4 τρόποι με τους οποίους το Raycast είναι καλύτερο από το Spotlight Search στο Mac σας

Αν και ορισμένοι χρήστες Mac μπορεί να είναι ικανοποιημένοι με το ενσωματωμένο εργαλείο αναζήτησης Spotlight, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια πιο προηγμένη και προσαρμόσιμη εναλλακτική που σας δίνει περισσότερο έλεγχο.

Το Raycast είναι μια εύχρηστη αλλά προηγμένη εφαρμογή που προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες με το Spotlight αλλά με περισσότερες προσαρμογές και δυνατότητες. Παρακάτω, θα καλύψουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους το Raycast είναι καλύτερο από το Spotlight.

Η ικανότητα του Spotlight να αναζητά αρχεία και εφαρμογές είναι αναμφισβήτητα το πιο πολύτιμο χαρακτηριστικό του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Cmd + Space και θα εμφανιστεί μια γραμμή αναζήτησης.

Το Raycast προσφέρει μια παρόμοια λειτουργία αναζήτησης με μια διαισθητική διεπαφή χρήστη αλλά με περισσότερες επιλογές. Αφού κατεβάσετε το Raycast από τον ιστότοπό του και το εγκαταστήσετε στο Mac σας, μπορείτε να αναζητήσετε αρχεία, εφαρμογές, επαφές, σελιδοδείκτες, συμβάντα ημερολογίου και άλλα χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη συντόμευση πληκτρολογίου Option + Space.

Ωστόσο, το Raycast απογειώνει τη δυνατότητα αναζήτησής του, δίνοντάς σας περισσότερο έλεγχο με το μενού ενεργειών του. Για παράδειγμα, όταν αναζητάτε ένα συγκεκριμένο αρχείο ή εφαρμογή, μπορείτε να πατήσετε Cmd + K για να ανοίξετε το μενού ενεργειών και να αποκτήσετε πρόσβαση σε επιλογές όπως Εμφάνιση στο Finder, Προσθήκη στα αγαπημένα, Διαμόρφωση εφαρμογής, Αναγκαστική έξοδος εφαρμογής, Κοινή χρήση και άλλα.

  26 Παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών (PS, Xbox, PC, Switch) για να δοκιμάσετε σήμερα

Αυτό καθιστά την εκτέλεση πολλαπλών εργασιών χρησιμοποιώντας το ίδιο εργαλείο ευκολότερη και ταχύτερη χωρίς πλοήγηση σε διαφορετικά μενού ή εφαρμογές.

Κατεβάστε: Raycast (Δωρεάν, συνδρομή διαθέσιμη)

2. Διαχείριση παραθύρων

Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Raycast είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση Spotlight για χρήστες Mac είναι η βολική λειτουργία Διαχείρισης παραθύρων. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για όσους ανοίγουν και εργάζονται σε πολλά παράθυρα ταυτόχρονα, καθώς η αλλαγή μεγέθους και η τακτοποίησή τους μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε λήψη εργαλείων διαχείρισης παραθύρων Mac τρίτων ή να απομνημονεύσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το Raycast χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη συντόμευση πληκτρολογίου Option + Space, να πληκτρολογήσετε τη λέξη-κλειδί “παράθυρο” και να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα βέλους για να πλοηγηθείτε στις διάφορες επιλογές, όπως το Top Third, το Bottom Right Corner, το Top Three Fourth και άλλα. Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα βέλους, πατήστε το πλήκτρο Cmd και τον αντίστοιχο αριθμό για μια συγκεκριμένη επιλογή.

  4 ανθυγιεινές διαδικασίες που μπορούν να καταστρέψουν το σπριντ σας

3. Υπολογισμοί, Μετατροπές και Ιστορικό Πρόχειρων

Ενώ το Spotlight προσφέρει βασικές λειτουργίες υπολογισμού και μετατροπής, το Raycast το καταλαμβάνει πολύ, επιτρέποντάς σας να εκτελείτε ένα ευρύτερο φάσμα υπολογισμών και μετατροπών χωρίς να ανοίξετε μια ξεχωριστή εφαρμογή, όπως η αριθμομηχανή ή το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Για παράδειγμα, αν πληκτρολογήσετε “20 ETH σε USD” ή “8 AM GMT to PST” στο Spotlight, θα σας προτείνει να ανοίξετε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να λάβετε την απάντηση. Αντίθετα, το Raycast θα παρέχει το αποτέλεσμα απευθείας μέσα στο πάνελ του.

Το Raycast διαθέτει επίσης μια βολική λειτουργία ιστορικού προχείρου που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν αντιγραφεί ή υπολογιστεί προηγουμένως και να τα επικολλάτε όπου χρειάζεται. Για παράδειγμα, μετά τη χρήση της ενσωματωμένης αριθμομηχανής του Raycast, πατώντας το πλήκτρο Return (ή Enter) θα αντιγραφεί αυτόματα το αποτέλεσμα στο πρόχειρό σας, καθιστώντας ευκολότερη την επικόλληση σε ένα έγγραφο ή εφαρμογή.

Επιπλέον, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτούς τους υπολογισμούς αργότερα πληκτρολογώντας Ιστορικό Αριθμομηχανής ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε τυχόν στοιχεία που είχαν αντιγραφεί προηγουμένως πληκτρολογώντας Ιστορικό Πρόχειρου.

4. Ρυθμίσεις και δυνατότητες συστήματος

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Raycast είναι μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, μπορεί αρχικά να μην σκεφτείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση ή να προσαρμόσετε ορισμένες ρυθμίσεις και λειτουργίες συστήματος. Ωστόσο, το Raycast προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε αυτές τις ρυθμίσεις μέσω του πάνελ του, διευκολύνοντας την προσαρμογή του Mac σας χωρίς πλοήγηση σε πολλά μενού.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Memoji κατά τη διάρκεια μιας κλήσης FaceTime σε iPhone και iPad

Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας «Dark Mode» μπορείτε να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών εμφάνισης Dark και Light από τον πίνακα Raycast. Μπορείτε επίσης να κλείσετε, να επανεκκινήσετε, να απεγκαταστήσετε εφαρμογές Mac, να δημιουργήσετε υπενθυμίσεις και πολλά άλλα με λίγα μόνο πλήκτρα. Επιπλέον, μπορείτε να εκχωρήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στο Raycast, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση και παραγωγικότητα.

Για να ρυθμίσετε αυτές τις καθολικές συντομεύσεις, ανοίξτε το Raycast, πληκτρολογήστε “General” και πατήστε Return (ή Enter). Μπορείτε να αντιστοιχίσετε συντομεύσεις σε εφαρμογές και εντολές στην καρτέλα Επεκτάσεις. Κάντε κλικ στο Record Hotkey και εισαγάγετε τη συντόμευση πληκτρολογίου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αποφύγετε τη χρήση συντομεύσεων που έρχονται σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές ή λειτουργίες συστήματος, καθώς αυτές θα λειτουργούν ακόμα και όταν το Raycast δεν είναι ανοιχτό.

Κάντε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο χρησιμοποιώντας το Raycast

Το Raycast είναι μια ισχυρή και ευέλικτη εφαρμογή με πολλές δυνατότητες που βελτιώνουν σημαντικά τη ροή εργασίας σας. Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε επεκτάσεις τρίτων για ακόμα μεγαλύτερη λειτουργικότητα! Συνολικά, το Raycast είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση Spotlight που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο.