5 εργαλεία που χρειάζεται κάθε υπολογιστής Builder για μια επιτυχημένη κατασκευή

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Ένας καθαρός χώρος εργασίας είναι απαραίτητος για την κατασκευή ενός υπολογιστή. Αποφύγετε τον στατικό ηλεκτρισμό δουλεύοντας σε ξύλινο πάτωμα ή χρησιμοποιώντας αντιστατικές μεθόδους.
  • Ένα κατσαβίδι με κεφαλή Phillips είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που θα χρειαστείτε. Εξετάστε ένα κατσαβίδι με μακρύ άξονα και μια μαγνητική κεφαλή για ευκολία.
  • Χρησιμοποιήστε βιδωτές θήκες και δοχεία για να κρατάτε τις βίδες σας οργανωμένες. Πλύνετε και επαναχρησιμοποιήστε μικρά δοχεία όπως γλάστρες γιαουρτιού ή κουτιά αυγών.

Εάν ετοιμάζεστε να κατασκευάσετε έναν υπολογιστή, θα χρειαστείτε μερικά βασικά εργαλεία και εξαρτήματα—αλλά ποια είναι τα εργαλεία και ο εξοπλισμός που χρειάζεται κάθε κατασκευαστής Η/Υ;

0. Ένας καθαρός χώρος εργασίας

Είναι σημαντικό να έχετε χώρο για εργασία ενώ κατασκευάζετε. Αναζητήστε μια επίπεδη επιφάνεια σε κατάλληλο ύψος, ώστε να μην σκύβετε και να μην πονάτε την πλάτη σας, με καλό καθαρό φωτισμό από πάνω. Ορισμένα εξαρτήματα είναι μικρά ή δύσκολα τοποθετούνται σωστά και θα είναι πολύ πιο εύκολο αν μπορείτε να δείτε τι κάνετε.

Ωστόσο, θα πρέπει να αποφύγετε να εργάζεστε σε ένα χαλί ή ένα χαλί, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό, ειδικά εάν φοράτε αφράτες κάλτσες, που ενδέχεται να βλάψουν τα εξαρτήματά σας. Το τηγάνισμα του στατικού ηλεκτρισμού του υλικού σας δεν είναι εγγυημένο, αλλά γιατί να διακινδυνεύσετε όταν μπορεί να αποφευχθεί εύκολα; Εργαστείτε σε ξύλινο πάτωμα, δουλέψτε ξυπόλητοι, αγοράστε ένα αντιστατικό βραχιολάκι, γειωθείτε αγγίζοντας το μέταλλο της θήκης του υπολογιστή σας ή ακόμα και συνδυάστε μερικές από αυτές τις αντιστατικές μεθόδους για να προστατεύσετε το υλικό σας. Υπάρχουν ακόμη και αντιστατικά πατάκια πάγκου ή αντιστατικά πατάκια δαπέδου, αλλά το τελευταίο είναι σίγουρα υπερβολικό για μια κατασκευή οικιακού υπολογιστή.

Οι καλύτερες επιφάνειες είναι ένα ξύλινο γραφείο ή τραπεζάκι, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πάγκο της κουζίνας σας, εφόσον υπάρχει αρκετός χώρος και δεν είστε πολύ κοντά στο νεροχύτη.

1. Σετ κατσαβιδιών

Το πιο απαραίτητο εργαλείο για την κατασκευή ενός υπολογιστή είναι ένα κατσαβίδι με κεφαλή Phillips. Συγκεκριμένα, θέλετε μια Phillips No. 2, η οποία είναι η καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες βίδες που σχετίζονται με την κατασκευή υπολογιστών, τις οποίες θα χρειαστείτε για να σφίξετε τις βίδες στα περισσότερα εξαρτήματα για να τις κρατήσετε στη θέση τους. Σχεδόν κάθε Phillips No.2 θα κάνει τη δουλειά, αλλά από την εμπειρία μου στην κατασκευή υπολογιστών, υπάρχουν μερικά επιπλέον ζητήματα.

  Οι καλύτερες λευκές μητρικές πλακέτες του 2023

Θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι Phillips κανονικού μήκους, αλλά ένα κατσαβίδι με μακρύ άξονα είναι επίσης απίστευτα βολικό για εκείνα τα δύσκολα προσβάσιμα μέρη. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε ένα κατσαβίδι με κοντό άξονα. Πριν από χρόνια, αγόρασα το iFixit Mako Precision Bit Set. Η γκάμα από εναλλάξιμες κεφαλές κατσαβιδιού είναι πάντα χρήσιμη, όχι μόνο για την κατασκευή Η/Υ! Τέλος, σκεφτείτε μια μαγνητική κεφαλή, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη όταν προσπαθείτε να τοποθετήσετε μια βίδα σε μια δύσκολη γωνία.

το φτιάχνω

Επιπλέον, σκεφτείτε σοβαρά να σηκώσετε ένα κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή. Ενώ οι περισσότερες βίδες που θα συναντήσετε θα χρησιμοποιούν κεφαλή Phillips, υπάρχουν πάντα μία ή δύο με επίπεδη κεφαλή και δεν θέλετε να προσπαθήσετε να σφίξετε ακριβό υλικό υπολογιστή με ένα μαχαίρι βουτύρου.

2. Βιδοθήκες

Η κατασκευή ενός υπολογιστή απαιτεί πάντα πολλές βίδες διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών. Θα θέλετε μερικά δοχεία για να συγκρατούν τις βίδες σας, να τις κρατούν χωριστά και, το πιο σημαντικό, να αποφύγετε να χάσετε καμία από αυτές. Οποιοδήποτε μικρό δοχείο θα το κάνει εάν είναι σταθερό. Έχω χρησιμοποιήσει παλιές κατσαρόλες γιαουρτιού, κουτιά αυγών, κουτιά τυριού κρέμα και πολλά άλλα όλα αυτά τα χρόνια. Φροντίστε μόνο να τα πλύνετε πρώτα!

3. Πένσα μακράς μύτης/Αιμοστάτης

Όταν πρόκειται για το σφίξιμο ορισμένων βιδών, μια πένσα με μακριά μύτη ή πένσα αιμοστάτης είναι εξαιρετικά χρήσιμη, ειδικά αν μια βίδα αποφασίσει να ελευθερωθεί και πέσει στη θήκη του υπολογιστή σας.

Εάν μπορείτε, επιλέξτε ένα ζευγάρι με μύτες σιλικόνης, καθώς αυτό θα προστατεύσει την θήκη του υπολογιστή σας, τη μητρική πλακέτα και άλλα εξαρτήματα από ανεπιθύμητες γρατσουνιές.

4. Φακός κεφαλής

Αμαζόνα

Έχω κατασκευάσει πολλούς υπολογιστές όλα αυτά τα χρόνια και έχω φτιάξει πολλούς άλλους. Το να έχετε διαθέσιμο ένα εύχρηστο φακό κεφαλής κάνει πάντα τη δουλειά πιο εύκολη, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε καλά φωτισμένο χώρο. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα κι αν είναι καλά φωτισμένο, θα κοιτάξετε μέσα σε μια θήκη υπολογιστή, η οποία αναπόφευκτα θα μπλοκάρει κάποιο πολύτιμο φως και θα θολώσει την όρασή σας.

  Τι είναι το Backdoor κρυπτογράφησης;

Τώρα, μπορείτε να πείτε, “Γιατί δεν φέρνω απλά ένα φωτιστικό στο τραπέζι;” Λοιπόν, θα μπορούσατε, αλλά όταν πρόκειται για την κατασκευή υπολογιστή, θέλετε να διατηρήσετε τον χώρο εργασίας σας όσο πιο καθαρό γίνεται και το να κολλήσετε ένα φως στο μέτωπό σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ρίξετε φως στην κατάσταση χωρίς να δημιουργείτε ακαταστασία.

Δεν χρειάζεται να πάρετε τίποτα φανταχτερό? ένας βασικός επαναφορτιζόμενος φακός κεφαλής θα κάνει τη δουλειά μια χαρά.

5. Γραβάτες με φερμουάρ ή Velcro

Μόλις τα εξαρτήματά σας τοποθετηθούν στη θήκη σας, πρέπει να διαχειριστείτε τα καλώδια για να κρατάτε τα πάντα τακτοποιημένα και τακτοποιημένα και να βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζετε τη ροή του αέρα.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε φερμουάρ, velcro ή twist. Αυτά θα σας επιτρέψουν να δέσετε τα καλώδια σε σημεία στο εσωτερικό της θήκης σας και να δέσετε τα καλώδια μεταξύ τους για ευκολότερη διαχείριση.

Περιμένετε, χρειάζεστε μόνο πέντε εργαλεία για να δημιουργήσετε έναν υπολογιστή;

Σωστά; Αυτά τα πέντε εργαλεία θα σας καθοδηγήσουν ευχάριστα σε οποιαδήποτε κατασκευή υπολογιστή. Στην πραγματικότητα, με κάποια εμπειρία, μπορείτε να φτιάξετε έναν υπολογιστή από την αρχή μόνο με ένα κατσαβίδι Phillips No. Ωστόσο, όλα αυτά είναι προαιρετικά, οπότε μην αγχώνεστε αν δεν τα έχετε.

Θερμοαγώγιμη πάστα

Nor Gal/Shutterstock

Εάν αγοράσετε μια νέα CPU ή ένα νέο ψυγείο CPU, πιθανότατα θα συνοδεύεται από ένα μικρό σωλήνα θερμικής πάστας (στο ψυγείο της CPU σας μπορεί να έχει ήδη εφαρμοστεί θερμική πάστα). Ωστόσο, εάν κατασκευάζετε χρησιμοποιώντας μεταχειρισμένα εξαρτήματα, θα χρειαστεί να παρέχετε θερμική πάστα (μπορεί να χρειαστείτε και λίγη ισοπροπυλική αλκοόλη για μεταχειρισμένα εξαρτήματα—δείτε την επόμενη καταχώρηση στη λίστα).

