5 Καλύτερα CDN βίντεο ροής για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις

Ένα ισχυρό CDN βίντεο ροής μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση να προσφέρει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας με μεγαλύτερη ταχύτητα και ελάχιστη καθυστέρηση ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται το κοινό σας ή τη συσκευή που χρησιμοποιεί.

Ο κόσμος στον οποίο ζούμε αλλάζει σημαντικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Και αυτή η ψηφιακή εποχή έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λειτουργούν εξ αποστάσεως αξιοποιώντας τεχνολογίες, είτε θέλετε να προγραμματίσετε μια συνάντηση, να προσλάβετε υπαλλήλους ή να μεταφέρετε πληρωμές σε οποιονδήποτε κατοικεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Τούτου λεχθέντος, οι άνθρωποι πλέον αγαπούν να παρακολουθούν βίντεο στις ψηφιακές τους συσκευές περισσότερο από ό,τι στην τηλεόραση, ίσως λόγω μεγαλύτερης ευκολίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το βίντεο μάρκετινγκ αυξάνεται. Οι καταναλωτές που φτάνουν σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω περιεχομένου βίντεο αναμένεται να αγοράσουν περίπου 184% περισσότερο.

Και αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περιεχόμενο βίντεο, χρειάζεστε αυτή την ταχύτητα και την υψηλή ποιότητα παράδοσης για τα βίντεό σας. Αλλά μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο με τα παραδοσιακά δίκτυα παράδοσης περιεχομένου (CDN).

Εδώ εμφανίζονται τα σύγχρονα CDN ροής βίντεο. Θα διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο βίντεο σας προσεγγίζει το στοχευμένο κοινό σας σε όλο τον κόσμο με χαμηλές καθυστερήσεις και απίστευτα υψηλή ταχύτητα και αξιοπιστία.

Λοιπόν, ας συζητήσουμε λίγο περισσότερα σχετικά με τα CDN ροής βίντεο και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν.

Τι είναι το CDN βίντεο;

Το CDN βίντεο είναι ένα εκτεταμένο δίκτυο συνδεδεμένων διακομιστών που είναι εξαπλωμένο σε πολλές παγκόσμιες τοποθεσίες. Χρησιμοποιούνται για την παράδοση περιεχομένου μέσω του Διαδικτύου. Συχνά είναι χρήσιμο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να διανείμουν μεγάλα αρχεία βίντεο στο κοινό τους και να παραμείνουν σε επαφή μαζί τους ενημερώνοντας, εκπαιδεύοντας ή προωθώντας τα προϊόντα/υπηρεσίες τους.

Πώς λειτουργούν τα CDN;

Όταν αναζητούμε κάτι στο διαδίκτυο, λαμβάνουμε αποτελέσματα μέσα σε δευτερόλεπτα (αν έχετε αξιοπρεπή σύνδεση στο διαδίκτυο). Αλλά πολλή δουλειά στο παρασκήνιο γίνεται μέσα σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα.

Ένα CDN αποτελείται από συνδεδεμένους διακομιστές που βρίσκονται παγκοσμίως σε ένα δίκτυο. Αυτό το δίκτυο αποθηκεύει στην κρυφή μνήμη όλο το περιεχόμενο αντιγράφοντας και αποθηκεύοντας δεδομένα σε διαφορετικές τοποθεσίες. Παρέχει τα ζητούμενα δεδομένα σε χρήστες που βρίσκονται πιο κοντά σε διακομιστή, μειώνοντας τον χρόνο μετάβασης, αυξημένη ταχύτητα και χαμηλή αποθήκευση.

Τα οφέλη των CDN βίντεο

Σε σύγκριση με τα CDN ιστοτόπων, τα σύγχρονα CDN βίντεο προσφέρουν πολλά οφέλη σε χρήστες και επιχειρήσεις, όπως:

Ταχύτερη ροή βίντεο

Με τη σύνδεση πολλών διακομιστών παγκοσμίως, τα CDN βίντεο βοηθούν στη δημιουργία συντομότερων διαδρομών για ροή βίντεο στη συσκευή ενός χρήστη. Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο παραδίδεται σε αυτούς με ταχύτερη ταχύτητα από αυτή ενός τοπικού δικτύου.

