4 τρόποι για να αφήσετε το ChatGPT να διαβάζει PDF

Το ChatGPT είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να κάνει εκπληκτικά πράγματα με κείμενο. Μπορεί να συνοψίζει άρθρα, να παρέχει συμβουλές σχετικά με τη δομή και το περιεχόμενο της γραφής και να συνθέτει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να αναφέρουμε μερικά.

Ωστόσο, μπορεί να είναι αδέξιο όταν πρόκειται για μορφές αρχείων όπως τα PDF. Αυτό το καθιστά δύσκολο αν θέλετε να λειτουργεί με περιεχόμενο σε αυτήν τη μορφή. Αν δυσκολεύεστε να κάνετε το ChatGPT να διαβάζει αρχεία PDF, ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι για να το κάνετε.

1. Παρέχετε το ChatGPT με μια διεύθυνση URL

Το ChatGPT μπορεί να αναφέρει διευθύνσεις URL με τις οποίες του παρέχετε. Αυτό σημαίνει ότι εάν το αρχείο PDF είναι online, η αναφορά του ChatGPT είναι εξαιρετικά εύκολη. Μια διεύθυνση URL είναι μια διεύθυνση ιστού που περιλαμβάνει πέντε βασικά στοιχεία. Δεν χρειάζεται να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες εδώ, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι η διεύθυνση web του PDF που θέλετε να αναφέρετε.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ερευνάτε το Σύνταγμα των ΗΠΑ και χρειάζεστε μια περίληψη ορισμένων ενοτήτων. Εάν βρείτε ένα διαδικτυακό PDF, τότε είναι εύκολο να το συνοψίσετε στο ChatGPT. Σε αυτήν την περίπτωση, βρήκαμε ένα αντίγραφο του Συντάγματος ελεύθερα διαθέσιμο στο α Ιστοσελίδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

  Πώς να λάβετε επιστροφές χρημάτων για τα Epic Store Games

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε μια περίληψη του Άρθρου 1, ενότητες ένα έως τέσσερα. Οπλισμένοι με τη διεύθυνση URL του εγγράφου, μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να συνοψίσει αυτές τις ενότητες.

Στη συνέχεια, το ChatGPT θα συνοψίσει όμορφα τα κύρια σημεία στις ζητούμενες σελίδες. Ένα σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ, υπάρχουν περιορισμοί στις προτροπές και τις απαντήσεις του ChatGPT, ειδικά όταν πρόκειται για πιο περίπλοκα αιτήματα. Επομένως, για μεγαλύτερα έγγραφα, είναι καλή πολιτική να χωρίσετε την εργασία σε μικρότερα μέρη.

2. Αντιγραφή κειμένου από το PDF

Εάν έχετε ένα αντίγραφο του PDF στον υπολογιστή σας, τότε ο ευκολότερος τρόπος είναι να αντιγράψετε απλώς το κείμενο που χρειάζεστε από το PDF. Στο παρακάτω παράδειγμα, ανοίξαμε ένα αντίγραφο PDF ενός άρθρου MakeUseOf σχετικά με τις τεχνικές προτροπής για το ChatGPT. Χρησιμοποιήσαμε τον Microsoft Edge για να το ανοίξουμε και στη συνέχεια επισημάναμε το σχετικό κείμενο και το αντιγράψαμε στο πρόχειρο.

Στη συνέχεια, το κείμενο μπορεί να επικολληθεί σε μια προτροπή ChatGPT και να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε αυτήν την περίπτωση, του ζητήσαμε να επισημάνει τα κύρια σημεία του κειμένου.

Όπως μπορείτε να δείτε, το ChatGPT θα ανταποκρίνεται εύκολα σε προτροπές με επικολλημένο κείμενο σε αυτά. Απλώς θυμηθείτε να μην ζητήσετε πολλά από αυτό σε ένα μόνο αίτημα. Αυτή η τεχνική θα λειτουργήσει με τις περισσότερες εφαρμογές που μπορούν να ανοίξουν αρχεία PDF.

3. Μετατρέψτε το PDF σε έγγραφο κειμένου

Το ChatGPT θα διαβάζει ευχάριστα το κείμενο, σε τελική ανάλυση, η καρδιά οποιουδήποτε chatbot AI είναι ένα μοντέλο μεγάλης γλώσσας (LLM). Τα LLM είναι τεράστιες βάσεις δεδομένων κειμένου στις οποίες αναφέρονται τα chatbot AI για να παρέχουν ανθρώπινες αποκρίσεις. Αν και τα PDF περιέχουν κείμενο, δεν είναι εύκολο να τα επεξεργαστείτε. Αυτό το κάνει άβολο αν θέλετε να εργαστείτε με αυτήν τη μορφή στο ChatGPT. Αλλά η μετατροπή του σε μια πιο διαχειρίσιμη μορφή είναι εύκολη.

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Jackbox Online με το Zoom

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής του σε έγγραφο του Word χρησιμοποιώντας το Google Drive. Υπάρχουν επίσης πολλοί διαδικτυακοί επεξεργαστές PDF, πολλοί από τους οποίους θα σας επιτρέψουν να μετατρέψετε αρχεία PDF σε κείμενο.

Ωστόσο, εάν έχετε εγκατεστημένο το Microsoft Word ή έναν παρόμοιο επεξεργαστή κειμένου, τότε μπορείτε απλά να ανοίξετε το αρχείο και να το αποθηκεύσετε ως έγγραφο κειμένου ή word. Για να το δείξουμε αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο άρθρο που χρησιμοποιήσαμε στη μέθοδο δύο. Τα παρακάτω βήματα σας καθοδηγούν στη διαδικασία να το κάνετε αυτό στο Word:

 • Ανοίξτε το Word και χρησιμοποιήστε την εντολή Άνοιγμα και περιηγηθείτε στον φάκελο όπου είναι αποθηκευμένο το έγγραφο.
 • Εάν το έγγραφο δεν εμφανίζεται, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο τύπου αρχείου και επιλέξτε Αρχεία PDF από τις επιλογές.
 • Όταν ανοίξετε το αρχείο θα σας ζητηθεί να μετατρέψετε το έγγραφο, πατήστε OK για να συνεχίσετε.
 • Το Word τώρα θα μετατρέψει και θα ανοίξει το αρχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Αποθήκευση ως για να το αποθηκεύσετε ως έγγραφο Word ή κειμένου όπως προτιμάτε.
 • Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή, μπορείτε να αντιγράψετε το κείμενο απευθείας στο ChatGPT και να εκτελέσετε προτροπές σε αυτό για να λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    Συντομογραφίες και Ακρωνύμια που σχετίζονται με το AWS

  4. Εγκαταστήστε και χρησιμοποιήστε μια επέκταση

  Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, το ChatGPT δεν περιλαμβάνει έναν τρόπο αυτόματης αποστολής αρχείων PDF ή οποιωνδήποτε αρχείων για αυτό το θέμα. Σίγουρα, μπορείτε να αντιγράψετε το κείμενο από ένα PDF ή να το μετατρέψετε σε έγγραφο κειμένου, αλλά υπάρχει πιο απλός τρόπος για να το κάνετε; Ευτυχώς, υπάρχει. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνετε το ChatGPT να διαβάζει αρχεία PDF είναι απλώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση.

  Πρόγραμμα μεταφόρτωσης αρχείων ChatGPT είναι μια δωρεάν εγκατάσταση του Chrome Extension που σας επιτρέπει να ανεβάσετε οποιοδήποτε αρχείο, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων Word, υπολογιστικών φύλλων Excel, αρχείων εικόνας και, φυσικά, PDF. Αυτό που κάνει αυτή τη μέθοδο εξαιρετική είναι το πόσο εύκολο είναι στη χρήση.

  Τα βήματα είναι απλά—εγκαταστήστε το πρόγραμμα μεταφόρτωσης αρχείων ChatGPT στο πρόγραμμα περιήγησής σας, ανοίξτε το ChatGPT και θα παρατηρήσετε ένα λαμπερό, νέο κουμπί Μεταφόρτωση δίπλα στη γραμμή μηνυμάτων στο κάτω μέρος. Από εκεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί και να επιλέξετε το PDF που θέλετε να ανεβάσετε.

  Τα PDF δεν χρειάζεται να εμποδίζουν τη χρήση του ChatGPT

  Το ChatGPT είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να χειριστεί εύκολα διάφορες εργασίες που βασίζονται σε κείμενο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για εργασία με αρχεία PDF, μπορεί να είναι δύσκολο. Ευτυχώς, υπάρχουν τέσσερις εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτό το εμπόδιο.

  Αυτές οι μέθοδοι ξεπερνούν τους περιορισμούς του ChatGPT με αρχεία PDF, επιτρέποντάς του να είναι ακόμη πιο χρήσιμο σε διάφορες εργασίες που βασίζονται σε κείμενο. Η πιο γρήγορη μέθοδος είναι να αντιγράψετε απλώς το κείμενο από ένα PDF, αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι προβληματικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί για διορθώσεις σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε προβλήματα.