5 συμβουλές για να αποκτήσετε την καλύτερη εμπειρία ψυχαγωγίας από το PS5 σας

Από το PS2, η Sony είχε μια ιστορία στη δημιουργία κονσολών PlayStation αφιερωμένων στην ολοκληρωμένη ψυχαγωγία. Το PS5 είναι απόγονος αυτής της κληρονομιάς, με όλα τα είδη υποστήριξης πολυμέσων, από υπηρεσίες διαδικτυακής ροής έως υποστήριξη DVD.

Αν θέλετε να κάνετε το PS5 σας τον πυρήνα του συστήματος ψυχαγωγίας σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και να κάνετε. Τα έχουμε αναφέρει όλα εδώ για να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ψυχαγωγίας PS5.

1. Λήψη και ρύθμιση εφαρμογών ψυχαγωγίας

Παρόλο που είναι περιορισμένο, το PS5 διαθέτει ένα κατάστημα εφαρμογών που δεν είναι παιχνίδια που μπορείτε να επισκεφτείτε για να κατεβάσετε εφαρμογές ροής. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε και να ρυθμίσετε για να κάνετε το PS5 σας την απόλυτη κονσόλα ψυχαγωγίας.

Ωστόσο, για λόγους συντομίας, θα προτείνουμε τρεις απαραίτητες εφαρμογές για ταινίες και τηλεόραση, μουσική και podcast.

Χρησιμοποιήστε το Netflix και το Plex για ταινίες και τηλεόραση στο PS5 σας

Το Netflix είναι μια εφαρμογή ροής με κορυφαία βαθμολογία που περιέχει πολλούς πρωτότυπους και δημοφιλείς μη πρωτότυπους τίτλους που μπορείτε να μεταδώσετε όποτε θέλετε. Συνιστούμε το Netflix αν θέλετε να παρακολουθείτε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσετε τίποτα ή να κάνετε πολλά για να το ρυθμίσετε.

Θα βρείτε το Netflix στην ενότητα Πολυμέσα του PS5 σας, αλλά ίσως χρειαστεί να το ενημερώσετε πρώτα. Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ότι το Netflix δεν είναι δωρεάν, αλλά μπορείτε να δείτε τον οδηγό μας για να μάθετε ποια συνδρομή Netflix είναι κατάλληλη για εσάς.

  Πώς να ελέγξετε το Netflix από το τηλέφωνό σας

Το Plex, από την άλλη πλευρά, είναι αυτό που πρέπει να επιλέξετε εάν έχετε ήδη μια μεγάλη βιβλιοθήκη ταινιών αποθηκευμένη σε μια μονάδα δίσκου. Μπορείτε να ρυθμίσετε έναν διακομιστή πολυμέσων Plex στον υπολογιστή σας και να μεταδώσετε δωρεάν όλες τις ταινίες, τη μουσική και τις φωτογραφίες από εκεί στο PS5 σας. Έχουμε έναν οδηγό για αρχάριους για το Plex που μπορείτε να συμβουλευτείτε για να ξεκινήσετε.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Plex από το PlayStation Store.

Το Plex διαθέτει επίσης ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια που υποστηρίζονται από διαφημίσεις στα οποία μπορείτε να συντονιστείτε και παλιές ή χαμηλού προϋπολογισμού ταινίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν.

Χρησιμοποιήστε το Spotify για μουσική και Podcast στο PS5 σας

Έχετε μερικές επιλογές για μουσική στο PS5 σας, αλλά το καλύτερο για τα λεφτά σας είναι το Spotify. Σε αντίθεση με τον αντίπαλό του, την Apple Music, το Spotify έχει ένα δωρεάν πρόγραμμα με διαφημίσεις, ώστε να μπορείτε να έχετε πάντα μουσική ακόμα και όταν δεν θέλετε να πληρώσετε για αυτήν.

Όχι μόνο το Spotify διαθέτει μια τεράστια βιβλιοθήκη με μουσική και λίστες αναπαραγωγής, αλλά είναι επίσης η πλατφόρμα επιλογής για πολλά podcast. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Spotify για να μείνετε συντονισμένοι στα αγαπημένα σας podcast σε ένα PS5.

Το Spotify είναι μία από τις εφαρμογές που συνοδεύουν το PS5 σας, επομένως θα το βρείτε στην ενότητα Πολυμέσα. Όπως και το Netflix, μπορεί επίσης να χρειάζεται ενημέρωση.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PS5 για αναπαραγωγή πολυμέσων από εξωτερική μονάδα δίσκου. Θα πρέπει να αγοράσετε έναν αποκλειστικό σκληρό δίσκο SSD με τουλάχιστον 1 TB δεδομένων (για να μην ξεμείνετε από χώρο), τον οποίο θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε όλα τα πράγματα που θα θέλατε να παίξετε σε ένα PS5.

  Πώς να διορθώσετε το κανάλι ιστορικού Roku που δεν λειτουργεί

Ενώ μπορείτε να συνδέσετε τον σκληρό σας δίσκο απευθείας στο PS5, θα μπορούσατε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε ως κατάλογο αρχείων για υπηρεσίες διακομιστή πολυμέσων όπως το Plex. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσατε να παρακολουθείτε ταινίες και τηλεόραση και να ακούτε μουσική εκτός σύνδεσης (μέσω απευθείας σύνδεσης) ή διαδικτυακά (με διακομιστή πολυμέσων).

