4 ξεκάθαρα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε την μπαταρία του iPhone σας

Όπως κάθε επαναφορτιζόμενη συσκευή, το πιο αντικαταστάσιμο μέρος του iPhone σας είναι η μπαταρία του. Οι μπαταρίες είναι λίγο πολύ ένα παρασκεύασμα χημικών ουσιών που χάνουν την ισχύ τους με τη χρήση, το χρόνο, τη θερμοκρασία και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες και παράγοντες χρήσης. Και η μπαταρία του iPhone σας δεν είναι διαφορετική.

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταλάβετε πότε η μπαταρία σας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μερικά από αυτά τα σημάδια είναι ενσωματωμένα στο iOS, ενώ άλλα θα μπορούσαν να είναι πιο σωματικά συμπτώματα που θα παρατηρήσετε όταν χρησιμοποιείτε το iPhone. Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε παραθέσει σημαντικές υποδείξεις για το πότε είναι ώρα να αποκτήσετε μια νέα μπαταρία

1. Μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Είναι σύνηθες να ακούμε ανθρώπους να λένε ότι το τηλέφωνό τους άντεχε όλη την ημέρα, αλλά τώρα μετά βίας φτάνει μέχρι το μεσημέρι στη δουλειά. Και πολλοί άνθρωποι μπορεί να το κατηγορήσουν στο λογισμικό και όχι στο υλικό. Μπορεί να έχετε δοκιμάσει ακόμη και όλες τις συμβουλές εξοικονόμησης μπαταρίας του iPhone, για να εξακολουθήσετε να έχετε μια θλιβερά υποβαθμισμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

  Γιατί το Oculus Go σας δεν φορτίζει;

Συνήθως, αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία σας έχει υποβαθμιστεί σε σημείο που δεν μπορεί πλέον να διατηρήσει τη βέλτιστη φόρτιση. Οι μπαταρίες iPhone είναι μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion) και παράγουν ενέργεια μέσω χημικών αντιδράσεων. Με τον καιρό και τη χρήση, αυτές οι χημικές αντιδράσεις χάνουν την ισχύ τους και το τηλέφωνό σας δεν θα μπορεί πλέον να υποστηρίζει κορυφαία απόδοση.

2. Η υγεία της μπαταρίας είναι λιγότερο από 80%

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του iOS έναντι άλλων λειτουργικών συστημάτων για κινητά είναι η συνέργεια μεταξύ υλικού και λογισμικού. Επειδή η Apple φτιάχνει το δικό της υλικό και λογισμικό, μπορεί να συνδέσει τα δύο μαζί με έναν τρόπο που το Android ή άλλα λειτουργικά συστήματα δεν μπορούν. Αυτή η συνέργεια επεκτείνεται στη διαχείριση της υγείας της μπαταρίας του iPhone σας.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την υγεία της μπαταρίας του iPhone σας μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις για να κρίνετε πότε είναι ώρα για νέα μπαταρία. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία και φόρτιση μπαταρίας και σημειώστε τη μέγιστη χωρητικότητά της. Εάν ο αριθμός εκεί είναι κάτω από 80%, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε την μπαταρία σας.

Στην πραγματικότητα, θα δείτε μια ειδοποίηση στο επάνω μέρος της σελίδας που θα σας προειδοποιεί να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας σε έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών της Apple. Επίσης, εάν έχετε εγγύηση AppleCare+, η Apple θα αντικαταστήσει την μπαταρία του iPhone σας μόνο εάν η υγεία της είναι κάτω από 80%.

  26 Καλύτερο δωρεάν εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού

Ωστόσο, μερικές φορές, θα πρέπει να πάρετε τη φιγούρα εκεί με λίγο αλάτι. Εάν ο αριθμός είναι ύποπτα χαμηλός (ή ακόμα και υψηλός), ίσως είναι καιρός να βαθμονομήσετε την μπαταρία του iPhone σας. Η βαθμονόμηση της μπαταρίας ουσιαστικά είναι η επαναφορά της ώστε τα ποσοστά να είναι πιο ακριβή.

3. Το iPhone σας υπερθερμαίνεται συχνά

Αν και μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους το iPhone σας υπερθερμαίνεται, αφού αποκλείσετε οτιδήποτε σχετίζεται με επεξεργαστή ή λογισμικό, αφήνει μόνο την μπαταρία ως τον ένοχο.

Όταν οι μπαταρίες γερνούν, τα χημικά συστατικά γίνονται λιγότερο ρευστά και αυτό προκαλεί αυτό που ονομάζουμε υψηλή εσωτερική αντίσταση. Καθιστά πιο δύσκολο για το iPhone σας να αντλεί ενέργεια από την μπαταρία και αυτή η υψηλή αντίσταση (παρόμοια με την τριβή) προκαλεί περισσότερη θερμότητα από το κανονικό.

Δεν είναι μόνο οι παλιές μπαταρίες που μπορούν να προκαλέσουν ασυνήθιστη θερμότητα, αλλά και οι κατεστραμμένες μπαταρίες. Εάν έχετε μια ελαττωματική μπαταρία που έχει υποστεί ζημιά από νερό ή ένα τραύμα διάτρησης, η χημική ισορροπία μπορεί να διαταραχθεί, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση ή ακόμη και σε κινδύνους για την υγεία.

  Πώς να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα αντικείμενα από φωτογραφίες: 8 εργαλεία

Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι το iPhone σας ζεσταίνεται εξαιρετικά ενώ κάνετε τα πιο συνηθισμένα πράγματα, ίσως είναι καιρός να ελέγξετε την μπαταρία του.

4. Ειδοποίηση απροσδόκητου τερματισμού λειτουργίας και διαχείρισης απόδοσης

Χρησιμοποιούσατε το iPhone σας με φορτισμένη την μπαταρία και μετά ξαφνικά έκλεισε; Εάν αυτό σας φαίνεται γνωστό, ίσως είναι καιρός να αντικαταστήσετε την μπαταρία του iPhone σας.

Αυτός ο τερματισμός συνήθως συνοδεύεται από μια ειδοποίηση ότι το τηλέφωνό σας δεν υποστηρίζει πλέον την κανονική κορυφαία απόδοση. Εάν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία και φόρτιση μπαταρίας, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα κάτω από τη Δυνατότητα κορυφαίας απόδοσης που σας ενημερώνει ότι το iPhone σας υπέστη απροσδόκητο τερματισμό λειτουργίας και εφαρμόστηκε διαχείριση απόδοσης.

Η προσαρμοσμένη ικανότητα κορυφαίας απόδοσης σημαίνει ότι το iPhone σας έχει περιορίσει τον επεξεργαστή του, ώστε να μην αντιμετωπίσετε απροσδόκητους τερματισμούς λειτουργίας στο μέλλον.

Μάθετε πότε να αποκτήσετε μια νέα μπαταρία για το iPhone σας

Όσον αφορά την μπαταρία του iPhone σας, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε τα πράγματα σωστά και να αποφύγετε τις πλαστές ή υποβαθμισμένες μπαταρίες αντικατάστασης. Σε αντίθεση με άλλα μέρη του τηλεφώνου σας, οι μπαταρίες μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια. Και επιπλέον, μια ψεύτικη μπαταρία μπορεί να βλάψει άλλα εξαρτήματα όταν διαρρέει ή διογκώνεται.

Επισκεφτείτε έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο σέρβις της Apple και εάν δεν είναι διαθέσιμος στον τόπο διαμονής σας, βεβαιωθείτε ότι ο τεχνικός προμηθεύεται μια γνήσια μπαταρία.