5 Εναλλακτικές λύσεις System Center Configuration Manager (SCCM) για επιδιόρθωση επιφάνειας εργασίας και διακομιστή

Το κορυφαίο προϊόν πληροφορικής της Microsoft είναι το SCCM (System Center Configuration Manager). Είναι μια σουίτα προϊόντων που διαχειρίζονται ολόκληρο το τοπίο πληροφορικής.

Μπορεί να αναπτυχθεί σε λίγα βήματα και έχει ενσωματωμένο πολλούς αυτοματισμούς για να είναι εύκολο στη χρήση. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα για διαχειριστές πληροφορικής και το χρησιμοποιούν εταιρείες όλων των μεγεθών.

Πίστωση εικόνας: microsoft.com

Σχετικά με το Microsoft SCCM (System Center Configuration Manager)

Πριν από λίγο καιρό, η διαχείριση ενημερώσεων κώδικα ήταν μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία για τα τμήματα πληροφορικής. Οι προγραμματιστές και οι διαχειριστές IT πρέπει να κατεβάσουν ξεχωριστά ενημερώσεις κώδικα και να τις εγκαταστήσουν, μία κάθε φορά, στους υπολογιστές τους.

Σήμερα, με τη βοήθεια εργαλείων αυτοματισμού όπως το Microsoft SCCM, το Solarwind Patch Manager και μερικά άλλα, τα τμήματα IT μπορούν να φροντίσουν για την ανάπτυξη και τη διαχείριση των ενημερώσεων κώδικα με μερικά απλά κλικ. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και χρήμα και βοηθά τα συστήματα να λειτουργούν ομαλά.

Το Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης λογισμικού και διαχείρισης κύκλου ζωής που χρησιμοποιείται από οργανισμούς για τη διαχείριση των στοιχείων λογισμικού και υλικού σε όλη την υποδομή πληροφορικής τους. Παρέχει απόθεμα λογισμικού, ανάπτυξη λογισμικού, ενημερώσεις λογισμικού και διαχείριση παραμέτρων για φυσική, εικονική και υποδομή cloud.

Παρέχει επίσης διαχείριση συσκευών για Windows, Microsoft και λογισμικό τρίτων, όπως email, ασφάλεια και πρόσθετα προγράμματος περιήγησης. Το Microsoft SCCM είναι ένα προϊόν μόνο λογισμικού που παρέχει επεξεργασία βάσει cloud ή εσωτερικής εγκατάστασης για ανάπτυξη, ενημέρωση, ασφάλεια και διαχείριση λογισμικού και υλικού.

Χρησιμοποιείται από εταιρείες κάθε μεγέθους και κλίμακας για την ανάπτυξη και τη διαχείριση λογισμικού σε μεγάλα εταιρικά δίκτυα. Ο στόχος του SCCM είναι να βοηθήσει τους διαχειριστές IT αποτελεσματικά και αποδοτικά να διαχειρίζονται τους φόρτους εργασίας της Microsoft με την ανάπτυξη, τη διαχείριση και την ενημέρωση της υποδομής τους με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης IT που παρέχει αυτοματοποιημένη, κατ’ απαίτηση υποδομή, λογισμικό, ανάπτυξη λειτουργικού συστήματος και δυνατότητες διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα για διακομιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές.

Βοηθά επίσης τους χρήστες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συσκευές τους, όπως τη διαχείριση των εφαρμογών που λαμβάνονται και την αυτόματη ενημέρωση λογισμικού και ενημερώσεων κώδικα του λειτουργικού συστήματος για τη βελτίωση της παραγωγικότητάς τους και τη μείωση του κόστους συντήρησης των συσκευών τους.

Το System Center Configuration Manager βοηθά τους οργανισμούς να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και να βελτιώσουν την επιχειρηματική τους συνέχεια και τις προσπάθειες αποκατάστασης από καταστροφές.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ανάλυσητο μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα αναμένεται να αυξηθεί από 652 εκατομμύρια USD το 2022 σε 1084 εκατομμύρια USD έως το 2027, αυξάνοντας με CAGR 10,7%.

Γιατί η SCCM είναι τόσο δημοφιλής στις επιχειρήσεις και έχει μεγάλη βάση χρηστών;

Χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό και έχει μια αρκετά μεγάλη εγκατεστημένη βάση χρηστών.