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη εξωτερική μονάδα δίσκου SSD για να μην φράζετε την εσωτερική αποθήκευση του υπολογιστή σας με ταινίες υψηλής ανάλυσης.

3. Συνδέστε ένα σύστημα ήχου υψηλής ποιότητας

Ένα PS5 μπορεί να γεμίσει τη θέση μιας συσκευής αναπαραγωγής Blu-ray κατά τη συναρμολόγηση ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Τι είναι όμως ένα καλό home cinema χωρίς ποιοτικό ήχο;

Το πλήρες σύστημα οικιακού κινηματογράφου απαιτεί ηχεία κορυφαίας ποιότητας, προσφέροντας μια σειρά επιλογών, όπως μπάρες ήχου, τυπικά ηχεία ραφιών και συστήματα surround 5.1 ή 7.1. Οι μπάρες ήχου χρησιμεύουν ως μια εξαιρετική επιλογή εξοικονόμησης χώρου χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ήχου. Είναι συμπαγείς και τοποθετούνται εύκολα σε τοίχους ή ράφια, συχνά συνοδεύονται από ειδικό υπογούφερ για ενίσχυση των μπάσων.

Για όσους αναζητούν μια πιο συμβατική ρύθμιση, τα ηχεία σε ράφι αποτελούν μια συναρπαστική επιλογή. Σχεδιασμένα για τοποθέτηση σε ράφια ή βάσεις, αυτά τα ηχεία προσφέρουν μια στιβαρή και δυναμική εμπειρία ήχου. Σε σύγκριση με τις μπάρες ήχου, τα ηχεία ραφιών υψηλότερης ποιότητας γενικά υπερτερούν σε απόδοση ήχου.

Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο εύκολα και να αγοράσετε ηχεία παιχνιδιών. Είναι μια καλή επιλογή αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό.

4. Συνδέστε το PS5 σας σε τηλεόραση ή οθόνη 4K

Τα PS5 υποστηρίζουν αναλύσεις 4K και η σύνδεση του PS5 με οτιδήποτε άλλο εκτός από μια τηλεόραση 4K θα θέσει σε κίνδυνο την εμπειρία παιχνιδιού και ταινιών σας.

  Τι είναι η ανάλυση αρχείων καταγραφής και γιατί είναι σημαντική για το SEO;

Αναζητήστε μια οθόνη που υποστηρίζει ανάλυση 3840×2160 pixel (κοινώς αποκαλούμενη 4K UHD) και διαθέτει υποστήριξη Υψηλού Δυναμικού Εύρους (HDR). Ο συνδυασμός 4K και HDR εξασφαλίζει ζωντανά χρώματα, βαθύτερες αντιθέσεις και μια πιο ζωντανή οπτική εμπειρία. Ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε και να προσαρμόσετε το HDR στο PS5 σας καθώς και το 4K για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα (Ρυθμίσεις > Οθόνη και βίντεο > Έξοδος βίντεο).

Τέλος, το PS5 διαθέτει μονάδα Ultra HD Blu-ray, που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε φυσικές ταινίες Blu-ray 4K UHD. Απλώς τοποθετήστε τον δίσκο και το PS5 θα τον εντοπίσει και θα τον παίξει αυτόματα σε εκπληκτική ανάλυση 4K.

5. Εγγραφείτε στο PlayStation Plus

Τελικά, το PS5 σας είναι μια κονσόλα παιχνιδιών. η καλύτερη ψυχαγωγία που μπορεί να προσφέρει είναι τα βιντεοπαιχνίδια. Τα παιχνίδια μπορεί να είναι ακριβά, αλλά η Sony έχει προσφέρει έναν τρόπο να αποφύγετε την αγορά ενός παιχνιδιού κάθε φορά που θέλετε να παίξετε κάτι. Η λύση της Sony είναι το PlayStation Plus.

Το PlayStation Plus είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι έχετε πάντα νέα και συναρπαστικά παιχνίδια στο PS5 σας. Η συνδρομή PlayStation της Sony σάς παρέχει πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που μπορείτε να “ενοικιάσετε” όσο το δευτερεύον σας είναι σε εξέλιξη. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος για να ξεκλειδώσετε την πρόσβαση για πολλούς παίκτες σε πολλά βιντεοπαιχνίδια στο PS5.

Το PlayStation Plus είχε μόνο ένα επίπεδο, αλλά η Sony εισήγαγε βαθμίδες PS Plus με το όνομα Essential, Extra και Premium. Το PlayStation Extra θα σας δώσει πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη 400 παιχνιδιών, ενώ το PlayStation Premium σας χορηγεί έως και 700.

Αποκτήστε περισσότερα από το PS5 σας

Ο πιθανός ρόλος του PS5 ως πυρήνα οποιουδήποτε συστήματος ψυχαγωγίας μπορεί να είναι υποτιμημένος. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για παιχνίδια και ξεχνούν όλα τα άλλα πράγματα για τα οποία θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές που παρέχονται εδώ, θα πρέπει να μπορείτε να ανεβάσετε το PS5 σας και να βελτιώσετε την εμπειρία ψυχαγωγίας σας.

Υπάρχουν πολλά για τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα PS5 εκτός από το gaming.