5 παιχνίδια περιπέτειας βασισμένα σε κείμενο που μπορείτε να παίξετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας

Τα παιχνίδια περιπέτειας βασισμένα σε κείμενο (επίσης γνωστά ως διαδραστική φαντασία ή IF) είναι ένα κλασικό είδος παιχνιδιών όπου όλη η αλληλεπίδραση λαμβάνει χώρα μέσω λέξεων στην οθόνη. Παρά την πρωτόγονη προέλευσή τους που γεννήθηκε από περιορισμούς υλικού, αυτός ο τύπος περιπέτειας είναι ακόμα ζωντανός σήμερα και απολαυστικός στις σύγχρονες συσκευές.

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε ή να εγκαταστήσετε τίποτα για να παίξετε πολλά παιχνίδια που βασίζονται σε κείμενο. Αντίθετα, μπορείτε να τα παίξετε τώρα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ακολουθούν μερικά υπέροχα παιχνίδια περιπέτειας κειμένου που είναι διαθέσιμα για παιχνίδι στο διαδίκτυο.

Καθώς δημιουργήθηκε ειδικά για παίκτες διαδραστικής φαντασίας για πρώτη φορά, το The Dreamhold είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξοικειωθείτε με αυτό το είδος. Εκτός από το σχετικά μικρό μήκος και τη χαμηλή δυσκολία του, το παιχνίδι διαθέτει επίσης μια “φωνή εκμάθησης” που σας δίνει συμβουλές σε όλη την εμπειρία.

Αν δεν είστε αρχάριος, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε το The Dreamhold. Απλώς πληκτρολογήστε το tutorial off για να απενεργοποιήσετε αυτό το μέρος του παιχνιδιού. Και αν θέλετε ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση, πληκτρολογήστε expert για να μπείτε στη λειτουργία Expert, η οποία κάνει ορισμένα παζλ πιο δύσκολα.

Όσο για το ίδιο το παιχνίδι, η πλοκή εδώ περιστρέφεται γύρω από το πώς ξυπνάς μέσα σε ένα κελί. Δεν θυμάστε πώς φτάσατε εκεί και πρέπει να εξερευνήσετε για να το καταλάβετε.

Το Zork είναι μια πρώιμη και γνωστή περιπέτεια κειμένου. Αρχικά κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 1970, έχει επιβιώσει στη δοκιμασία του χρόνου λόγω της υψηλής ποιότητας αφήγησης και της προηγμένης αναγνώρισης κειμένου. Για ένα τόσο παλιό παιχνίδι, ο αναλυτής κειμένου δεν είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός σχετικά με το τι εισάγετε.

  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Xbox 0x87af000d

Όπως αποδεικνύεται, ο Zork είναι στην πραγματικότητα χωρισμένος σε τρία μέρη. Αυτό το πρώτο σε ξεκινά μπροστά σε ένα λευκό σπίτι χωρίς περαιτέρω οδηγίες. Αφού μπείτε στο σπίτι, θα ξεκινήσετε σωστά την περιπέτεια και θα πρέπει να μαζέψετε όσο περισσότερο θησαυρό μπορείτε.

Το Zork υποστηρίζει την αποθήκευση και την επαναφορά και μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε πόσες πληροφορίες σας δίνει το παιχνίδι για νέες τοποθεσίες χρησιμοποιώντας τις σύντομες και αναλυτικές εντολές. Αυτό το κλασικό είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να μπείτε σε παιχνίδια περιπέτειας κειμένου. Δοκιμάστε το για να απολαύσετε τις απαρχές του είδους της περιπέτειας και δείτε πόσο καιρό μπορείτε να επιβιώσετε προτού σας φάει ένας θράσος.

Το Spider and Web είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας κειμένου από το 1998, που δημιουργήθηκε από το ίδιο άτομο πίσω από το The Dreamhold. Σε αυτήν την περιπέτεια, είσαι ένας κατάσκοπος που συνελήφθη όταν μεταμφιέστηκε σε τουρίστα. Σταδιακά καταλαβαίνεις τι συμβαίνει την ίδια στιγμή που κάνει ο χαρακτήρας σου.

Συγκεκριμένα, οι επιλογές διαλόγου σε αυτό το παιχνίδι είναι απλές σε σύγκριση με άλλες. Όταν σας τίθεται μια ερώτηση, μπορείτε να απαντήσετε μόνο Ναι, Όχι ή να μείνετε σιωπηλοί. Αυτό καθιστά ευκολότερο να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι εύκολο.

Είναι συχνά δύσκολο να παρακολουθείτε τι συμβαίνει και να διατηρείτε την ιστορία σας ευθεία, επομένως περιμένετε υψηλό επίπεδο δυσκολίας παιχνιδιού. Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να επαναφέρετε για να αποφύγετε την αναπαραγωγή μεγάλων κομματιών. το παιχνίδι περιλαμβάνει επίσης μια εντολή Αναίρεσης για όταν αποτυγχάνετε.