Ακολουθούν μερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην ευρεία υιοθέτηση του SCCM μεταξύ διαφορετικών οργανισμών:

 • Είναι ένα πολύπλευρο σύστημα εταιρικής διαχείρισης που δημιουργήθηκε για να συγκεντρώνει και να εξορθολογίζει τη διαχείριση τελικών σημείων όπως διακομιστές, επιτραπέζιοι υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές και άλλες υπολογιστικές συσκευές σε φυσικά και εικονικά περιβάλλοντα.
 • Παρέχει ενοποιημένη διαχείριση των φόρτων εργασίας που εκτελούνται σε Linux, Windows Server, SQL Server, VMware και Hyper-V.
 • Είναι απίστευτα ευέλικτο για τις περισσότερες ανάγκες ανάπτυξης λόγω της εξαιρετικής ικανότητάς του να αλληλεπιδρά με διάφορα εργαλεία και πλατφόρμες.
 • Λόγω των ισχυρών δυνατοτήτων της γλώσσας προγραμματισμού, οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν προσαρμογές και ενσωματώσεις, ενώ είναι πολύ περίπλοκο να γίνει με άλλα εργαλεία.
 • Σας βοηθά να διαχειρίζεστε την υποδομή σας πιο οικονομικά, γρήγορα και με μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας.
  Πώς να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης στο iPhone 7 και 7 Plus

Εναλλακτικές λύσεις για το Microsoft SCCM

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που αναζητούν μια εναλλακτική λύση στο SCCM που εκτελεί μια παρόμοια εργασία αλλά προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία ή αναζητούν επεκτάσεις SCCM μπορούν να εξετάσουν τις ακόλουθες λύσεις.

Αλλά προτού προχωρήσουμε, ας δούμε μερικούς περιορισμούς SCCM:

Περιορισμένη υποστήριξη στο υβριδικό περιβάλλον: Επειδή το SCCM σχεδιάστηκε κυρίως για συστήματα Windows, οι ενημερώσεις και η λειτουργικότητα επικεντρώνονται στα Windows. Τα λειτουργικά συστήματα Linux και Mac μπορούν να ελεγχθούν σε κάποιο βαθμό σε πλατφόρμες που δεν είναι Windows.

Υψηλό κόστος υιοθέτησης: Το SCCM πωλείται συνήθως ως στοιχείο μεγαλύτερης εργαλειοθήκης από τη Microsoft και είναι ακριβό για μη επιχειρηματικές επιχειρήσεις. Η εσωτερική του λύση χρειάζεται έναν διακομιστή SQL για να λειτουργήσει, ο οποίος αυξάνει το συνεχιζόμενο κόστος λειτουργίας και τις ανάγκες σε πόρους συντήρησης.

Περιορισμοί στην επιδιόρθωση εφαρμογών τρίτων: Αν και το SCCM προσθέτει μεγαλύτερη υποστήριξη για προγράμματα τρίτων από το WSUS, η ικανότητά του να επιδιορθώνει εφαρμογές τρίτων εξακολουθεί να είναι κάπως περιορισμένη.

Solarwind Patch Manager

Solarwind Patch Manager είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα που βασίζεται στον ιστό για όλους τους τύπους οργανισμών για τη διαχείριση και την ενημέρωση υπολογιστών με Windows, macOS και Linux. Χρησιμοποιείται από τους διαχειριστές για την ανάπτυξη, τη διαμόρφωση και την ενημέρωση ενημερώσεων κώδικα ασφαλείας στο δίκτυο, τους διακομιστές και τις εφαρμογές τους. Βοηθά τις εταιρείες να διατηρούν τις συσκευές τους ασφαλείς και να λειτουργούν σωστά με αυτόματες ενημερώσεις και επιδιορθώσεις ασφαλείας.

Η πλατφόρμα μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί με το Microsoft SCCM, να επεκτείνει τις δυνατότητές της και να απλοποιήσει την ενημέρωση κώδικα τρίτων με προκατασκευασμένα πακέτα, δοκιμασμένα στη βιομηχανία και έτοιμα προς ανάπτυξη πακέτα. Έτσι, το Solarwind χρησιμοποιείται για τη διαχείριση μεγάλης κλίμακας κυβερνοασφάλειας και προστασίας υποδομών.

Οι επαγγελματίες πληροφορικής μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για να διαμορφώσουν άλλες βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας, όπως καταγραφή, παρακολούθηση και ειδοποιήσεις. Παρέχει επίσης ένα πλαίσιο για τη δημιουργία προσαρμοσμένων πολιτικών και ροών εργασίας, επιτρέποντας εξελιγμένες εφαρμογές και προστασία δικτύου.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Μια διαισθητική διεπαφή χρήστη διευκολύνει τη διαχείριση των ενημερώσεων κώδικα, ενώ τα ισχυρά API σάς επιτρέπουν να αυτοματοποιείτε σχεδόν οτιδήποτε χρειάζεται να αναπτυχθεί στο δίκτυο.
 • Ενεργοποιήστε την ενημέρωση κώδικα κατ’ απαίτηση για συστήματα παραγωγής και διαχειριστείτε τους κύκλους ζωής των ενημερωμένων εκδόσεων κώδικα για μεμονωμένα μηχανήματα, εικονικές μηχανές και υπερβάτες
 • Εξαγωγή και εισαγωγή δεδομένων ενημέρωσης κώδικα και εκτενείς δυνατότητες αναφοράς για την εκπλήρωση προτύπων συμμόρφωσης.
 • Οραματιστείτε και αναλύστε την υγεία της υποδομής επιδιόρθωσης

Το Solarwind Patch Manager παρέχει στους πελάτες μια ενιαία, ασφαλή τοποθεσία για τη διαχείριση, αποθήκευση και διανομή ενημερώσεων στα Windows, το δίκτυο, τις εφαρμογές τρίτων και την υποδομή εικονικών μηχανών τους. Το λογισμικό μπορεί να δοκιμαστεί για 30 ημέρες, χωρίς κόστος, πριν από την ανάπτυξη στο ζωντανό περιβάλλον.

ManageEngine Endpoint Central

ManageEngine Endpoint Central είναι μια ισχυρή πλατφόρμα διαχείρισης τελικών σημείων που βοηθά τους οργανισμούς να εντοπίζουν, να ανταποκρίνονται και να αποτρέπουν απειλές σε ολόκληρα τα τελικά σημεία τους—συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των Mac και των φορητών συσκευών.

Συνδυάζει ισχυρές δυνατότητες εντοπισμού και απόκρισης τελικού σημείου με ισχυρά εργαλεία διαχείρισης κακόβουλου λογισμικού και ευπάθειας για να βοηθήσει τους οργανισμούς να αποτρέψουν ζητήματα που σχετίζονται με τα τελικά σημεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιχείρησή τους.

Είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση ενός εξαιρετικά ετερογενούς περιβάλλοντος που αποτελείται από μικτά λειτουργικά συστήματα (Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Windows Phone OS). Υποστηρίζει διάφορα τελικά σημεία όπως επιτραπέζιους υπολογιστές, smartphone, tablet, διακομιστές, συσκευές σημείων πώλησης, εικονικές μηχανές, thin clients και άλλα στοιχεία δικτύου.

Παρέχει μια ενιαία διεπαφή για τη διαχείριση όλων των προϊόντων ασφαλείας τελικού σημείου σας, από antivirus έως φιλτράρισμα ιστού και διαχείριση ταυτότητας έως φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Η κεντρική κονσόλα διαχείρισης βοηθά στη διαχείριση της ασφάλειας τελικού σημείου, της διαχείρισης ευπάθειας και της συμμόρφωσης σε όλους τους οργανισμούς.
 • Αποτελεσματική ενημέρωση κώδικα τρίτων: Υποστήριξη για 850+ προγράμματα τρίτων.
 • Σας επιτρέπει να ελέγχετε την ασφάλειά σας σε πραγματικό χρόνο και σας παρέχει προηγμένες δυνατότητες κυνηγιού απειλών για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των δεδομένων σας.
 • Ισχυρή λειτουργικότητα αναφοράς: Περισσότερες από 200 ενσωματωμένες αναφορές είναι διαθέσιμες και μπορούν να εξαχθούν εύκολα σε μορφή XLSX ή CSV.
 • Πολιτική λεπτομερούς επανεκκίνησης: Με βάση τις απαιτήσεις του χρήστη, η επανεκκίνηση του συστήματος μπορεί να αναβληθεί μετά την επιδιόρθωση του συστήματος.
  Πώς να καθαρίσετε οποιοδήποτε Smartwatch, Wearable ή Fitness Band

Το Manageengine Endpoint Central είναι μια ισχυρή σουίτα εργαλείων που βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται φυσικά, εικονικά και ψηφιακά στοιχεία και να παραμείνουν συμβατές. Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια προσβασιμότητα του, μπορεί να είναι η καλύτερη αντικατάσταση για το Microsoft SCCM. Διαβάστε περισσότερα για αυτό πλεονεκτήματα έναντι του SCCM.

Το λογισμικό διατίθεται δωρεάν για 25 υπολογιστές και 25 κινητές συσκευές. Οι άλλες εκδόσεις του είναι επί πληρωμή, οι οποίες υποστηρίζουν μια μεγαλύτερη βάση δεδομένων υπολογιστών με περισσότερες λειτουργίες.

Διαχείριση ενημερώσεων κώδικα Jumpcloud

ο Patch Jumpcloud Η πλατφόρμα διαχείρισης βοηθά τις ομάδες να διαχειρίζονται και να αναπτύσσουν ενημερώσεις κώδικα δικτύου. Παρέχει ένα ενιαίο μέρος για τη διαχείριση όλων των αναγκών ενημέρωσης κώδικα, από την εύρεση και τη δοκιμή νέων ενημερώσεων κώδικα έως την ανάπτυξή τους στο δίκτυό σας.

Η πλατφόρμα προσφέρει έναν πίνακα εργαλείων όπου μπορείτε να εξετάσετε μια λίστα με τις τρέχουσες ενημερώσεις κώδικα και την κατάστασή τους, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ενημερώνεστε και να λαμβάνετε άμεσα μέτρα σε περίπτωση τυχόν προβλημάτων. Η πλατφόρμα βοηθά στην αφαίρεση ευπαθειών του λειτουργικού συστήματος, του προγράμματος περιήγησης και των εφαρμογών, εφαρμόζοντας αυτόματα ενημερώσεις κώδικα που διατηρούν τις συσκευές ασφαλείς και ενημερωμένες.

Το Jumpcloud έχει απλοποιήσει τη διαχείριση ενημερώσεων κώδικα, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν γρήγορα χρονοδιαγράμματα και να διαχειρίζονται την ενημέρωση κώδικα συσκευής από μια ενιαία διεπαφή. Οι χρήστες μπορούν πλέον να επιτύχουν βελτιωμένο έλεγχο έκδοσης λειτουργικού συστήματος, προγράμματος περιήγησης και εφαρμογής και να βελτιώσουν την ασφάλεια της συσκευής, τηρώντας παράλληλα τις απαιτήσεις συμμόρφωσης του οργανισμού.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Κεντρικός έλεγχος και ορατότητα υβριδικών περιβαλλόντων όπως Windows, macOS, Ubuntu Linux κ.λπ
 • Η σκοπιμότητα ανάπτυξης ενός χρονοδιαγράμματος διάθεσης ενημερώσεων κώδικα που να είναι αποτελεσματικό και ρεαλιστικό και να καθοδηγείται από κανόνες που βασίζονται σε ομάδες χρηστών, ομάδες συσκευών ή και τα δύο.
 • Οι προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις αποστέλλονται σε συγκεκριμένες ή σε όλες τις ομάδες και η αυτόματη επιβολή βασίζεται στη συμπεριφορά των χρηστών.
 • Δυνατότητα εφαρμογής ενημερώσεων κώδικα σε ολόκληρη την υποδομή του Jumpcloud με μία κίνηση.

Το περιβάλλον Jumpcloud σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ενημερώσεις κώδικα για μια σειρά λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών λογισμικού, όλα από έναν πίνακα ελέγχου. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο και χρήμα και μειώνει τον κίνδυνο στο περιβάλλον σας. Είναι δωρεάν για 10 χρήσεις και 10 συσκευές και η premium έκδοσή του ξεκινά από 2 $ ανά χρήστη ανά μήνα.

