5 καλύτεροι σταθμοί σύνδεσης φορητών υπολογιστών για χρήση με Linux (έκδοση 2021)

Χρειάζεστε μια βάση σύνδεσης για τον φορητό υπολογιστή σας που θα λειτουργεί με Linux; Δεν μπορείτε να βρείτε ένα καλό που να έχει συμβατότητα με Linux; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Ακολουθήστε αυτήν τη λίστα καθώς εξετάζουμε τους καλύτερους σταθμούς σύνδεσης φορητών υπολογιστών για χρήση στο Linux!

Σταθμός σύνδεσης φορητού υπολογιστή για Linux

Σταθμοί σύνδεσης σε Linux

Οι σταθμοί σύνδεσης έχουν επιτυχία ή χάνουν στο Linux. Λάβετε υπόψη ότι ενώ όλες οι συσκευές σε αυτήν τη λίστα υποστηρίζουν Linux, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε λήψη προγραμμάτων οδήγησης εκ των προτέρων για να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία.

Για να αποκτήσετε στα χέρια σας τα προγράμματα οδήγησης για οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές, ανατρέξτε στον ιστότοπο του προϊόντος που συνδέεται σε κάθε στοιχείο. Επιπλέον, διατηρείτε ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα Linux. Οι νεότεροι πυρήνες Linux συχνά περιλαμβάνουν προγράμματα οδήγησης που κάνουν αυτούς τους σταθμούς σύνδεσης να λειτουργούν καλύτερα.

5 καλύτεροι σταθμοί σύνδεσης φορητών υπολογιστών για χρήση με Linux: οι επιλογές μας

Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί σταθμοί σύνδεσης εκεί έξω για χρήστες φορητών υπολογιστών. Αλλά πόσες από αυτές τις αποβάθρες υποστηρίζουν πραγματικά Linux; Απαντήσαμε σε αυτήν την ερώτηση με αυτήν τη λίστα. Λοιπόν, εδώ είναι οι επιλογές μας για τους 5 καλύτερους σταθμούς σύνδεσης φορητών υπολογιστών για χρήση με το Linux.

1. Anker Docking Station

ο Anker Docking Station είναι πλήρως φορτωμένο με εξαιρετικές δυνατότητες που σίγουρα θα λατρέψουν οι χρήστες Linux, όπως φόρτιση USB-C, δεδομένα USB-C, υποστήριξη οθόνης 4K, ακόμη και ενσωματωμένη υποστήριξη MicroSD και κάρτας SD. Διαθέτει επίσης εξαιρετική συνδεσιμότητα δικτύωσης μέσω μιας αποκλειστικής θύρας ethernet gigabit.

  3 καλύτεροι τρόποι για να βρείτε αρχεία και φακέλους με το τερματικό Linux

Πλεονεκτήματα

Έρχεται με θύρα USB-C 85 watt που φορτίζει φορητό υπολογιστή, καθώς και θύρα USB-C παροχής ισχύος 18 watt, καθώς και θύρα δεδομένων USB-C.
Περιλαμβάνει τόνους από χρήσιμες θύρες USB εκτός από όλες τις θύρες USB-C που περιλαμβάνονται.
Υποστηρίζει συνδεσιμότητα 4k DisplayPort, καθώς και 2 θύρες HDMI 4K.
Διαθέτει εξαιρετική υποστήριξη συνδεσιμότητας με κάρτες SD και MicroSD.
Υποστηρίζει είσοδο/έξοδο ήχου.
Ενσωματωμένο gigabit ethernet.

Μειονεκτήματα

Η δυνατότητα φόρτισης ενδέχεται να μην λειτουργεί σε όλους τους φορητούς υπολογιστές.

2. Συνδεόμενος σταθμός σύνδεσης USB C

Το νούμερο 2 στη λίστα μας είναι το Συνδεόμενος σταθμός σύνδεσης USB C. Έχει πολλά υπέροχα πράγματα για τους λάτρεις φορητών υπολογιστών Linux, από τις 3 θύρες του μπροστινού πίνακα USB 3.0 έως τις εύκολα προσβάσιμες μπροστινές θύρες ήχου έως την πίσω θύρα USB-C των 60 watt που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της συσκευής σας και τη γρήγορη συνδεσιμότητα ethernet .

Πλεονεκτήματα

Sports 3 θύρες USB 3.0 στον μπροστινό πίνακα για εύκολη πρόσβαση στην αποθήκευση.
Μπροστινή έξοδος ήχου και είσοδος για εύκολη σύνδεση ακουστικών και μικροφώνου.
Πίσω θύρα USB-C 60 watt που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της συσκευής σας ενώ είναι συνδεδεμένη στη βάση σύνδεσης.
Έρχεται με δύο πίσω θύρες USB 2.0 για τη σύνδεση συσκευών που δεν χρειάζονται μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας.
Η μοναδική θύρα HDMI παρέχει στους χρήστες ανάλυση έως και 4k στα 30Hz και 2560×1600 και κάτω στα 60Hz.
Διαθέτει γρήγορη θύρα ethernet στο πίσω μέρος για να παρέχει στον φορητό υπολογιστή σας ενσύρματη σύνδεση.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Brave Browser σε Linux

Μειονεκτήματα

Η θύρα USB-C ενδέχεται να μην υποστηρίζει τη φόρτιση σε όλα τα μοντέλα φορητών υπολογιστών.

3. Σταθμός σύνδεσης οθόνης Dell

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας Linux είναι Dell, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στο Σταθμός σύνδεσης Dell Display. Έχει πολλά να προσφέρει, συμπεριλαμβανομένων τριών οθονών σε ανάλυση 4k (2 μέσω 4K HDMI και μία μέσω θύρας Display) υποστήριξη για USB-A (9-pin), gigabit ethernet, κ.λπ. Μπορείτε ακόμη και να παίξετε βιντεοπαιχνίδια με αυτό εάν Ο φορητός υπολογιστής Dell έχει αρκετά καλή GPU!

