4 λόγοι για να μην αγοράσετε το iPhone 15 Pro

Βασικά Takeaways

  • Ο βασικός αποθηκευτικός χώρος 128 GB του iPhone 15 Pro μπορεί να μην επαρκεί για επαγγελματίες που θέλουν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες της κάμερας, καθώς μπορεί να γεμίσει γρήγορα με εικόνες ProRAW υψηλής ανάλυσης και βίντεο 4K.
  • Οι χρωματικές επιλογές για το iPhone 15 Pro είναι περιορισμένες και όχι τόσο ζωντανές όσο τα προηγούμενα μοντέλα, πιθανότατα λόγω της μετάβασης σε πλαίσιο από τιτάνιο, το οποίο είναι πιο δύσκολο να βαφτεί.
  • Το τυπικό iPhone 15 προσφέρει καλή σχέση ποιότητας τιμής με σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως κύρια κάμερα 48MP και βελτιωμένη οθόνη, καθιστώντας το μια συναρπαστική επιλογή έναντι του iPhone 15 Pro, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τη χαμηλότερη τιμή.
  • Εάν έχετε ήδη ένα πρόσφατο iPhone, μπορεί να μην χρειάζεται να κάνετε αναβάθμιση στο iPhone 15 Pro, καθώς τα iPhone είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν και να λαμβάνουν μεγάλη υποστήριξη λογισμικού. Η αντικατάσταση της μπαταρίας του iPhone σας μπορεί να είναι μια πιο οικονομική λύση.
  5 Enterprise-Ready Cloud σαρωτές ευπάθειας για AWS, GCP, Azure και άλλα

Η Apple αποκάλυψε τα πολυαναμενόμενα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max στην εκδήλωση «Wonderlust» τον Σεπτέμβριο του 2023. Αυτά τα κορυφαία iPhone διαθέτουν πλαίσιο από τιτάνιο, το τσιπ A17 Pro, κουμπί Action και πολλά άλλα.

Ενώ τα νέα χαρακτηριστικά είναι συναρπαστικά, υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην θέλετε να αγοράσετε το iPhone 15 Pro.

1. Η βασική αποθήκευση είναι ακόμα 128 GB

https://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone-15-pro

Το iPhone 15 Pro διαθέτει κύρια κάμερα 48MP που μπορεί να τραβήξει εικόνες ProRAW και βίντεο 4K/60FPS ProRes, το οποίο μπορεί να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ωστόσο, το τηλέφωνο εξακολουθεί να ξεκινά με 128 GB αποθηκευτικού χώρου, κάτι που είναι ανεπαρκές για επαγγελματίες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της κάμερας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το iPhone 15 Pro μπορεί επίσης να τραβήξει φωτογραφίες σε HEIF με τετραπλάσια ανάλυση από πριν, είναι απογοητευτικό να βλέπουμε την Apple να μην προσφέρει υψηλότερη διαμόρφωση βάσης αποθήκευσης για το iPhone 15 Pro, ως επαγγελματίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα του τηλεφώνου στο έπακρο το δυναμικό θα χρειαστεί να πληρώσει επιπλέον για περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

2. Οι επιλογές χρώματος δεν είναι εξαιρετικές

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Η σειρά iPhone 15 Pro διατίθεται σε τέσσερα ήπια χρώματα: Natural Titanium, Blue Titanium, White Titanium και Black Titanium. Σχεδόν όλες αυτές οι επιλογές χρωμάτων είναι αρκετά συγκρατημένες και σιωπηρές σε σύγκριση με το πιο ζωντανό Sierra Blue iPhone 13 Pro και το Deep Purple Phone 14 Pro.

  Πώς να πληκτρολογήσετε Emoji στο Mac σας με μια συντόμευση πληκτρολογίου

Σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου, η αλλαγή της Apple σε πλαίσιο από τιτάνιο φαίνεται να είναι ο λόγος για τα ήπια χρώματα. Αν και το τιτάνιο είναι πιο ανθεκτικό και ελαφρύ υλικό από τον ανοξείδωτο χάλυβα, είναι επίσης πιο δύσκολο να βαφτεί, κάτι που μπορεί να έχει περιορίσει τις χρωματικές επιλογές της Apple.

3. Το τυπικό iPhone 15 προσφέρει καλή αξία

Πίστωση εικόνας: Apple/YouTube

Το τυπικό iPhone 15 έχει λάβει ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις, γεγονός που το καθιστά καλή σχέση ποιότητας τιμής. Για αρχή, έχετε μια κύρια κάμερα 48MP και την αποκοπή Dynamic Island που έκανε το ντεμπούτο του στο iPhone 14 Pro. Η οθόνη του έχει επίσης βελτιωθεί, με δυνατότητα να προσφέρει έως και 2.000 nits φωτεινότητας σε εξωτερικούς χώρους.

Αυτές οι σημαντικές βελτιώσεις καθιστούν το iPhone 15 μια συναρπαστική επιλογή έναντι του iPhone 15 Pro λόγω της σημαντικά χαμηλότερης τιμής του, που ξεκινά από 799 $, και χάνει μόνο μερικά χαρακτηριστικά όπως το ProMotion και ένα σύστημα κάμερας τηλεφακού 5x.

4. Το τρέχον τηλέφωνό σας είναι πιθανότατα ακόμα αρκετά καλό

Τα iPhone είναι γενικά κατασκευασμένα για να διαρκούν για χρόνια και μάλιστα να έχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη λογισμικού σε ολόκληρη την αγορά smartphone. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε από την Apple να υποστηρίξει πλήρως το iPhone σας με σημαντικές ενημερώσεις λογισμικού iOS για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

  Πώς να κάνετε Pool Mine Ethereum: Ο Πλήρης Οδηγός [2022]

Εάν έχετε ένα αρκετά πρόσφατο iPhone, όπως το iPhone 13 Pro ή ακόμα και το iPhone 12 Pro, δεν χρειάζεται να κάνετε αναβάθμιση στο iPhone 15 Pro. Το τρέχον τηλέφωνό σας εξακολουθεί να είναι απόλυτα ικανό να καλύψει τις ανάγκες σας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα που έχετε κερδίσει με κόπο και να περιμένετε έως ότου η Apple κυκλοφορήσει ένα iPhone με πιο σημαντικές αναβαθμίσεις.

Εξακολουθώ να χρησιμοποιώ ένα iPhone 11 το 2023 και εξακολουθεί να καλύπτει τις ανάγκες μου καλά, εκτός από την υγεία της μπαταρίας, η οποία έχει υποβαθμιστεί με τα χρόνια και δεν σκοπεύω να κάνω αναβάθμιση έως ότου η Apple σταματήσει την υποστήριξη λογισμικού για τη συσκευή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αντικατάσταση της μπαταρίας του iPhone σας θα πρέπει να λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματά σας.

Η αναβάθμιση στο πιο πρόσφατο iPhone δεν είναι πάντα καλή ιδέα

Παρόλο που το iPhone 15 Pro διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο από τιτάνιο, ένα κουμπί Action, USB-C υψηλής ταχύτητας και ένα βελτιωμένο σύστημα κάμερας, οι περισσότερες προσθήκες είναι πολυτέλεια παρά ανάγκη – ειδικά αν έχετε ήδη ένα σύγχρονο iPhone. Τελικά, η απόφαση για αγορά ή αναβάθμιση στο iPhone 15 Pro είναι προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.