Βίντεο υψηλής ποιότητας

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το περιεχόμενο βίντεο σας, τα καλύτερα CDN βίντεο παρέχουν στο κοινό σας βίντεο υψηλής ποιότητας που μπορεί να απολαύσει. Όχι μόνο αυξάνει την εμπειρία ροής τους, αλλά προσθέτει και στη φήμη της επωνυμίας σας.

  Τρόπος χρήσης εικονικών παρασκηνίων στο Microsoft Teams

Ελάχιστες καθυστερήσεις

Σε κανέναν δεν αρέσει η αποθήκευση βίντεο ή αυτά που καθυστερούν συχνά. Με τα CDN βίντεο, το κοινό σας θα μπορεί να δει βίντεο με ελάχιστες καθυστερήσεις ή διακοπές. Ως εκ τούτου, αυξάνει επίσης την εμπειρία προβολής τους.

Καλύτερη ασφάλεια

Δεν θα θέλατε ποτέ να θέσετε σε κίνδυνο τα δεδομένα της επιχείρησής σας. Ωστόσο, οι εισβολείς στον κυβερνοχώρο αναζητούν πάντα κενά ασφαλείας για να παραβιάσουν το δίκτυό σας, να κλέψουν πληροφορίες και να καταστρέψουν την επιχείρησή σας οικονομικά και από άποψη φήμης.

Η παράδοση βίντεο μέσω ενός τοπικού δικτύου μπορεί να συνοδεύεται από ευπάθειες και να δώσει στους κυβερνοεπιθέσεις την ευκαιρία να εισβάλουν. Από την άλλη πλευρά, τα CDN βίντεο μπορούν να παρέχουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στο δίκτυό σας για την αποτροπή απειλών και επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Όλα αυτά τα οφέλη κραυγάζουν τη σημασία της ροής CDN βίντεο για τις επιχειρήσεις. Η χρήση ενός επαγγελματικού CDN βίντεο μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε αυτά τα οφέλη αποθηκεύοντας τα βίντεό σας και παρέχοντάς τα στους χρήστες γρήγορα και απρόσκοπτα με τις χαμηλότερες καθυστερήσεις.

Λοιπόν, ας μιλήσουμε για μερικά από τα καλύτερα CDN βίντεο ροής που είναι διαθέσιμα στην αγορά για σοβαρές επιχειρήσεις.

Cloudflare Stream

CloudflareΤο δίκτυο Anycast του διασκορπισμένου σε όλο τον κόσμο εξασφαλίζει ταχύτερη παράδοση ροής βίντεο με μικρότερο buffer και μικρότερους χρόνους εκκίνησης, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του χρήστη. Παρέχει και αποθηκεύει στην προσωρινή μνήμη περιεχόμενο βίντεο HTTP/S, συμπεριλαμβανομένων ευέλικτων μορφών ρυθμού bit σε σταθερή τιμολόγηση, εξοικονομώντας το κόστος εύρους ζώνης από τον αρχικό διακομιστή.

Το οικοσύστημα υπηρεσιών ασφαλείας και απόδοσης του Cloudflare προσφέρει βέλτιστη παράδοση και χρόνο λειτουργίας. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση των επισκεπτών για υψηλής ποιότητας και γρήγορες εμπειρίες ροής βίντεο στο διαδίκτυο μπορεί να ικανοποιηθεί, ανεξάρτητα από τον τύπο σύνδεσης, την τοποθεσία και τη συσκευή τους, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε καλύτερα ποσοστά αφοσίωσης και απόδοση επένδυσης (ROI).

Μην ανησυχείτε για την ασφάλεια. Το Cloudflare προστατεύει τη ροή του βίντεό σας από επιθέσεις DDoS ή αιχμές κυκλοφορίας. Το CDN του Cloudflare καλύπτει περισσότερες από 200 πόλεις από 100 χώρες με χωρητικότητα δικτύου άνω των 7 Tbps για να εξασφαλίσει την ταχύτερη παράδοση περιεχομένου παγκοσμίως. Επιτρέπουν επίσης την εκκαθάριση αρχείων βίντεο από την προσωρινή μνήμη του δικτύου τους σε δευτερόλεπτα.