Πλεονεκτήματα

Υποστηρίζει τρεις οθόνες σε ανάλυση 4k (2 μέσω 4K HDMI και μία μέσω θύρας οθόνης.)
Μπροστινή θύρα εισόδου/εξόδου ήχου για σύνθετα ακουστικά καθώς και ακουστικά.
Τρεις γρήγορες υποδοχές USB 3.0 στο μπροστινό μέρος και μια γρήγορη θύρα USB-A 9 ακίδων στο πίσω μέρος για εκτυπωτές και άλλες συσκευές που υποστηρίζουν USB-A.
Λειτουργεί εξαιρετικά με φορητούς υπολογιστές Dell όπως το Inspiron 15 7567 Gaming, 5459; Latitude 13 7350. XPS 13, κ.λπ.
Διαθέτει θύρα gigabit ethernet στο πίσω μέρος για συνδεσιμότητα LAN.

Μειονεκτήματα

Μπορεί να μην λειτουργεί με φορητούς υπολογιστές που δεν ανήκουν στην Dell.
Η συσκευή διαθέτει μηδενικές θύρες USB-C ή δυνατότητες φόρτισης USB-C.

4. Σταθμός σύνδεσης ASUS

Πολλοί σταθμοί σύνδεσης φορητών υπολογιστών στην αγορά, αν και καλοί, είναι μικρά ορθογώνια κουτιά που τοποθετούνται πάνω σε ένα γραφείο και οι χρήστες συνδέουν διάφορα καλώδια για να χρησιμοποιήσουν τη βάση. ο Σταθμός σύνδεσης Asus είναι διαφορετικό. Είναι μια βάση φορητού υπολογιστή που λειτουργεί και ως βάση σύνδεσης. Διαθέτει επίσης εξαιρετική υποστήριξη Linux και μερικές εξαιρετικές δυνατότητες όπως αποκλειστικό DVI και HDMI, gigabit ethernet, θύρες USB 3.0 κ.λπ.

  Πώς να ρυθμίσετε το Enpass σε Linux

Πλεονεκτήματα

Η λεπτή, φιλική προς το φορητό υπολογιστή σχεδίαση επιτρέπει στους χρήστες να ακουμπούν τους υπολογιστές τους απευθείας στο dock, αντί σε ένα τετράγωνο κουτί στο γραφείο σας, όπως πολλοί άλλοι σταθμοί σύνδεσης.
Η συσκευή διαθέτει αποκλειστική πίσω θύρα εισόδου και εξόδου ήχου για συνδεσιμότητα μικροφώνου και ακουστικών/ηχείων.
Οι αποκλειστικές θύρες DVI και HDMI επιτρέπουν ρύθμιση διπλής οθόνης (έως 4K).
Διαθέτει δύο γρήγορες θύρες USB 3.0 στο πλάι για γρήγορη μεταφορά δεδομένων USB.
Η συσκευή υποστηρίζει συνδεσιμότητα USB-C.
Έχει υποστήριξη για Gigabit ethernet.

Μειονεκτήματα

Δεν υπάρχει υποστήριξη DisplayPort.
Διαθέτει μόνο δύο θύρες USB.
Η θύρα USB-C δεν υποστηρίζει φόρτιση.

5. StarTech Docking Station

ο Σταθμός σύνδεσης StarTech είναι ένα άλλο εξαιρετικό dock για να το ελέγξουν οι χρήστες Linux. Έχει πολλά να προσφέρει, παρόλο που είναι λίγο ακριβό. Για αρχή, έρχεται με θύρα φόρτισης USB-C 60 Wat και υποστηρίζει δύο εισόδους DisplayPort για απόδοση οθόνης υψηλής ποιότητας 4K 60 FPS. Διαθέτει επίσης μια σύνθετη θύρα εισόδου/εξόδου ήχου στο μπροστινό μέρος και υποστήριξη για γρήγορη σύνδεση Gigabit ethernet. Εάν έχετε κοιτάξει το 1-4 και ακόμα δεν έχετε αποφασίσει, το νούμερο 5 θα μπορούσε να αξίζει να το σκεφτείτε!

Πλεονεκτήματα

Έρχεται με θύρα φόρτισης USB-C 60 Wat.
Η συσκευή υποστηρίζει δύο εισόδους DisplayPort για απόδοση οθόνης υψηλής ποιότητας 4K 60 FPS.
Ο σταθμός σύνδεσης διαθέτει δύο πίσω θύρες USB 3.0 10 Gbps και δύο πίσω θύρες δεδομένων USB-C.
Διαθέτει θύρα συνδυασμού εισόδου/εξόδου ήχου στον μπροστινό πίνακα.
Υποστήριξη γρήγορης σύνδεσης Gigabit ethernet.

Μειονεκτήματα

Η δυνατότητα φόρτισης USB-C δεν είναι συμβατή με κάθε φορητό υπολογιστή.
Χωρίς θύρες HDMI σημαίνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να μετατρέψουν το DisplayPort σε HDMI εάν δεν διαθέτουν οθόνες DisplayPort.

συμπέρασμα

Σε αυτήν τη λίστα, εξετάσαμε τους 5 καλύτερους σταθμούς σύνδεσης για χρήση με φορητούς υπολογιστές σε Linux. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν περισσότεροι από 5 σταθμοί σύνδεσης εκεί έξω. Πείτε μας λοιπόν στα σχόλια: ποιος είναι ο αγαπημένος σας σταθμός σύνδεσης για φορητούς υπολογιστές Linux για χρήση;