5 λειτουργίες ChatGPT που δεν χρησιμοποιείτε, αλλά πρέπει

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Το ChatGPT είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά—περισσότερα από όσα αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν χρησιμοποιούμε το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων του ChatGPT και θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε περισσότερα από το κορυφαίο chatbot AI στον κόσμο.

Λοιπόν, εδώ είναι πέντε λειτουργίες ChatGPT που δεν χρησιμοποιείτε αλλά θα έπρεπε οπωσδήποτε.

Εκφωνούν

Τον Μάρτιο του 2024, το OpenAI κυκλοφόρησε τη λειτουργία Read Aloud του ChatGPT, επιτρέποντας στο εργαλείο AI να διαβάζει τις απαντήσεις του σε εσάς. Μπορεί να είναι χρήσιμο εάν εργάζεστε σε ένα μεγάλο κομμάτι κειμένου και θέλετε να ακούσετε πώς ακούγεται προφορικά, αλλά σημαίνει επίσης ότι μπορείτε πλέον να συνομιλείτε αποτελεσματικά με το ChatGPT (χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα φωνητικής εισαγωγής του ChatGPT).

Η επιλογή Read Aloud του ChatGPT βρίσκεται κάτω από κάθε απάντηση που δημιουργεί.

  • Στον ιστό, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της απάντησης και θα βρείτε το κουμπί Ανάγνωση δυνατά.
  • Σε Android ή iOS, πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα μέχρι να εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ανάγνωση δυνατά.

Επιπλέον, το Read Aloud μπορεί να μιλήσει σε 37 διαφορετικές γλώσσες, αλλά θα προσπαθήσει επίσης να εντοπίσει αυτόματα οποιαδήποτε γλώσσα διαβάζει.

Εξατομικευμένες απαντήσεις

Οι προσαρμοσμένες οδηγίες του ChatGPT σάς δίνουν μεγαλύτερο έλεγχο του τρόπου με τον οποίο το chatbot AI ανταποκρίνεται στις εισαγωγές σας. Οι προσαρμοσμένες οδηγίες του ChatGPT μπορούν να κυμαίνονται από λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη ζωή, την επιχείρησή σας ή κάτι άλλο, έως απλές οδηγίες, όπως να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιεί μόνο αυτοκρατορικές μετρήσεις ή απαντά πάντα με το όνομά σας.

  8 καλύτερα εργαλεία διαχείρισης πρόσβασης ταυτότητας (IAM)

Αλλά δεν σταματά εκεί. Εάν χρησιμοποιείτε το ChatGPT για να εκπληρώσετε έναν συγκεκριμένο ρόλο κάθε μέρα, θα μπορούσατε να προσθέσετε ένα συγκεκριμένο σύνολο προσαρμοσμένων οδηγιών που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας. Για παράδειγμα:

  • Να ενεργείτε πάντα ως ειδικός στον τομέα σας
  • Αναλύστε σύνθετες ιδέες σε απλές εξηγήσεις με σαφή αιτιολογία
  • Να παρέχετε πάντα πηγές για τους ισχυρισμούς σας
  • Ανατρέξτε στη διεύθυνση www.examplewebsite.com/examplepage για συγκεκριμένες πληροφορίες όταν σας ζητηθούν
  • Πάντα να παίρνετε μια βαθιά ανάσα και να σκέφτεστε πριν απαντήσετε σε ερωτήσεις και αιτήματα

Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα, αλλά δείχνει πώς μπορείτε να διαμορφώσετε την έξοδο του ChatGPT προς την καθημερινή σας χρήση, εξοικονομώντας χρόνο κάθε μέρα.

Μνήμη ChatGPT και Προσωρινή συνομιλία

Η Μνήμη ChatGPT και η Προσωρινή Συνομιλία είναι δύο λειτουργίες που κυκλοφορούν μαζί, με στόχο να δώσουν στο ChatGPT καλύτερη ανάκληση—και έναν τρόπο να αποφύγετε αυτή την ανάκληση εντελώς.

Μνήμη ChatGPT σας επιτρέπει να ορίσετε συγκεκριμένες πληροφορίες που πρέπει να θυμούνται πάντα για εσάς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με την πάροδο του χρόνου, η μνήμη του μπορεί να βελτιωθεί, να μάθει λεπτομέρειες για εσάς για να προσθέσετε στη μνήμη του και να προσφέρει βελτιωμένη ακρίβεια και απόδοση με βάση αυτό.

OpenAI

Μέρος της Μνήμης του ChatGPT είναι η υπόθεση ότι του μιλάτε για οτιδήποτε και για όλα. Δίνει ένα παράδειγμα του «Αναφέρετε ότι έχετε ένα μικρό παιδί και ότι αγαπά τις μέδουσες. Όταν ζητάτε από το ChatGPT να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την κάρτα γενεθλίων της, σας προτείνει μια μέδουσα που φορά ένα καπέλο για πάρτι.» Αυτό είναι χαριτωμένο, χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν είναι το είδος των πληροφοριών που παρέχουν τακτικά οι περισσότεροι άνθρωποι στο ChatGPT (τουλάχιστον, υποθέτω ότι όχι).