Το Cloudflare CDN κρυπτογραφεί όλα τα αρχεία για να αποφύγει την κατασκοπεία και ασφαλίζει τις συνδέσεις μεταξύ του ιστότοπου και των επισκεπτών. Επιπλέον, η κρυπτογράφηση TLS/SSL αποτρέπει σφάλματα περιεχομένου. Οι ετικέτες προσωρινής μνήμης, οι κανόνες σελίδας και οι κεφαλίδες ελέγχου της κρυφής μνήμης σάς επιτρέπουν να διαμορφώνετε τα TTL της προσωρινής μνήμης και να προσφέρετε περισσότερη προσαρμογή και λεπτομερή έλεγχο. Θα βρείτε επίσης κλιμακωτή προσωρινή αποθήκευση για εξοικονόμηση εύρους ζώνης.

Το Cloudflare προσφέρει προσαρμογές και επιχειρηματική λογική ως μέρος της παράδοσης περιεχομένου μέσω λύσεων όπως το DRM Light, η εξουσιοδότηση χρήστη και η υδατοσήμανση. Χρησιμοποιήστε το δωρεάν πρόγραμμα του Cloudflare ή αποκτήστε περισσότερες δυνατότητες επιλέγοντας τυχόν προγράμματα επί πληρωμή που ξεκινούν από 20 $/μήνα.

BaishanCloud

Αξιοποιώντας τους παγκοσμίως αναπτυγμένους κόμβους σύννεφων άκρων, BaishanCloud παρέχει απρόσκοπτες και αξιόπιστες λύσεις Video on Demand (VOD) και Live Streaming με περιφερειακή τεχνογνωσία, ειδικά στην Κίνα, τη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Οι λύσεις ροής βίντεο της Baishan ενσωματώνουν εξαιρετικά ασφαλή προστασία anti-DDoS και WAF, καθώς και ιδιωτικά δίκτυα. Αυτές οι ολοκληρωμένες λύσεις επιτρέπουν υψηλή διαθεσιμότητα, υψηλή ταυτόχρονη και χαμηλή καθυστέρηση για να εξασφαλίσουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Το BaishanCloud είναι προτιμώμενος προμηθευτής από πολλές από τις κορυφαίες πλατφόρμες σύντομων μέσων στον κόσμο.

  Πώς να παρακολουθήσετε τηλεόραση με φίλους χρησιμοποιώντας το Hulu Watch Party

Οι λύσεις ροής βίντεο της BaishanCloud υποστηρίζουν την απόδοση υψηλής ταχύτητας περιεχομένου βίντεο κατ’ απαίτηση και ζωντανού περιεχομένου και βελτιστοποιούν τον φόρτο εργασίας και την αξιοπιστία. Οι λύσεις υποστηρίζουν επίσης πολλαπλά πρωτόκολλα και μορφές, κωδικοποίηση και διακωδικοποίηση σε πραγματικό χρόνο, σε συνδυασμό με προηγμένες δυνατότητες ροής, όπως εγγραφή ζωντανής ροής, επεξεργασία πολυμέσων, διανομή περιεχομένου, ανάλυση δεδομένων και υπηρεσίες αναπαραγωγής πολλαπλών τερματικών.

Με την υποστήριξη των υπολογιστών αιχμής και της πολυετούς εμπειρίας υπηρεσιών στον κλάδο των μέσων, το BaishanCloud συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων υψηλής ασφάλειας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, διασφαλίζοντας συνεχείς και σταθερές σημαντικές εκδηλώσεις και ομαλή παράδοση περιεχομένου βίντεο.

