5 καλύτερες εφαρμογές ζωγραφικής για Windows 10

Οι συσκευές Windows 10 δεν είναι συνήθως το είδος της συσκευής που θα σηκώνατε αν θέλετε να σχεδιάσετε κάτι. Πολλοί χρήστες συνδέουν μια ψηφιακή ταμπλέτα ή μια επιφάνεια σχεδίασης με το σύστημα Windows όταν θέλουν να σχεδιάσουν. Τα tablet σχεδίασης, τα επιθέματα σχεδίασης ή οι συσκευές όπως το Surface Studio ή το Surface Tablet απαιτούν όλες τις εφαρμογές για τη σχεδίαση.

εφαρμογές ζωγραφικής για τα Windows 10

Οι καλύτερες εφαρμογές ζωγραφικής για Windows 10

Οι εφαρμογές ζωγραφικής λειτουργούν με είσοδο αφής, δηλαδή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας σε μια συσκευή με δυνατότητα αφής, με ποντίκι/επιφάνεια αφής και με γραφίδα. Μια καλή εφαρμογή ζωγραφικής θα υποστηρίξει και τους τρεις τύπους εισαγωγής, ωστόσο, αν ψάχνετε για μια καλή εφαρμογή για επαγγελματική χρήση ή εκμάθηση, θέλετε μια που μπορεί επίσης να ανιχνεύει αλλαγές στην πίεση και να ενσωματώνει μια ποικιλία πινέλων. Ακολουθούν μερικές εφαρμογές για έλεγχο.

1. Βιβλίο σκίτσων

Αλμπουμ είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο σχεδίασης και ζωγραφικής. Είναι μια αρκετά καλή εναλλακτική λύση στη διάσημη εφαρμογή Procreate iPad. Έρχεται με πινέλα για χρώμα, μελάνι και μολύβι που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν σκίτσα, γραμμικούς και σύνθετους πίνακες ζωγραφικής. Παλαιότερα ήταν δωρεάν, αλλά τώρα έχει μια τιμή 20 $, η οποία είναι διπλάσια από αυτή που κοστίζει το Procreate. Διαθέτει εφαρμογές για Mac, iOS και Android. Είναι συμβατό με αρχεία PSD και μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον πινέλα για αυτό.

  12 πράγματα έξω από το κουτί που μπορούν να κάνουν οι Mac που δεν μπορούν οι υπολογιστές

2. Κρίτα

Το Krita είναι μια ισχυρή εφαρμογή και είναι δωρεάν. Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο σχεδίασης με προσαρμόσιμες βούρτσες, σταθεροποίηση για τα χέρια που τρέμουν όταν σχεδιάζετε και μπορεί να δημιουργήσει 2D κινούμενα σχέδια. Η εφαρμογή δεν είναι για αρχάριους αν και τίποτα δεν σας εμποδίζει να μάθετε να σχεδιάζετε πάνω της. Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε πώς λειτουργεί η εφαρμογή και πώς να ρυθμίσετε τον χώρο εργασίας σας. Η εφαρμογή διαθέτει οδηγούς σχεδίασης για τη σχεδίαση γραμμών και καμπυλών, εργαλεία σχήματος, διαχείριση επιπέδων, υποστήριξη για αρχεία PSD και τεκμηρίωση που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε εάν είστε συνηθισμένοι στο Photoshop.

  Το CrowdInspect σαρώνει τις διεργασίες που εκτελούνται μέσω VirusTotal, WOT και άλλων

3. Κλιπ Studio Paint

Clip Studio Paint είναι για γρήγορο σκίτσο και μικρά έργα εν κινήσει. Λειτουργεί με γραφίδα, ανιχνεύει αλλαγές στην πίεση, είναι κατάλληλο για συσκευές αφής και για επιτραπέζιους υπολογιστές με tablet Wacom, έχει εκατοντάδες προσαρμόσιμες βούρτσες εκτός συσκευασίας και πολλές βούρτσες τρίτων που μπορούν να εγκατασταθούν και διαθέτει τρισδιάστατη μοντελοποίηση χαρακτήρων εργαλεία. Είναι επίσης υπέροχο αν, αντί για ψηφιακή τέχνη, χρειάζεται να σχεδιάσετε κόμικ και manga.

Η επαγγελματική έκδοση κοστίζει 50 $, αλλά η έκδοση που περιλαμβάνει εργαλεία σχεδίασης κόμικς κοστίζει 219 $. Υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή διαθέσιμη, ώστε να μπορείτε να τη δοκιμάσετε πριν την αγοράσετε.

4. Έννοιες

Έννοιες είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται από εταιρείες όπως η Disney και η Apple. Είναι δωρεάν, αλλά διατίθεται μια επαγγελματική έκδοση με προηγμένες λειτουργίες. Λειτουργεί με συσκευές αφής και με επιτραπέζιους υπολογιστές ή φορητούς υπολογιστές που έχουν συνδεδεμένο tablet σχεδίασης. Ανταποκρίνεται στις αλλαγές στην πίεση της γραφίδας και προσφέρει πραγματικές βούρτσες σχεδίασης που μοιάζουν με στυλό και μολύβι. Διαθέτει επίσης εργαλεία σχήματος, εργαλεία και οδηγούς αποκόλλησης, διανυσματικό σκίτσο και μπορεί να εξάγει σε PSD σε περίπτωση που θέλετε να εργαστείτε σε ένα αρχείο στο Photoshop.

  Πόσοι άνθρωποι μπορούν να παρακολουθήσουν Netflix ταυτόχρονα;

5. Inkscape

Inkspace είναι μοναδικό σε αυτήν τη λίστα επειδή είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι τόσο ισχυρό ή ότι έχει λιγότερες δυνατότητες από τις εμπορικές εφαρμογές. Διαθέτει εργαλεία για ελεύθερο σχέδιο (εργαλεία στυλό και επεξεργασία διαδρομής), εργαλεία σχήματος, υποστήριξη γραφίδας (ταμπλέτα σχεδίασης) και πολλά υπέροχα πινέλα. Το UI είναι παρόμοιο με το Photoshop, επομένως η ρύθμιση του χώρου εργασίας σας θα είναι εύκολη. Δυστυχώς, μπορεί να μην λειτουργεί το ίδιο καλά με συσκευές με δυνατότητα αφής. Μπορεί να χρειαστείτε ένα tablet σχεδίασης εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια γραφίδα για σχέδιο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πώς να ρυθμίσετε ένα tablet προτού το χρησιμοποιήσετε με αυτήν την εφαρμογή.

συμπέρασμα

Εάν μαθαίνετε ψηφιακή σχεδίαση, είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε με μια βασική εφαρμογή. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή σχεδίασης και όχι μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών. Μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών μπορεί να λειτουργεί, αλλά δεν είναι πραγματικά ένα εργαλείο για ζωγραφική. Δοκιμάστε όσα περισσότερα εργαλεία μπορείτε και δώστε στο καθένα μερικές ημέρες για να δείτε πόσο καλά λειτουργεί για εσάς.