  Πώς να δημιουργήσετε μοναδικούς ήχους με το Sculpture Synth στο Logic Pro

Αλλά μόλις αυτές οι μνήμες αρχίσουν να συσσωρεύονται, μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να ξεχάσει συγκεκριμένα κομμάτια πληροφοριών, αφαιρώντας δεδομένα, προσωπικές πληροφορίες κ.λπ. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε ολόκληρη τη μνήμη ChatGPT, μηδενίζοντάς την.

Τη στιγμή της σύνταξης, η μνήμη ChatGPT είναι διαθέσιμη μόνο σε μικρό αριθμό χρηστών, αλλά η ευρύτερη κυκλοφορία αυτής της πολυαναμενόμενης λειτουργίας αναμένεται το 2024.

Προσωρινή συνομιλία

Τώρα, όταν το OpenAI κυκλοφόρησε τη λειτουργία Μνήμης του ChatGPT, πολλοί ανησυχούσαν για τις πρόσθετες επιπτώσεις στο απόρρητο. Το ChatGPT χρησιμοποιεί ήδη πολλά δεδομένα για να εκπαιδεύει συνεχώς τα μοντέλα του και με την προσθήκη μνήμης, ορισμένοι ανησυχούσαν ότι δεν θα υπήρχε τρόπος να συνομιλήσουν ιδιωτικά με το ChatGPT.

OpenAI

Σε απάντηση, το OpenAI αποκάλυψε ιδέες για Προσωρινή συνομιλία, μια λειτουργία που επιτρέπει “μια συνομιλία με κενή πλάκα”. Στη λειτουργία Προσωρινής συνομιλίας, το ChatGPT δεν θα γνωρίζει τυχόν προηγούμενες συνομιλίες ή μνήμη, αλλά θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις προσαρμοσμένες οδηγίες σας εάν έχει οριστεί. Είναι λίγο σαν την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης ή την ιδιωτική λειτουργία σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

  Antivirus Plus 2018 με έκπτωση 58% (Ισχύει 6 Δεκεμβρίου)

Δυστυχώς, τη στιγμή της σύνταξης, η λειτουργία Προσωρινής συνομιλίας είναι διαθέσιμη μόνο σε μικρό αριθμό χρηστών, περιορίζοντας τον αριθμό των ατόμων που τη χρησιμοποιούν. Ωστόσο, όταν φτάσει, θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για εκείνες τις στιγμές που θέλετε να κάνετε μια ερώτηση στο ChatGPT αλλά δεν θέλετε να συνδέεται με το προφίλ σας για πάντα.

Δωρεάν δοκιμαστικές προσκλήσεις

Θέλετε να μοιραστείτε το ChatGPT Plus με τους φίλους σας, αλλά δεν έχουν τα μετρητά για τη συνδρομή; Λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν δοκιμαστική πρόσκληση ChatGPT Plus για να τους παραχωρήσετε μια δωρεάν εμπειρία 14 ημερών στο ChatGPT Plus, με πρόσβαση σε κάθε δυνατότητα.

Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα της δωρεάν δοκιμής ChatGPT Plus είναι ότι όποιος τη χρησιμοποιεί πρέπει να εγγραφεί για λογαριασμό χρησιμοποιώντας πιστωτική ή χρεωστική κάρτα—πράγμα που σημαίνει ότι η κάρτα θα χρεωθεί αμέσως όταν τελειώσει η δοκιμή.

Εάν το άτομο που προσκαλείτε στη δοκιμή ChatGPT αποσυρθεί από την εγγραφή της πιστωτικής κάρτας, μπορείτε να μοιραστείτε τη συνομιλία σας στο ChatGPT μαζί του. Οι κοινόχρηστοι σύνδεσμοι του ChatGPT κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2023 και προσφέρουν έναν τρόπο στους χρήστες του ChatGPT να μοιράζονται συνομιλίες εκτός των ορίων της διεπαφής ιστού ή της εφαρμογής smartphone.

Οποιοσδήποτε διαθέτει τον σύνδεσμο μπορεί να δει τη συνομιλία ChatGPT. Όσοι έχουν λογαριασμό ChatGPT μπορούν να συνεχίσουν τη συνομιλία, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση από εσάς (καθιστώντας τη μια κάπως συνεργατική διαδικασία). Όσοι δεν έχουν λογαριασμό μπορούν απλώς να κάνουν κύλιση και να δουν τι συνέβη ανάμεσα σε εσάς και το chatbot AI.