5 σαρωτές βιογραφικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε ένα βιογραφικό φιλικό προς το ATS

Η δημιουργία ενός βιογραφικού που είναι φιλικό προς το ATS χωρίς βοήθεια είναι μια δύσκολη εργασία, επομένως οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται με σαρωτές βιογραφικών. Ωστόσο, όπως κάθε άλλο λογισμικό, αμέτρητοι σαρωτές βιογραφικών είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο. Ένας κακός σαρωτής βιογραφικών δεν είναι πιθανό να κάνει το βιογραφικό σας τόσο συμβατό με το ATS όσο χρειάζεται, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πιθανότητες εργασίας σας.

Τούτου λεχθέντος, ποιους σαρωτές βιογραφικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε το βιογραφικό σας και να το κάνετε συμβατό με το λογισμικό παρακολούθησης αιτούντων; Εδώ, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τους πέντε αξιόπιστους σαρωτές βιογραφικών για να αναπτύξουμε ένα βιογραφικό φιλικό προς το ATS και συμβουλές για τη χρήση τους. Ας βουτήξουμε.

Το Resume Worded είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς σαρωτές βιογραφικών που χρησιμοποιούνται σήμερα, και δικαιολογημένα. Αυτό το εργαλείο βιογραφικού με τεχνητή νοημοσύνη, που εμφανίζεται σε πολλές εκδόσεις και το εμπιστεύονται πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, είναι μια κορυφαία επιλογή.

Λοιπόν, τι κάνει αυτό το εργαλείο τόσο ευρέως αναγνωρισμένο; Πρώτον, προσφέρει πολλαπλές δωρεάν σαρώσεις βιογραφικού και επιστρέφει μια βαθμολογία για να σας πει πόσο φιλικό προς το ATS είναι το βιογραφικό σας. Δίνει επίσης συμβουλές και διορθωτικές ενέργειες για την ενίσχυση αυτής της βαθμολογίας, ανάλογα με τις ατέλειές του. Επιπλέον, αποκτήστε δωρεάν πρότυπα συμβατά με ATS, τα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε στο MS Word ή στα Έγγραφα Google για να δομήσετε και να γράψετε ένα βιογραφικό φιλικό προς το ATS.

Επιπλέον, το Resume Worded παρέχει έναν σαρωτή λέξεων-κλειδιών βιογραφικού, ο οποίος σας δίνει λέξεις-κλειδιά που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας για την περιγραφή της εργασίας σας. Εκτός από τη συμβατότητα ATS, θέλετε να διασφαλίσετε ότι το βιογραφικό σας θα σας παρουσιάζει ως τον καλύτερο υποψήφιο για τη θέση εργασίας. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να σαρώσετε τις ενότητες των δεξιοτήτων και της εμπειρίας σας για να τις συγκρίνετε με τις απαιτήσεις των εργοδοτών και να κάνετε προσαρμογές.

Αυτό το εργαλείο είναι δωρεάν, αλλά χρειάζεστε την έκδοση pro για να δείτε περισσότερες προτάσεις. Επιπλέον, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σωστά για να έχετε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας είναι αρχείο PDF ή DOCX κάτω των 2 MB και δεν περιέχει εικόνες ή σαρωμένα έγγραφα. Αυτό επιτρέπει στο εργαλείο να κάνει σωστές αξιολογήσεις και να αποφεύγει σφάλματα. Επίσης, επιλέξτε το κατάλληλο επίπεδο σταδιοδρομίας για εσάς. για παράδειγμα, μην επιλέξετε την αξιολόγηση μεσαίου επιπέδου ως αρχάριος.

