλη τη συσσώρευση, αλλά αυτό είναι καλό.

Κρατήστε το απλό

Ένας υπολογιστής με προσαρμοσμένο ψυγείο κλειστού βρόχου και τόνους λωρίδων φωτισμού RGB θα φαίνεται υπέροχος! Θα περιπλέξει επίσης αμέτρητα τη διαδικασία κατασκευής.

Για τον πρώτο σας υπολογιστή, κρατήστε το απλό. Μπορείτε να αποκτήσετε μερικούς ανεμιστήρες θήκης με φωτισμό RGB, σίγουρα, αλλά μην προσθέτετε καμία πολυπλοκότητα πέρα ​​από τα βασικά. Στην πραγματικότητα, ένα ψυγείο all-in-one είναι μάλλον λίγο πολύ για έναν κατασκευαστή για πρώτη φορά.

Μείνετε στα απόλυτα βασικά και δείτε αν μπορείτε να το κάνετε αυτό να λειτουργήσει πριν προχωρήσετε στα πιο περίπλοκα πράγματα. Το σημαντικό πράγμα με μια κατασκευή για πρώτη φορά είναι να το κάνετε με οργανωμένο τρόπο και να έχετε τον υπολογιστή με επιτυχία ανάρτηση (εκκίνηση σε μια οθόνη έναρξης).

Διαχείριση καλωδίων

Η διαχείριση καλωδίων δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την απόδοση, αλλά κάντε το ούτως ή άλλως. Η σωστή διαχείριση του καλωδίου φαίνεται καλύτερα, ειδικά αν χρησιμοποιείτε θήκη με διαφανή πλευρά.

Η σκέψη για τη διαχείριση καλωδίων σάς βοηθά επίσης να παραμένετε οργανωμένοι. Αυτό είναι απίστευτα σημαντικό όταν κοιτάτε ένα τραπέζι γεμάτο με εξαρτήματα υπολογιστή, καλώδια και μικροσκοπικές βίδες.

Συμβουλές μπόνους

Υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε κατά την κατασκευή ενός υπολογιστή. Για το σκοπό αυτό, ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές:

Ένα πλήρως αρθρωτό τροφοδοτικό αξίζει τα χρήματα: Τα αρθρωτά PSU δεν συνοδεύονται από τα καλώδια ενσωματωμένα στο κουτί. Αντίθετα, πρέπει να επιλέξετε και να επιλέξετε τα καλώδια που χρειάζεστε. Τα αρθρωτά PSU σημαίνουν λιγότερα καλώδια για διαχείριση στο εσωτερικό της θήκης, κάτι που είναι καλό για έναν κατασκευαστή για πρώτη φορά.
Αποκτήστε μια μητρική πλακέτα με ενσωματωμένη ασπίδα εισόδου/εξόδου: Και πάλι, θέλετε να διατηρήσετε την πρώτη σας κατασκευή απλή. Ορισμένες μητρικές πλακέτες διαθέτουν ασπίδα εισόδου/εξόδου (το κομμάτι στο πίσω μέρος της θήκης που επισημαίνει όλες τις θύρες και τις εισόδους της μητρικής πλακέτας) πρέπει πρώτα να κουμπώσετε στη θέση τους. Άλλα έρχονται με ένα συνδεδεμένο. Αποκτήστε το δεύτερο εκτός και αν έχετε την καρδιά σας σε μια συγκεκριμένη μητρική πλακέτα. Η τοποθέτηση μιας ασπίδας I/O στη θέση της και η ευθυγράμμισή της με τη μητρική πλακέτα δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά είναι μια επιπλέον επιπλοκή που δεν χρειάζεστε.
PCPartPicker είναι ο φίλος σας: Η λήψη των σωστών εξαρτημάτων για την κατασκευή σας είναι κρίσιμη. Εάν ένα στοιχείο δεν είναι συμβατό, αυτός ο ιστότοπος θα σας ενημερώσει. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό, προσθέστε τα μέρη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και PCPartPicker’s System Builder θα σας ενημερώσει εάν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας.
Διατηρήστε το βασικό, αλλά διασκεδάστε: Σε ορισμένους κατασκευαστές υπολογιστών αρέσει να κάνουν επιπλέον πράγματα, όπως να βάζουν ένα Funko POP μέσα στη θήκη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ταινία διπλής όψης στα πόδια για να μην πέσει.
Η κατασκευή σας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ: Λίγους μήνες ή ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του υπολογιστή σας και την καλή λειτουργία του, μπορείτε να προσθέσετε το all-in-one (AIO) ψυγείο που θέλατε. Ή, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο περισσότερο RGB στη θήκη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε μαθήματα για όλα αυτά τα πράγματα προτού αναλάβετε δράση, όπως κάνατε πριν από την κύρια έκδοση.

  Τι μπορείτε να μάθετε από ένα;

Η κατασκευή Η/Υ μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά αξίζει να κάνετε την εργασία σας. Κρατήστε το απλό στην αρχή. Μην ιδρώνετε τα δύσκολα κομμάτια (δεν είναι τόσο σκληρά) και για όνομα του παραδείσου, κρατήστε τα καλώδια σας τακτοποιημένα και τακτοποιημένα!