4 λόγοι για τους οποίους οι Podcasters πρέπει να επιλέξουν το Video Podcasting

Βασικά Takeaways

  • Το podcasting βίντεο επιτρέπει μια ισχυρότερη σύνδεση με τους ακροατές, καθώς μπορούν να δουν τη συμπεριφορά, τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου σας, βελτιώνοντας την αυθεντικότητα και τη συνάφεια.
  • Τα podcast βίντεο με υπότιτλους είναι πιο προσιτά από τα podcast ήχου, επιτρέποντάς σας να προσεγγίσετε ένα μεγαλύτερο κοινό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με απώλεια ακοής και γλωσσικά εμπόδια.
  • Τα podcast βίντεο είναι πιο κοινά στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι βελτιστοποιημένα για γραφικά. Τα κλιπ με υπότιτλους από το podcast βίντεο σας έχουν τη δυνατότητα να γίνουν viral, αυξάνοντας την αφοσίωση και την ακρόαση.

Χάρη σε πλατφόρμες όπως το Spotify και το Apple Podcasts, το podcasting κατακλύζει τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 4,7 εκατομμύρια podcast και εκατοντάδες εκατομμύρια ακροατές μόνο στο πρώτο.

Με ακόμη περισσότερους ανθρώπους να μπαίνουν στο χώρο, θα πρέπει να γνωρίζετε τι είναι μοντέρνο για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί. Το βίντεο podcasting έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα και φαίνεται να είναι μια τάση που θα παραμείνει. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να το πηδήσετε.

1. Μια καλύτερη σύνδεση Podcaster-Listener

Μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι audio podcasters είναι η δυσκολία να δημιουργήσουν μια ισχυρή σύνδεση με το κοινό τους. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια απώλεια ακροατών, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται μόνο με podcasters με τους οποίους μπορούν να συνδεθούν.

  Απόλυτη διαχείριση διακομιστή VPS με το Spanel

Το podcasting βίντεο βοηθάει πολύ στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Οι ακροατές σας μπορούν να δουν εσάς και τον συμπαρουσιαστή/καλεσμένο σας να αλληλεπιδράτε και να συζητούν διάφορα θέματα. Βλέπουν τη συμπεριφορά, τη γλώσσα του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου σας.

Γίνεται ακόμα καλύτερο όταν συζητάτε ένα θέμα για το οποίο είστε παθιασμένοι καθώς σας βλέπουν να ξεχύνετε τα συναισθήματά σας. Αυτό μπορεί να κάνει το κοινό σας να αισθάνεται ότι είναι μέρος της συζήτησης, βελτιώνοντας έτσι την αυθεντικότητα και την αξιοπιστία σας.

2. Τα βίντεο Podcast (με υπότιτλους) είναι πιο προσβάσιμα

Με απλά λόγια, τα podcast βίντεο με υπότιτλους μπορούν να έχουν πρόσβαση σχεδόν από οποιονδήποτε, σε αντίθεση με τα podcast ήχου με σημαντικούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με την Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι (20% του παγκόσμιου πληθυσμού) επηρεάζονται από απώλεια ακοής. Επομένως, δεν είναι καλό στοίχημα να έχετε το podcast σας μόνο σε μορφή ήχου. Τα podcast ήχου σάς εμποδίζουν να επεκτείνετε τη βάση των ακροατών σας, καθώς αποξενώνουν ένα σημαντικό δημογραφικό στοιχείο του πλανήτη.

Το βίντεο podcasting σάς επιτρέπει να προσθέτετε υπότιτλους στα βίντεό σας, καθιστώντας τα προσβάσιμα σε άτομα με μερική ή πλήρη απώλεια ακοής. Επιπλέον, τα podcast ήχου μπορεί να αποξενώσουν πολλούς πιθανούς ακροατές με βάση τα γλωσσικά εμπόδια. Ωστόσο, μπορείτε να υποτιτλίσετε τα podcast βίντεο σε διαφορετικές γλώσσες, έτσι ώστε άτομα από διαφορετικά μέρη του κόσμου να μπορούν να καταναλώνουν το περιεχόμενό σας.

  6 Λύσεις για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας Synology NAS στο Cloud

Κάτι που πρέπει να θυμάστε: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιο βελτιστοποιημένα για οπτικά στοιχεία παρά για ακουστικό περιεχόμενο. Για παράδειγμα, ο ήχος του Instagram είναι σε σίγαση από προεπιλογή. Αυτό σας δίνει μια ιδέα για το πόσο μειονεκτήματα είναι τα podcast μόνο με ήχο όταν πρόκειται να τα μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σύντομα, μικρού μεγέθους κλιπ από τα podcast βίντεο σας είναι εξαιρετικά για δυνατότητα κοινής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά όταν έχουν υπότιτλους. Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτά τα κλιπ σε πολλές πλατφόρμες για να αυξήσετε την αφοσίωση και τη δυνατότητα ανακάλυψης.

Ακόμα καλύτερα, ένα συγκεκριμένο κλιπ μπορεί να γίνει viral σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα μια τεράστια αύξηση των ακροατών σας. Δείτε το άρθρο μας σχετικά με το πώς να αναπτύξετε το podcast σας στο Instagram για περισσότερα.

4. Τα βίντεο podcast μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τη δυνατότητα εντοπισμού

Υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές podcast, με πολλούς από αυτούς να αναζητούν τρόπους να ανακαλύψουν νέα podcast. Τα podcast βίντεο μπορούν να επανατοποθετηθούν, γεγονός που τα καθιστά πιο ανιχνεύσιμα από τα παραδοσιακά podcast ήχου.

Συνήθως, τα podcast ήχου περιορίζονται σε πλατφόρμες διανομής όπως το Spotify και το Apple Podcast. Αυτές οι πλατφόρμες έχουν μια τεράστια βάση χρηστών, αλλά μπορείτε να λάβετε ακόμη μεγαλύτερη έκθεση από podcast βίντεο, επανατοποθετώντας τα σε πολλές πλατφόρμες.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να επανατοποθετήσετε το βίντεό σας στο podcast για δυνατότητα ανακάλυψης είναι να δημιουργήσετε κλιπ και mashup από την εκπομπή σας. Μετά από αυτό, μπορείτε να τα δημοσιεύσετε σε διάφορες πλατφόρμες όπως το YouTube και το Facebook.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα ημερολόγιο στα Φύλλα Google

Το YouTube, ειδικότερα, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τη δημοσίευση σύντομων κλιπ. Στην πραγματικότητα, διαθέτει ένα ειδικό μέσο για αυτό: το YouTube Shorts. Με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, είναι ευκολότερο για το podcast σας να ανακαλυφθεί σε αυτήν την πλατφόρμα παρά οπουδήποτε αλλού.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι YouTube για το podcast σας και να ανεβάσετε κλιπ και περιεχόμενο teaser σε αυτό. Ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων, για παράδειγμα, από το podcast σας που επισημαίνει ένα σημαντικό σημείο συζήτησης μπορεί να δημιουργήσει σημαντική αφοσίωση.

Επίσης, μπορείτε να επανατοποθετήσετε το βίντεό σας στο podcast δημιουργώντας μιμίδια που δείχνουν μια ενδιαφέρουσα αντίδραση από εσάς ή τον καλεσμένο σας. Σε όλους αρέσουν τα μιμίδια καθώς είναι διασκεδαστικά και αξιοποιήσιμα. Η δημιουργία μερικών από αυτά από το podcast σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της δυνατότητας εντοπισμού. Τα μιμίδια δημιουργούνται πολύ εύκολα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πρόγραμμα ή λογισμικό που δημιουργεί μιμίδια όπως το Photoshop ή το Canva, και είστε έτοιμοι.

Ενισχύστε την αφοσίωση με το βίντεο Podcasting

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ακρόαση ενός podcast έχει ξεπεράσει τον ήχο. Υπάρχει πλέον η επιθυμία να παρακολουθήσετε ανθρώπους να έχουν συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο ή ηχογραφημένες συνομιλίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να πηδήξετε στο βίντεο podcasting bandwagon.

Από τα σημεία που παραθέσαμε στο άρθρο, είναι ξεκάθαρο ότι το βίντεο podcast ενισχύει την αφοσίωση σας. Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται μια αίσθηση σύνδεσης μαζί σας και το βίντεο podcast το παρέχει, τουλάχιστον περισσότερο από τα παραδοσιακά podcast ήχου.