  10 ιστότοποι έρευνας επί πληρωμή για να κερδίσετε ανταμοιβές στο Διαδίκτυο για την κοινή χρήση των απόψεών σας

Το Jobscan είναι ένας ιστότοπος που περιέχει πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τις πιθανότητες εργασίας σας. Η ενότητα βιογραφικών περιέχει αρκετούς πόρους για τη βελτίωση του βιογραφικού σας, συμπεριλαμβανομένου ενός ελέγχου βιογραφικών, προτύπων και γραπτών οδηγών. Παρόμοιο με το Resume Worded, αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται ευρέως, με κριτικές από υπαλλήλους σε κορυφαίες εταιρείες και ενσωματώσεις σε διάφορους ιστότοπους εργασίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο βιογραφικού για να αξιολογήσετε τη συμβατότητα ATS του υπάρχοντος βιογραφικού σας για τον εργασιακό σας ρόλο και να λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις. Ακόμα καλύτερα, η λειτουργία Power Edit σάς επιτρέπει να εφαρμόσετε αυτές τις προτάσεις σε πραγματικό χρόνο στον ιστότοπο και να βελτιστοποιήσετε το βιογραφικό σας για ATS και λέξεις-κλειδιά εργασίας. Προαιρετικά, μπορείτε να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε από τα 12 δωρεάν πρότυπα βιογραφικών για να ταιριάζει με τον ρόλο της εργασίας σας ή να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας βιογραφικών του Jobscan για να δημιουργήσετε το τέλειο βιογραφικό ATS.

Η ανάγνωση οδηγιών και πόρων είναι εξαιρετική, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα πρακτικό παράδειγμα που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας. Στο Jobscan, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε 72 δωρεάν δείγματα από διάφορους ρόλους εργασίας που μπορείτε να μελετήσετε πριν δημιουργήσετε τους δικούς σας. Εκτός από αυτά τα δείγματα, λαμβάνετε εις βάθος εξηγήσεις που σας λένε τι κάνει κάθε δείγμα να ξεχωρίζει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές στο βιογραφικό σας.

Σημειώστε ότι ενώ υπάρχει δωρεάν έκδοση, πρέπει να πληρώσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες. Η δωρεάν έκδοση σάς παρέχει περιορισμένες σαρώσεις βιογραφικού και λέξεις-κλειδιά μηνιαίως, αλλά μπορείτε να πληρώνετε 49,95 $ μηνιαίως ή 89,95 $ κάθε τρεις μήνες. Με τις επί πληρωμή εκδόσεις, έχετε απεριόριστες σαρώσεις βιογραφικού, πρόσβαση σε πρότυπα φιλικά προς το ATS και άλλα ζουμερά προνόμια.

  9 Εργαλεία Διαχείρισης Κοινωνικών Μέσων AI προς χρήση το 2023

Η κλιμάκωση των δοκιμών ATS των εργοδοτών δεν είναι αρκετή για να σας προσγειώσει θέσεις εργασίας. πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας κατατάσσεται ψηλά στα αποτελέσματα του ATS. Για να γίνει αυτό, το βιογραφικό σας θα πρέπει να δείχνει τις απαραίτητες δεξιότητες και απαιτήσεις και το SkillSyncer είναι ένα τέλειο εργαλείο για να σας βοηθήσει.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το SkillSyncer εξετάζει διεξοδικά τις δεξιότητές σας σε σχέση με την περιγραφή της θέσης εργασίας για να σας τοποθετήσει ως τον κατάλληλο υποψήφιο. Αυτό το εργαλείο ελέγχει τις απαιτήσεις της καταχώρισης εργασίας σας, ξεχωρίζει τις σκληρές και μαλακές δεξιότητες και συγκρίνει αυτήν τη λίστα με τα περιεχόμενα του βιογραφικού σας. Στη συνέχεια, βγάζει τις μήτρες για καθεμία, δείχνοντάς σας πού πρέπει να βελτιώσετε, με μια συνοπτική λίστα λέξεων-κλειδιών που θα συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας.

Εκτός από τις λέξεις-κλειδιά, το SkillSyncer ελέγχει επίσης για σημαντικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν την προβολή του βιογραφικού σας. Αυτά περιλαμβάνουν τίτλους, πλήθος λέξεων, επιτεύγματα, επιλογές ρημάτων, στοιχεία επικοινωνίας και μορφοποίηση ημερομηνίας. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε premium για να δείτε μερικές από αυτές τις προτάσεις.

Επιπλέον, η δωρεάν έκδοση σας δίνει δύο αρχικές σαρώσεις με μια προσθήκη κάθε Δευτέρα, ενώ λαμβάνετε απεριόριστες σαρώσεις με εκδόσεις επί πληρωμή. Η αναβάθμιση στην έκδοση premium κοστίζει 14,95 $ μηνιαίως ή 34,86 $ κάθε τρεις μήνες.

Μερικές φορές, μπορεί να θέλετε να γράψετε ένα νέο βιογραφικό αντί να βελτιστοποιήσετε ένα υπάρχον. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το Zety είναι ο έλεγχος βιογραφικών που χρειάζεστε. Αυτό το εργαλείο λειτουργεί ως έλεγχος βιογραφικού και δημιουργός, ανάλογα με την εργασία που θέλετε να εκτελέσετε.

Το Zety είναι ένα φανταστικό εργαλείο βιογραφικού, που περιέχει τα πάντα, από σημεία στίξης και γραμματικά μέχρι προτάσεις λέξεων-κλειδιών. Αφού γράψετε (ή ανεβάσετε) το βιογραφικό σας, το συγκρίνει με τη λίστα θέσεων εργασίας που σας ενδιαφέρει και δείχνει τη βαθμολογία και τη θέση του σε αυτόν τον εργασιακό ρόλο. Ευτυχώς, δεν σας δείχνει απλώς τι συμβαίνει, αλλά σας λέει επίσης πώς να αντιμετωπίσετε κάθε πρόβλημα.

  9 καλύτεροι επιτραπέζιοι υπολογιστές παιχνιδιών για παιχνίδι χωρίς καθυστερήσεις

Στιγμιότυπο οθόνης από τον Joshua Adegoke – Δεν απαιτείται αναφορά

Οι πτυχές του ATS είναι εξίσου ισχυρές και αξιολογούν τα στοιχεία επικοινωνίας σας, διασφαλίζουν ότι η περίληψή σας είναι σαγηνευτική και προτείνουν φράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα στους εργοδότες.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του ελέγχου βιογραφικών είναι η ικανότητά του να συγκρίνει το βιογραφικό σας με παρόμοια βιογραφικά στη βάση δεδομένων του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε από πρώτο χέρι πώς είναι πιθανό να αποδώσετε όταν ανταγωνίζεστε για μια θέση εργασίας με άλλους κατάλληλους υποψηφίους.

Το Zety κοστίζει 23,70 $ το μήνα, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε με μια δοκιμή δύο εβδομάδων με 2,70 $ εάν χρειάζεστε επιπλέον πειστικό.

Όπως το Zety, το LiveCareer είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας βιογραφικών με ενσωματωμένες δυνατότητες ελέγχου και σάρωσης. Αρχικά, είτε εισάγετε ένα υπάρχον βιογραφικό είτε δημιουργήστε ένα νέο χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα εντυπωσιακά πρότυπά τους. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε τις προτεινόμενες αλλαγές χρησιμοποιώντας το κουμπί Διόρθωση/Βελτίωση Συνέχισης του πίνακα εργαλείων σας.

Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί μπορείτε να δείτε λάθη στο βιογραφικό σας και διορθώσεις που μπορείτε να κάνετε για να το κάνετε φιλικό προς το ATS. Ο σαρωτής μπορεί επίσης να προτείνει λέξεις-κλειδιά που θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας ώστε να ταιριάζει στην καταχώριση εργασιών που εισάγετε. Εφαρμόστε αυτές τις αλλαγές έως ότου η βαθμολογία του βιογραφικού σας ανέλθει σε ένα αποδεκτό επίπεδο και εγκριθείτε από το LiveCareer.

Αυτό το εργαλείο προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες με το Zety αλλά σε πιο προσιτή τιμή 5,95 $ κάθε τρεις μήνες.

Η σύνταξη ενός σταθερού βιογραφικού, φιλικού προς το ATS, είναι ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια του κυνηγιού εργασίας. Αλλά, με τα σύγχρονα εργαλεία βιογραφικού, μπορείτε να το κάνετε αυτό γρήγορα. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη των σαρωτών βιογραφικών και δημιουργών βιογραφικών AI και βελτιώστε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας.