5 διαδικτυακές πλατφόρμες θεραπείας που πρέπει να δοκιμάσετε

Η ψυχική υγεία είναι ένα κρίσιμο μέρος της ευημερίας. Περιστασιακά, μπορεί να χρειαστείτε καλύτερη υποστήριξη για να αντιμετωπίσετε τα εμπόδια της ζωής. Είτε αντιμετωπίζετε άγχος, κατάθλιψη, τραύμα ή προβλήματα σχέσεων, η διαδικτυακή συμβουλευτική μπορεί να είναι μια εύχρηστη και οικονομικά αποδοτική επιλογή για να λάβετε βοήθεια από ειδικούς.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες θεραπείας που παρέχουν μια ποικιλία λειτουργιών, υπηρεσιών και προνομίων για να ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες απαιτήσεις και προτιμήσεις σας. Αυτές οι διαδικτυακές πλατφόρμες παροχής συμβουλών σας συνδέουν με πιστοποιημένους θεραπευτές που μπορούν να σας προσφέρουν εξατομικευμένη και εξειδικευμένη φροντίδα. Όλες αυτές οι πλατφόρμες προσφέρουν επίσης εφαρμογές iOS και Android.

Η BetterHelp είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες θεραπείας, με πάνω από 30.000 αδειοδοτημένους θεραπευτές και εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Ανάλογα με το τι αναζητάτε με τη διαδικτυακή θεραπεία, μπορείτε να βρείτε βοήθεια στο BetterHelp μέσω του ευρέος φάσματος των υπηρεσιών του, συμπεριλαμβανομένης της ατομικής θεραπείας, της θεραπείας για ζευγάρια και της ομάδας, καθώς και της εξειδικευμένης συμβουλευτικής εφήβων.

Λαμβάνετε επίσης απεριόριστα μηνύματα κειμένου, ζωντανή συνομιλία, τηλεφωνική συνομιλία και συνεδρίες βίντεο ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διαθεσιμότητά σας. Η πλατφόρμα προσφέρει εργαλεία αυτοβοήθειας για συμμετοχή σε ομαδικά διαδικτυακά σεμινάρια για μια σειρά θεμάτων.

Η τιμολόγηση της BetterHelp κυμαίνεται από 60 έως 90 $ την εβδομάδα (χρεώνεται κάθε τέσσερις εβδομάδες), αν και αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία και τη διαθεσιμότητα. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για οικονομική βοήθεια μαζί τους.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις προσκλήσεις σελίδων, συμβάντων και ενημερωτικών δελτίων στο LinkedIn

Λήψη: BetterHelp για Android | iOS (Απαιτείται συνδρομή)

Το Talkspace είναι μια άλλη εξέχουσα διαδικτυακή συμβουλευτική πλατφόρμα που προσπαθεί να κάνει τη θεραπεία εύκολα διαθέσιμη και προσιτή σε όλους. Οι θεραπευτές στο Talkspace έχουν λάβει εκπαίδευση σε τεχνικές που βασίζονται σε στοιχεία όπως η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT), η διαλεκτική συμπεριφορική θεραπεία (DBT) και η ενσυνειδητότητα.

Το Talkspace σας συνδέει με έναν ειδικό με βάση τις επιλογές, τους στόχους και την προσωπικότητά σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον θεραπευτή σας χρησιμοποιώντας μηνύματα κειμένου, φωνής ή βίντεο. Διατίθενται επίσης ζωντανές συνεδρίες βίντεο και σεμινάρια για να διαλέξετε.

Το Talkspace προσφέρει διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με το επίπεδο υποστήριξης που χρειάζεστε, που κυμαίνονται από 69 $ έως 109 $ την εβδομάδα. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε πρόσθετες υπηρεσίες, όπως θεραπεία ζευγαριών, ψυχιατρική και θεραπεία εφήβων.

Λήψη: Talkspace για Android | iOS (Απαιτείται συνδρομή)

Το Regain είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα θεραπείας που εστιάζει στη συμβουλευτική σχέσεων και τη θεραπεία ζευγαριών. Το Regain συνεργάζεται με εσάς και τον σύζυγό σας για να βελτιώσει την επικοινωνία, την οικειότητα, την εμπιστοσύνη και άλλους βασικούς τομείς της σχέσης σας. Σας συνδέει με έναν πιστοποιημένο θεραπευτή που έχει συνεργαστεί με ζευγάρια στο παρελθόν και μπορεί να σας βοηθήσει με μια ποικιλία προβλημάτων όπως η απιστία, το διαζύγιο, η ανατροφή των παιδιών ή οι μικτές οικογένειες.

