4 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Copilot αντί για το ChatGPT

Βασικά Takeaways

  • Το Copilot προσφέρει το GPT-4 δωρεάν, ξεπερνώντας το GPT-3.5 του ChatGPT σε ισχύ και βάθος.
  • Το Copilot έχει ανώτερη πρόσβαση και σύνθεση στο διαδίκτυο, προσφέροντας δωρεάν ενημερωμένες πληροφορίες.
  • Το Copilot παρέχει δωρεάν δημιουργία εικόνων DALL-E 3, ξεπερνώντας το ChatGPT στις δυνατότητες δημιουργίας εικόνων.

Το ChatGPT έχει κυριαρχήσει στον χώρο chatbot AI, και δικαίως. Ωστόσο, ανταγωνιστικά προϊόντα όπως το Copilot της Microsoft μπαίνουν στη μάχη με δελεαστικές λειτουργίες και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να δοκιμάσετε το Copilot μέσω του ChatGPT.

1. Το Copilot προσφέρει το GPT-4 δωρεάν

Πίστωση εικόνας: Tada Images/Shutterstock

Το ChatGPT προσφέρει το παλαιότερο, λιγότερο ικανό μοντέλο GPT-3.5 AI στη δωρεάν βαθμίδα του. Το πιο προηγμένο μοντέλο GPT-4 καλύπτεται από ένα πρόγραμμα συνδρομής 20 $ το μήνα στο ChatGPT Plus. Ενώ το GPT-3.5 είναι ένα ισχυρό μοντέλο AI από μόνο του, δεν συγκρίνεται με την ισχύ και το βάθος που λαμβάνετε με το GPT-4.

Το Microsoft Copilot προσφέρει το GPT-4 δωρεάν, μαζί με άλλες δυνατότητες, όπως προσαρμοσμένα GPT και πρόσθετα (τα τελευταία διακόπηκαν στο ChatGPT τον Απρίλιο του 2024). Εάν δεν χρειάζεστε πραγματικά μια λειτουργία ειδικά για το ChatGPT, η επιλογή είναι απλή. Μπορείτε να αποκτήσετε αναμφισβήτητα πρόσβαση σε ένα από τα πιο προηγμένα μοντέλα AI δωρεάν στο Copilot ή μπορείτε να πληρώσετε 20 $ για να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μοντέλο στην πλατφόρμα ChatGPT.

  5 συνήθεις αιτίες σφαλμάτων JavaScript (και πώς να τα αποφύγετε)

Για να είμαστε σαφείς, τόσο το Copilot όσο και το ChatGPT μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε αυτό μόνο με ένα πρόγραμμα Premium ChatGPT. Εάν χρησιμοποιείτε το ChatGPT, θα πρέπει να πληρώνετε τουλάχιστον 20 $ το μήνα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ζωντανά δεδομένα Διαδικτύου. Με το Copilot, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο με έναν δωρεάν λογαριασμό — δεν χρειάζεστε καν λογαριασμό για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Copilot. Ωστόσο, δεν έχει σημασία μόνο το εάν οποιοδήποτε μοντέλο μπορεί να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Ως κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς το ChatGPT και το Copilot, μπορώ να πω ότι η προσέγγιση του Copilot για τη σύνθεση δεδομένων Διαδικτύου είναι πολύ ανώτερη από το ChatGPT. Το Copilot είναι καλύτερο να αποφασίζει πότε θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα εκπαίδευσής του για να απαντήσει σε μια ερώτηση και πότε θα αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να λάβει την απάντηση. Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ της λήψης μιας ενημερωμένης απάντησης και μιας ξεπερασμένης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη νέα σχεδίαση του Gmail

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Copilot, που αρχικά κυκλοφόρησε ως Bing AI, κατασκευάστηκε ως μηχανή αναζήτησης. Αυτό σημαίνει από προεπιλογή, το chatbot AI εξετάζει το μεγαλύτερο Διαδίκτυο για πληροφορίες. Το ChatGPT, από την άλλη πλευρά, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα εκπαίδευσης. Ως αποτέλεσμα, το Copilot είναι η καλύτερη επιλογή κατά την εκτέλεση εργασιών που απαιτούν ενημερωμένες πληροφορίες ή την αναφορά πηγών.

3. Το Copilot προσφέρει δωρεάν τη δημιουργία εικόνων DALL-E

Έχετε καταλάβει ακόμα το μοτίβο; Αν όχι, επιτρέψτε μου να το διευκρινίσω. Η Microsoft φαίνεται να έχει μια αποστολή να ενοποιήσει το OpenAI σε κάθε βήμα. Αξιοποιούν τις κορυφαίες δυνατότητες που κάνουν το ChatGPT τόσο δελεαστικό και βάζουν τη δική του περιστροφή, προσφέροντας τους δωρεάν μέσω της υπηρεσίας Copilot τους. Η πρόσβαση στη γεννήτρια εικόνων DALL-E είναι μόνο ένα τέτοιο χαρακτηριστικό.

Με το ChatGPT, πρέπει να πληρώσετε για ένα από τα premium επίπεδα για να αποκτήσετε πρόσβαση στη γεννήτρια εικόνων DALL-E. Αλλά με το Copilot, η Microsoft ανοίγει τις πύλες, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν εκπληκτικές εικόνες AI χρησιμοποιώντας το ίδιο μοντέλο DALL-E χωρίς πληρωμή.

  Ο καλύτερος SSD για PS5 το 2024

Φυσικά, υπάρχει επίσης το πρόβλημα με τα όρια χρήσης GPT-4 του ChatGPT, τα οποία περιορίζουν τον αριθμό των φορών που μπορείτε να ζητήσετε από το μοντέλο να δημιουργήσει κείμενο και εικόνα. Το Copilot είναι πιο φιλελεύθερο σε αυτό το μέτωπο, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν πολύ περισσότερες εικόνες με τη γεννήτρια εικόνων DALL-E από ό,τι με το ChatGPT.

4. Το Copilot είναι ενσωματωμένο στο μεγαλύτερο οικοσύστημα της Microsoft

Ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα που έχει το Copilot σε σχέση με το ChatGPT είναι το πόσο σφιχτά έχει συνδεθεί στο μεγαλύτερο οικοσύστημα της Microsoft. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας απρόσκοπτης και συνεκτικής εμπειρίας που του δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των αυτόνομων chatbot AI όπως το ChatGPT. Για χρήστες που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη σουίτα εργαλείων και υπηρεσιών παραγωγικότητας της Microsoft, η βαθιά ενοποίηση του Copilot σημαίνει ότι η χρήση του εργαλείου στο οικοσύστημα της Microsoft θα μοιάζει σαν μια φυσική επέκταση της ροής εργασίας με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένοι.

Τελικά, η επιλογή μεταξύ Copilot και ChatGPT εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας. Αν ψάχνετε κυρίως για ένα chatbot AI για να αναλάβει βαριές εργασίες όπως ανάλυση δεδομένων, χειραγώγηση εικόνων ή λεπτομερή δημιουργική γραφή και είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για αυτό, το ChatGPT μπορεί να εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, εάν απολαμβάνετε ορισμένες από τις δυνατότητες του ChatChatGPT, τις ενημερωμένες πληροφορίες και μια πλήρως ενσωματωμένη εμπειρία στο οικοσύστημα της Microsoft —χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να πληρώσετε γι’ αυτό— τότε το Copilot θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος.