5 δωρεάν εφαρμογές για να βρείτε ευκαιρίες εθελοντισμού από το smartphone σας

Θέλετε να προσθέσετε μια μικρή εθελοντική δραστηριότητα στο πρόγραμμά σας; Εκτός από αυτό το αίσθημα ολοκλήρωσης, το να βοηθάς άλλους μπορεί να προσφέρει και κάποια οφέλη για την ψυχική υγεία. Ο εθελοντισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και να προσφέρει μια αίσθηση νοήματος, σύμφωνα με το Κλινική Mayo.

Ο εθελοντισμός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άλλους στην κοινότητά σας και να κάνετε νέους φίλους. Είναι εύκολο να βρείτε ευκαιρίες τόσο αυτοπροσώπως όσο και εικονικές εθελοντές απευθείας σε ένα smartphone. Για να βρείτε μερικές νέες ευκαιρίες, δοκιμάστε αυτές τις εύχρηστες εφαρμογές για να βρείτε εθελοντική εργασία.

1. POINT–Εθελοντής κοντά σας

Βρείτε πολλές ευκαιρίες εθελοντισμού σε τοπικό επίπεδο—και σχεδόν οπουδήποτε αλλού—με την εφαρμογή POINT. Σημειώστε τις αιτίες που προτιμάτε κατά την εγγραφή σας, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας των ζώων, της υγείας, του νερού και της αποχέτευσης, της διατήρησης και της εκπαίδευσης.

Δείτε τις επερχόμενες ευκαιρίες στην οθόνη Εκδηλώσεις και ελέγξτε τις λεπτομέρειες, την τοποθεσία και τα καθήκοντα της εκδήλωσης. Στην οθόνη Αιτίες, εν τω μεταξύ, κάντε κύλιση σε κοντινούς οργανισμούς και εκδηλώσεις που υποστηρίζουν αυτούς τους στόχους.

Τέλος, ελέγξτε την οθόνη Προφίλ για να ελέγξετε τις ώρες εργασίας, να αναφέρετε το ιστορικό και τις αιτίες και τους οργανισμούς που ακολουθείτε. Οι επερχόμενες ευκαιρίες εμφανίζονται και εδώ. Η δωρεάν, καλά οργανωμένη εφαρμογή POINT είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εντοπίσετε νέες ευκαιρίες εθελοντισμού.

  25 τύποι Excel και συντομεύσεις πληκτρολογίου για εξοικονόμηση χρόνου και προσπάθειας grtechpc.org

Λήψη: POINT–Εθελοντής κοντά σας για iOS | Android (Ελεύθερος)

2. Worldpackers ταξιδεύουν στον κόσμο

Βρείτε ευκαιρίες εθελοντισμού ενώ ταξιδεύετε με την εφαρμογή Worldpackers. Κατά την εγγραφή, επιλέξτε τον προτιμώμενο τύπο ταξιδιού: ανταλλαγή εργασίας, οικολογικά προγράμματα ή προγράμματα κοινωνικού αντίκτυπου.

Τα προγράμματα ανταλλαγής εργασίας σας ενθαρρύνουν να ανταλλάξετε τη βοήθειά σας για καταλύματα, τα προγράμματα κοινωνικού αντίκτυπου περιλαμβάνουν σχολεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα οικολογικά προγράμματα επικεντρώνονται σε αγροκτήματα και την περμακουλτούρα. Αναζητήστε τοποθεσίες οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο.

Στην ενότητα Οικοδεσπότες, εξερευνήστε ευκαιρίες για εθελοντική εργασία. Δωρίστε 25 ώρες βοήθειας την εβδομάδα σε μια καλλιτεχνική κοινότητα στο Νιου Τζέρσεϊ ή αφιερώστε 20 ώρες την εβδομάδα διδάσκοντας Αγγλικά στο Mepring Village της Καμπότζης, για παράδειγμα.

Μια ισχυρή εφαρμογή, το Worldpackers περιλαμβάνει όχι μόνο πληροφορίες σχετικά με έργα προς συμμετοχή, αλλά και μια ενότητα της Ακαδημίας με εκπαιδευτικούς πόρους σχετικά με τον προϋπολογισμό για ταξίδια, την απόκτηση εμπιστοσύνης και τη δημιουργία ταξιδιωτικών σχεδίων. Τα μαθήματα εξηγούν πώς να προετοιμαστείτε για την εθελοντική εμπειρία, καθώς και να κερδίσετε πιστοποιήσεις που θα σας βοηθήσουν να γίνετε δεκτοί ως εθελοντές για οικοδεσπότες.

Δείτε βίντεο από την ενότητα WP Life για να δείτε από πρώτο χέρι τι συνεπάγονται αυτές οι εμπειρίες εθελοντών. Είτε αναζητάτε ευκαιρίες στο σπίτι είτε στο εξωτερικό, η εφαρμογή Worldpackers περιλαμβάνει έναν απίστευτο όγκο πληροφοριών.

  Πώς να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από το Διαδίκτυο

Λήψη: Worldpackers Travel the World for iOS | Android (Ελεύθερος)

3. Deed App

Χρησιμοποιήστε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες για να ωφελήσετε άλλους που έχουν ανάγκη με την εφαρμογή Deed. Για την υποστήριξη εκπαιδευτικών ευκαιριών, αποκατάστασης από καταστροφές, περιβαλλοντικών αιτιών ή ποικίλων άλλων αναγκών, η εφαρμογή Deed προσφέρει έναν τεράστιο αριθμό τρόπων υποστήριξης πολλών αιτιών.

Εγγραφείτε ως άτομο ή ως μέλος μιας ομάδας. Αυτή τη στιγμή, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε μια επιλογή από πόλεις των ΗΠΑ.

Περιηγηθείτε στην Αρχική οθόνη για έγκαιρες αιτίες που χρειάζονται το χρόνο και τους πόρους σας. Στην οθόνη Εθελοντισμός, εξερευνήστε εικονικές ευκαιρίες. Παρέχετε μεταφραστική υποστήριξη σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, βοηθήστε μια τράπεζα τροφίμων ή εγγραφείτε στο διοικητικό συμβούλιο ενός οργανισμού που αξίζει – ό,τι λειτουργεί για τους στόχους σας.

Λήψη: Πράξη για iOS | Android (Ελεύθερος)

4. Ιδεαλιστής

Αναζητήστε χιλιάδες τοπικές και απομακρυσμένες ευκαιρίες εθελοντισμού για μια τεράστια ποικιλία οργανισμών με αυτήν την εξαιρετική εφαρμογή. Αν και το Idealist είναι ένας από τους καλύτερους ιστότοπους για εύρεση εργασίας σε στοχευμένους οργανισμούς, είναι επίσης ένας φανταστικός πόρος και για εθελοντικές θέσεις εργασίας.

Από την Αρχική οθόνη, πατήστε το κουμπί Εθελοντισμός και Εκδηλώσεις. Χρησιμοποιήστε τα Φίλτρα για να ταξινομήσετε κατά τοποθεσία (συμπεριλαμβανομένων των απομακρυσμένων επιλογών), τα θέματα που σας ενδιαφέρουν, τις δεξιότητες που χρησιμοποιούνται και τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το 2FA σε ένα iPhone

Καλύπτοντας σχεδόν κάθε δεξιότητα που μπορεί κανείς να φανταστεί, η εφαρμογή Idealist προσφέρει έναν εντυπωσιακό αριθμό ευκαιριών για κάθε επίδοξο εθελοντή. Και αν σας αρέσει η ιδέα να βοηθήσετε από την άνεση ενός υπολογιστή, δοκιμάστε τις επεκτάσεις του Chrome που σας βοηθούν να υποστηρίξετε επίσης έναν καλό σκοπό.

Λήψη: Ιδεαλιστής για iOS (Ελεύθερος)

5. Καθαρισμός απορριμμάτων

Μαζέψτε τα σκουπίδια μόνοι σας και παρακολουθήστε τον αριθμό των κομματιών που συγκεντρώθηκαν. Η εφαρμογή Litter CleanUp διευκολύνει την τακτοποίηση μιας κοινότητας ανά πάσα στιγμή.

Τραβήξτε ή ανεβάστε μια φωτογραφία της έλξης καθαρισμού, μαζί με μια καταμέτρηση των συνολικών απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν. Μόλις υποβληθεί, μια εορταστική οθόνη σας ευχαριστεί που τακτοποιήσατε αυτό το μέρος του πλανήτη.

Κερδίστε κονκάρδες για τη συλλογή απορριμμάτων, καθώς και για να διατηρήσετε μια σειρά. Είτε σκοπεύετε να μαζεύετε σκουπίδια για δύο συνεχόμενες ημέρες είτε κάθε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο, είναι ένα κίνητρο.

Για έναν απλό, προσιτό τρόπο να ωφελήσετε το περιβάλλον, η εφαρμογή Litter CleanUp κάνει τον καθαρισμό διασκεδαστικό. Εάν αυτή η αιτία είναι πολύ κοντά σας, τότε ρίξτε μια ματιά στις πολλές εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις ακτές καθαρές.

Λήψη: Καθαρισμός απορριμμάτων για iOS | Android (Ελεύθερος)

Οι δωρεάν εφαρμογές εθελοντισμού κάνουν τη βοήθεια πιο εύκολη

Εάν ενδιαφέρεστε να προσφέρετε περισσότερο εθελοντισμό, τότε αυτές οι δωρεάν εφαρμογές για εθελοντική εργασία διευκολύνουν από ποτέ τον εντοπισμό νέων ευκαιριών. Είτε θέλετε να βοηθήσετε την τοπική κοινότητα είτε να κάνετε εικονική εργασία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετάσχετε και να βοηθήσετε.