  Πώς μπορώ να διαγράψω τις ληγμένες συνδρομές της Apple

Εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να μοιραστείτε έναν κοινό λογαριασμό και να στείλετε μήνυμα στον θεραπευτή σας μαζί ή χωριστά. Μπορείτε επίσης να έχετε ζωντανές συνεδρίες με τον θεραπευτή σας μέσω συνομιλίας, τηλεφώνου ή βίντεο. Το Regain προσφέρει επίσης θεραπεία για άτομα και τα σχέδιά του ξεκινούν μεταξύ 60 και 90 $ την εβδομάδα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Λήψη: Ανάκτηση για Android | iOS (Απαιτείται συνδρομή)

Το Pride Counseling είναι μια πλατφόρμα θεραπείας που αντιμετωπίζει τα προβλήματα ψυχικής υγείας της κοινότητας LGBTQ+. Η Συμβουλευτική Υπερηφάνειας αναγνωρίζει τα ιδιαίτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα queer άτομα στην καθημερινή τους ζωή, όπως οι διακρίσεις, το στίγμα, οι ανησυχίες για την ταυτότητα και άλλα θέματα.

Η Συμβουλευτική Υπερηφάνεια σάς συνδυάζει με έναν εξουσιοδοτημένο θεραπευτή που είναι φιλικός και ικανός και έχει τουλάχιστον τρία χρόνια και 2.000 ώρες εμπειρίας. Μπορείτε να μιλήσετε για οτιδήποτε επηρεάζει την ψυχική σας υγεία, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων, της εμφάνισης, της μετάβασης του φύλου, της αυτοεκτίμησης και των σχέσεων.

Αυτή είναι μια ασφαλής εφαρμογή υγείας που δεν κλέβει τα δεδομένα σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον θεραπευτή σας μέσω ενός ασφαλούς καναλιού και να έχετε επιλογές για απεριόριστες συνεδρίες ανταλλαγής μηνυμάτων, ζωντανής συνομιλίας, τηλεφώνου ή βίντεο. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια υποστηρικτική κοινότητα LGBTQ+ συνομηλίκων που μοιράζονται τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Η συμβουλευτική Pride είναι προσιτή και χωρίς αποκλεισμούς, με προγράμματα που ξεκινούν από 60 $ την εβδομάδα.

  Πώς να αποκλείσετε διαφημίσεις σε παιχνίδια iPhone

Λήψη: Υπερηφάνεια Συμβουλευτική για Android | iOS (Απαιτείται συνδρομή)

Το 7 Cups είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα υποστήριξης και επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης από ομοτίμους. Έχει πάνω από 450.000 εκπαιδευμένους ακροατές που είναι έτοιμοι 24×7 να ακούσουν και να μιλήσουν για οτιδήποτε έχεις στο μυαλό σου. Μπορείτε να επιλέξετε έναν ακροατή με βάση το προφίλ, τη γλώσσα και τη βαθμολογία του και η συνομιλία θα παραμείνει εντελώς ανώνυμη.

Έχετε επίσης την ευκαιρία να συνδεθείτε με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις συμμετέχοντας σε πολυάριθμες αίθουσες συνομιλίας και φόρουμ. Εκτός από αυτό, εάν χρειάζεστε περισσότερη επαγγελματική βοήθεια, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για διαδικτυακή θεραπεία με έναν εξουσιοδοτημένο θεραπευτή.

Το 7 Cups προσφέρει διαφορετικά προγράμματα ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας, που κυμαίνονται από δωρεάν έως 150 $ ανά μήνα.

Λήψη: 7 φλιτζάνια για Android | iOS (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

Ψυχική Υγεία Προσβάσιμη

Η διαδικτυακή συμβουλευτική μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να βελτιώσει την ψυχική του υγεία και ευημερία χωρίς να θυσιάσει την ευκολία ή τα έξοδα. Είτε χρειάζεστε ατομική συμβουλευτική, θεραπεία ζευγαριών ή υποστήριξη από ομοτίμους, αυτές οι διαδικτυακές πλατφόρμες θεραπείας περιλαμβάνουν μια ποικιλία υπηρεσιών και λειτουργιών για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας. Να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι και ότι η βοήθεια είναι πάντα προσβάσιμη.