Μπορεί επίσης να θέλετε να έχετε στο χέρι σας θερμική πάστα, καθώς η πάστα που συνοδεύει ορισμένους επεξεργαστές ή ψύκτες δεν είναι της καλύτερης ποιότητας. Η θερμική πάστα βοηθά στη μεταφορά θερμότητας από την CPU στο ψυγείο, επομένως η χρήση μιας ποιοτικής πάστας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή υπερθέρμανσης του υπολογιστή σας.

Μερικές δημοφιλείς θερμικές πάστες ποιότητας είναι οι Arctic Silver 5, Thermal Grizzly Conductonaut ή Noctua NT-H1.

Οινόπνευμα

Εάν προσθέτετε νέα θερμική πάστα στην CPU σας, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε την παλιά θερμική πάστα. Η θερμική πάστα σκληραίνει με τον καιρό και γίνεται κρούστα και λιγότερο αποτελεσματική.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές στο Nintendo Switch

Ευτυχώς, η αφαίρεση της παλιάς θερμικής πάστας είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα για να το αφαιρέσετε. Απλώς βουτήξτε ένα Q-tip στο οινόπνευμα και τρίψτε απαλά την παλιά θερμική πάστα για να την αφαιρέσετε.

Οδηγός εξαγωνικού παξιμαδιού 5mm

Το αξιόπιστο κατσαβίδι με κεφαλή Phillips είναι πραγματικά ό,τι χρειάζεστε για μια κατασκευή υπολογιστή. Ωστόσο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να διατηρήσετε ένα πρόγραμμα οδήγησης εξαγωνικού παξιμαδιού 5 χιλιοστών για καλό μέτρο, καθώς είναι βολικό για να ελέγχετε εάν οι ακινητοποιήσεις της μητρικής πλακέτας είναι ασφαλείς.

Εάν διαθέτετε ήδη ένα μεγαλύτερο κατσαβίδι ή σετ εργαλείων, μπορεί να βρείτε ένα εξάρτημα οδηγού με εξάγωνο παξιμάδι 5 mm ή ένα εξάρτημα οδηγού, οπότε ελέγξτε το πρώτα πριν αγοράσετε ένα νέο.

Ένας υπολογιστής που λειτουργεί

Τέλος, ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας κατά την κατασκευή είναι ένας υπολογιστής που λειτουργεί για σκοπούς αντιμετώπισης προβλημάτων.

Μόλις συνδέσετε όλα τα εξαρτήματά σας, ο νέος υπολογιστής σας θα πρέπει να μπορεί να κάνει POST (αυτόματος έλεγχος ενεργοποίησης). Το POST δείχνει ότι τα στοιχεία σας επικοινωνούν μεταξύ τους και το μηχάνημα μπορεί να έχει πρόσβαση στο BIOS, το οποίο είναι το υλικολογισμικό του συστήματος που εκτελείται αμέσως μετά την εκκίνηση του υπολογιστή σας, βοηθώντας το λειτουργικό σύστημα να φορτώσει.

Ωστόσο, μερικές φορές, θα συνδέσετε τα εξαρτήματά σας και ο υπολογιστής δεν θα κάνει POST. Όταν συμβεί αυτό, μπορείτε να ακούσετε για κωδικούς μπιπ, να ελέγξετε τις λυχνίες σφάλματος της μητρικής πλακέτας ή την οθόνη LCD της μητρικής πλακέτας για να καταλάβετε το πρόβλημα. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διορθώσετε έναν υπολογιστή που δεν θα POST.

Εδώ μπαίνει ο υπολογιστής εργασίας σας. Μπορείτε να αλλάζετε εξαρτήματα ένα-ένα με εξαρτήματα από τον υπολογιστή εργασίας σας επειδή είναι γνωστό ότι είναι λειτουργικά. Εάν, για παράδειγμα, αντικαταστήσετε τη νέα σας μνήμη RAM με την παλιά σας μνήμη RAM και ο νέος υπολογιστής θα δημοσιεύσει τώρα, για παράδειγμα, πιθανότατα αντιμετωπίζετε ένα ελαττωματικό ή εσφαλμένα τοποθετημένο stick RAM.

Στην πραγματικότητα, τα πρώτα πέντε στοιχεία είναι όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να κατασκευάσει με επιτυχία έναν υπολογιστή, αρχάριος ή όχι. Ένας καθαρός σταθμός εργασίας είναι πάντα ένα πλεονέκτημα, και το να έχετε κάτι για να κρατάτε τις βίδες σας είναι επίσης γελοία χρήσιμο. Πάνω απ ‘όλα, απλά παραμείνετε ήρεμοι κατά την κατασκευή του υπολογιστή σας. αν και φαίνεται περίπλοκο, είναι βασικά προηγμένο Lego.