Το BaishanCloud προσφέρει ευέλικτες προσαρμογές και ειδικές δυνατότητες για να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες του είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών. Αποκτήστε τη δωρεάν δοκιμή του BaishanCloud ή επιλέξτε περισσότερες δυνατότητες προσαρμόζοντας το δικό σας πρόγραμμα. Το BaishanCloud προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές (Η τιμολόγηση ποικίλλει ανάλογα με τις επιλεγμένες περιοχές και τη χρήση της φυματίωσης.

Bunny Stream

Bunny Stream σας επιτρέπει να προσφέρετε μια βελτιωμένη εμπειρία ροής βίντεο με καλύτερη διακωδικοποίηση, υψηλή ασφάλεια και αποθήκευση. Συσκευάζει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται πιο ισχυρό αλλά και εύκολο στη χρήση.

Το Bunny Stream βοηθά στη μείωση της πολυπλοκότητας στην παράδοση περιεχομένου βίντεο χωρίς να αγνοεί τις δυνατότητες και την ασφάλεια. Χειρίζεται όλη τη διαδικασία, αλλά σας δίνει επίσης την ευελιξία να έχετε τον έλεγχο του περιεχομένου.

Απλώς ακολουθήστε μερικά απλά βήματα για να κάνετε την εργασία σας πιο απλά:

  • Αρχικά, ανεβάστε το αρχείο βίντεο μέσω του Stream API
  • Αφήστε το βίντεο να μετατραπεί σε πολλαπλές αναλύσεις
  • Τώρα, τα βίντεο αναπαράγονται και αποθηκεύονται σε όλο τον κόσμο
  • Τα αρχεία είναι έτοιμα και υπερφορτίζονται από το παγκόσμιο load balancer

Το Bunny Stream τροφοδοτείται από παγκόσμιο CDN 30 Tbps+ και χώρο αποθήκευσης Edge για καλύτερη εμπειρία αναπαραγωγής. Το παγκόσμιο δίκτυο μειώνει τον χρόνο buffer στο 80% και ενισχύει την επεκτασιμότητα.

Διασφαλίζει ότι το βίντεό σας έχει ισχυρές υπηρεσίες ασφαλείας και σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενό σας. Επιπλέον, διευκολύνει το MediaCage DRM που αποτρέπει τυχόν ύποπτες προσπάθειες λήψης για να διατηρηθεί το περιεχόμενο ασφαλές.

Η τιμολόγηση του Bunny Stream ξεκινά από 0,01/GB.

Amazon CloudFront προσφέρει CDN που δημιουργήθηκε ειδικά για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας και πολυμέσων και βελτιστοποιήθηκε για φόρτους εργασίας. Το CloudFront σάς βοηθά να παραδίδετε καταλόγους βίντεο κατ’ απαίτηση ή μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη ζωντανή ροή του περιεχομένου βίντεο σε πολλούς θεατές.

Προσεγγίστε το κοινό σας παγκοσμίως, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται, μέσω περισσότερων από 225 σημείων παρουσίας, εξαιρετικά βελτιστοποιημένου λογισμικού και ενός ιδιωτικού δικτύου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες βίντεο (OVP) αξιοποιούν το CloudFront λόγω της υψηλής απόδοσης, της ασφάλειας, της αξιοπιστίας, της ενσωμάτωσης AWS σε πλήρη στοίβα κ.λπ.

  9 Λογισμικό Premium Testing Penetration Testing Software για Web Applications

Επιπλέον, το CloudFront ενσωματώνεται με το AWS Elemental MediaPackage, το AWS Elemental MediaConvert για να παρέχει εξελιγμένες και απλοποιημένες ροές εργασίας παραγωγής περιεχομένου βίντεο. Θα λάβετε πολλούς πόρους, όπως αρχιτεκτονικά ζητήματα, τεκμηρίωση AWS, πρότυπα AWS CloudFormation, βήματα διαμόρφωσης και πολλά άλλα για να ξεκινήσετε το Video-on-demand.

Το CloudFront παρέχει χαμηλό λανθάνοντα χρόνο που αυξάνει την απόδοση του βίντεο. Επίσης, χρησιμοποιώντας τη χωρητικότητα petabit ανά δευτερόλεπτο και την καλύτερη αρχιτεκτονική λογισμικού, θα βρείτε την παρουσία του σε όλο τον κόσμο. Ορισμένες απαραίτητες λειτουργίες φόρτου εργασίας για ποιοτικό περιεχόμενο είναι η εκ των προτέρων ανάκτηση, η βελτιστοποίηση σύνδεσης, η κρυφή αποθήκευση πολλαπλών επιπέδων, η σύμπτυξη σύνδεσης και τα γεμίσματα φόντου.

Το CloudFront συνεργάζεται με το AWS WAF και το AWS Shield για να παρέχει προληπτική ασφάλεια, προστασία DDoS και να προστατεύει το περιεχόμενό σας από διάφορες άλλες επιθέσεις. Όλο το περιεχόμενο βίντεο παραδίδεται χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη έκδοση του Transport Layer Security (TLSv1.3) για την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας μεταξύ του CloudFront και των θεατών ή των πελατών.

Η τιμή για το βίντεο κατ’ απαίτηση του CloudFront ξεκινά από 0,085 $/μήνα για τα πρώτα 10 TB και αυξάνεται ανάλογα με τις περιοχές και τη χρήση TB. Μπορείτε επίσης να πάτε για δωρεάν επίπεδο με μεταφορά δεδομένων 50 GB.

CDN77

CDN77 είναι βελτιστοποιημένη για ζωντανές πλατφόρμες βίντεο και VOD και υποστηρίζει αναπαραγωγή HLS, MPEG-DASH, MP4 και CMAF για όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες. Μπορείτε να παραδώσετε σημαντικά βίντεο HTTP παγκοσμίως με PoP σε έξι ηπείρους και χωρητικότητα 70 Tbps+ του δικτύου.

Εξασφαλίζει την ομαλή παράδοση και την υψηλότερη ταχύτητα βίντεο κατά παραγγελία και ζωντανών βίντεο. Η αποθήκευση CDN77 σάς βοηθά να μειώσετε το κόστος εύρους ζώνης και να βελτιώσετε την αναλογία επιτυχίας της προσωρινής μνήμης στο 97% ή περισσότερο. Θα προστατεύσει το περιεχόμενό σας από επιθέσεις DDoS και προσφέρει Geo-blocking και IP, Multi-DRM, SSL και άλλα.

Επωφεληθείτε από πρόσθετες λειτουργίες για το περιεχόμενο βίντεο σας, όπως κωδικοποίηση, DVR και timeshift, transcoding, πρόγραμμα αναπαραγωγής HTML5 μαζί με αναλυτικά στοιχεία κοινού και πολλά άλλα. Μπορείτε να ανεβάσετε εγγεγραμμένα βίντεο στον αποθηκευτικό χώρο CDN, να δημιουργήσετε αρχεία με ρυθμό μετάδοσης bit μέσω διακωδικοποίησης και να προβάλετε στο κοινό σας τις μορφές σύμφωνα με την επιλογή σας.

Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε μορφές όπως RTMP, HLS, RTSP, MPEG-TS και MPEG-DASH και να επιτρέψετε στο CDN77 να διακωδικοποιήσει το βίντεο που βοηθά στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του θεατή. Επιλέξτε το καλύτερο πρόγραμμα σύμφωνα με τη μηνιαία επισκεψιμότητα και τις υπερβολές σας, ξεκινώντας από 199 $/μήνα. Διατίθεται επίσης δωρεάν δοκιμή.

συμπέρασμα

Η ζήτηση για περιεχόμενο βίντεο αυξάνεται και αναμένεται να συνεχιστεί στο εγγύς μέλλον. Είναι επειδή το κοινό σε αυτήν την ψηφιακή εποχή λατρεύει τη ροή βίντεο και μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα εάν προσπαθείτε να προωθήσετε τα προϊόντα/τις υπηρεσίες σας μέσω αυτού.

Επομένως, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε τα CDN ροής βίντεο για να παραδώσετε βίντεο υψηλής ποιότητας στο κοινό-στόχο σας σε υψηλή ταχύτητα και ποιότητα με ελάχιστες καθυστερήσεις, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον παγκόσμιο χάρτη.