Automox Patch Management

Automox είναι ένα από τα εργαλεία που ενσωματώνονται εύκολα σε υπάρχοντα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft SCCM. Σε οποιοδήποτε μέγεθος, μόνο το Automox προσφέρει πλήρη ορατότητα και διαχείριση για κάθε τελικό σημείο Windows, macOS και Linux από μια ενιαία πλατφόρμα.

Το Automox που βασίζεται σε νέφος επιβάλλει την ενημέρωση κώδικα λειτουργικού συστήματος και τρίτων μαζί με τις παραμέτρους ασφαλείας, μειώνοντας έτσι σημαντικά τον χρόνο, την προσπάθεια και την πολυπλοκότητα που απαιτούνται για τη διαχείριση των θεμελιωδών στοιχείων της υγιεινής στον κυβερνοχώρο.

Αυτή η εγγενής κονσόλα στο cloud έχει μοναδικότητα όπως η ομαδοποίηση συσκευών για την απλοποίηση της διαχείρισης πολλαπλών πλατφορμών. Χωρίς τη χρήση πολλαπλών εργαλείων και λογισμικού, η πλατφόρμα βοηθά στην επιδιόρθωση των τρωτών σημείων, στην εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού και στη διόρθωση των εσφαλμένων ρυθμισμένων συστημάτων μέσω ενός μόνο παραθύρου.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Η ανταλλαγή δεδομένων μέσω του Automox πραγματοποιείται μέσω κορυφαίων μέτρων ασφαλείας, όπως το Perfect Forward Secrecy (PFS) για τη διαπραγμάτευση κλειδιού και χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση AES-128 ή καλύτερη.
 • Δημιουργία δέσμης ενεργειών σε PowerShell και Bash για αυτοματοποίηση και επιβολή ενεργειών στα τελικά σημεία.
 • Η πλατφόρμα είναι εύκολο να ξεκινήσει να επιδιορθώνει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου και του κόστους διαχείρισης τελικού σημείου έως και 80%.
 • Ο παράγοντας τελικού σημείου δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη γλώσσα συστημάτων και περιλαμβάνει διασφαλίσεις έναντι συχνών λαθών κωδικοποίησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ελαττώματα ασφαλείας.
  Πώς να αναγνωρίσετε τη μουσική με το iPhone ή το iPad σας

Το Automox είναι μία από τις προηγμένες εκδόσεις αυτής της κατηγορίας, που επιτρέπει την αυτοματοποιημένη ενημέρωση κώδικα μεταξύ λειτουργικών συστημάτων, την ενημέρωση κώδικα τρίτων και την πλήρη ορατότητα της υποδομής. Το λογισμικό μπορεί να δοκιμαστεί για 15 ημέρες δωρεάν.

NinjaOne Patch Management

Σύμφωνα με το G2, NinjaOne είναι το καλύτερο εργαλείο απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης, με βαθμολογία επιδιόρθωσης 93 στα 100. Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν διαχείριση ενημερώσεων κώδικα, απομακρυσμένη παρακολούθηση, ανάπτυξη εφαρμογών και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Με την αυτόματη αναγνώριση, λήψη και ευρεία ανάπτυξη επιδιορθώσεων λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών, η αυτοματοποίησή του ελαχιστοποιεί την ανάγκη για ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι ότι, εκτός από μια ισχυρή πλατφόρμα ενημέρωσης κώδικα, προσφέρει δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης που διευκολύνουν τον γρήγορο εντοπισμό και τη διόρθωση προβλημάτων επιδιόρθωσης.

Το λογισμικό μεταφέρει τη δραστηριότητα επιδιόρθωσης χωρίς διακοπή, αναπτύσσοντας δέσμες ενεργειών στο σύστημα πριν και/ή μετά από μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα για τον τερματισμό λειτουργικών διεργασιών που ενδέχεται να διαταράξουν τη διαδικασία ενημέρωσης κώδικα.

Κορυφαία χαρακτηριστικά

 • Γρήγορη διαδικασία επιδιόρθωσης: Η ενημέρωση κώδικα γίνεται γρήγορα με αυτόματη αναγνώριση, έγκριση, ανάπτυξη και αναφορά ενημερώσεων κώδικα σε όλα τα τελικά σημεία.
 • Εντοπίζει και διορθώνει τα τρωτά σημεία σχεδόν αμέσως
 • Επιδιορθώνει αυτόματα 100+ λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.
 • Δυνατότητα αφύπνισης συσκευής χωρίς αφύπνιση πριν από σαρώσεις ενημέρωσης κώδικα και ενημερώσεις κώδικα.

Το NinjaOne είναι μια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούσε κάθε διαχειριστής πληροφορικής για να απλοποιήσει αποτελεσματικά τις λειτουργίες πληροφορικής, να διαχειριστεί το πλήρες φάσμα IT τους και να παρέχει υποστήριξη στους τελικούς χρήστες από οπουδήποτε. Τα κορυφαία χαρακτηριστικά του, όπως η αυτοματοποίηση, η παρακολούθηση τελικού σημείου, η απομακρυσμένη διαχείριση και η προστασία δεδομένων θα πρόσθεταν σίγουρα αξία στον οργανισμό για την ασφάλεια του περιβάλλοντος πληροφορικής σας.

Γιατί είναι σημαντική η διαχείριση ενημερώσεων κώδικα;

Κάθε μέρα που περνά, ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων σε εταιρείες όλων των μεγεθών αυξάνεται ραγδαία. Η διασφάλιση ότι κάθε υλικό και λογισμικό στο δίκτυο είναι ενημερωμένο μπορεί να είναι μια δύσκολη, χρονοβόρα και δαπανηρή υπόθεση για τις επιχειρήσεις.

Τα παρακάτω μερικά σημεία αναφέρουν πώς η διαχείριση ενημερώσεων κώδικα διευκολύνει τη δουλειά της ενημέρωσης κώδικα σε όλη την υποδομή:

 • Η διαχείριση ενημερώσεων κώδικα είναι η διαδικασία διαχείρισης αλλαγών σε ένα σύστημα υπολογιστή προκειμένου να διατηρηθεί ασφαλές, αξιόπιστο και ενημερωμένο. Είναι μια συνεχής διαδικασία για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί πάντα με τη βέλτιστη απόδοσή του.
 • Τα έμπλαστρα πρέπει να εφαρμόζονται αμέσως και να ελέγχονται διεξοδικά για να διασφαλιστεί ότι έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα σύστημα διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι ενημερώσεις κώδικα αναπτύσσονται άμεσα και είναι αποτελεσματικές, ώστε να μην διακόπτουν τις καθημερινές επιχειρηματικές λειτουργίες του οργανισμού.
 • Η διαχείριση ενημερώσεων κώδικα είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της αποτελεσματικής λειτουργίας των συστημάτων σας και τη διασφάλιση ότι μπορούν να αντέξουν τις επιθέσεις στο μέλλον. Σας βοηθά επίσης να αποφύγετε τον κίνδυνο δαπανηρού χρόνου διακοπής λειτουργίας εγκαθιστώντας μπαλώματα πριν εμφανιστεί ένα πρόβλημα.
 • Τα εργαλεία διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα μπορούν να αφαιρέσουν αχρησιμοποίητες ή μη δοκιμασμένες ενημερώσεις κώδικα, βελτιώνοντας το χρόνο λειτουργίας και την απόδοση του συστήματος. Μπορεί επίσης να παρέχει πρόσθετη προστασία από τρωτά σημεία ασφαλείας διασφαλίζοντας ότι μόνο επαληθευμένες και αξιόπιστες ενημερώσεις κώδικα εφαρμόζονται στα συστήματα.

συμπέρασμα

Δεδομένου ότι η ενημέρωση κώδικα είναι μια υποχρεωτική εργασία ρουτίνας για κάθε εταιρεία, η διαχείριση ενημερώσεων κώδικα κάνει αυτή τη δουλειά αβίαστη, οικονομικά αποδοτική και έγκαιρη. Υπάρχουν πολλές επιλογές λογισμικού διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα και η επιλογή μιας εταιρείας θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από τις ανάγκες της. Μπορείτε αναμφίβολα να ρίξετε μια ματιά σε αυτήν την πλατφόρμα από την παραπάνω ανάρτηση.