5 Επεκτάσεις ευεξίας νέας καρτέλας Chrome για ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ανακούφιση από το άγχος

Όταν βρίσκεστε στη μέση μιας αγχωτικής εργάσιμης ημέρας, είναι εύκολο να ξεχάσετε μερικές από τις μικροσκοπικές πρακτικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε σε μια υγιή ψυχική κατάσταση. Τι γίνεται όμως αν την επόμενη φορά που θα ανοίξετε μια νέα καρτέλα, λάβετε μια υπενθύμιση για να κάνετε ακριβώς αυτό;

Αυτές οι επεκτάσεις Chrome αντικαθιστούν την προεπιλεγμένη σελίδα Νέας καρτέλας με εργαλεία ευεξίας για διαλογισμό, αναπνοή, ημερολόγιο, παρακολούθηση διάθεσης, διατάσεις και επιβεβαιώσεις. Δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα, αλλά κάθε τόσο, αυτή η απαλή ώθηση είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ξεφύγετε από μια αρνητική νοοτροπία.

Το Oasis είναι μια επέκταση all-in-one για πρόσβαση σε πολλές πρακτικές και εργαλεία ευεξίας κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα. Εμφανίζει έναν κλασικό πίνακα, μαζί με την τρέχουσα ημερομηνία και ώρα. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα τρία κύρια στοιχεία του με ένα κλικ:

  • Ημερολόγιο για να γράψετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, τα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα δείτε επίσης ένα ημερολόγιο για το πότε γράψατε στο περιοδικό και πότε όχι.
  • Καθοδηγούμενες συνεδρίες διαλογισμού και αναπνοής για να μειώσετε το στρες και το άγχος, καθώς και να καθαρίσετε το μυαλό. Οι κινούμενες ασκήσεις αναπνοής είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για να θυμάστε να κάνετε ένα διάλειμμα και να ανασυνταχθείτε κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής εργάσιμης ημέρας.
  • Ημερολόγιο διάθεσης για να ελέγξετε πώς νιώθετε και γιατί αισθάνεστε έτσι αυτή τη στιγμή.

Το Oasis θα παρακολουθεί τις εισροές σας και θα προσφέρει στατιστικά όποτε θέλετε. Δεν είναι η καλύτερη εφαρμογή από άποψη σχεδίασης και χρήσης, αλλά αν ψάχνετε για μια λύση all-in-one σε διαφορετικές πρακτικές ευεξίας, αυτή η επέκταση κάνει καλά τη δουλειά. Η premium έκδοση του Oasis έχει επίσης περισσότερα στοιχεία όπως στρεσογόνους παράγοντες και ανακουφιστικά, καθοδηγούμενες ασκήσεις οραματισμού κ.λπ.

Λήψη: Oasis for Χρώμιο (Ελεύθερος)

2. Ζυγίζω με το νουν (Chrome): Γράψτε γρήγορα διαφορετικές εγγραφές ημερολογίου σε μια νέα καρτέλα

Γνωρίζετε ότι το καθημερινό ημερολόγιο είναι μια καλή συνήθεια, αλλά στην πραγματικότητα το να το κάνετε μέρος της ζωής σας είναι το δύσκολο κομμάτι. Το Ponder προσπαθεί να το διευκολύνει προτρέποντάς σας να γράφετε μια καταχώριση ημερολογίου κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα. Είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο cool εφαρμογές μικρο-ημερολογίου για την καλλιέργεια αυτής της πρακτικής.

  Το Chrome τώρα αποκρύπτει τα WWW και HTTPS:// στις διευθύνσεις. Σε νοιάζει?

Το Ponder έχει δύο βασικούς τρόπους για το πώς να γράψετε μια καταχώριση: σύντομες απαντήσεις σε καθημερινές προτροπές και μεγάλο διάστημα ημερολογίου. Μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ τους σε οποιοδήποτε σημείο. Για παράδειγμα, οι σύντομες απαντήσεις περιλαμβάνουν τις κατηγορίες της καθημερινής παραγωγικότητας, τις ημερήσιες λίστες και τον καθημερινό προβληματισμό, όπου το Ponder θα σας κάνει μια ερώτηση για να σας ζητήσει μια απάντηση σχετικά με αυτό το θέμα. Αλλά αν έχετε τη διάθεση να γράψετε μια μεγαλύτερη καταχώριση ημερολογίου, μεταβείτε στις κατηγορίες του δημιουργικού, του αυτοστοχασμού ή της ελεύθερης γραφής. Και πάλι, καθένα από αυτά θα περιλαμβάνει μια προτροπή που μπορείτε να απαντήσετε, ώστε να μην δυσκολεύεστε να καταλάβετε τι να γράψετε.

