5 Καλύτερα Εργαλεία Παρακολούθησης του Dark Web για την ασφάλεια πολύτιμων προσωπικών δεδομένων

Τα εργαλεία παρακολούθησης του Dark Web σάς βοηθούν να προστατεύσετε προληπτικά την ψηφιακή σας ασφάλεια. Αυτά θα σας προειδοποιήσουν εάν διαρρεύσουν τα προσωπικά σας στοιχεία για να λάβετε έγκαιρα προληπτικά μέτρα.

Αλληλεπιδρούμε μόνο με ένα μικρό μέρος του Διαδικτύου. Αν και κανείς δεν έχει συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με αυτό, περίπου το 10% του Διαδικτύου είναι ανοιχτό στον μέσο χρήστη. Αυτό ονομάζεται ανοιχτός ιστός ή επιφανειακός ιστός που ευρετηριάζουν οι μηχανές αναζήτησης.

Το υπόλοιπο 90% είναι γνωστό ως Deep web. Η πλειονότητά τους είναι βάσεις δεδομένων, ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, ιδιωτικά έγγραφα κ.λπ., στα οποία έχουμε ελάχιστη έως καθόλου δουλειά.

Τότε λοιπόν…

Τι είναι το Dark Web;

Ένα μικρότερο τμήμα του βαθύ Ιστού, λιγότερο από το 1% του συνολικού Διαδικτύου, θεωρείται ως ο σκοτεινός ιστός που φιλοξενεί ως επί το πλείστον παράνομες δραστηριότητες.

Αυτό συνιστά πώληση σκληρών ναρκωτικών, παράνομων αγαθών, ιδιωτικών διαπιστευτηρίων και πολλών άλλων πραγμάτων που απαγορεύονται από το νόμο.

Αυτά τα κανάλια παράνομου εμπορίου έχουν γενικά ένα σύστημα μεσεγγύησης και λειτουργούν με κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin για online ανωνυμία.

Είναι ενδιαφέρον ότι δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό με τυπικά προγράμματα περιήγησης. Αντίθετα, χρειάζεστε κάτι σαν το Tor.

Η διεύθυνση ιστού σε αυτούς τους σκοτεινούς ιστότοπους γενικά δεν έχει νόημα και τελειώνει με .onion/ σε σύγκριση με τα .com, .net, κ.λπ., που συνήθως βλέπουμε.

Με απλά λόγια, δεν έχουμε καμία σχέση με τον σκοτεινό ιστό ως τυπικοί χρήστες του Διαδικτύου.

  Κατακτήστε την εγγραφή και την επεξεργασία βίντεο με το QuickTime

Ωστόσο, η παρακολούθηση του σκοτεινού ιστού μας λέει εάν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για να προστατευτούμε σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων.

Εργαλεία παρακολούθησης Dark Web

Αυτά τα εργαλεία περνούν συνεχώς από παραβιάσεις δεδομένων για να ελέγχουν τα έγγραφα ταυτότητάς μας, αριθμούς πιστωτικών καρτών, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνου, ιατρικούς λογαριασμούς, λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. .

1 Κωδικός πρόσβασης

Το 1Password είναι ένας premium διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που λειτουργεί και ως εργαλείο παρακολούθησης σκοτεινού ιστού.

Ως διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, είναι εξαιρετικά ασφαλές και φιλικό προς το χρήστη. Τροφοδοτείται με κορυφαία χαρακτηριστικά του κλάδου, όπως κρυπτογράφηση AES-256-bit, προστασία ωμής βίας, κρυπτογράφηση δεδομένων κατά τη μεταφορά και την ηρεμία και πολλά άλλα.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες σύνολο λειτουργιών σε αυτήν την ανάλυση 1Password.

Στο σκοτεινό web μέτωπο, το 1Password Watchtower συνδέεται με το εργαλείο HIBP για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με οτιδήποτε σημαντικό εκτίθεται. Ειδοποιεί αμέσως εάν βρει πληροφορίες που σχετίζονται με το χρήστη στη βάση δεδομένων HIBP.

Το 1Password δεν έχει δωρεάν έκδοση, αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε με τη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών στα προσωπικά και επιχειρηματικά του σχέδια.

LastPass

Το LastPass είναι ένας άλλος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που συνοδεύεται από μια ενσωματωμένη οθόνη dark web. Αυτό είναι εξίσου ισχυρό με την κρυπτογράφηση AES-256-bit, τον έλεγχο υγείας του θησαυροφυλακίου, την κρυπτογραφημένη αποθήκευση αρχείων και τις εγγενείς εφαρμογές για μεγάλες πλατφόρμες.

Μπορείτε απλά να εισαγάγετε τις διευθύνσεις email και το LastPass θα είναι σε επιφυλακή. Σας ειδοποιεί μέσω της καταχωρημένης διεύθυνσης email για οποιαδήποτε παραβίαση δεδομένων.

Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα εργαλείων ασφαλείας για τη συνολική υγεία του θησαυρού κωδικού πρόσβασης. Αυτό σας βοηθά να εντοπίσετε αδύναμους κωδικούς πρόσβασης και επίσης υποδεικνύει εκτεθειμένα διαπιστευτήρια.

  Τι είναι το Τρολ του Διαδικτύου; (και Πώς να χειριστείτε τα τρολ)

Το LastPass έχει μια δωρεάν για πάντα έκδοση. Ωστόσο, οι σαρώσεις σκοτεινού ιστού συνοδεύονται από την έκδοση premium που μπορείτε να δοκιμάσετε για 30 ημέρες δωρεάν.

NordVPN

Τα καλά εικονικά ιδιωτικά δίκτυα είναι εξαιρετικά προϊόντα ασφαλείας που επιλέγουν οι άνθρωποι για να παραμείνουν ψηφιακά ανώνυμοι και να έχουν πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο.

Το NordVPN δεν χρειάζεται εισαγωγή στη βιομηχανία VPN. Μιλάμε για ένα προϊόν κορυφαίας κατηγορίας, μια κομψή διεπαφή χρήστη, απίστευτες γρήγορες ταχύτητες και ένα ζηλευτό ρεκόρ γεωγραφικής απεμπλοκής.

Όπως όλα τα άλλα εργαλεία που συζητήθηκαν ακόμη, αυτό εκτελείται επίσης στο παρασκήνιο. Ενημερώνεστε αμέσως εάν εμφανιστεί οτιδήποτε σχετίζεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο NordVPN στις σκοτεινές περιοχές του ιστού.

Αν και το NordVPN δεν έχει δωρεάν έκδοση (όπως δεν έχουν τα περισσότερα VPN), μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς κίνδυνο με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Norton 360

Το Norton 360 αισθάνεται αμέσως ότι προστατεύει πολύ περισσότερα από τις διευθύνσεις email και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Αυτό διατίθεται σε δύο γεύσεις: Norton 360 και Norton 360 LifeLock.

Τα Norton 360 σάς επιτρέπουν να συμπεριλάβετε τον αριθμό της άδειας οδήγησης, το πατρικό όνομα της μητέρας σας, πέντε αριθμούς ταυτότητας ασφάλισης, πέντε διευθύνσεις email, πέντε αριθμούς, δέκα αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., για τις σαρώσεις του dark web.

Η συνδρομή LifeLock προσθέτει τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, την ημερομηνία γέννησης και το όνομά σας στη λίστα.

Επιπλέον, το Norton 360 προσφέρει προστασία από ιούς, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας cloud, διαχείριση κωδικών πρόσβασης, γονικό έλεγχο, VPN κ.λπ.

  Πώς το Mac θα αλλάξει από την Intel στα δικά του τσιπ ARM ​​της Apple

Συμπερασματικά, είναι πραγματικά προστασία 360 μοιρών στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε ενώ απολαμβάνετε την πλήρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 60 ημερών.

Φύλακας

Το Keeper BreachWatch έρχεται ως πρόσθετο με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και άλλες υπηρεσίες. Αυτό το εργαλείο παρακολούθησης ιστού απλώς σαρώνει τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σε σχέση με αυτά που έχουν διαρρεύσει στη σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου.

Στη συνέχεια, λαμβάνετε μια ειδοποίηση για να αλλάξετε το παραβιασμένο διαπιστευτήριο το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, το BreachWatch εντοπίζει αδύναμες καταχωρήσεις στο θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης και συνιστά να τις αλλάξετε εκ των προτέρων.

Εξάλλου, ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης είναι ήδη ένα πολύ γνωστό προϊόν που διαθέτει και περιορισμένη δωρεάν έκδοση.

Τέλος, το Keeper password manager έχει εγγενείς εφαρμογές για τις περισσότερες πλατφόρμες και μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών που μπορείτε να επιλέξετε για να ελέγξετε την καταλληλότητά του.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι!

Αν και ο σκοτεινός ιστός φιλοξενεί επικίνδυνες δραστηριότητες, δεν έχετε τίποτα να πανικοβληθείτε ως κανονικός χρήστης του Διαδικτύου.

Ο τελικός στόχος αυτού του άρθρου είναι να μιλήσει για τα εργαλεία παρακολούθησης σκοτεινού ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως άτομο.

Τέτοια εργαλεία σας ενημερώνουν μόλις εμφανιστούν στο διαδίκτυο οι προσωπικές σας πληροφορίες για να λάβετε έγκαιρα προληπτικά μέτρα.

Ως γενικός κανόνας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και αναπτύξτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου αυτό ισχύει.

Αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Και έχουμε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την αξία των προσωπικών σας πληροφοριών στον σκοτεινό ιστό για να σας πούμε μερικά αποκαλυπτικά γεγονότα.

Μείνετε συντονισμένοι!