Έχετε διάθεση για ένα τρομακτικό παιχνίδι τρόμου; Το Night House σας κάνει να παίξετε ως νεαρό αγόρι που ξυπνά στη μέση της νύχτας για να χρησιμοποιήσει το μπάνιο. Σύντομα ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του δεν είναι στο σπίτι και οδηγείται σε μια πολύ πιο τρομακτική εμπειρία από ό,τι φανταζόταν.

  Τι είναι μια επίθεση Quid Pro Quo; Πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας;

Το Night House είναι μοναδικό στο ότι έχει μερικά πρόσθετα εκτός από την εισαγωγή κειμένου. Η δεξιά πλευρά της οθόνης περιέχει βασικές εισόδους κατεύθυνσης που μπορείτε να εισάγετε για να μετακινηθείτε. Επίσης, παρακολουθεί το απόθεμά σας και τι υπάρχει γύρω σας. Ένας απλός χάρτης στο επάνω μέρος της οθόνης σας βοηθά να διατηρήσετε τον προσανατολισμό σας.

Με πρόσθετα, όπως τα ηχητικά εφέ της συνεχιζόμενης καταιγίδας, το Night House προσθέτει λίγο επιπλέον στην εμπειρία περιπέτειας κειμένου. Δοκιμάστε το αν τα άλλα παιχνίδια στη λίστα ήταν πολύ στοιχειώδη για εσάς.

Τα παιχνίδια που βασίζονται σε κείμενο δεν περιορίζονται στη διαδραστική φαντασία. Το Torn είναι ένα διαδικτυακό RPG με χιλιάδες ενεργούς παίκτες. Σε αυτό, ξεκινάς μια ζωή σε μια νέα πόλη και αποφασίζεις τον δρόμο που θέλεις να ακολουθήσεις. Μπορείς να γίνεις δυνατός, να γίνεις εγκληματίας και να χτυπήσεις όλους τους άλλους. Εναλλακτικά, σπουδάστε για να αποκτήσετε υψηλή μόρφωση, να ακολουθήσετε το νόμο και να διευθύνετε μια επιτυχημένη εταιρεία.

Όταν ξεκινάτε, το παιχνίδι σας υπενθυμίζει ότι είναι μια μακροχρόνια εμπειρία. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό παιχνίδι για μια γρήγορη συνεδρία όταν βαριέστε, καθώς δεν χρειάζεται να αφιερώσετε τόνους χρόνου σε αυτό ταυτόχρονα. Αφού ολοκληρώσετε ορισμένες εκπαιδευτικές αποστολές, θα είστε στο δρόμο σας για να κάνετε τη ζωή σας στην πόλη όπως θα θέλατε να είναι.

Σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια αυτής της λίστας που μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό για να παίξετε το Torn. Ωστόσο, χρειάζεται μόνο μια στιγμή. Και ενώ προσφέρει μια πολύ πιο ισχυρή διεπαφή από άλλα παιχνίδια που βασίζονται σε κείμενο, το Torn εξακολουθεί να είναι μια ευχάριστη περιπέτεια κειμένου.

  Η ιστορία του Caps Lock: Γιατί υπάρχει το κλειδί Caps Lock;

Περισσότερα παιχνίδια περιπέτειας κειμένου που μπορείτε να παίξετε

Δύο ιστότοποι που πρέπει να ελέγξετε για πρόσθετα διαδραστικά παιχνίδια φαντασίας είναι TextAdventures και το Διαδραστική βάση δεδομένων μυθοπλασίας. Θα βρείτε πολλά παιχνίδια σε διάφορα είδη για να δοκιμάσετε σε αυτούς τους ιστότοπους.

Εάν είστε νέος σε αυτούς τους τύπους παιχνιδιών, ρίξτε μια ματιά στο Φύλλο απάτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Διαδραστικής Φαντασίας. Αναφέρει λεπτομερώς τις πιο συνηθισμένες εντολές που είναι διαθέσιμες σε αυτά τα παιχνίδια, επομένως είναι υπέροχο να το κρατάτε όταν ξεκινάτε.

Πίστωση εικόνας: Λαϊκή Δημοκρατία της Διαδραστικής Φαντασίας

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το τι μπορείτε να κάνετε, δοκιμάστε να εισαγάγετε πότε ξεκινά το παιχνίδι για βασικές οδηγίες. Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν επίσης μια εντολή βοήθειας που θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες.

Τόνοι διασκέδασης με παιχνίδια προγράμματος περιήγησης που βασίζονται σε κείμενο

Η διαδραστική φαντασία συνδυάζει την επιλογή του παίκτη ενός βιντεοπαιχνιδιού με την υπέροχη αφήγηση βιβλίων και ταινιών. Αν δεν σας αρέσει όλη η δράση των σύγχρονων παιχνιδιών, αυτό είναι ένα εξαιρετικό είδος για να δοκιμάσετε. Το γεγονός ότι τα περισσότερα παιχνίδια που βασίζονται σε κείμενο δεν κοστίζουν τίποτα για να παίξετε είναι επίσης ένα ωραίο μπόνους.

Αν και είναι εύκολο να απορρίψετε αυτά τα παιχνίδια ως πρωτόγονα, έχει αξία να ανακαλύψετε τη διασκέδαση σε ένα είδος που μπορεί να έχετε ξεγράψει.