Εάν είναι πάρα πολύ, μπορείτε να σταματήσετε το Ponder να σας ζητά να γράψετε μια καταχώρηση σε κάθε νέα καρτέλα. Μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά προηγούμενες καταχωρήσεις ανά πάσα στιγμή και να τις προβάλετε ανά ημερολογιακές ημερομηνίες. Το Ponder συγκεντρώνει επίσης αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ημερολόγιο σας, όπως τη συνέπεια, τον συνολικό αριθμό των λέξεων που γράφτηκαν κ.λπ.

Λήψη: Αναλογιστείτε για Χρώμιο (Ελεύθερος)

  5 Νέες Βελτιώσεις Το Chrome μόλις έγινε στο Διαχειριστή σελιδοδεικτών του

3. NimbusMind (Chrome, Firefox, Android, iOS): Καθοδηγούμενοι διαλογισμοί 5 λεπτών στη Νέα καρτέλα

Το NimbusMind προσφέρει μια σειρά από καθοδηγούμενους διαλογισμούς διάρκειας 5 λεπτών στη νέα σας καρτέλα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα ή καταστάσεις που αντιμετωπίζετε αυτήν τη στιγμή. Η τρέχουσα λίστα περιλαμβάνει σύντομους οδηγούς για εκδηλώσεις άγχους, γενικό άγχος, σάρωση σώματος, έκτακτη ανάγκη, εστίαση, ευτυχία, χαλάρωση, πρωί, αφήστε το να πάει, ύπνο, περπάτημα, κατάθλιψη, αυτοπεποίθηση, υγιή γήρανση, σχέσεις, αισθησιασμό και αλλαγές στη ζωή. Είναι ο τέλειος τύπος γρήγορου και μινιμαλιστικού διαλογισμού για επίγνωση και ανακούφιση από το άγχος.

Οι διαλογισμοί περιορίζονται σε 5 λεπτά στη δωρεάν έκδοση, αλλά μπορείτε να ξεκλειδώσετε εκδόσεις 2, 3, 10 και 20 λεπτών στο NimbusMind Premium για 9,99 $ ετησίως. Η επέκταση του Chrome προσφέρει επίσης δύο από τις σειρές διαλογισμού της (βασικά στοιχεία διαλογισμού και πρώτα βήματα για διαλογισμό) δωρεάν, ενώ άλλες σειρές είναι διαθέσιμες στους συνδρομητές.

Εκτός από αυτούς τους διαλογισμούς, το NimbusMind προσφέρει επίσης χαλαρωτικούς ήχους φόντου για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ή να εστιάσετε. Έχει επίσης μερικά μουσικά κομμάτια υπόκρουσης. Στη δωρεάν έκδοση, μπορείτε να επιλέξετε μόνο ήχους ενός ποταμού ή πουλιών σε ένα δάσος και μουσική υπόκρουση για διαλογισμό, αλλά μπορείτε να ξεκλειδώσετε πολλούς άλλους ήχους περιβάλλοντος και μουσικά κομμάτια στην πληρωμένη έκδοση.

Λήψη: NimbusMind για Χρώμιο | Firefox (Ελεύθερος)

Λήψη: NimbusMind για Android | iOS (Ελεύθερος)

4. Μυαλό Ζεν (Chrome): Υπενθυμίσεις και οδηγοί για τέντωμα και υγιεινές συνήθειες

Το Zen Mind σας δίνει πολλά εργαλεία για να ενισχύσετε όχι μόνο την ψυχική σας υγεία αλλά και τη σωματική σας υγεία. Όπως πολλές άλλες επεκτάσεις, περιλαμβάνει μια ζώνη διαλογισμού για 5, 10 ή 15 λεπτά, όπου εξασκείτε την συνειδητή αναπνοή με χαλαρωτικούς ήχους φόντου. Μπορείτε επίσης να παίξετε οποιονδήποτε από τους ηρεμιστικούς ήχους του περιβάλλοντος χωρίς να μπείτε στη ζώνη διαλογισμού.

Όπως και άλλες εφαρμογές που προσφέρουν καθοδηγούμενους διαλογισμούς, το Zen Mind προσφέρει καθοδηγούμενες διατάσεις. Είναι σημαντικό να κάνετε ασκήσεις διατάσεων για να διορθώσετε τη στάση σας και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας, ειδικά για όσους περνούν αρκετές ώρες δουλεύοντας σε υπολογιστή. Το Zen Mind προσφέρει επίσης υπενθυμίσεις (30 λεπτά, μία ώρα ή δύο ώρες) για να πιείτε νερό, να διορθώσετε τη στάση σας, να κάνετε διατάσεις, να φάτε φρούτα ή να διαλογιστείτε.

  Διαχωρίστε οποιαδήποτε καρτέλα Chrome σε ένα πλωτό πλαίσιο

Ο πίνακας εργαλείων της εφαρμογής σάς ζητά να γράψετε μία εργασία στην οποία θέλετε να εστιάσετε αυτήν τη στιγμή. Μπορείτε επίσης να εισέλθετε στη “Λειτουργία εστίασης” για μια βαθιά συνεδρία εργασίας.

Λήψη: Zen Mind για Χρώμιο (Ελεύθερος)

5. Ροή επιβεβαιώσεων (Chrome): Θετικές επιβεβαιώσεις σε κάθε νέα καρτέλα

Υπάρχει μια διαδεδομένη σχολή σκέψης ότι το μυαλό μας πολύ συχνά μας παρασύρει σε αμφιβολίες για τον εαυτό μας και απαισιόδοξες απόψεις, και χρειαζόμαστε μια περιοδική απαλή ώθηση μακριά από την αρνητικότητα. Οι θετικές επιβεβαιώσεις μπορούν να τονώσουν τα κίνητρά σας, να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο ήρεμοι και να ευθυγραμμίσετε εκ νέου το μυαλό σας ώστε να γνωρίζετε τους στόχους σας και να απορρίψετε τις ενοχλητικές σκέψεις.

Το Affirmations Flow είναι μια απλή επέκταση του Chrome που δημιουργήθηκε από την προπονήτρια θετικότητας Geeta Pandey για να βοηθήσει οποιονδήποτε να λαμβάνει αυτή την απαλή ώθηση κάθε φορά που ανοίγει μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησής του. Σε φόντο πολύχρωμων φυσαλίδων που χορεύουν στην οθόνη, θα βλέπετε μια τυχαία νέα θετική επιβεβαίωση με κάθε νέα καρτέλα που ανοίγετε.

Η επέκταση συνοδεύεται από μερικές ενσωματωμένες επιβεβαιώσεις θετικότητας, αλλά σας ενθαρρύνει να προσθέσετε τις δικές σας προσαρμοσμένες επιβεβαιώσεις που έχουν σημασία για εσάς. Έχει μια χρήσιμη δυνατότητα εισαγωγής ενός υπολογιστικού φύλλου επιβεβαιώσεων (ή εξαγωγής των προσαρμοσμένων επιβεβαιώσεων που δημιουργείτε στην εφαρμογή ως προσαρμοσμένο υπολογιστικό φύλλο). Θα βρείτε πολλά δωρεάν πρότυπα επιβεβαίωσης στο διαδίκτυο για να ξεκινήσετε αυτήν την άσκηση.

Λήψη: Ροή επιβεβαιώσεων για Χρώμιο (Ελεύθερος)

Απομακρυνθείτε από την οθόνη

Όσο καλές κι αν είναι όλες αυτές οι επεκτάσεις που προσανατολίζονται στην ευεξία είναι για την ψυχική σας υγεία, δεν αναφέρουν το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν είστε κουρασμένοι: απομακρυνθείτε από την οθόνη. Σηκωθείτε, μετακινηθείτε, αναπνεύστε λίγο καθαρό αέρα και κάντε διάλειμμα στα μάτια και στον εγκέφαλό σας. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο αποκαταστατικό όσο η κίνηση.